2775
Grammar Nazi banner

A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
  • totya24
    "na hy anyit szeretnék tudni mi a halálért nem teszik ki a mostani képeket a drun end base képeket kiteték amin alig voltak a mostanin meg voltak vagy 400-an de nem teték ki:S"

Tudom, hogy nem magyar, de akkor is: drun end base? :D:D
    (Erről az jut eszembe, amikor gyerekkorunkban egyik haverom, aki buta volt, a club rotationt nem tudta értelmezni és egyszerűen csak "kobrasztésön"-nek mondta:D)
  • gz8
    Ez is: "belépek a játék ba amugy"
  • IMYke2.0.0.0
    Ez verhetetlen: 'gyfojtába'
  • mumpic
    Kedvencem a "pöty". Sokkal viccesebb így kimondani. :D
  • Jano
    ma 14:08 | privát | válasz erre | #3191
    hello na ide figyeljetek ugyan ez a probléma volt 3 emberrel de nem irtok vissza nekik nekem most visszairtok remélem na nekem az a problémám hogy amikor belépek a játék ba amugy megvettem a játékot na szóval amikor belépek a játékba akkor nem csinál semmit bejön a menü semmi new game countinew semmi csak 5 pöty világit alul és valamikor amikor gyfojtába nyomom az entert akkor bejön elindul a game tölt és kilép na erre adjatok választ ha tudtok köszönöm
  • Vlala #889
    Végre egy értelmes, szép magyar szó.
  • Loál János #888
    Ték.
  • IMYke2.0.0.0
    A rendszerváltáskor és után már félig-meddig eladtuk az országot. De tényleg, ez nem ebben a topikba való téma lenne :)
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, nagyon remélem - :)
  • Vlala #885
    Nem hiszem, az illető nem osztrák állampolgár.
    Mire oda jutunk, hogy el kelljen tartani, Magyarországot rég eladják - de ez más téma.
  • morleone
    ne aggódj, nem hiszem hogy lesz bejelentett munkahelye. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Úristeeeeen!
    S ez az ember fog minket "eltartani" az adójával...
  • Vlala #882
    Ez milyen nyelven van?
  • Rage47
  • totya24
    Egy körkérdés az egyik közösségi portálon:

"Te mit csinálnél ha ojan helyzetbe kérulnél hogy nincs hova ménen de van égy eber aki hez mehec de nem szerec ott leni de nincs más meg oldás mit csinálnál????????????maradnál vagy?"

Ez szerintem, minden eddigit überel...
  • IMYke2.0.0.0
    Rettenet.
    Mindig mondom, milyen szerencse, hogy nem vagyok "arckönyves" [Képalbumos].
  • Loál János #878
  • totya24
    Váá.. Elég nagy baj, hogy bárki csinálhat alkalmazást már a fészbúkra.:)

"
    Ki szeretne veled lenni eben a pilanatban
    Marcsi na ki ?:
    1:akiert mindent oda adnal csak lathazsd meg ecer
    "
  • Rage47
    érdekes oldal
  • totya24
    Fészbúk állapot:
    "‎...Kilépet a világból de nagyon :'(
    HAGYYYYYYYY!!!!!"
  • Rage47
    no comment :D
  • Rage47
    kibaxxott:D ilyet sem láttam még cikkben
    http://www.sg.hu/cikkek/77252/a_majak_koraban_jatszodott_volna_az_assassin_s_creed_2
  • marosiviki
    Hát igen, a fogalmazás a legolvasottabb fórumokon is eléggé komoly gondokat tud okozni. Indexen is durva ostobaságokat tudnak megjelentetni, a konkrét helyesírási hibákról már nem is beszélve. Egyszer be is próbálkoztam, és felajánlottam korrektori szolgálataimat nekik, de válaszra se méltattak, pedig azért önkritikájuk épp lehetne..
  • IMYke2.0.0.0
    Szép magyar mondatfűzés...

"A kövérségem alatt nem láttam magamat túlsúlyosnak, mert jó pár év, amíg az információ eljut az ember agyába. Most érzem magam kövérnek, hogy lefogytam, mert most ért el a tudatomig az az infó, hogy kövér vagyok."
    Forrás:
    hirado.hu
  • Rage47
    soha nem olvastam ilyet:D
  • Dynamic
    Én ennek az ellenkezőjét hallom, amikor egyáltalán nem raknak névelőt oda, ahová kéne. Egyik ismerősöm pl. rendszeresen így beszél: "csukd be ajtót", "vedd ki poharat". Ez is elég irritáló.
  • IMYke2.0.0.0
    Olvasgass kicsit online újságokat - csak tegnap 3 helyen is találtam ilyet. Egy talán közülük elgépelés volt, a többi tuti szándékos, mert megismételte az újságíró...
  • Dynamic
    Nem tudom, de én még soha nem hallottam senkitől, hogy mássalhangzóval kezdődő szó elé "az" névelőt rakott volna.
  • IMYke2.0.0.0
    Az lehet, hogy régen - de ez tisztán látható, hogy helytelen írás/berögződés.
  • totya24
    Pedig a régies beszédben teljesen elfogadott volt az "az" névelő mindenkori használata. A névelőket én a személynevek előtt nem értem. És már a tévében is így beszélnek rendszeresen. A Józsi, a Pisti, a Kiszel Tünde. Szerintem illetlen. Persze lehet, hogy én tévedek.
  • IMYke2.0.0.0
    Engem ez idegesít újabban:

Az hírekben ezt...
    Az tolatóradar...
  • totya24
    Másik: annyira idegesítő, hogy az emberek még mindig nem tudják megkülönböztetni az "új" és "ujj" szavakat.. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem se - a "pedig" a "pediglen" régi szavunk rövidülése.
    Néhol hangsúlyként, néhol ellentét fokozására használjuk - nélküle szegényebb lenne a szókincsünk.
  • mumpic
    Szerintem ezzel nincs baj.
  • Rage47
    a "pedig" szót mindenki rosszul használja, vagy kétféleképpen is lehet?
    "Mások pedig, akiknek elég a gépe az Ultra magas felbontás bekapcsolására folyamatosan áradoznak a játék kinézetéről." - sztem töltelékszó vagy ilyesmi
    "A különbség látványos, pedig ez csak egy átvezető jelenet." - ellentétet fejez ki
  • DRFlame
    Na még ezt beírom, aztán tényleg lezárhatjuk.

Azért is gondolom, hogy igazam van, mert eleinte nekem is úgy tűnt, hogy az tényleg nem jó. Aztán jobban belegondoltam, rákérdeztem (milyen kedvezmény?), mondattanilag elhelyeztem, szórendet változtattam, stb. és akkor megváltozott a véleményem.
    Tehát én értem, hogy te miért gondolod úgy (ahogy eredetileg én is gondoltam), viszont te nem érted, hogy én meg miért gondolom máshogy (nem tudsz elszakadni az eredeti gondolattól).
  • DRFlame
    "Biztos hiányoztam amikor a gáz fogalmát tanultuk nyelvtanból."

Ezzel kicsit súroltam a kultúrált vita határait, ezért utólag elnézést kérek.
  • DRFlame
    OK, de ettől még továbbra is úgy gondolom, hogy nem látod a különbséget a 848-as kommentem 2 példamondata között, pedig a különbség óriási.
  • Jano
    Elgépeltem, érTed akart lenni.
  • DRFlame
    Biztos hiányoztam amikor a gáz fogalmát tanultuk nyelvtanból.

A "-15%-os" és a "kedvezmény" között nem olyan kapcsolat van, mint amilyet érzel.