A csimpánzok vezetnek az evolúciós versenyben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogyne. nyilván mivel anyag alkot minket nem szökkenhetünk a tér-idöben össze-vissza, mert olyan dimenzioban élünk aminek bizonyos törvényei vannak, PL: gravitácio, gyorsulás, nem utazhatunk a multunkba, mert az egy csomó anomáliát szül, stb... Ez mindenkire vonatkozik, és az univerzumban kb. 20 tényezö finom behangoltságának az eredménye, hogy kialakulhatott az élet pl: ha a töltések jobban-kevésbbé taszitanák egymást, akkor sose jönnek létre anyagok, se csillagok, se élet és még van egy pár ilyen tényezö. Mondjuk ha szerencse kérdése ezen tényezök felállása, akkor télleg nagy mák lenne az élet, ha az elsöt elrontják borul az egész, ez elég nagy hazárdjáték lenne, a spontanitás szerint.
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
Nem érzem úgy h csak az egyéntõl függene h mit és hogyan akar csinálni élete folyamán. Például a tízéves kis iszlám srácoknak nincsenek saját gondolataik (vagyis alig) annyira beléjük verik a fanatizmust és szentül hiszik h az a jó. De ez csak egy példa.
Persze lehet h a körülményekhez képest kell helytállni az életben. Nem tudom. Sajnos.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Én is átélrzem ezt a problémát. Az etiop éhezöknek nehéz elmagyarázni, hogy az élet jo és csak akarnod kell céljaid teljesülését, mert olyan környezetben élnek, ahol mindenért keményen meg kell küzdeni, mások letaposása árán is, hogy élelmhez jussanak, de a kelei országokban már régota hangsúlyozzák az élet teljességét, örömeit, melyek nek elsösorban anyagiakhoz kötödnek.
Nem is emlékszik az elõzõ életére - már ha volt - nem is tudhatja hogy követett-e valamit egyáltalán, és azt se érti hogy õ miért ilyen. Azt viszont tudja hogy kurva szar neki a többiekhez képest.
Aztán jön pár balfasz és elkezdi mondogatni hogy biztos a - bizonyíthatatlan, kimutathatlan, hülye valláson alapuló - elõzõ életében követett el valamit, úgy is könyvelik el, és úgy is viselkednek vele.
NAGYSZERÛ ÖTLET! Nem is értem miért nem kínozzuk az összes fogyatékost, hisz LEHET hogy elkövetett valamit az elõzõ életében. Nem mintha bármi közünk lenne hozzá, dehát miért ne ítélkezzünk a másik felett a saját eszménk szerint!
De tudod mit, megyek levágom az össze végtagodat egy szép láncfûrésszel. Biztos hogy rászolgáltál. A karmával le is van tudva.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Kara kánként folytatom tanításom.
A 2d-s manó példát nem teljesen érzem korrekt érvnek, fõleg akkor ha utána azzal jössz, hogy egyszer már a 2d-s manó is méréseket fog végezni, és következtetéseket fog levonni a 3d-s világból.
Pedig mind ott volt, ugye?
5ös lottot nyerni jó, nyomorékon születni rossz, de megszületni nagyon kis esély.
Baszod te alapba azt állitod, hogy nem létezik, holott ezt NEM tudod bizonyitani.
"Én fel tudom fogni egy toronydartu erejét, mégsem leszek képes annyit emelni soha. Ez a mondatod baromság"
képzeld én is fel tudom fogni az erejét, meg hogy miböl áll, de isten azért isten, mert nem tudjuk felfogni az erejét, ismét 2Dimenzios mano elv alapján.
"Ami látható, megtapasztalható, megfigyelhetõ(akár mûszerrel). Sokszor. Nem csak egy embernek egyszer a történelemben. (pl égõ csipkebokorként)"
Ha holnap feltalálnának egy valamiszkópot, és addig egy uj energiát tudnának vele mérni, te elhinnéd, de az elött 1 nappal homlokegyenest mennél vele, ha elolvasnád a régebbi kommentjeimet tudhatnád hogy mindennel én se értek egyet, Pl: gatyanélküliek kardja - hátrébb nézd meg valahol.
Egyébként szerintem véletlenek nincsennek <#alien>#alien>
Csak annyira kívánom h tudjad milyen
Na jó ezzel csak azt akartam mondani h az egyik embernek buli az élet, megvan mindene csak tennie kell mindenért és panaszkodik az életre,
a másik ember meg végigszenvedi az egészet, és sokkal hosszabb neki az élet mint a többi el tudná képzelni, ezért az egyiknek félig büntetés a halál, a másiknak megváltás.
Ezeket ki tervezi?
Én fel tudom fogni egy toronydartu erejét, mégsem leszek képes annyit emelni soha. Ez a mondatod baromság.
"Tudod a te felfogásod és a leirtak alapján te csak azt hiszed le amit látsz."
Ami látható, megtapasztalható, megfigyelhetõ(akár mûszerrel). Sokszor. Nem csak egy embernek egyszer a történelemben. (pl égõ csipkebokorként)
"Na erre van egy rekesz söröm, hogy bebizonyitsd, hogy nincs isten, gyerünk hajrá."
Pont az elõbb írták:
Egy nem létezõ dolog nem létezését _nem lehetséges_ bebizonyítani! Egyébként elõbb kellene egy istendefiníció, mert jelenleg még erre sincs válasz. (Az elõzõ nem ér, minden létezõ dolog összességét minden létezõ dolog összességének nevezzük, nem Istennek)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Akárhogy próbállak titeket eltüntetni innen, nem sikerül.
Szerintem azt mindenképp el kell fogadnunk, h teremtés volt.Ha mást nem is az "alapanyagokat" meg kellett teremtsék.Az evolúció már csak ennek a következménye...Enélkül evolúció se lenne....
Szal, az ûrt "böngészhetjük" repkedhetünk benne...De sztem nem a közeljövõben lesz az, h meg is hóditjuk.Ha ez megtörténne sztem rengeteg kérdésre kapnánk választ.... <#felkialtas>#felkialtas> de ugyanakkor újabb kérdéseket is "generálna" <#ejnye1>#ejnye1>
Zero :
"Ez aztán a magyarázat. És Istent ki vagy mi teremtette, hogyan alakult ki? " Nem tudom miért kellene ezzel a butákat riogatni :S vmibõl lettünk, ha még nehéz is felfogni.Azt meg te sem gondolhatod komolyan, h bárki is közülünk, definiálni fogja a termetõt.....csak, h kislelked nyugodt legyen.
Azért ezt mindegyikünknek itt kell hagyni majd.
Mondd ezt annak aki nem születik egészségesen... (a többit nem is sorolom fel amitõl pokol lehet az élet)
Hát ez valóban költöi. Jobb hinni valamiben, mint semmiben. Nemegyszer huzott ki a szarbol a "másik világ". Csak az érettségis példát emlitve. A hit maga a lényeg, ha te hiszel valamiben az valóban valora fog válni, mert a pozitiv gondolatok pozitiv eseményeket vonzzanak. És ez véletlenül lenne, nemhinném.
Hát h a szellemek is (tehát a szellemiségünk) teremtve lett volna az egy másik kérdés.
"Olyan az, hogy most itt vagyunk és beszélgetünk, mint ha mindegyikünk nyert volna az ötös lotton" -ilyen az élet.
Érdemes ezt átgondolni, megfontolni.
Sokan úgy képzelik el halált, mint a mélyalvást, de talán ez is egy téves elképzelés. Ezt csak megnyugtatásképp írom..
Tudod a te felfogásod és a leirtak alapján te csak azt hiszed le amit látsz.
"Bagoly mondja. Te miért nem fogod fel, hogy vannak más vélemények, amik ráadásul sokkal szilárdabb talajon állnak?" Na erre van egy rekesz söröm, hogy bebizonyitsd, hogy nincs isten, gyerünk hajrá.
Azt mondasz amit akarsz, igazad van, én nem mondhatom meg neked, hogy miben higgyél. Én is ellenzem a szük látokörü vallást, talán ha a korábbi kommentjeimet is olvasnád akkor te is rájönnél...
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/rovatok/hidverok/georg-klein-04.html
Ha valami nem létezik, arról soha nem tudod bebizonyítani, h. létezik. Ezzel most nem Istenrõl szeretnék álláspontot kialakítani.
Hasonló, amikor a jelenségek feltétel nélkül bármikor és bárhol létrejöhetne. Ebbõl még akkor sem lehetne következtetéseket levonni, ha ilyen lenne a valóság, de tapasztalataink szerint nem ilyen.
ebben mi a szörnyû? valami azért nem létezik, mert te nem bírod elviselni?
Hiába cáfolná valaki a keresztény Istent, ha neked teljesen mást jelent - akkor nem lesz rekesz sör. 😊
http://en.wikipedia.org/wiki/First_Council_of_Nicea
http://hu.wikipedia.org/wiki/I._niceai_zsinat
Itt SZAVAZTÁK MEG pl, h dzsízász isten-e vagy sem. Megszavazták, az lett...
Mintha Te nem ugyanezt csinálnád. Még le is basszamegezel minket.
"Te akkora paraszt vagy ha 600 évvel ezelött vitatkoznánk te amellett álnál ki hogy a föld lapos. Fogadd el hogy vannak más vélemények is, és ha tudod bizonyitsd be hogy isten nem létezik, ha meg temtod akkor kussolj."
Ja. Ti meg 2000 éve csináljátok ugyanezt, de nemcsak beszéltek, hanem máglyán égettek. Egyébként meg azt mondok amit akarok, az isten bassza meg! Nem te fogod megmondani.
"Isten, a minden létezö teremtette meg az univerzumot, vagy szerinted ki vagy mi?"
Ez aztán a magyarázat. És Istent ki vagy mi teremtette, hogyan alakult ki? _MICSODA_ Isten egyáltalán? Nagyon frappáns egy nehezen felfogható dolgot egy olyannal magyarázni, ami definíciószerûen meghatározhatatlan, megfoghatatlan, megtapasztalhatatlan, és csak azok láthatják, akik már alulról szagolják. Lehet vele ijesztgetni a butákat, válasz mindenre, mi kell még? Önellentmondás a dolog? Kit érdekel?
"Ha ezt nem tudod felfogni hogy vannak más vélemények is akkor sajnállak, amugy meg várom a bizonyitékot, hogy nincs isten, van rá egy rekesz söröm."
Bagoly mondja. Te miért nem fogod fel, hogy vannak más vélemények, amik ráadásul sokkal szilárdabb talajon állnak? Egyébként egy megtapasztalhatatlan, megfoghatatlan, megismerhetetlen dolog létezését kell bizonyítani, nem azt, hogy mégsem létezik. Állíthatnám, hogy a kovalens kötést a molekulában nagyon apró manócskák kalapálják össze, amik a legpontosabb mûszerekkel sem láthatóak, aztán bizonyítsd be, hogy nem így van. Isten létezésére pontosan zéró bizonyíték van, úgyhogy egyelõre nálad a labda. Bizonyíts te.
"Magadból meg hülyét csinálsz ha sokszor idézel mások irásábol, ahelyett hogy önálló gondolataid lennének."
Magadból csinálsz hülyét, ha szóról szóra elhiszel egy kétezer éves, erõsen elavult mesét, és még büszke is vagy rá.
"basszátok meg már 3. szorra irom, hogy a teremtés következménye az evolucio. Mér szerinted minden anyag és más már alapba létezik örök idök ota?"
Ha leírod egymilliószor, akkor sem lesz igaz. A teremtés bizonyíthatatlan, Isten létezése bizonyíthatatlan. Nem létezõ dolognak nincs következménye.
De ismét kérdezem, Isten létezése miért oldaná meg a problémát? Miért nehezebb elhinni, hogy a világegyetem örökkévaló, miért jobb az, hogy van egy örökkévaló lény, ami megteremtette a véges világegyetemet? (Ja, tudom, mert be vagytok fosva a haláltól, és kellemes elhinni, hogy nem semmisülsz meg, mint személyiség. Ennek érdekében inkább elhiszel minden baromságot mellé, csak a kis lelked nyugodt legyen.)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
a hozzáértés az megvan. így aztán tényleg öröm vitatkozni.