A csimpánzok vezetnek az evolúciós versenyben

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Korlátokról is írnál egy kicsit, amiket az elõbb felvetettem?"

Hogyne. nyilván mivel anyag alkot minket nem szökkenhetünk a tér-idöben össze-vissza, mert olyan dimenzioban élünk aminek bizonyos törvényei vannak, PL: gravitácio, gyorsulás, nem utazhatunk a multunkba, mert az egy csomó anomáliát szül, stb... Ez mindenkire vonatkozik, és az univerzumban kb. 20 tényezö finom behangoltságának az eredménye, hogy kialakulhatott az élet pl: ha a töltések jobban-kevésbbé taszitanák egymást, akkor sose jönnek létre anyagok, se csillagok, se élet és még van egy pár ilyen tényezö. Mondjuk ha szerencse kérdése ezen tényezök felállása, akkor télleg nagy mák lenne az élet, ha az elsöt elrontják borul az egész, ez elég nagy hazárdjáték lenne, a spontanitás szerint.

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

Ó dehogynem gondoltam bele. Csak az a baj h ott a genetika és a születéskori közeg. Tehát nem vagyok a magam ura, csak legfeljebb azt hiszem. Mert a genetikával kapok öröklött fizikai alapot és öröklött viselkedési formát (arra gondolok h a "vér nem válik vízzé") és ehhez jön még h hová születek, milyen kutúrába stb...
Nem érzem úgy h csak az egyéntõl függene h mit és hogyan akar csinálni élete folyamán. Például a tízéves kis iszlám srácoknak nincsenek saját gondolataik (vagyis alig) annyira beléjük verik a fanatizmust és szentül hiszik h az a jó. De ez csak egy példa.
Persze lehet h a körülményekhez képest kell helytállni az életben. Nem tudom. Sajnos.
irtam , h embertelen te idióta... ne forgasd ki a dolgokat.Nem vagyok állat, nem csinálnám ezt velük.Nem errõl szólt a dolog.Csak nem tudom, hogy az egyik ember miért él nyomorban...és az egyik miért is élvez mindent, úgy hogy igaz embereket tapos el...ha figyeltél volna <#ejnye1>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Dehogyisnem egyeztethetö, mindegy mit teszel az életedben, a lényeg hogy örömödet leljed benne és az mégjobb, ha ezt az örömödet másokkal is meg tudod osztani. Az élet alapja a szabadság, az élet célja az öröm, az élet eredménye a fejlödés.

Én is átélrzem ezt a problémát. Az etiop éhezöknek nehéz elmagyarázni, hogy az élet jo és csak akarnod kell céljaid teljesülését, mert olyan környezetben élnek, ahol mindenért keményen meg kell küzdeni, mások letaposása árán is, hogy élelmhez jussanak, de a kelei országokban már régota hangsúlyozzák az élet teljességét, örömeit, melyek nek elsösorban anyagiakhoz kötödnek.

A nagydolgoknál itt az emberi lelkek "életének" eldöntésére gondolok....Nem pedig, h most ki engedem-e a kutyát a kenelbõl vagy sem.Vagy el engedem-e a fiamat a barátaihoz vagy sem,vagy vitázok-e a hitemrõl vagy materiál elképzelésemrõl vagy sem.A halálutáni dolgok...a be nem teljesült lelkekkel, h mi lesz...Ki milyen életet élt..van-e karma, és ki dönt róla mi lesz vele.. 😊

Nagyszerû ötlet!

Nem is emlékszik az elõzõ életére - már ha volt - nem is tudhatja hogy követett-e valamit egyáltalán, és azt se érti hogy õ miért ilyen. Azt viszont tudja hogy kurva szar neki a többiekhez képest.

Aztán jön pár balfasz és elkezdi mondogatni hogy biztos a - bizonyíthatatlan, kimutathatlan, hülye valláson alapuló - elõzõ életében követett el valamit, úgy is könyvelik el, és úgy is viselkednek vele.

NAGYSZERÛ ÖTLET! Nem is értem miért nem kínozzuk az összes fogyatékost, hisz LEHET hogy elkövetett valamit az elõzõ életében. Nem mintha bármi közünk lenne hozzá, dehát miért ne ítélkezzünk a másik felett a saját eszménk szerint!

De tudod mit, megyek levágom az össze végtagodat egy szép láncfûrésszel. Biztos hogy rászolgáltál. A karmával le is van tudva.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

sz4bolcs
Korlátokról is írnál egy kicsit, amiket az elõbb felvetettem?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Nem filozofáljatok annyit, okostojások!
Basszus!
Mikor csinál neked ilyent egy csimpi?

Kara kánként folytatom tanításom.

"elvégre a nagy dolgokat nem mi irányítjuk." Dehogynem. Isten, a minden létezö megadta nekünk a szabadság lehetöségét, nem kötelez rá hogy dicsöitsük öt, se azt hogy higgyünk benne, mert akkor most nem vitatkoznánk itt, és ennyivel is szegényebbek lennénk. Mondom hinned kell a céljaidban és eléred öket.

sz4bolcs
Úgy gondolom ez a hit nem egyezõ a telekinézisbe, szellemvilágba, lélekvándorlásba, és hasonlókba vetett hittel.

Mert úgy állítod be a dolgot mintha ezen a világon csakis ebbõl állna az élet. Mármint abból h ha hiszel vmiben akkor az "teljesül", vagyis azt kapod amiért "megdolgozol" így v úgy. De mi van a világ másik felével szerinted? Csak szeretném h lásd h az is létezik, nem csak a te világod és isten meg a szellemek meg ilyenek.
sz4bolcs
Egy dolog Isten létét vitatni, és egy másik a falszifikálhatatlan dolgokét.

A 2d-s manó példát nem teljesen érzem korrekt érvnek, fõleg akkor ha utána azzal jössz, hogy egyszer már a 2d-s manó is méréseket fog végezni, és következtetéseket fog levonni a 3d-s világból.

Persze, ez is bennevan a pakilban, de azért vagyok olyan jó emberismerö, hogy eldöntsem 30 perc beszélgetés után hogy az illetö rendes-e vagy sem, ez eddig mindig bejött, ahogy az is bejött nekem, hogy még nyáron elterveztem, hogy kaszálni fogok a betandwin-en és veszek majd rajta egy jó kis xbox 360-at. 20.000. ropit nyomtam rá a számlára, és go. 2 hoanpra rá már 80.000. ruppó volt a számlán, és felnyomtam 112.000.-re aztán átutaltam a zsét, és akárhogy nézzük ez az alapösszeghez képest nagy nyereség 3 honap alatt. Tudd hogy mit akarsz az életben, és higyy benne, és fogadj Mindig a CHEALSE-re, na azért néha bukik is az ember, de összességében a 400%-os haszon megvolt.

stermix azon nem gondolkodtál, h esetleg vkinek ez büntetés?Nem vagyok az a nagy vallásos.De ha van egy ember, aki az adott életében lop/csal/hazudik, szegényebb igaz embereken gázol át...annak talán lehet, h ez a büntetése? :S Jó nem azt mondtam, h minden nyomorék/szerencsétlenül járt stb ember az elõzõ életében csaló volt...de én csak igy tudnám magyarázni. 😊 Vagyis..talán igy lenne egyensúlyban az "egyenlet" mégha ez embertelen is számunkra...elvégre a nagy dolgokat nem mi irányítjuk.

Na de komolyan: emberi lények képesek bármit is bizonyítani? Olvastam egy könyvet a Titanic túlélõirõl és 700-an ültek a csónakokban (az pedig nem kevés) és mindegyiknek feltették a kérdést h kettétört a hajó v nem!? A fele csapat azt állította h biztosan látta h igen, a másik fele meg h biztosan látta h nem...
Pedig mind ott volt, ugye?
sz4bolcs
Jó, akkor a témában akkor maradjunk annyiban, hogy az 5ös lotto-val inkább az esélyekre próbálok rámutatni.
5ös lottot nyerni jó, nyomorékon születni rossz, de megszületni nagyon kis esély.

Én hiszem hogy egészséges és örömteli életem van. Nem értem ezt miért mondod.

"Egy nem létezõ dolog nem létezését _nem lehetséges_ bebizonyítani!"

Baszod te alapba azt állitod, hogy nem létezik, holott ezt NEM tudod bizonyitani.

"Én fel tudom fogni egy toronydartu erejét, mégsem leszek képes annyit emelni soha. Ez a mondatod baromság"

képzeld én is fel tudom fogni az erejét, meg hogy miböl áll, de isten azért isten, mert nem tudjuk felfogni az erejét, ismét 2Dimenzios mano elv alapján.

"Ami látható, megtapasztalható, megfigyelhetõ(akár mûszerrel). Sokszor. Nem csak egy embernek egyszer a történelemben. (pl égõ csipkebokorként)"

Ha holnap feltalálnának egy valamiszkópot, és addig egy uj energiát tudnának vele mérni, te elhinnéd, de az elött 1 nappal homlokegyenest mennél vele, ha elolvasnád a régebbi kommentjeimet tudhatnád hogy mindennel én se értek egyet, Pl: gatyanélküliek kardja - hátrébb nézd meg valahol.

bandy...és még halványlila fingod sincs, h az öltönyössel esetleg megfogtad az isten lábát..vagy az ördöggel cimboráltál 😊 <#eplus2> Vigyázni kell...az élet próbatételei 😊 majd beszámolót kérünk az elsõ Lakás bemutatód után XD ami annyira nem jó poén XD
Egyébként szerintem véletlenek nincsennek <#alien>

Neked sincs és nem is lesz semmi gondod az életben. Csak úgy idézõjelben "kívánom neked" h történjen veled olyan ami után kipróbálhatod milyen erõs a hited! ...majd amikor azért imádkozol h bárcsak holnap már nem élnél...
Csak annyira kívánom h tudjad milyen
Na elmesélem mi történt ma velem. Reggel ugy keltem fel hogy aszontam magamban, hogy ma jo dolgok fogank velem történni. Bementem latinra, egy nyelvtani szerkezetet se tudok összerakni, de a tanár osztotta a pluszpontokat nekem, és megvan az 5-ösöm belöle évvégén. Egy rohadt igeidöt nem tudok, komolyan. Oké feljöttem netezni, haverral találkoztam, neteztünk, aszonta menjünk zabálni. Ok, mondom menjünk a menzára, aszonygya, ne mer nem adott le egy dolgozatot, oszt fél hogy ott lesz a tanára, ok mondom. Akkor menjünk a legközelebbi kajáldába, aszonta inkább ne mer ott is lehet. mondom ok, akkor hova, ö tud egy jó helyet kicsit arrébb. Ok, utközbe mgláttam egy jó kis helyet, mondom probáljuk ki oké. Bementünk minden asztalnál voltak. Odakéredzkedtünk egy öltönyös uriemberhez, és közbe dumáltunk vele. Zöldséglees volt, meg zöldbabfözelék hússal, jó volt a kaja. Az öltönyös emberrel jól eldumáltunk, valami ingatlanközvetitös biznisze van, és most épiti ki a vállalkozását, inteligens meg minden. Na oszt megkérdezte, hogy el kérheti-e a számomat, mer neki ilyen gondolkodásu emberek kellenek, akik pozitivan gondolkodnak. Aztán ha beindul a biznisze akkor lesz egy jo kis melóm, de nem azért kérte el a számom, hogy beszopasson, meg nem is én ajánlottam fel neki. Na 100 szónak is egy a vége kaja finom volt, összespanoltam egy üzletemberrel röviden ennyi. Mondom ugy keltem fel hogy ma jó dolgok fognak velem történni, és hittem benne. Mivan ha máshová megyünk kajálni? Mivan ha más asztalhoz ülünk, mivan ha nem is megyünk kajálni, azsondom bocs de ma nem, mivan ha nem is találkozom haverral? ez mind véletlen lenne, nemhinném.

Ez így van. Csak amíg az egészséges embernek az a gondja h hogyan vizsgázzon, hová menjen buliba, milyen a meló, hogy nevelem fel a gyereket, hogyan lepem meg az asszonyt... addig annak aki nem egészséges még csak esélye sincs ezeken gondolkodni, akármennyire hisz.
Na jó ezzel csak azt akartam mondani h az egyik embernek buli az élet, megvan mindene csak tennie kell mindenért és panaszkodik az életre,
a másik ember meg végigszenvedi az egészet, és sokkal hosszabb neki az élet mint a többi el tudná képzelni, ezért az egyiknek félig büntetés a halál, a másiknak megváltás.
sz4bolcs
Ezért nehogy rám húzzák a vizes lepedõt, én csak a falszifikálhatatlanra hoztam példát, nem Istenre.

sz4bolcs
Aha, aztán majd kapok egy kis rákot, vagy valami annál is borzalmasabb kórt...
Ezeket ki tervezi?

dronkZero
"Na akkor kezdem: Ha megértenénk istent, akkor már nem lenne akkora isten, hogy fel tudjuk fogni az erejét, mert innentöl kezdve bárki lehetne isten. Legegyszerübben ugy tudnám definiálni, minta a minden létezö."

Én fel tudom fogni egy toronydartu erejét, mégsem leszek képes annyit emelni soha. Ez a mondatod baromság.

"Tudod a te felfogásod és a leirtak alapján te csak azt hiszed le amit látsz."
Ami látható, megtapasztalható, megfigyelhetõ(akár mûszerrel). Sokszor. Nem csak egy embernek egyszer a történelemben. (pl égõ csipkebokorként)

"Na erre van egy rekesz söröm, hogy bebizonyitsd, hogy nincs isten, gyerünk hajrá."

Pont az elõbb írták:
Egy nem létezõ dolog nem létezését _nem lehetséges_ bebizonyítani! Egyébként elõbb kellene egy istendefiníció, mert jelenleg még erre sincs válasz. (Az elõzõ nem ér, minden létezõ dolog összességét minden létezõ dolog összességének nevezzük, nem Istennek)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

"A hit maga a lényeg, ha te hiszel valamiben az valóban valora fog válni"

Akárhogy próbállak titeket eltüntetni innen, nem sikerül.

Tetszik baltásrém gondolata...megmondom õszintén én is ugyanilyenre gondoltam..a hangyák.Ahogy mi is kisérletezhetnénk/megfigyelhetnénk hangyákat.Ugyanúgy lehet, h velünk is kisérleteznek és megfigyelnek <#alien> Ahogy egy kis szigetre összegyûjtjük õket az óceán közepén (mint áthatolhatatlan "közeg", ahogy nálunk az ûr), és megfigyeljuk viselkedésüket..evolúciójukat stb.Miért ne lehetne ilyen? 😊))))
Szerintem azt mindenképp el kell fogadnunk, h teremtés volt.Ha mást nem is az "alapanyagokat" meg kellett teremtsék.Az evolúció már csak ennek a következménye...Enélkül evolúció se lenne....
Szal, az ûrt "böngészhetjük" repkedhetünk benne...De sztem nem a közeljövõben lesz az, h meg is hóditjuk.Ha ez megtörténne sztem rengeteg kérdésre kapnánk választ.... <#felkialtas> de ugyanakkor újabb kérdéseket is "generálna" <#ejnye1>

Zero :

"Ez aztán a magyarázat. És Istent ki vagy mi teremtette, hogyan alakult ki? " Nem tudom miért kellene ezzel a butákat riogatni :S vmibõl lettünk, ha még nehéz is felfogni.Azt meg te sem gondolhatod komolyan, h bárki is közülünk, definiálni fogja a termetõt.....csak, h kislelked nyugodt legyen.

sz4bolcs
Akkor tõlük bocsánatot kérek.

Azért ezt mindegyikünknek itt kell hagyni majd.

Aha, tudtam hogy átverés van a dologban.

Persze, véletlenek nem léteznek. El tudod tervezni ugy az életed, hogy kedvezö események történjenek.

sz4bolcs
Ezután már a telekinézis jön. 😊

"...ha mindegyikünk nyert volna az ötös lotton"

Mondd ezt annak aki nem születik egészségesen... (a többit nem is sorolom fel amitõl pokol lehet az élet)
"Miért nehezebb elhinni, hogy a világegyetem örökkévaló, miért jobb az, hogy van egy örökkévaló lény, ami megteremtette a véges világegyetemet? (Ja, tudom, mert be vagytok fosva a haláltól, és kellemes elhinni, hogy nem semmisülsz meg, mint személyiség. Ennek érdekében inkább elhiszel minden baromságot mellé, csak a kis lelked nyugodt legyen.)"

Hát ez valóban költöi. Jobb hinni valamiben, mint semmiben. Nemegyszer huzott ki a szarbol a "másik világ". Csak az érettségis példát emlitve. A hit maga a lényeg, ha te hiszel valamiben az valóban valora fog válni, mert a pozitiv gondolatok pozitiv eseményeket vonzzanak. És ez véletlenül lenne, nemhinném.

Ebben igazad van de azért más a teremtésrõl beszélni és más a szellemvilágról. Lehet h nem volt teremtés de lehet "társalogni" szellemekkel. Javaslom ha vmelyik közeli hozzátartozóddal megtörténik a legrosszabb (bár nem kívánom!!! de pár évtizeden belül úgyis megtörténik) akkor próbálj ki egy szellemidézést és meg fogsz lepõdni, olyan dolgokról beszélhetsz vele amirõl csak ketten tudhattok. És mindezt úgy h már nincs is itt fizikailag.
Hát h a szellemek is (tehát a szellemiségünk) teremtve lett volna az egy másik kérdés.
sz4bolcs
Ennek a fizikusnak volt a filmben egy nagy beszólása:
"Olyan az, hogy most itt vagyunk és beszélgetünk, mint ha mindegyikünk nyert volna az ötös lotton" -ilyen az élet.
Érdemes ezt átgondolni, megfontolni.

Ha meghalunk majd kiderül, biztosan. Ha van isten és másik dimenzio akkor ott jót fogunk röhögni ezen, ha nincs örökre jövök egy rekesz sörrel.

sz4bolcs
Nincs tapasztalatunk arról, hogy milyen az, mikor minden elmúlik.
Sokan úgy képzelik el halált, mint a mélyalvást, de talán ez is egy téves elképzelés. Ezt csak megnyugtatásképp írom..

Na akkor kezdem: Ha megértenénk istent, akkor már nem lenne akkora isten, hogy fel tudjuk fogni az erejét, mert innentöl kezdve bárki lehetne isten. Legegyszerübben ugy tudnám definiálni, minta a minden létezö.

Tudod a te felfogásod és a leirtak alapján te csak azt hiszed le amit látsz.

"Bagoly mondja. Te miért nem fogod fel, hogy vannak más vélemények, amik ráadásul sokkal szilárdabb talajon állnak?" Na erre van egy rekesz söröm, hogy bebizonyitsd, hogy nincs isten, gyerünk hajrá.
Azt mondasz amit akarsz, igazad van, én nem mondhatom meg neked, hogy miben higgyél. Én is ellenzem a szük látokörü vallást, talán ha a korábbi kommentjeimet is olvasnád akkor te is rájönnél...

sz4bolcs
Ebbõl az álláspontból kiindulva kb. semminek nincs értelme.
Ha valami nem létezik, arról soha nem tudod bebizonyítani, h. létezik. Ezzel most nem Istenrõl szeretnék álláspontot kialakítani.
Hasonló, amikor a jelenségek feltétel nélkül bármikor és bárhol létrejöhetne. Ebbõl még akkor sem lehetne következtetéseket levonni, ha ilyen lenne a valóság, de tapasztalataink szerint nem ilyen.

"De ha nincs isten, és másik anyagtalan dimenzio, meg nem létezik semmi felsöbbrendü erö, akkor ennyi az élet, csá joccakát, most örökre elkussolsz, aztán nincs semmi, ez elég szörnyü lenne."
ebben mi a szörnyû? valami azért nem létezik, mert te nem bírod elviselni?
sz4bolcs
Jó, akkor valami másik topicba definiálhatnád Istent, esetleg, hogy mit jelent számodra, akkor esetleg tisztább lenne, mit kell bizonyítani, v. cáfolni.
Hiába cáfolná valaki a keresztény Istent, ha neked teljesen mást jelent - akkor nem lesz rekesz sör. 😊

Miért debilebb, mint a katolikusok? Azért mert ezt mostanában találták ki, nem 1800 éve?
http://en.wikipedia.org/wiki/First_Council_of_Nicea
http://hu.wikipedia.org/wiki/I._niceai_zsinat
Itt SZAVAZTÁK MEG pl, h dzsízász isten-e vagy sem. Megszavazták, az lett...
dronkZero
"Aranykéz te biztos faszán el tudod mondani, hogy hogy keletkezett az univerzum meg mi volt elötte, hogy ilyen kurvabiztosan kijelented, hogy csak az van amit te hiszel, a többiek meg le vannak szarva."
Mintha Te nem ugyanezt csinálnád. Még le is basszamegezel minket.

"Te akkora paraszt vagy ha 600 évvel ezelött vitatkoznánk te amellett álnál ki hogy a föld lapos. Fogadd el hogy vannak más vélemények is, és ha tudod bizonyitsd be hogy isten nem létezik, ha meg temtod akkor kussolj."

Ja. Ti meg 2000 éve csináljátok ugyanezt, de nemcsak beszéltek, hanem máglyán égettek. Egyébként meg azt mondok amit akarok, az isten bassza meg! Nem te fogod megmondani.

"Isten, a minden létezö teremtette meg az univerzumot, vagy szerinted ki vagy mi?"

Ez aztán a magyarázat. És Istent ki vagy mi teremtette, hogyan alakult ki? _MICSODA_ Isten egyáltalán? Nagyon frappáns egy nehezen felfogható dolgot egy olyannal magyarázni, ami definíciószerûen meghatározhatatlan, megfoghatatlan, megtapasztalhatatlan, és csak azok láthatják, akik már alulról szagolják. Lehet vele ijesztgetni a butákat, válasz mindenre, mi kell még? Önellentmondás a dolog? Kit érdekel?

"Ha ezt nem tudod felfogni hogy vannak más vélemények is akkor sajnállak, amugy meg várom a bizonyitékot, hogy nincs isten, van rá egy rekesz söröm."

Bagoly mondja. Te miért nem fogod fel, hogy vannak más vélemények, amik ráadásul sokkal szilárdabb talajon állnak? Egyébként egy megtapasztalhatatlan, megfoghatatlan, megismerhetetlen dolog létezését kell bizonyítani, nem azt, hogy mégsem létezik. Állíthatnám, hogy a kovalens kötést a molekulában nagyon apró manócskák kalapálják össze, amik a legpontosabb mûszerekkel sem láthatóak, aztán bizonyítsd be, hogy nem így van. Isten létezésére pontosan zéró bizonyíték van, úgyhogy egyelõre nálad a labda. Bizonyíts te.

"Magadból meg hülyét csinálsz ha sokszor idézel mások irásábol, ahelyett hogy önálló gondolataid lennének."

Magadból csinálsz hülyét, ha szóról szóra elhiszel egy kétezer éves, erõsen elavult mesét, és még büszke is vagy rá.

"basszátok meg már 3. szorra irom, hogy a teremtés következménye az evolucio. Mér szerinted minden anyag és más már alapba létezik örök idök ota?"

Ha leírod egymilliószor, akkor sem lesz igaz. A teremtés bizonyíthatatlan, Isten létezése bizonyíthatatlan. Nem létezõ dolognak nincs következménye.
De ismét kérdezem, Isten létezése miért oldaná meg a problémát? Miért nehezebb elhinni, hogy a világegyetem örökkévaló, miért jobb az, hogy van egy örökkévaló lény, ami megteremtette a véges világegyetemet? (Ja, tudom, mert be vagytok fosva a haláltól, és kellemes elhinni, hogy nem semmisülsz meg, mint személyiség. Ennek érdekében inkább elhiszel minden baromságot mellé, csak a kis lelked nyugodt legyen.)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

bocsánat, hogy ez a szó hiányzott a szókincsemböl, és bocsánat hogy butább vagyok a te tökéletes elmédnél, de ahelyett, hogy a személyemet támadnád, az elveimet támadd, ha tudod. Már fogy a rekesz sör...<#pias>

kösz, már értem. Egy a lényeg, mindent lehet, csak akarni kell.

*sigh*

a hozzáértés az megvan. így aztán tényleg öröm vitatkozni.

ki beszél itt szakállas fószerról? meg pokolrol? pokolban nem hiszek nincs is szerintem, csak régen kitalálták a népeknek hogy legyetek jó, mer elégsz ba*meg. Nalátod isten kapcsán meg megint elökerült a hit kérdése. Vagy hiszel, vagy nem. De ha nincs isten, és másik anyagtalan dimenzio, meg nem létezik semmi felsöbbrendü erö, akkor ennyi az élet, csá joccakát, most örökre elkussolsz, aztán nincs semmi, ez elég szörnyü lenne.

sz4bolcs
Nem bizonyítható.

sz4bolcs
Megelõztél a Láthatatlan Rózsaszínnel.. 😄