2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
Cat 02 #1094 Schmittifyt próbáltátok? -
#1093 [egyetért] -
#1092 A másik nagy aforizma szerint pedig "az a veszélyes ha a hülyeség szorgalommal párosul.."
:)
-
#1091 Einstein után szabadon: Sajnos, a lustaságnál csak a hülyeség határtalanabb.
-
#1090 A termékeknél már egy "k"-val írják.
Az, hogy egy webmester ennyire figyelmetlen az még (jóakarattal) elnézhető.. de, hogy utólag sem veszi észre senki, vagy az nem szúr szemet senkinek (akár egy rossz helyesírású embernek sem), hogy egyazon oldalon egymás alatt 3 cm-rel kétféleképpen van leírva az már több mint érdekes (mivel viszonylag ritkák azok a szavak amelyeknél kétféle forma is megengedett vagy használatos).
Legalább beírná a Google-ba..
Ahol Google van ott minden van. :-)
A legkönnyebben hozzáférhető tudástár MINDENHEZ.. -
#1089 és ez csak az első gugli találat :D van rengeteg -
geo91 #1088 -
#1087 -
#1086 -
#1085 Van "bakkancs" is? :)
Nekem kellene bakkantanom.. -
#1084 Le is mentettem :) -
geo91 #1083 egy kis off
vicces álhír :) -
#1082 -
#1081 Ő nem viccel!
KILLEL.
-
#1080 Az a probléma, hogy az ilyen lánykáknál a butaság mellé kellő beképzeltség, flegmaság és szűklátókörűség is társul, és kb oda jutunk, hogy ő nézi le a gondolkodó, olvasó embereket. De jó, hogy nem ilyenekkel ismerkedem.:) -
#1079 Kéne még sok ilyen a Hajrá a cset-be...
[ÉRTÉKELNÉ] -
#1078 Csókoltatom a kedves szüleit is. -
#1077 Feléig bírtam... úristen!!!!
-
18 éves csaj bemutatkozása a facebook-on
Mizuka?? Mindegy mert nem érdekel tulzottan!:D
Nah szal utálom ha a hátam mögött kibeszélsz inkább mond a szemembe nem mindta érdekelne mit gondolsz rólam csak azért tudjam hogy kit kell utálnom:D...am nem vagyok egy ilyen \"köszívű\"vagy hogy is mondják:) én \"aranyos és cuki\" vagyok szóval^^jah és \"Kiss\"-é EGO is de az nem észre vehető ugye bár:D mert ugye \"van mire\":D ugyanis én szép vagyok meg minden ha nem tünt vólna fel akkor mennyel szemészetre vagy tisztisd meg a monitort vagy ilyenek..nah jó elég az EGO-ból és a nagyképüségből... magamról csak anyit hogy szeressek focizni...dehogy is én IMÁDOK focizni \"bocikah\" szeressek dancelni, Bulizni:D
most jön a \"nyálas\"éhnem szejetem a Hello Kitty-t (Imádom) medek valamerre és meg látom akkor ojan nekem kejj:) ennyi elég is:D akkor mit irjak még??:P ELVÁROM hogy irjál kommentet
ha lehet normálisan irj mert \"nem értek kinaiul\"ha valami nem teccetös szóljál ugyse érdekel mert tuti jó:D mindeggy azért irj és majd igyekszem igaz nem neked kéne megfelelnem:P de nem baj...am Imádás van Manchester United-el szal ne szóld le mert fel ruglak :D szal csak finoman..:P nem nagyon szeretek más háta mögött ki beszélni valakit ezért vagy a szemébe mondom vagy pedig hangosan célozgatok hogy pl\"70-es évek bazz\" meg hogy a Fekete nem megy a piroshoz ezt nem mindenki érti de akinek sötét a bőre:D..jah és még azt is utálom ha valakinek el mondok valamit és tovább aggya vagy mondom hogy ne mond el azt holnap már mindenki tudja.. vagy csak egyszerüen mutatok neki valamit és bologat másnap meg már hallom hogy tök jó meg ilyenek utálom ha UTÁNOZOL de az kurvára!!!!!vagy ha veszek egy polót vagy valamit hol vettted??? ugyse mondom meg mert minek vennél te olyat .. szal:P mindegy ennyi majd ha valami eszembe jutt irok vagy nem:P naH ´ÿ`²°¢^·~Szióka~·^¢°²`ÿ´PuSzIm -
#1075 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1160165915 #108
új szlengszót fedeztem fel nemrég :O -
#1074 Szülei vagy nagyszülei még itteniek ezekszerint, ő meg hobbiból próbálja összeszedni a nyelvet - szép vállalkozás :) -
#1073 -Adjon neki két kesztyű és a kabát! :D
-Na vájjá', nem értem xD
-Pedáns vmiben :)
Én vagyok, ostoba :)
-Magyar vagy?
-igen. Amerika született. beszelek rossz magyar. Sajnálom :( -
#1072 Az nem mentség - ha 100 évig él, és magyarnak született, akkor 100 évig kell tudnia magyarul is, helyesen.
-
#1071 Enyémről kiderült, hogy egy amerikában élő magyar írta xD -
#1070 Amúgy ez a sok nyelvhuszár eddig is létezett és létezni fog. Nem újkeletű a dolog, csak gondolom amióta a kisgyerkőc is net elé kerül, azóta láthatja más is, hogy milyen az írása. Van aki nyolcadikosan is úgy ír, mint egy idióta. -
#1069 ő direkt trollkodik -
geo91 #1068 ez mi a kurva élet??? -
#1067 Újabb eklatáns példa az alábbira:
Igen és mi van? Tehát mi van? -
#1066 Ez már gyakorlatilag egy új "nyelv"..
Nem szívesen tenném le belőle a középfokú "C"-t. :) -
karajjj #1065 ez se gyenge -
#1064 Na ma az egyik képemnél ezt a kommentet olvastam:
"Adjon neki két kesztyű és a kabát! :D" -
#1063 No erre megint ráéreztem akkor.. :))
Egyébként köszönöm! -
#1062 tudomásom szerint a sztenderd a megfelelő - meg lehetne nézni az Osiris helyesírásban.
Ilyen szempontból amúgy (idegen szavak helyes magyar írásmódja) a Wikipedia jó fogódzó, mert ott próbálnak kínosan ügyelni a helyesírási ajánlások betartására.
És ennek örömére: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sztenderd_nyelvváltozat
Az bőven benne van a dologban, hogy Nádasdy még azelőtt írta a cikkeket, hogy valamelyik írásmód hivatalosan elfogadottá (rögzítetté) vált, így ő még azt a formát használta, amelyik neki jobban tetszett. Ma már esetleg ez a szövege hibásnak is számíthat - az előző hozzászólásomnak valamelyest ellentmondva. -
#1061 Értem, de általános, szélesebb értelmében használatos-e a "sztandard"?
Pl.:
"standard eljárás" / "sztenderd eljárás" / "sztandard eljárás" - ??? -
#1060 A sztandard szót én úgy vélem, hogy az "általános nyelv"-re, nyelvészeti szakkifejezésként használja. A "sztandard magyar" az többé-kevésbé az átlagos, budapesti, mondjuk diplomás felnőtt által beszélt illedelmes nyelv (írja is: "művelt nyelv", "illemnyelv"), az irodalmi nyelvhez valamennyire közelítő beszédváltozat, amelyben nincsenek jelen nyelvjárások, vagy szaknyelvi, szleng elemek.
Angolban ilyen sztandard az úgynevezett RP (Received Pronounciation) angol (más néven BBC angol), vagy németben a "hochdeutsch". -
#1059 Én sem értek a nyelvhez (inkább csak úgy ráérzek), nem ismerem a szakkifejezéseit és a törvényszerűségeket, nem is így értettem, csupán hogy ez a srác az egész szöveget nem nagyon tudná egységében, összefoglalva megérteni. Én sem most tanultam nyelvtant, de a "lényegét" értem.
Ami nekem új: "sztandard".
Az angol(szász) standard kifejezés értelmi megfelelőinek használata a magyar nyelvben:
- fonetikus "standard" - helytelen tudtommal
- "sztenderd" - elfogadott, az utóbbi évtized(ek) eredményeként beépült a nyelvünkbe.
- "sztandard" - ??? No ez nekem teljesen új. Ezek szerint elfogadott. -
#1058 Nem is kell megértenie, mert nem érdeklődik iránta :) amúgy ha már Nádasdy oldalán jársz nézegesd meg a többi írásait (akár szemezgetés szintjén), ilyen közérthető stílusban beszél hasonlóan érdekes témákról. Többen vitatják a nézeteit nyelvészkörökben is, de egy nézetnek ez sem rossz, és legalább közismert témákról ír. -
#1057 Ez érdekes volt.
Ő ebből valószínűleg 3 mondatot nem értene meg, de nyilván Belgát hallgat (vagy az osztályban a többiek igen és ezt hajtogatják). -
#1056 Bocsánat, elírtam a nevét: Paizs Miklós természetesen. -
#1055 Az -e kérdőszócska komoly előrecsúszása a mondatban dokumentálhatóan köszönhető Pais Miklós (alias Sickratman) Buzi-e vagy? című számának.
cikk