507
-
bandypappa #187 Na elmesélem mi történt ma velem. Reggel ugy keltem fel hogy aszontam magamban, hogy ma jo dolgok fogank velem történni. Bementem latinra, egy nyelvtani szerkezetet se tudok összerakni, de a tanár osztotta a pluszpontokat nekem, és megvan az 5-ösöm belöle évvégén. Egy rohadt igeidöt nem tudok, komolyan. Oké feljöttem netezni, haverral találkoztam, neteztünk, aszonta menjünk zabálni. Ok, mondom menjünk a menzára, aszonygya, ne mer nem adott le egy dolgozatot, oszt fél hogy ott lesz a tanára, ok mondom. Akkor menjünk a legközelebbi kajáldába, aszonta inkább ne mer ott is lehet. mondom ok, akkor hova, ö tud egy jó helyet kicsit arrébb. Ok, utközbe mgláttam egy jó kis helyet, mondom probáljuk ki oké. Bementünk minden asztalnál voltak. Odakéredzkedtünk egy öltönyös uriemberhez, és közbe dumáltunk vele. Zöldséglees volt, meg zöldbabfözelék hússal, jó volt a kaja. Az öltönyös emberrel jól eldumáltunk, valami ingatlanközvetitös biznisze van, és most épiti ki a vállalkozását, inteligens meg minden. Na oszt megkérdezte, hogy el kérheti-e a számomat, mer neki ilyen gondolkodásu emberek kellenek, akik pozitivan gondolkodnak. Aztán ha beindul a biznisze akkor lesz egy jo kis melóm, de nem azért kérte el a számom, hogy beszopasson, meg nem is én ajánlottam fel neki. Na 100 szónak is egy a vége kaja finom volt, összespanoltam egy üzletemberrel röviden ennyi. Mondom ugy keltem fel hogy ma jó dolgok fognak velem történni, és hittem benne. Mivan ha máshová megyünk kajálni? Mivan ha más asztalhoz ülünk, mivan ha nem is megyünk kajálni, azsondom bocs de ma nem, mivan ha nem is találkozom haverral? ez mind véletlen lenne, nemhinném. -
stremix #186 Ez így van. Csak amíg az egészséges embernek az a gondja h hogyan vizsgázzon, hová menjen buliba, milyen a meló, hogy nevelem fel a gyereket, hogyan lepem meg az asszonyt... addig annak aki nem egészséges még csak esélye sincs ezeken gondolkodni, akármennyire hisz.
Na jó ezzel csak azt akartam mondani h az egyik embernek buli az élet, megvan mindene csak tennie kell mindenért és panaszkodik az életre,
a másik ember meg végigszenvedi az egészet, és sokkal hosszabb neki az élet mint a többi el tudná képzelni, ezért az egyiknek félig büntetés a halál, a másiknak megváltás. -
#185 Ezért nehogy rám húzzák a vizes lepedőt, én csak a falszifikálhatatlanra hoztam példát, nem Istenre. -
#184 Aha, aztán majd kapok egy kis rákot, vagy valami annál is borzalmasabb kórt...
Ezeket ki tervezi? -
#183 "Na akkor kezdem: Ha megértenénk istent, akkor már nem lenne akkora isten, hogy fel tudjuk fogni az erejét, mert innentöl kezdve bárki lehetne isten. Legegyszerübben ugy tudnám definiálni, minta a minden létezö."
Én fel tudom fogni egy toronydartu erejét, mégsem leszek képes annyit emelni soha. Ez a mondatod baromság.
"Tudod a te felfogásod és a leirtak alapján te csak azt hiszed le amit látsz."
Ami látható, megtapasztalható, megfigyelhető(akár műszerrel). Sokszor. Nem csak egy embernek egyszer a történelemben. (pl égő csipkebokorként)
"Na erre van egy rekesz söröm, hogy bebizonyitsd, hogy nincs isten, gyerünk hajrá."
Pont az előbb írták:
Egy nem létező dolog nem létezését _nem lehetséges_ bebizonyítani! Egyébként előbb kellene egy istendefiníció, mert jelenleg még erre sincs válasz. (Az előző nem ér, minden létező dolog összességét minden létező dolog összességének nevezzük, nem Istennek) -
AranyKéz #182 "A hit maga a lényeg, ha te hiszel valamiben az valóban valora fog válni"
Akárhogy próbállak titeket eltüntetni innen, nem sikerül.
-
who am I 7 #181 Tetszik baltásrém gondolata...megmondom őszintén én is ugyanilyenre gondoltam..a hangyák.Ahogy mi is kisérletezhetnénk/megfigyelhetnénk hangyákat.Ugyanúgy lehet, h velünk is kisérleteznek és megfigyelnek Ahogy egy kis szigetre összegyűjtjük őket az óceán közepén (mint áthatolhatatlan "közeg", ahogy nálunk az űr), és megfigyeljuk viselkedésüket..evolúciójukat stb.Miért ne lehetne ilyen? :)))))
Szerintem azt mindenképp el kell fogadnunk, h teremtés volt.Ha mást nem is az "alapanyagokat" meg kellett teremtsék.Az evolúció már csak ennek a következménye...Enélkül evolúció se lenne....
Szal, az űrt "böngészhetjük" repkedhetünk benne...De sztem nem a közeljövőben lesz az, h meg is hóditjuk.Ha ez megtörténne sztem rengeteg kérdésre kapnánk választ.... de ugyanakkor újabb kérdéseket is "generálna"
Zero :
"Ez aztán a magyarázat. És Istent ki vagy mi teremtette, hogyan alakult ki? " Nem tudom miért kellene ezzel a butákat riogatni :S vmiből lettünk, ha még nehéz is felfogni.Azt meg te sem gondolhatod komolyan, h bárki is közülünk, definiálni fogja a termetőt.....csak, h kislelked nyugodt legyen. -
#180 Akkor tőlük bocsánatot kérek.
Azért ezt mindegyikünknek itt kell hagyni majd. -
AranyKéz #179 Aha, tudtam hogy átverés van a dologban. -
bandypappa #178 Persze, véletlenek nem léteznek. El tudod tervezni ugy az életed, hogy kedvezö események történjenek. -
#177 Ezután már a telekinézis jön. :) -
stremix #176 "...ha mindegyikünk nyert volna az ötös lotton"
Mondd ezt annak aki nem születik egészségesen... (a többit nem is sorolom fel amitől pokol lehet az élet) -
bandypappa #175 "Miért nehezebb elhinni, hogy a világegyetem örökkévaló, miért jobb az, hogy van egy örökkévaló lény, ami megteremtette a véges világegyetemet? (Ja, tudom, mert be vagytok fosva a haláltól, és kellemes elhinni, hogy nem semmisülsz meg, mint személyiség. Ennek érdekében inkább elhiszel minden baromságot mellé, csak a kis lelked nyugodt legyen.)"
Hát ez valóban költöi. Jobb hinni valamiben, mint semmiben. Nemegyszer huzott ki a szarbol a "másik világ". Csak az érettségis példát emlitve. A hit maga a lényeg, ha te hiszel valamiben az valóban valora fog válni, mert a pozitiv gondolatok pozitiv eseményeket vonzzanak. És ez véletlenül lenne, nemhinném.
-
stremix #174 Ebben igazad van de azért más a teremtésről beszélni és más a szellemvilágról. Lehet h nem volt teremtés de lehet "társalogni" szellemekkel. Javaslom ha vmelyik közeli hozzátartozóddal megtörténik a legrosszabb (bár nem kívánom!!! de pár évtizeden belül úgyis megtörténik) akkor próbálj ki egy szellemidézést és meg fogsz lepődni, olyan dolgokról beszélhetsz vele amiről csak ketten tudhattok. És mindezt úgy h már nincs is itt fizikailag.
Hát h a szellemek is (tehát a szellemiségünk) teremtve lett volna az egy másik kérdés. -
#173 Ennek a fizikusnak volt a filmben egy nagy beszólása:
"Olyan az, hogy most itt vagyunk és beszélgetünk, mint ha mindegyikünk nyert volna az ötös lotton" -ilyen az élet.
Érdemes ezt átgondolni, megfontolni. -
bandypappa #172 Ha meghalunk majd kiderül, biztosan. Ha van isten és másik dimenzio akkor ott jót fogunk röhögni ezen, ha nincs örökre jövök egy rekesz sörrel. -
#171 Nincs tapasztalatunk arról, hogy milyen az, mikor minden elmúlik.
Sokan úgy képzelik el halált, mint a mélyalvást, de talán ez is egy téves elképzelés. Ezt csak megnyugtatásképp írom.. -
bandypappa #170 Na akkor kezdem: Ha megértenénk istent, akkor már nem lenne akkora isten, hogy fel tudjuk fogni az erejét, mert innentöl kezdve bárki lehetne isten. Legegyszerübben ugy tudnám definiálni, minta a minden létezö.
Tudod a te felfogásod és a leirtak alapján te csak azt hiszed le amit látsz.
"Bagoly mondja. Te miért nem fogod fel, hogy vannak más vélemények, amik ráadásul sokkal szilárdabb talajon állnak?" Na erre van egy rekesz söröm, hogy bebizonyitsd, hogy nincs isten, gyerünk hajrá.
Azt mondasz amit akarsz, igazad van, én nem mondhatom meg neked, hogy miben higgyél. Én is ellenzem a szük látokörü vallást, talán ha a korábbi kommentjeimet is olvasnád akkor te is rájönnél... -
Ironka #169 Olvasd el az alján a Poe verstől kezdve:
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/rovatok/hidverok/georg-klein-04.html -
#168 Ebből az álláspontból kiindulva kb. semminek nincs értelme.
Ha valami nem létezik, arról soha nem tudod bebizonyítani, h. létezik. Ezzel most nem Istenről szeretnék álláspontot kialakítani.
Hasonló, amikor a jelenségek feltétel nélkül bármikor és bárhol létrejöhetne. Ebből még akkor sem lehetne következtetéseket levonni, ha ilyen lenne a valóság, de tapasztalataink szerint nem ilyen. -
Ironka #167 "De ha nincs isten, és másik anyagtalan dimenzio, meg nem létezik semmi felsöbbrendü erö, akkor ennyi az élet, csá joccakát, most örökre elkussolsz, aztán nincs semmi, ez elég szörnyü lenne."
ebben mi a szörnyű? valami azért nem létezik, mert te nem bírod elviselni? -
#166 Jó, akkor valami másik topicba definiálhatnád Istent, esetleg, hogy mit jelent számodra, akkor esetleg tisztább lenne, mit kell bizonyítani, v. cáfolni.
Hiába cáfolná valaki a keresztény Istent, ha neked teljesen mást jelent - akkor nem lesz rekesz sör. :)
-
Ironka #165 Miért debilebb, mint a katolikusok? Azért mert ezt mostanában találták ki, nem 1800 éve?
http://en.wikipedia.org/wiki/First_Council_of_Nicea
http://hu.wikipedia.org/wiki/I._niceai_zsinat
Itt SZAVAZTÁK MEG pl, h dzsízász isten-e vagy sem. Megszavazták, az lett... -
#164 "Aranykéz te biztos faszán el tudod mondani, hogy hogy keletkezett az univerzum meg mi volt elötte, hogy ilyen kurvabiztosan kijelented, hogy csak az van amit te hiszel, a többiek meg le vannak szarva."
Mintha Te nem ugyanezt csinálnád. Még le is basszamegezel minket.
"Te akkora paraszt vagy ha 600 évvel ezelött vitatkoznánk te amellett álnál ki hogy a föld lapos. Fogadd el hogy vannak más vélemények is, és ha tudod bizonyitsd be hogy isten nem létezik, ha meg temtod akkor kussolj."
Ja. Ti meg 2000 éve csináljátok ugyanezt, de nemcsak beszéltek, hanem máglyán égettek. Egyébként meg azt mondok amit akarok, az isten bassza meg! Nem te fogod megmondani.
"Isten, a minden létezö teremtette meg az univerzumot, vagy szerinted ki vagy mi?"
Ez aztán a magyarázat. És Istent ki vagy mi teremtette, hogyan alakult ki? _MICSODA_ Isten egyáltalán? Nagyon frappáns egy nehezen felfogható dolgot egy olyannal magyarázni, ami definíciószerűen meghatározhatatlan, megfoghatatlan, megtapasztalhatatlan, és csak azok láthatják, akik már alulról szagolják. Lehet vele ijesztgetni a butákat, válasz mindenre, mi kell még? Önellentmondás a dolog? Kit érdekel?
"Ha ezt nem tudod felfogni hogy vannak más vélemények is akkor sajnállak, amugy meg várom a bizonyitékot, hogy nincs isten, van rá egy rekesz söröm."
Bagoly mondja. Te miért nem fogod fel, hogy vannak más vélemények, amik ráadásul sokkal szilárdabb talajon állnak? Egyébként egy megtapasztalhatatlan, megfoghatatlan, megismerhetetlen dolog létezését kell bizonyítani, nem azt, hogy mégsem létezik. Állíthatnám, hogy a kovalens kötést a molekulában nagyon apró manócskák kalapálják össze, amik a legpontosabb műszerekkel sem láthatóak, aztán bizonyítsd be, hogy nem így van. Isten létezésére pontosan zéró bizonyíték van, úgyhogy egyelőre nálad a labda. Bizonyíts te.
"Magadból meg hülyét csinálsz ha sokszor idézel mások irásábol, ahelyett hogy önálló gondolataid lennének."
Magadból csinálsz hülyét, ha szóról szóra elhiszel egy kétezer éves, erősen elavult mesét, és még büszke is vagy rá.
"basszátok meg már 3. szorra irom, hogy a teremtés következménye az evolucio. Mér szerinted minden anyag és más már alapba létezik örök idök ota?"
Ha leírod egymilliószor, akkor sem lesz igaz. A teremtés bizonyíthatatlan, Isten létezése bizonyíthatatlan. Nem létező dolognak nincs következménye.
De ismét kérdezem, Isten létezése miért oldaná meg a problémát? Miért nehezebb elhinni, hogy a világegyetem örökkévaló, miért jobb az, hogy van egy örökkévaló lény, ami megteremtette a véges világegyetemet? (Ja, tudom, mert be vagytok fosva a haláltól, és kellemes elhinni, hogy nem semmisülsz meg, mint személyiség. Ennek érdekében inkább elhiszel minden baromságot mellé, csak a kis lelked nyugodt legyen.) -
bandypappa #163 bocsánat, hogy ez a szó hiányzott a szókincsemböl, és bocsánat hogy butább vagyok a te tökéletes elmédnél, de ahelyett, hogy a személyemet támadnád, az elveimet támadd, ha tudod. Már fogy a rekesz sör... -
bandypappa #162 kösz, már értem. Egy a lényeg, mindent lehet, csak akarni kell. -
AranyKéz #161 *sigh*
a hozzáértés az megvan. így aztán tényleg öröm vitatkozni. -
bandypappa #160 ki beszél itt szakállas fószerról? meg pokolrol? pokolban nem hiszek nincs is szerintem, csak régen kitalálták a népeknek hogy legyetek jó, mer elégsz ba*meg. Nalátod isten kapcsán meg megint elökerült a hit kérdése. Vagy hiszel, vagy nem. De ha nincs isten, és másik anyagtalan dimenzio, meg nem létezik semmi felsöbbrendü erö, akkor ennyi az élet, csá joccakát, most örökre elkussolsz, aztán nincs semmi, ez elég szörnyü lenne. -
#159 Nem bizonyítható. -
#158 Megelőztél a Láthatatlan Rózsaszínnel.. :D -
bandypappa #157 falszifikálhatatlan- az micsoda? -
#156 Előbb cáfolják meg a Láthatatlan Rózsaszín egyszarvút. Hogyan? -
Ironka #155 Nem lehet bebizonyítani, h nincs, ahogyan te sem tudod bebizonyítani, h létezik. Hogy miért arra rájössz, ha megnézed a linket a #150-es postban. De létezésének ugyanannyi az esélye, mint a láthatatlan rózsaszín egyszarvúnak, vagy bármi másnak amit most hasraütésszerűen kitalálok. Tehát végtelenül valószínűtlen.
Ha mindenáron hinnetek valamiben, akkor inkább valami hasznosabb dologban tegyétek. Barátság, szerelem, természet ilyesmi... minek ehhez egy szakállas arc a túloldalról. -
bandypappa #154 vannak benne jó gondolatok, meg a megfogalmazás is érdekes, de önjelölt teologusokbol van már elég. Amugy a szcientologia télleg elég debil vallás. -
stremix #153 Miért nincs az Istennek semmilyen tudományos rendfokozata?
1. Csak egy ismert műve van.
2. Az is héberül.
3. Nincs benne egyetlen utalás sem más forrásmunkákra.
4. Nem publikálták semmilyen ismert tudományos folyóiratban.
5. Sokan kételkednek benne, hogy személyesen írta.
6. Igaz, hogy ismert az egész világon - de mit csinált utána.
7. A csoportmunka idegen számára.
8. Más tudósoknak nem sikerült megismételni az ő kísérleteit.
9. Nem kért engedélyt az etikai bizottságtól, hogy embereken kísérletezzen.
10. Mikor egy kísérlete nem sikerült, megpróbálta özönvízzel eltüntetni a
nyomokat.
11. Az egyéneket, melyek nem a várakozásnak megfelelően viselkedtek,
kiiktatta a kísérleti csoportból.
12. Nem járt előadásokra - csak kihirdette a tanulóknak, hogy mit
tanulmányozzanak.
13. A fiát küldte tanítani maga helyett.
14. Az első két diákot kidobta, mert valamit megtanultak az általa előírt
anyagon felül.
15. Habár csak tíz feltétele van, a diákjai többsége a gyakorlati teszten
elbukik.
16. Nagyon ritkán tart konzultációt, azt is a hegy csúcsán.
-
#152 Vannak falszifikálhatatlan dolgok? -
bandypappa #151 elnézést a káromkodásért, de az egyik a másik következménye. -
Ironka #150 Az istenfélőknek meg egy kis Worluk.
-
bandypappa #149 basszátok meg már 3. szorra irom, hogy a teremtés következménye az evolucio. Mér szerinted minden anyag és más már alapba létezik örök idök ota? -
#148 Nagyszerűek ezek a beszélgetések.
Minden tiszteletem az ilyen embereké, akik ennyire össze tudják szedni a gondolataikat, és kételyeiket, hogy így tudjanak vitázni.