Metro 2033

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
szerezni kell új maszkot...

Segítség!!!!!!

Qrva jó a játék, de csaták miatt össze-vissza van repedve a sisakom vagy mim.
Próbáltam "T" gombbal levenni de o gázmaszkot ír ki.
Hogy lehet ez a repedéseket eltüntetni, mert alig látom a pályát??????
FONTOS!!!!
köszi
zita
Snexi
amikor new gamet nyomok fekete képernyõ és kidobja hogy recommended mode:1280x1024 60hz
na és ugye másodikat nem lehet állítani
biztos le volt már írva a megoldás,nem kell leugatni most vagyok elõször a topicba

Danecay
Na annak ellenére, hogy a játékot méz az eleje felé uninstallálni akartam, csak a végére jutottam. A gömbös rész és a legelejének a folytatása meglehetõsen húzós, nehéz és frusztráló volt, csak sokadik próbálkozásra sikerült túlverekednem magam rajtuk, már már feladáshoz közeli állapotban. A gömbösnél különösen az volt idegesítõ, hogy sokadik nekifutásra, a lifthez elérve, emberem megállt egy helyben és nem csinált semmit és utolért a vég, volt, hogy már a lift hívása közben haltam meg. Visszatérve a játék eleji pályához, pedig az bosszantott, hogy egy ilyen vérfarkas szerû lénybe 6 shotgun lövedéket kellett beleereszteni mire jobblétre szenderült, ráadásul volt, hogy egyszerre 3-4 is támadott rám. Összességében egész jó játék volt, leszámítva ezeket és egy pár idegesítõ elemet.
Egész jó filmet lehetne ebbõl csinálni, bár a vége egy kicsit zavaros volt 😊
Most pedig megnézem a játék másik befejezését 😊

grebber
Nem tudom melyik a legújabb azt rakd fel ami a dvd-n van baj nem lesz tõle!

Next PC upgrade: 2022

melyik DX-et kell installálni? Melyik a legújabb?

Phenom II X4 955 BE 3.02 ghz 8 Gb Ram

grebber
Nekem is 64 bites rendszer van igaz Win 7 és simán engedi a DX10-et!

BigDaddyJoe: A mellékelt DX-et feltetted?

IMYke2.0.0.0
A játék nem igazán profitál a 64 bites környezetbõl. Lehet, ez (is) lehet az oka...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Nálam Vista 64bit van viszont ahol irva van hogy DX9 és mellette jobbra-balra nyíl ott nem tudom átállítani DX10-be nem ugrik át

grebber
Van DX9 ,DX10,és DX11 is.
Nálad Csak DX9be fut mivel az van beállítva.
Kapcsold DX10-be és akkor abban fog futni.De ehhez Vista vagy Windows 7 kell!

szevasztok! Azt akarom kérdezni, hogy nálam az options-be DX9-re van állítva nem is lehet másra tenni viszont azon belül Very High-ra van kapcsolva akkor az azt jelenti hogy DX10-ben fut a game? Mert a vid.kártyám DX10-es.

grebber
7 + a végsõ annál asszem nem írta ki hogy Chapter 8.De mondhajtuk 8nak!

Hello!
jó játék, de akármit csinálok látszik a tálca :S
az user.cfg-ben is próbáltam átírni a r_fullscreen-t de on-off-nál is van tálca vki pls help
amúhy hány chapter van a játékban?
én most a chapter 5-be vagyok az archives pályán azok nagy majomemberek nagyon durvák majdnem összeszartam magam
Sejtettem...
Itt is hol nácik, hol fasiszták a titulus és az orosz nyelvû beszélgetéseikbõl, amiket néha hallani, feliratozás nélkül, nagyon oroszos stílus jön át, semmi német precizitás...

grebber
Olyan link még nincs ahol részletesen leírják a történetet?

hykao
Szerintem szó sincs németekrõl...a játékban "nácikat" említenek (az eredeti oroszban "fasisztákat").
Artyom is csak azt említi, hogy rémlik neki, mintha hallott volna már valami olyasmirõl, hogy a múltban a nácik és a kommunisták egyszer már háborúztak egymás ellen, és akkor a háború az utóbbiak gyõzelmével végzõdött...

A kaszt neve a könyvben: "IV. Reich" (azaz Negyedik Birodalom)
Itt azt írják, hogy céluk a metró megtisztítása a nem-oroszoktól: KATT
Három állomás a területük: Puskin, Csehov és a Tver
(ezen a metrótérképen is jelölve vannak, épp a POLISZ négy állomása felett van a területük: KATT)

Más: a banner mögé betettem az oldal linkjét (aki nem ért oroszul, az is át tudja állítani az oldalon a nyelvet magyarra - a google fordító persze messze nem tökéletes, de egyelőre ez az oldal tűnik a legbővebbnek a témakörben...)
Ja igen: 1440x900-as felbontással. Ennyit bír a monitor...

Más: a felszíni kommandózást úgy lehet megúszni kevés lõszerrel, hogy az õrszemeket (mármint a dögök õrszemeit, ott üldögélnek egy-egy kocsi tetején, konténeren...) kell távolról kilõni. Akkor nem rohannak le.

A könyvtárosoknál a feketéket ki lehet kerülni majdnem mindet, ugyanis alszanak. Ha nagy zajjal kivégezzük valamelyiket, akkor felébrednek...

Danecay
Igen, ha jól emlékszem az alagút végérõl jön egy nagy fehérség, de nekem vagy videó, vagy pályabetöltés követte, szóval én nem rohangáltam ott a semibe.

Nem kell cserélni, a karakter automatice megteszi, amikor kell.

E8400-as proci, 4GB RAM, NV 8800-as kártya, W7/64, minden fullra húzva, DX10-ben, sehol semmi gond a sebességgel. Egyedül amikor a kiskölköt kell kicipelni, van némi irányítási probléma, mert a fordulás "túllendül", de ez valószínû a többletsúly miatt van...

Másodszori (hard) nekifutásra úgy tûnik, a "távcsöves" légpuska, dobótõr, nyílvetõ a legjobb, csak az a baj, hogy a légpuska és a nyílvetõ egymást kizáró fegyverek...
Mindegyik halálos, csöndes és torkolattûz sincs.
A frontvonalat úgy lehet különösebb hentesmunka nélkül abszolválni, hogy le kell menni a "terem" aljára, és a bal oldali fal mellett végigmenni. Van egy csatornabejárat egy bukódróttal, ott fel lehet menni egyenesen a nácik generátorához. Az ott lévõ õröket kell mindenképp lerendezni, meg a pálya legvégén az õrt...

Megj: a belinkelt "tesztleírás" valamiért a náci frakciót németnek könyveli el, pedig - úgy tûnik - ezek is oroszok, csak épp a "vörösök" ellenfelei. Az eredeti könyvet kéne ismerni hozzá, hogy tudjam, én tévedek, vagy a cikk írója...

drogosgeci
Eddig tartott a demo, meg kell venni az eredetit a folytatáshoz.

nekem szintén ilyen problémám van!! jó lenne valami megoldás
Sziasztok! Ott tartok (Chapter IV) ,hogy bejutottunk a "DEPOT" ba a sinautoval, támadtak a dögök, a társam lerántották a kocsirol, ami meg meglodult a lejtön velem lefele. Az alján felborul és rámesik, kimászok alóla, felegyenesedek, egy pillanatra látom az alagutat és onnantol egy nagy szürke semmibe vagyok....Löni tudok de se mozogni se semmi egyebet :S Mi okozza ezt?:S Igy nemtudom folytatni...

LackoMester
köszi

élet a legjobb méreg

Hello!
rohadt jó játék, de akármit csinálok látszik a tálca :S
az user.cfg-ben is próbáltam átírni a r_fullscreen-t de on-off-nál is van tálca vki pls help
Seth
A híd tartópillérét kéne kilõni, ordibálja is neked a haverod

PSN ID.: Beegabor

LackoMester
hel,
segitség kéne, elakadtam egy olyan helyen amikor is az buldozértank lõ rám, h. pébe kell kilõni.

élet a legjobb méreg

Danecay
Ilyen nekem is volt, de nekem úgy rémlik, hogy el is használta a filtereket, de idõm meg ugyan annyi maradt mint filtercsere elõtt. Éppen hogy sikerült továbbjutnom többszöri nekifutásra.

Tölts vissza egy korábbi mentést. Hátha

Bazz nem tudom, h valami bug-e vagy mi, de gyakran hiába cserélem a filtert a gázmaszkon, mégsem megy fel az idõ. Most is pl a könyvtárban vagyok, 1-2 percig tart ki még a mostani filter és egyfolytában meghalok, mert nem cseréli ki. Lejátssza az animációt, de nem megy fel az idõ és a filterek száma sem fogy. <#szomoru1>
balee4
Amúgy végigvittem, tényleg rohadt jó volt.

Pro:
- nagyon hangulatos
- egészen tûrhetõ történet
- túlélõhorror szerû játékmenet
- néhol félelmetes
- elképesztõen gyönyörû grafika (DX9-ben maxon toltam, de vmi döbbenet)
- jól kidolgozott látványos pályák
- néhány helyszín (fõleg a felszíni részek) nagyon durván néznek ki
- megfelelõ hosszúságú játékidõ

Kontra:
- durván optimalizálatlan
- az elején kevés a pénz, a végén meg 500 körül fejeztem be, amikor már nem lehetett vásárolni

85%

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

mi kell inkáb a gémnek?
x4 cpu minél nagyobb ghz vagy vga mhz vagy mi?
Pedig erõs géped van <#vigyor5>, nem nagy kunszt a dx10 és dx11 közötti különbség. Bár én kibróbáltam és kikapcsoltam a tesszelációt és csak az emberek arca lett kicsit szögeltesebb máshol nem érzékeltem változást a legnagyobb DX 11 feature nélkül.
Seth
G-vel. Csak megnyomod,nem nyomvatartod

balee4
Mivel lehet légszûrõt cserélni a gázmaszkban?

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Jaja vágom a 2 ending-t megnéztem a 2 vidit de én a "jó-t" is akarom 😄 de majd legközelebb ^^
Amugy tényleg sok monszta van ami melett ellehet menni, még úgy is h észre se vesz.

Seth
egy db librariant sem kell lelõni, lõszerpazarlás. Inkább menekülés

A két befejezés az utolsó néhány másodpercet leszámítva pontosan ugyanúgy zajlik (egyébként nem igazán van good meg bad ending, inkább van az eredti befejezés és az alternatív, de mindkettõ jó a saját szemszögébõl), csupán az alternatív befejezés esetén lesz lehetõség változtatni az utolsó pillanatban.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Konkrétan lelõni a rakéta célmegjelölõ berendezését az utolsó pillanatokban, ami így lezuhan és nem lesznek elindítva a rakéták a cél hiányában.

Dögök írtásában meg nagy segítség tud lenni a bajonettel ellátott shoti. Egyedül a librarian-ok voltak akiket muszáj volt lõni, mert valami rettenet ellenállóak voltak a bökdöséssel szemben. Emberek gyors és biztos elhalgattatására meg a dobókés eszményi fegyver és gyakorta vissza is szerezhetõ az áldozatból.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Hali! 😊
Ma fejeztem be a játékot és én nagyon élveztem 😊 szerintem nagyon jó volt a játék, bár itt sokan írták h ilyen olyan problémáik voltak. Én normálon vittem, tölténnyel nem volt gondom sose, igaz hogy kb 1 helyen kezdtem el aprítani a népet, amúgy mindig sikerült elkerülnöm a vérengzést. Késsel nagyon jól, és csendben lehetett elhallgattatni õket. egyedül azt sajnáltam h az elején csak pár filtert vettem, de végülis nem volt belõle problémám, kis keresgéléssel mindig sikerült találnom valahol 😊 sztem az se volt vészes amikor az álienek támadtak, shotival könnyen ellehetett rakni õket láb alól, igaz h tárazás közben mindig sprinteltem<#vigyor2>annak ellenére h adtam pénzt a szegényeknek, valamint a kissrácot is elkísértem( a tárat viszont elfogadtam 😊) én is a "bad ending"-t kaptam.

Összegezve szerintem nagyon jó játék lett, az egyetlen negatívuma a gépigénye ezzel a konfiggal amim van csak DX9ben ment, és ott se sikerült beállítanom az élsimítást, pedig azt kinem állhatom amikor egy játék "recés". Ha majd sikerül vennem késõbb egy jobb gépet biztos vagyok benne hogy újra felrakom (ami nálam ritka) és végigviszem megint full grafon, és megpróbálom a "good ending"-t kapni.

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Több helyütt is elkerülhetõ a totális vérengzés, bár eszement idõigényes a dolog kivitelezése és egy-két áldozat szinte garantáltan lesz, plusz nagyon oda kell figyelni arra mit csinál az ember. Persze mindez erõsen nyakonöntve hatalmas mennyiségû mutáns ritkításával, ami valóban kimeríti a mocskos hentelés fogalmát. <#eljen><#eplus2>

A játék végén attól függ például, hogy megkapod a második befejezésre a lehetõséget vagy sem, hogy mennyire kerülted a felesleges vérengzést. Ha ahol csak lehet kerülted a gyilkolást (nem a mutánsokét azt úgysem lehet kikerülni), segítettél és adakoztál (például koldusnak lõszert, kiskölköt sem küldted el a francba mikor kísérõsdit akart játszani, nem fogadtad el a felajánlott lõszert a megmentett kissrácért), abban az esetben megnyílik egy másik befejezési lehetõség is, egy alternatív befejezése a sztorinak úgy ahogy a rengényben nem történt meg mert a fõhõs túl késõn döbben rá bizonyos dolgokra.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Danecay
Most jutottam túl, vélhetõen a lentebb említett lopakodós pályán és kifejezetten élveztem 😊 Mondjuk jó pár visszatöltésembe kerül mire sikerült. Igaz a humanoidok elleni harcot jobban kedvelem mint a szörnyek vagy mutánsok ellenit, sõt, utóbbit kifejezetten nem szeretem, fõleg amikor csõstül jönnek és egy nagy hentbe megy át az egész. Még a játék elején e miatt került majdnem uninstallálásra. Nekem az AI nem csinált még túl nagy hülyeségeket, és haláluk után sem brake-ltek, de a golyóállóságuk az tényleg nagyon bosszantó, a hitbox rendszert nagyon elcseszték. Volt, hogy beleengedtem egy fél tárat az enemy-be, már a maszkot is lelõttem a fejérõl, de még akkor sem halt meg, a lõszer meg mint tudjuk elég kevés. Azt viszont, hogy spórolni kell a lõszerrel jól eltalálták, sokszor megfontolja az ember, hogy mit mivel lõjön.

valaki nem tudna segíteni akkor? a kérdésem az 1100-as
Pretorian
Hát igen, ezek az orosz/ukrán játékok általában itt véreznek el, de azért még végigjátszom, mielõtt véleményt nyilvánítanék. Egyszer látnánk már egy olyat, hogy ezek az orosz/ukrán formák összeülnek valami fasza forgatókönyvíróval meg pár élvonalbeli gameplay designerrel, kíváncsi vagyok, abból mi lenne.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Pretorian
Egyetértek. Ez a térhatású audió meg szeteróban egyszerûen beszarás, nem tudom hogy csinálták, de fasza lett. A hang nálam egyébként a grafikánál nagyobb mértékben segíti a beleélést.

Pretorian
Belsõ helyszíneken nekem sincs vele problémám nagyobb felbontásban Very High-on, egészen addig, amíg fel nem bukkan néhány ellenfél, vagy valami durvább lightning effekt, esetleg füst, por. Úgyhogy inkább visszavettem belõle.

hykao
Hát ez fura, mert az én laptopomon (T6400, 3GB RAM, HD4650 1G😎 simán elfut 1366x768-as felbontás, VERY HIGH, DX10 beállítások mellett...advanced physics persze nincs bepipálva, és élsimítás is csak AAA-n van.
Meg lehet kerülni az egészet a legalsó szinten...

Én a stalker filmet leszedtem és megnéztem, sztem egész jo 😊 Legalább is stalker játék után láttam mit szerettek volna elérni a játékkal😊
Prince23
Akkor kapcsold kia phsyx-et, hátha segít. vagy tedd fel a legfrissebbet az nvidia honlapjáról