2479
WAREZ TÉMÁKKAL FÁRADJON MINDENKI ODA, AHONNAN A WAREZ VERZIÓT LETÖLTÖTTE...ITT A JÁTÉKKAL FOGLALKOZZUNK!!!

ALTERNATÍV BEFEJEZÉS KRITÉRIUMAI: SZÖVEGGEL, SZÖVEGGEL BŐVEBBEN (angolul) | VIDEÓVAL 1.rész - VIDEÓVAL 2. rész (németül)
  • SaGa
    Nem kell cserélni, a karakter automatice megteszi, amikor kell.

E8400-as proci, 4GB RAM, NV 8800-as kártya, W7/64, minden fullra húzva, DX10-ben, sehol semmi gond a sebességgel. Egyedül amikor a kiskölköt kell kicipelni, van némi irányítási probléma, mert a fordulás "túllendül", de ez valószínű a többletsúly miatt van...

Másodszori (hard) nekifutásra úgy tűnik, a "távcsöves" légpuska, dobótőr, nyílvető a legjobb, csak az a baj, hogy a légpuska és a nyílvető egymást kizáró fegyverek...
    Mindegyik halálos, csöndes és torkolattűz sincs.
    A frontvonalat úgy lehet különösebb hentesmunka nélkül abszolválni, hogy le kell menni a "terem" aljára, és a bal oldali fal mellett végigmenni. Van egy csatornabejárat egy bukódróttal, ott fel lehet menni egyenesen a nácik generátorához. Az ott lévő őröket kell mindenképp lerendezni, meg a pálya legvégén az őrt...

Megj: a belinkelt "tesztleírás" valamiért a náci frakciót németnek könyveli el, pedig - úgy tűnik - ezek is oroszok, csak épp a "vörösök" ellenfelei. Az eredeti könyvet kéne ismerni hozzá, hogy tudjam, én tévedek, vagy a cikk írója...
  • drogosgeci
    Eddig tartott a demo, meg kell venni az eredetit a folytatáshoz.
  • miqla24
    nekem szintén ilyen problémám van!! jó lenne valami megoldás
  • ToMM23
    Sziasztok! Ott tartok (Chapter IV) ,hogy bejutottunk a "DEPOT" ba a sinautoval, támadtak a dögök, a társam lerántották a kocsirol, ami meg meglodult a lejtön velem lefele. Az alján felborul és rámesik, kimászok alóla, felegyenesedek, egy pillanatra látom az alagutat és onnantol egy nagy szürke semmibe vagyok....Löni tudok de se mozogni se semmi egyebet :S Mi okozza ezt?:S Igy nemtudom folytatni...
  • LackoMester
    köszi
  • HUNRobee
    Hello!
    rohadt jó játék, de akármit csinálok látszik a tálca :S
    az user.cfg-ben is próbáltam átírni a r_fullscreen-t de on-off-nál is van tálca vki pls help
  • Seth
    A híd tartópillérét kéne kilőni, ordibálja is neked a haverod
  • LackoMester
    hel,
    segitség kéne, elakadtam egy olyan helyen amikor is az buldozértank lő rám, h. pébe kell kilőni.
  • Danecay
    Ilyen nekem is volt, de nekem úgy rémlik, hogy el is használta a filtereket, de időm meg ugyan annyi maradt mint filtercsere előtt. Éppen hogy sikerült továbbjutnom többszöri nekifutásra.
  • spy803
    Tölts vissza egy korábbi mentést. Hátha
  • Evoluti0N
    Bazz nem tudom, h valami bug-e vagy mi, de gyakran hiába cserélem a filtert a gázmaszkon, mégsem megy fel az idő. Most is pl a könyvtárban vagyok, 1-2 percig tart ki még a mostani filter és egyfolytában meghalok, mert nem cseréli ki. Lejátssza az animációt, de nem megy fel az idő és a filterek száma sem fogy.
  • balee4
    Amúgy végigvittem, tényleg rohadt jó volt.

Pro:
    - nagyon hangulatos
    - egészen tûrhetõ történet
    - túlélõhorror szerû játékmenet
    - néhol félelmetes
    - elképesztõen gyönyörû grafika (DX9-ben maxon toltam, de vmi döbbenet)
    - jól kidolgozott látványos pályák
    - néhány helyszín (fõleg a felszíni részek) nagyon durván néznek ki
    - megfelelõ hosszúságú játékidõ

Kontra:
    - durván optimalizálatlan
    - az elején kevés a pénz, a végén meg 500 körül fejeztem be, amikor már nem lehetett vásárolni

85%
  • Pingi23
    mi kell inkáb a gémnek?
    x4 cpu minél nagyobb ghz vagy vga mhz vagy mi?
  • Zoliz
    Pedig erős géped van , nem nagy kunszt a dx10 és dx11 közötti különbség. Bár én kibróbáltam és kikapcsoltam a tesszelációt és csak az emberek arca lett kicsit szögeltesebb máshol nem érzékeltem változást a legnagyobb DX 11 feature nélkül.
  • Seth
    G-vel. Csak megnyomod,nem nyomvatartod
  • balee4
    Mivel lehet légszűrőt cserélni a gázmaszkban?
  • Soad999
    Jaja vágom a 2 ending-t megnéztem a 2 vidit de én a "jó-t" is akarom :D de majd legközelebb ^^
    Amugy tényleg sok monszta van ami melett ellehet menni, még úgy is h észre se vesz.
  • Seth
    egy db librariant sem kell lelőni, lőszerpazarlás. Inkább menekülés
  • SaGa Jr
    A két befejezés az utolsó néhány másodpercet leszámítva pontosan ugyanúgy zajlik (egyébként nem igazán van good meg bad ending, inkább van az eredti befejezés és az alternatív, de mindkettő jó a saját szemszögéből), csupán az alternatív befejezés esetén lesz lehetőség változtatni az utolsó pillanatban.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Konkrétan lelőni a rakéta célmegjelölő berendezését az utolsó pillanatokban, ami így lezuhan és nem lesznek elindítva a rakéták a cél hiányában.

Dögök írtásában meg nagy segítség tud lenni a bajonettel ellátott shoti. Egyedül a librarian-ok voltak akiket muszáj volt lőni, mert valami rettenet ellenállóak voltak a bökdöséssel szemben. Emberek gyors és biztos elhalgattatására meg a dobókés eszményi fegyver és gyakorta vissza is szerezhető az áldozatból.
  • Soad999
    Hali! :)
    Ma fejeztem be a játékot és én nagyon élveztem :) szerintem nagyon jó volt a játék, bár itt sokan írták h ilyen olyan problémáik voltak. Én normálon vittem, tölténnyel nem volt gondom sose, igaz hogy kb 1 helyen kezdtem el aprítani a népet, amúgy mindig sikerült elkerülnöm a vérengzést. Késsel nagyon jól, és csendben lehetett elhallgattatni őket. egyedül azt sajnáltam h az elején csak pár filtert vettem, de végülis nem volt belőle problémám, kis keresgéléssel mindig sikerült találnom valahol :) sztem az se volt vészes amikor az álienek támadtak, shotival könnyen ellehetett rakni őket láb alól, igaz h tárazás közben mindig sprinteltemannak ellenére h adtam pénzt a szegényeknek, valamint a kissrácot is elkísértem( a tárat viszont elfogadtam :)) én is a "bad ending"-t kaptam.

Összegezve szerintem nagyon jó játék lett, az egyetlen negatívuma a gépigénye ezzel a konfiggal amim van csak DX9ben ment, és ott se sikerült beállítanom az élsimítást, pedig azt kinem állhatom amikor egy játék "recés". Ha majd sikerül vennem később egy jobb gépet biztos vagyok benne hogy újra felrakom (ami nálam ritka) és végigviszem megint full grafon, és megpróbálom a "good ending"-t kapni.
  • SaGa Jr
    Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Több helyütt is elkerülhető a totális vérengzés, bár eszement időigényes a dolog kivitelezése és egy-két áldozat szinte garantáltan lesz, plusz nagyon oda kell figyelni arra mit csinál az ember. Persze mindez erősen nyakonöntve hatalmas mennyiségű mutáns ritkításával, ami valóban kimeríti a mocskos hentelés fogalmát.

A játék végén attól függ például, hogy megkapod a második befejezésre a lehetőséget vagy sem, hogy mennyire kerülted a felesleges vérengzést. Ha ahol csak lehet kerülted a gyilkolást (nem a mutánsokét azt úgysem lehet kikerülni), segítettél és adakoztál (például koldusnak lőszert, kiskölköt sem küldted el a francba mikor kísérősdit akart játszani, nem fogadtad el a felajánlott lőszert a megmentett kissrácért), abban az esetben megnyílik egy másik befejezési lehetőség is, egy alternatív befejezése a sztorinak úgy ahogy a rengényben nem történt meg mert a főhős túl későn döbben rá bizonyos dolgokra.
  • Danecay
    Most jutottam túl, vélhetően a lentebb említett lopakodós pályán és kifejezetten élveztem :) Mondjuk jó pár visszatöltésembe kerül mire sikerült. Igaz a humanoidok elleni harcot jobban kedvelem mint a szörnyek vagy mutánsok ellenit, sőt, utóbbit kifejezetten nem szeretem, főleg amikor csőstül jönnek és egy nagy hentbe megy át az egész. Még a játék elején e miatt került majdnem uninstallálásra. Nekem az AI nem csinált még túl nagy hülyeségeket, és haláluk után sem brake-ltek, de a golyóállóságuk az tényleg nagyon bosszantó, a hitbox rendszert nagyon elcseszték. Volt, hogy beleengedtem egy fél tárat az enemy-be, már a maszkot is lelőttem a fejéről, de még akkor sem halt meg, a lőszer meg mint tudjuk elég kevés. Azt viszont, hogy spórolni kell a lőszerrel jól eltalálták, sokszor megfontolja az ember, hogy mit mivel lőjön.
  • HUNRobee
    valaki nem tudna segíteni akkor? a kérdésem az 1100-as
  • Pretorian
    Hát igen, ezek az orosz/ukrán játékok általában itt véreznek el, de azért még végigjátszom, mielőtt véleményt nyilvánítanék. Egyszer látnánk már egy olyat, hogy ezek az orosz/ukrán formák összeülnek valami fasza forgatókönyvíróval meg pár élvonalbeli gameplay designerrel, kíváncsi vagyok, abból mi lenne.
  • Pretorian
    Egyetértek. Ez a térhatású audió meg szeteróban egyszerűen beszarás, nem tudom hogy csinálták, de fasza lett. A hang nálam egyébként a grafikánál nagyobb mértékben segíti a beleélést.
  • Pretorian
    Belső helyszíneken nekem sincs vele problémám nagyobb felbontásban Very High-on, egészen addig, amíg fel nem bukkan néhány ellenfél, vagy valami durvább lightning effekt, esetleg füst, por. Úgyhogy inkább visszavettem belőle.
  • hykao #1133
    Hát ez fura, mert az én laptopomon (T6400, 3GB RAM, HD4650 1GB) simán elfut 1366x768-as felbontás, VERY HIGH, DX10 beállítások mellett...advanced physics persze nincs bepipálva, és élsimítás is csak AAA-n van.
  • SaGa
    Meg lehet kerülni az egészet a legalsó szinten...
  • hegege
    Én a stalker filmet leszedtem és megnéztem, sztem egész jo :) Legalább is stalker játék után láttam mit szerettek volna elérni a játékkal:)
  • Prince23
    Akkor kapcsold kia phsyx-et, hátha segít. vagy tedd fel a legfrissebbet az nvidia honlapjáról
  • vasziszdasz
    A Stalker nem mozifilmnak készült, hanem könyvnek (és 79 helyett 72-ben). Ekkor még Piknik az árokparton néven futott. Aztán Tarkovszkij et. elhatározta hogy ezt feldolgozza, és az írók átírták kicsit a művet, ez már Stalker néven futott, és ez lett az azonos nevű film alapanyaga. A játékhoz már nem írt semmit egyik Sztrugackij se, az ukránok csak átvették a stalker, artifact és zóna fogalmakat, feltuningolták egy kis csernobillal, meg egy jófajta sztorival, és ezt hívják a Stalker játéknak.

Az eredeti könyvben 6 zóna van, ezek az idegenek landolási zónái. A kívánságteljesítő se mátrixba kapcsolt tudósok, haem egy erős artifact, a az aranygömb. A könyv a kanadai zónában játszódik.
  • wedge31
    Alap hogy legyen nálad éjjellátó és hangtompitós pisztoly ha kilövöd a fényforrásokat pár lépésröl se vesznek észre.
  • CamelX
    Nehéz benne pénzt gyűjteni, én majd most második nekifutásra megpróbálom jobban kigazdálkodni. Eddig a 120 körüli távcsöves revolver volt a csúcs hosszabbított csővel, az kb játék végéig igen ütős volt.
  • Renjike
    Csá! segitséget kérek itt is mind mindenhol
    a Gépemen megy 40 FPS körül maxon AA nélkül
    kidob 1-2 helyen ... és most már nemtok semere menni mert a egyetlen vékony úton kidob..
    AppName: metro2033.exe AppVer: 1.0.0.1 ModName: physxcore.dll
    ModVer: 2.8.3.31 Offset: 00276bd7 az okoknál ezt találta
  • mflex #1125
    Tegnap nem volt itthon a család, ezért rányomtam a nagy hifire, ahogy azt kell, :D egyszerűen eszméletlenek voltak a hangok, rettenetesen élethűek, a szörnyek hangjai hátborzongatóak, a lihegés ahogy fogy el a szűröm, már majdnem megfulladtam.
  • Prince23
    Akkor haladj csak tovább vele, és rájössz, hogy egy mocskos henteleésből áll a játékmenet, pár hangulatos kaland, császkálás után :))

1123:
    Lopakodást egyáltalán nem lehet végrehajtani, mert a kedve sfejelsztők erre nem is gondoltak
  • hegege
    Át lehet lopakodni vhogy ott ahol irják ,hogy menjek át a német bázisra?Mert gyakorlatilag 1 ut van és azon 15-20 katona akikkel egyszerüen nem birok.Volt hogy felét lelöttem mentem volna tovább (csak 1 irányba lehet) ,majd megjelentek a hátam mögött is és legyaktak.Persze chekpoint a 15 katona lelövése elött volt (amivel pöcsöltem v 20 percet)...
  • Danecay
    Sziasztok! Kinek mikorra gyűlt össze annyi lőszere, hogy a kereskedőktől valami keményebb fegyvert vegyen? Nekem annyi nincs sokszor, hogy saját felhasználásra elég legyen, nem hogy 130-az érő fegyvert, meg 100-az érő ruhát vegyek. Most adtam el egy pár lőszert, de úgy csináltam, hogy maradjon is és így sikerült összehoznom 20 pénzt. Lehet valamit én csinálok rosszul? Amúgy karakterünkön alapból van valamilyen szemüveg, mert gázálarc nincs rajta, de már egy ideje úgy játszok, hogy össze van repedezve, meg be van törve valami plexi a szeme előtt és nem kicsit zavaró? Ja még egy kérdés. Az órán található zöld, sárga, piros ledek azt jelzik, hogy mennyire vagyok sötétben, ergo láthatatlan?
  • Pretorian
    Kipróbáltam végre. Ez egy b*sz*tt jó és gyönyörű játék! Fél óra után már az sem érdekelt, hogy alapvetően nVidia kártyákra készült, és hogy SVGA-felbontásban játszom középszar beállításokkal. Az egész atmoszféra, a hangok, az animációk, és a grafika is 10/10, mondom ez utóbbit úgy, hogy a lenti konfigom csak a normal beállításokat bírja el 800x600-ban DX10 alatt. A képeken át sem jön, mennyire szép és részletes a játék.
    Azért generációváltásról nyilván nincsen szó, de azt hiszem ez az első játék, ami valóban látványosan szebb és részletesebb a Crysis-nál (megnéztem milyen Very High-on). Audio editing tekintetében pedig eddig a GRAW 2-t tartottam etalonnak, de ez a játék simán állva hagy minden eddigi próbálkozást, és ehhez nem kell brutál hangkártya + hangrendszer, én fülessel játszom. Pont a hang az, ami miatt úgy érezheti az ember, hogy a fegyvereknek súlya van: nincsen játékpisztoly-érzésed amikor lősz, és ez kurvajó. Viszont egy igazi angol voiceover-nek örültem volna, ez a kamuorosz akcent nem igazán jön be, lehet át is állítom oroszra az egészet inkább.
  • mflex #1120
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    evga x58 sli, i7 975@4ghz, 6x2gb ocz obsidian 1800mhz, gigabyte ati 5970, thermaltake toughpower 1000W, ocz 256gb ssd