A magyar nyelv úttörői

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Krezga
Azért néha van😄
Nyugodtan öntsd ki a szíved😊
12346
vaze. most nézem, hogy itt nincs is élet😄

12346
gyáh, de jó, hogy van nyelvtanos topik^^ sokszor elküldenék nem egy embert sg-n is a jó k anyukájába, hogy 20-30 éves korában miért ír olyanokat, hogy "hangossan", "indúl"... hogy az ennél suttyóbbakat már ne is említsem. a "lessz"-t szinte már észre sem veszem:/ az imént sikerült besokalnom, aztán inkább gyorsan kerestem egy topikot a rinyámnak😄 tényleg ilyen primitív parasztok az emberek, vagy csak nehéznek bizonyult számukra az általános suli?^^ természtesen én sem vagyok tökély, de azért olyan, mindennapi életben elõforduló szavakat, amiket az óvodások is az elsõk közt tanulnak meg kiejteni, illõ lenne nem elbaszni.

totya24
uhh..nem is figyeltem, hogy nem tuti a link... legközelebb majd kimásolom a szöveget.. de mindegy is...

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

Ezen az oldalon van egy pár láma. De legalább linkelni nem lehet róla normálisan.

totya24
háhh... egy újabb gyöngyszem.😊
http://privi.hu/cyndeebaby
inkább nem is kommentálnám...

Egyébként ilyen beloginolnihoz hasonló hülyeség a leuninstallálni 😄...

mumpic
Tessék csuklani! 😊

igenis, érecccccségi! 😄D
vlala: nemtom pontosan, mondom, hogy nem mostanában volt, és annyira nem is érdekelt 😊

There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary and those who don`t!

agyhalál
"éreccségi"?😮
Végülis a topic témája "pont" megtûri az efféle elbaszott szlenget.

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

Érdekes, akkor: "Hogy a ló csuklana össze alattad"?

nincs felszólító módja. körül kell írni. asszem valami helyesírási akármiben olvastam egyszer még annakidején nyelvtan éreccségi elõtt 😄

There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary and those who don`t!

Érdekes.

Egy kérdés: a csuklik ige felszólító módban hogy van? Csukoljon? (... össze alattad a ló, stb.)

reménytelen
Idézet Daveee üzeneteibõl:

"énse tom mitõl szép az nfs graffja, de azbiztos hogy amikor hazajöka schoolbol elsõ dolgom az hogy ide feljöjek ogy na vane már demo, mert nekem kedvenc autos gamem, nemtom miért, ez nálam oyan dolog hogyha fenvan warezon,csapot papot otthagyok szedem lefele 😄 nemtom mivolt mw idejébe, fennvolt, este 10 ig 2 lemezt leszedtem, felkeltem reggel 5 kör, sé a maradék 3 at is leszedtem, aztán kiprobáltam és aztán má mentem is schoolba :S"

"az UG2 az nagyon rossz graffal let megáldva, pixeles mint a nyû, és vhogy a fényeknek a szine 99% ba fffff a szinkod táblán, tehát full fehér"
Várj, akkor valami összekavarodott a fejemben... utánanézek.

Gerbill
"A La Manche (jelentése franciául "az Ingujj", értelmezõ utótaggal: La Manche csatorna..."
Nem csatornát jelent a La Manche. A nevét egy francia városról(Manche) kapta.
Legalábbis a Wikipédia szerint.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Ez igaz, de csatornacsatornát jelent.

Gerbill
A La Manche csatorna nem helytelen(csak ha kötõjellel írjuk).

Még a LEDes lámpa talán, a Light Emitting Diode kifejezésben nincs benne a "lámpa" szó. A Ledes égõ viszont már <#ijedt><#csodalk>

Nagyon sokan használják a La manche-csatorna kifejezést is. A "háromkerekû bicikli"-re inkább már ki sem térek.

Dzsini
CD lemez, ABS rendszer, LED lámpa... van bõséggel ilyesmi

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

mumpic
de viszont ellenben ámbár noha ugyanakkor? 😊

Krezga
a baconszalonna a kedvenc nem létezõ szavam a deviszont mellett😄😄
Gerbill
Ide tartozik még a baconszalonna(vagy ahogy Laci bácsi mondja lájtos szalonna).

Kiunlockoltam a játékot.

Jó mondat, de
to unlock sg - kinyitni a zárat
kiunlock - még kijjebb nyitni, esetleg kikinyitni?

(ugyanez a helyzet a beloginolással is.)

Ha valaki magyarul sem tud, légyszi, legalább angolul ne próbálkozzon, mert ilyen mutánsok születnek belõle.

hát, a hesjesírássba nemfog belehalni...

Gerbill
"egteyem kusátatai"
Ennek a kivételével egybõl el tudtam olvasni, ezen kicsit gondolkodtam😊.

totya24
Egy 13 éves kiscsaj mottója egy közösségi oldalon:
"Amibe nem hallsz bele, abból esrösödsz!" 😄

Dying Soul
#395 😊))

Ahpogy Harly18 mondta, nálam is a két kéz gyorsaságának különbségébõl adódik, amikor túl gyorsan akarok gépelni. Bár általában újra szoktam olvasni az üzeneteimet elküldés után, és ha találok benne, javítom.

reménytelen
Visznot ha az eslõ és az ulsotó beûktet a heyéln hoygad, akokr egy egteyem kusátatai sziernt gnod nüklél ovahsaltó a szeövg.
Gerbill
Igen, de van aki (feltehetõen)szándékosan minden hozzászólásában legalább egyszer elkövet egy ilyen hibát. Az ilyenek szerintem már direkt csinálják.

Harly18
Ez akkor fordul elõ, ha az ember gyorsan ír, mindkét kezével, s nem nézi a monitort.....Velem is gyakran elõfordul, viszont én utána átnézem és kijavítom általában....

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

Gerbill
Most elkezdtem olvasni valami frissen nyitott témában a hozászólásokat, és szomorúan látom hogy egyre többen térnek át arra az írásmódra, hogy néhány szó kezdõbetûit felcserélik(pl.:emg). Nemtudom ti hogy vagytok vele, de engem nagyon idegesít.

Gerbill
"jaja jáccá kingmakerbe vedd fel az aranyat 10000-ra és indícsd el ott el lehet adni mindent."

Dying Soul
"Nem értem miért igy megy eza topik ilyen utálatok képeket berakni???"

-barney tech

Én is szószaporitásnak tartom.

"Ez a legjobb, amikor valaki okoskodó, magyarázó szövegben ekkorákat hibázik. A "vesszõ" gomb biztosan elkopott a billentyûzetérõl 😊"

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Gerbill
"Sokan kárhoztatják a "hibát vét" kifejezést, mint ami úgymond helytelen azért, mert hogy logikailag az ellenkezõjét fejezné ki annak, ahogyan a hétköznapi életben értelmezzük, azaz (állítólag) azt kellene hogy jelentse: "elvétjük a hibát" - vagyis hogy voltaképpen nem is hibázunk. A kifejezés más kritikusai ha eddig nem is mennek, felesleges szószaporításnak tartják. Ezen a helyen kifejtem, hogy szerintem miért téves mindkét álláspont.

A "hibát vét" kifejezés a "mit vét?" kérdésre adható logikus válasz. Ha megnézzük, hogy a "mit vét?" jellegû kérdésekre milyen más válaszokat adhatunk, akkor abból egyértelmûen kiderül, hogy mindig az elítélendõ cselekmény végeredményét nevezzük meg, és sohasem azt a személyt (vagy dolgot), akinek a rovására történik a cselekvés."
Ez nem az én álláspontom, csak rákerestem és ezt dobta ki.

ööö... igazad van!

reménytelen
Meg az, hogy a "hibát véteni" kifejezés mára teljesen elfogadott lett, pedig azt jelenti, hogy "hibát hibázni".
totya24
és ilyenkor csidálkozni szoktak, ha visszakérdez az ember, mivel abszolút értelmetlen az összefüggõ szöveg, amit leírnak.😊 (nem feltétlenül a leírt példában😊)

Ez a legjobb, amikor valaki okoskodó, magyarázó szövegben vét ekkora hibákat. A "vesszõ" gomb biztosan elkopott a billentyûzetérõl 😊

IMYke2.0.0.0
A mai rettenet, még friss <8:04-kor kommentelte>:

"igen sok játéknál is tapasztaltam hogy néha elég elvakultan irják meg a cikküket az itteni kritikusok mert pl mulkor mait mindenki várt játékot meg minden
ök azt mondták grafika minden szar közbe kiderül hogy évjátéka is lehet.Szoval azért van még nekik is mit tanulniuk."

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

és sok-sok helyesírási hibával.

IMYke2.0.0.0
Rohadt drága, lefesthetetlen, lekaparhatatlan és csak a magyar szabadalommal rendelkezõ, rohadt drága módszerrel eltávolítható festékszóróval...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Nemnem! Ami nincs lebetonozva, azt elviszik. Ami le van betonozva, azt megrongálják. (off vége, uff)

<#buck><#eljen>

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Dying Soul
a betonjárdát miért nem vitted házon belülre? Elviszik.<#idiota>

Na igen, akikre jellemzõ ez a stílus, azoknak nem szabadna csodálkozniukk, hogy ami kint van, azt viszik. (hoppá, nem álltam be az autómmal az udvarba!)

Gerbill
"ma több egy csomó fát egy kisszekrényt 6 DB szekrény meg egyéb bútor klapjaiit tettük a ház elé és húgy perc alatt elviék"

Mivel itt nyelvrõl van szó és ez egy tudományos hírmagazin, esetleg logikus lenne a nyelvvel foglalkozó tudósok - nyelvészek - írásait olvasgatni.

Ajánlok is rögtön kettõt. Elég hosszúak, de szerintem érdemes végigolvasni:
Egyik.
Másik. A Norvégiáról szóló rész különösen érdekes.