A csimpánzok vezetnek az evolúciós versenyben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Másfelõl pedig "Jézus mindenkit egyformán szeret"! Nincs ok aggodalomra.
"Tud-e Isten teremteni egy másik Istent ?" 😊
Ha istenkáromlást követtek el ,és még jól meg is fûszerezitek, akkor nem támad egy ici-pici bûntudatotok ? 😊
Ha igen, miért ??? Erre kérek magyarázatot !!
És hidd el nem egy ilyen van.
Egyébként elég egyetlen egy eset is ehhez, hisz a tudomány szerint elég 1 ellenkezõ eset és máris dõl az elmélet
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
"Hogy talán mindkettõ kell az élethez, "
Akkó jó, mi legalább egyetértünk, h mind a kettõ kell, vmilyen szinten.De még nem vagyunk elég fejlettek 😊
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Nekem már unalmas ez a duma. Amúgy meg tényleg jó lenne MINDENT tudni? Akkor már nem lenne semmi érdekes és nem lenne miért harcolni...
Mi értelme az életednek? A tudomány válasza az, hogy semmi, mivel nincs túlvilág (szitén a tudomány szerint) akármit megtehetsz ebben az életben. Gyak. lõdd szét a fejed, idd le magad vagy ahogy tetszik.
Szóval óvatosan azokkal akik azt mondják hogy le a hittel vagy a vallással. Mert bizony a vallásoknak ezekre a kérdésekre vannak válaszai, mig a tudosoknak nincs.
Másrészt viszont a dolog másik cáfolata az hogy nincs olyan dolog amire egy vallásos nem tudna olyan választ adni amiben nincs szükség a tudományra, ezt ugye tudod?
Egyébiránt, utólagosan még annyit jegyeznék meg, hogy miért olyan rohadt nehéz felfogni a tudománynak és a vallásnak azt, hogy talán egyiknek sincs igaza? Hogy talán mindkettõ kell az élethez, és talán mindkettõnek van igaza és talán mindkettõ téved valahol?
Merz az a nagy helyzet hogy a dolog nagyon igy áll...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
A világ törvényeit isten teremtette. Az ég a fenti, vagyis a fizikain túl lévõt, majd a fizikai "Földet" a fizikai világot. Aki szó szerint értelmezi az nincs tisztában mit csináltak az egyházon belül, mikor a kereszténység azon vonalát amit pl a kereszteslovagok is ûztek, kiirtották a köztudatból...
Egyébként több pontban is hibák vannak.
1. Kezdetben - tehát aki ezt írta nem hitt az idõ végtelenségében
2. Teremté Isten - vagyis egyvalakire húzza rá az egész melót
3. az eget - ami csak a Földrõl nézve látszik annak (és amúgy is egy nagy sötétség, mit kellett rajta teremteni?)
4. Földet - egoista világnézet (a modernebbek kedvéért geocentrikus nézet)
Elég érdekes dolgokról dumcsiznak az idõszámításunk elõtti 18.századtól kezdve de valsz te jobban tudod. Pl univerzumok, atom, stb. Ezekkel találkoztak valsz minden nap halászat vadászat közben...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nem azt írta h mindent tudományosan meg lehet magyarázni hanem azt, hogy nincs olyan dolog amit Isten létezése nélkül ne lehetne máshogy magyarázni.
Szó volt pl arról h 500 éve a Föld még "lapos" volt és egyebek... csak azért mert nincs még tudományos elmélet vmire az még nem jelenti h csakis isten keze lehet a dologban.
- Nincs olyan dolog, amit meg ne lehetne nélküle máshogy magyarázni. Ergo: nincs mellette sem bizonyíték"
Csak erre egy kis adalék:
rengeteg olyan dolog van a 21. században, amire a tudomány nem tud választ adni. Különbözõ "csodával" határos gyógyulások, amikor valaki felépül egy halálos betegségbõl, túlél egy repülõgépbaleset, pedig a tudomány szerint nem élhette volna túl, amikor valaki megérzi egy rokona baját (vagy halálát), amikor valakinek természetfeletti képessége van (pl uri geller aki alávettette magát az összes tudományos vizsgálatnak és továbbra is hajligatta a kanalat és a tudosok pedig megállitpották hogy fogalmuk sincs hogy csinálja) és még lehet sorolni bõven. Mindez 2007ben.
És mi erre a tudomány válasza? Nos legtöbbször vagy elhajtanak azzal hogy hülye vagy vazzeg, vagy szétteszi a kezét, vagy azzal hiteget hogy igen látjuk és fogalmunk sincs ohgy csinálja de majd egyszer biztos megtudjuk....
Ezek olyan dolgok amiket a tudomány nem tud megmagyarázni, tehát a fenti állitás már itt megbukott.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Ilyen kérdésekkel, nem is lehet elmélyíteni 😄
Szóval lehet h nem is olyan bonyolult ez az egész csak túllihegjük...
Ja, olyanokra, hogy hal, víz, ház... Nyilván nem objektum-orientált programozásra, vagy atombombára volt szavuk.
Nincs evolúció? Van isten? Oké.. De mégis akkor melyik isten teremtette a földet...
Tökéletesen igaz az anyagi világ, és hogy a környezeti hatások miatt itt az történt ami.De csak ebben gondolkozni az pont olyan elvakultság mint aki csak az istenben hisz.És õk is azt kérdezik, hogy miért nem érti meg?
Szerintem egyiksem jó, és nem kellene kizárni egyiket sem.Tény az anyagi világ kézzel fogható(felfoghatóbb),ésszerûbb.De ennél meg az egész létezés és univerzum sokkal misztikusabb, h csak egy kézlegyintéssel el lehessen intézni, h áhhh akkor jött az az anyag tudod az aminó" oszt otvót a kiccsillag megfelrobban eljött idáig, itt meg pont egy levesbepottyant aztán gyütt a nap oszt a jóska meg tudod kifejlõdött abból a mongyadmá mibõ há'tudod.Oszt most tartozik az erste banknak és majd jönnek a behajtók lol XD
A vallásokat sokat tanultam, és szeretem is. Imádom a filozófiát. De azt is tudom hogy ezekkel csak a kereszténység bizonyos sötét elemei vitatkoznak. Meg lehet nézni mit mond ezekrõl a védák. Több ezer éves szankszrít nyelvben van szó sok ma létezõ dologra. Nem akarom hogy mások lenézzék a normális hívõket, de a tudománnyal vitatkozni? Nem érteni eggyet vele? Nem gond. De az a gond hogy ezek befolyásolnák a tanítást, és a tudományokat a saját szájuk íze szerint.
A dualítások világában, ahol minden mindíg változik, mozgásban van azt mondani nem volt evolúció? Akkor olvasson még tovább ezekben a tanokban mert max felületesen átfutotta, de nem értett meg semmit. Érdemes átnézni 3-4 vallást mélyebben, és tanulmányozni. Utánna ha ugyanezt mondja akkor teljesen felejtõ mert semmit sem fogott fel.
Én elõtte ezt írtam: "...az egész világ (ebben benne van minden) mindig is létezett. Csak nem a mai formájában..."
Szóval szerinted én nem ezt írtam? Bírom amikor vki ugyanazt hozza fel példának és önmagával veszekszik. Mint 2 gyerek:
- Szerinted ez piros?
- De hülye vagy, nem látod, hogy piros?!
Valami ilyesmi volt a válaszod.
A legtöbb vallásnak van teremtésmítosza. Ezzel magyarázzák a világ létrejöttét, és igazolják isten létét. És mindegyik magyarázatot ad a halál utáni létezésre. Ezek a vallás alapjai. Emellett erkölcsi-etikai normákat fektetnek le.
Szerintem meg nem valós magyarázat, nemmellesleg nekem ne mondja meg senki, hogy hogyan éljek. A vallásokkal konkrétan ez a bajom.
A Teremtõ fogalmával meg konkrétan az a bajom, hogy végtelen ciklusba kerül a dolog a Teremtõ Teremtõjének a Teremtõjének a.... problémájával. Nem értem, hogy miért kell egy megfoghatatlan, észlelhetetlen, bebizonyíthatatlan rejtelmes dolgot beleképzelni a világba(ami anélkül is köszöni szépen, megvan).
Van két választás:
a. a világnak volt eleje, valami csinálta, a valami észlelhetetlen és örökkévaló, és hogy az honnan lett, azt nem tudjuk, nem tudhatjuk, és nem is érdekel
b. a világ maga alapból örökkévaló, közelebbrõl nézve meg az anyagból itt ez lett, amit mi életnek hívunk.
Miért az elsõ a hihetõbb rengeteg embernek?
Én tényleg szeretném tudni.
Jobbnak nem mondanám. Viszont a valósághoz, minden eddigi összegyûjtött és kipróbált tudásunk szerint, ez áll közelebb sajnos.
Kitaláció. Ugyanúgy mint ahogy a scifi írók kitalálták az idõutazást, ugyanúgy ahogy a világ bármely írója kitalál bármit.Semilyen valós bizonyíték nincs rá mégis sokan az életükre esküsznek hogy ez maga a valóság.
ENNYI.
"az anyagból a környezeti jellemzõk hatására létrejött?" Mért jobb azt hinni, h a semmibõl, a feketeseggedl*ukából csak úgy lett a környezet és a hatások, és lettünk mi...Azt meg nem értem, mi a fenéért hozod összefüggésbe a halálfélelemmel, egy, csak vélt feltételezést <#wow3>#wow3>