A magyar nyelv úttörői

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dying Soul
Micsini? = Mit csinálsz?

Errõl nekem ez ugrik be.
(copyright Loál János, inc.)

Rage47
úhhh ezt nem kellett volna elolvasnom, lefárasztott egész délutánra<#idiota>durva
totya24
Azért a lencsizni nekem már sok...

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

ez van/lesz. elolvasásra és tanulságként ajánlanám ray bradbury - mennydörgõ robaj címû novelláját.
Dynamic
Szerintem csak Szabolcsban használják.Akárcsak a "lehetlesz"-t(ua. mint a "lehet").
Falra tudok mászni tõlük.<#falbav>
Z
Tarack

Jó kis páros...növény + ágyú. Én csak az ágyúra emlékeztem.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

mumpic
Jól éreznék úgy magukat a székejek erdéjben? 😊

rajkonnen92: a palack is 😊
Amúgy én úgy tudtam hogy mindösszesen három ilyen magyar szó létezik, ebbõl kettõ a palack és a barack, a harmadikat sosem tudtam meg. Egy egyszerûbb lelkû, már-már az alkoholizmus kacskaringós ösvényeit taposó ismerõsöm "árulta el", hogy a harmadik a rock. 😄

DaemoonHunter
Sajnos ez elég elterjedt, fõleg a "plázacicáknál", de még ?normál? csajoknál is: "ceretem", "cíwecském"=szívecském, amit nemrég láttam kiírva valahol. Elég szomorú, de ez van és csak súlyosabb lesz mindez. Ami még érdekes, hogy "j" és "ly" már sok helyen nincs, csak egyszerûen "j" minden.

Borgi
barack

porki fagyok fállalon

rajkonnen92
hello mindenkinek. lenne egy fontos kérdésem. tundna mondani nekem vki 5 db olyan értelmes magyar szót aminek az utolsó 2 betûje "ck"? köszi

Glory Man United Go Kimi Go

Z
Azért szerintem az tudatos...még vagy két évig. <#idiota>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Ami a legszomorúbb, hogy olyan szavakba is ellipszilont tesznek, amibe egyáltalán nem kell "jé" betû.

Z
Igekötõsek szintén.

De a durva az, hogy a népszavazási kérdésre adandó VÁÁÁLASZT!!! sulykolják az emberekbe ti. igen vagy nem!?!?! ez milyen megalázó már? Totál hülyének nézik a népet, mintha még egy kérdést sem tudnánk elolvasni, és értelmezni. Mellesleg lehet, hogy sokan nem tudnák értelmezni a kérdést. De hát ez megint azért van, mert a Mónika/Balázs show-kat, egyéb trágyára emlékeztetõ mûsorokat nézik az emberek. Ott pedig nem ízes magyar beszédet hallunk, hanem inkább elégtelen nyelvtant.

Ha a mostani tizenévesek ilyen gyengén tudnak magyarul, akkor mi lesz itt 20 év múlva? Olyan szinten leszünk, mint az USA, hogy lesz külön tantárgy a szavak helyes leírását tanítandó? <#rinya>

Loál János
Az ly-nos hibák egyre durvábbak. Pl.: be-/kifelyez, milyét/kilyét.

Az egybeírás, különírás is szép: ugyan az/ez, ugyan olyan, ugyan úgy, stb. :-C

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Rage47
áhh köszi😊 érdekes lehet, még sosem hallottam élõben😊
PíszLávJuniti
karcsi.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

azért mert pl szabolcsban így (is) mondják, rám is sokszor rámszól egyik kedves ismerõsöm, hogy nem õ kell nekem 😄

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Rage47
"Sztem egy kisméretû filet kellesz majd letölteni, és felülírni azt a jerusalemet az orosszal"
miért írnak sokan kellesz-t?
Nyávogósan. Mostannában sahjnos ez divat... ettõl olyan "édibédik".

totya24
Vajon élõben hogy beszélhet? :|
A "najcisárga" és a "búvcikázni" lerongált:S

gz8
Persze privi.hu, vajon miért nem lep meg...

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

gz8
Cíjja!
Tonksy vagyok, 14 éves. Budapesten lakok és nagyon nem szejcizem! Imcizek bulcsizni, barátnõcieimmel shoppingolni és pasizni 😄 Náágyon imcizem a legjobb barciaimat, nélkülük nem is lehet élcizni... õk: Bazsci, Pubci, Babci és Yvci =)
Modellkedek, és tök kircsy! 😛 😄
Oda vagyok Madonnáért, a kedvencem! De még Bob Sinclart is nagyon imcizem ám! Cejcizem a punkot és a skate-okat is.
Kedvencem a lacoste, adidas, prada, armani,
DC,tumi, hugo boss, jimmy choo, louis vuitton, gucci, nina ricci, . Szeryzem a hosszú szõke hajcis pasikat, annyira cúkeek! 😊 De pejce ha nem hosszú és szõke az sem hátrány ;-)
Kenvenc cínem a najcisárga, a lila és a józsacín 😊
Zene 4evci!! <3
ÍÍÍmcizek vívni és búvcikázni!
Van egy édi kutycim, Ronny 😊
Ha jobban is meg cejjetnél ismizni, mert szimpi vagyok esetleg (biztos , hogy az vagyok nincs még 1 ilyen cép csajszee) megtalálsz msn -en! Címem:

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Jano
Pégség. 😄

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

totya24
Egy közösségi portálon egy ismerõsöm hírdeti a bulijait:

"INGYENES BUSZJÁRAT!!!

Sziasztok!!!Szoval ingyenes buszjárat indul *******be az ****** **** Discoba!!!
A fenti pégségtöl indul megál a soromponál a buszmegáloban!!Egy fehér buszrol van szo!!
Az indulás innen fentröl 21:45-és 22:00 között aki nem lessz ott lemarad egy fergeteges bulirol!!Mindenkit szeretettel várunk!
ÜDV:****
UI:Haza is ingyenhoz!!😄😄😄"

egy másik:

"Pot Szilveszter!!!
Mindenkit szeretettel várunk egy fergeteges pot szilveszteri partyra!!A ******* preszoban 01.07
ÜDv:****"

Mi ez a brutalitás, kérlek? Elég lenne kicsipkézni a nyelvét. Õ is kicsipkézte a miénket...

Dynamic
Addig ütném, míg mozog...<#boxer>
totya24
és így már meg is ismertük..😊
(gondolom, valami bemutatkozás)
de legalább olvasná át utólag..😊

<#csodalk><#csodalk><#csodalk>

Z
Ez teljesen normális fogalmazásmód. <#idiota>

whining
"csá én egy naon ari+kedves csajxi vok.csejetem a CSOKIT naon naon naon naon naon .xeretem a barátomat sancykát imádom naaaaaagyon csejetem
ja hosszu fekete hajam van barna bör és nagyon csini!!!!!!!!!!!!!na cyastok"

náérdekel, htx. :-c

Dying Soul
hát ez a kettõ így durva volt. sokkolóan.

ColdFire
msnen: tilts fel kérlek!4
:o

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

gz8
Amirõl ír, én nem tartom hallgatásra méltónak, Victor Wootent vagy Fleck Bélát viszont annál inkább. 😊

totya24
mivel egyre durvább a torzulás😊

Minden generációnak megvannak a maga idiótái, csak "e" korban már feltûnõbb.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Loál János
A "gizdaság", menõség jele, hogy miért, ne kérdezd.
A '90-esekben is létezett a jelenség, csak a 2-3x idõsebb korosztályban. Nõk, férfiak egyaránt ilyen csücsörítõs, néha flegmásított pofával tudatták a világgal, hogy õk gazdagok, és baromira ott vannak a szeren. :-|

Dynamic
Inkább szánalmas egyéniség és tudat nélküli zombik.
(De amúgy meg mi a f*szért csücsörítik a szájukat ezek állandóan?Ez is valami hihetetlen mélyértelmû emós idiótaság?)
gz8
És az a legszomorúbb, hogy õk a jövõ (de)generációja. Lever a víz, ha csak rágondolok...

Embernek látszó tárgyak. 😊

Loál János
:-||||||||||

totya24
Ahogy egy subba-kommenten láttam: HP Rovásírás😊

(Ígérem többet nem linkelgetek.. )

totya24

Ez már nem is lány, inkább lény.

értelmes lány lehet...

1.

"-Mit gondolsz a magyar nyelvrõl?
-háááát nem túl trendee...de láv"

2.

"szercsy-lávcsyzlak tégedet!!!"
Dying Soul
Ezen ne lepõdj meg. A tömeg buta és õt kell kiszolgálni - nem pedig téged.

totya24
http://www.thegrenma.hu/
Inkább nem kommentálnám. Ezekrõl írt a zene.hu, Victor Wootenrõl (i) meg nem.:S

azok nem valami GreenDay tribute zenekar? egyszer voltak Nyíregyen... elég érdekes fellépés volt... nyomták konkrétan a témát a srácok, csak hát metal koncerten punkbandaként 😄

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Grenma az egy együttes, egy szinkronszínész énekel benne... Amúgy nekem nem jön be, ahogy az a legtöbb magyar divatzene sem.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"