A magyar nyelv úttörői

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudja a fene...

Egyébként lyáték? Nem tudom de láttam mostanában ezt párszor...ez új divat? Nagyon idegesítõ...ha meglátom a szemem sarkában egy apró ideg kezd el táncolni.

Lyáték..<#violent><#violent><#violent>

Szerintem Ricsi törte szilánkosra az orrát, és jól beperelte, ezért szívta meg.

De lehet, hogy túl sok tévét nézek. 😊

Talán:
egyébként aki nem tudott a dologról, szilánkosra törött az orrom, nem nagyon de egy rossz mozdulat és elvágja a hajszálereket(mármint az orrában ) és el kezd ömleni a vér az orromból és Ricsi mert nagyon meg szívtad...az utolsó mondat részt nem tudom megfejetni hogy kire mire vonatkozik

mumpic
ricsi a bûnös <#nezze>

Csuhai G
IWIW üzenõfal:

egyép ként aki nem tudot a tologrol szilánkosra törtöaz orrom egy nem nagyon de egy rosz mozdulat és el vágja a hajszál erekt és el kezd ömleni az orrombol a vér és ricsi mert most magyom meg szivtad

Nem tudok mit hozzáfûzni.. 20 perc után sem sikerült megértenem.

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

Rage47
A nyelvek hatással vannak egymásra, ezt nem lehet elkerülni. Sztem nincs ezzel semmi gond egy bizonyos mértékig. Persze ettõl függetlenül én sem bírom, ha ismerõseim szóban azt mondják, hogy "lol", vagy "núb" stb.:/
Errõl pedig az a véleményem, hogy manapság az idegen szavakat az emberek könnyebb lelkiismerettel dobálják, mintha a magyart használnák.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Osztálytársaimtól frászt kapok ha így használják, meg is mondom nekik mindig, mi a véleményem errõl <#idiota>.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

totya24
jogos..bocs

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

gz8

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

reménytelen
Ez nem egyszerûen vicces, ez a viccesség fogalmát egy új szintre röpíti, ahol a rekeszizmok úgy ránganak, mintha epilepsziás rohamuk lenne.
totya24
ez csak szerintem vicces?😊

reaper4
<#taps>

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Szerintem olyan nincs ,hogy Welcome drink...és celeb sincs meg még van egy csomó ilyen baromság de most több nem jut az eszembe.
Én valami oknál fogva magyarul szeretek beszélni.

Valami Dj van a neve elõtt? Akkor ne csodáld, hogy nem tud magyarul. (már megint ezek az elõítéletek, pfuj 😊 )

A Welcome Drink ismét egy Amerikából behozott blabla. Mi ezt régebben "hangulatfelelõs kisüsti"-nek hívtak, azok voltak a szép idõk...

totya24
Egy rendezvényszervezõ barátomnak szoktam árajánlatokat csinálni, a "wellcome drink" elég gyakran használatos kifejezés sajnos.
De itt egy gyöngyszem. A srác nem képed megérteni, hogy ne írjon üzenõfalra, ha egyszer nem képes normálisan leírni egy mondatot.

Dying Soul
Igen, a noob az az erõsen pejoratív értelemben vett újonc.

A Diszkópatkányokon majdnem elhánytam magam...vagyis inkább Disznó-patkányok.

Pluskast
Na és a mizu? A falra mászok ettõl a kifejezéstõl. Vagy a Mizó tej jut eszembe róla vagy a Diszkópatkányok címû film.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Már nem is trendi hanem trendy ? Bár nekem egyik se tetszik.

Amúgy jut eszembe, sok Rejtõ Jenõ könyvet olvastam, és ügye Fülig Jimmy levelei...nos igen azok ott ügye viccesek, de hogy mostanában vannak emberek, akik komolyan írnak úgy...hát tényleg nem lehet rájuk mit mondani.

Mert az olyan "trendy".

Ettõl függetlenül pofán csapnám aki ezt divatba hozta. A welcome-drink-el egyetemben.

Arra rá jöttem , hogy azt jelenti béna, úgyis mondhatnám ,,vágtam" de miért nem lehet azt mondani: béna vagy barátom. Inkább felsorolja az állatkertet...

A láma tényleg egy teveféle, a Theocracy c. játékban lehetett ilyet tenyészteni, karavánokban hatásos teherhordó (kivéve, ha kukoricát szállítasz, mert akkor a fél rakományt megeszi útközben). A szakkifejezés nem az állatnévbõl jött, hanem az angol "lamer" ( =béna) szóból.
A noob, n00b talán a newbie (újonc) rövidítése, de ebben nem vagyok biztos.

Nekem mûködött, de most nem. Valamiért most nem tudom én se beállítani.
De ha most multiznánk azt mondanám: n00b!

Ja, tényleg mi az a láma? Úgy tudtam az egy állat a teve rokona...komolyan annyi új szót tanultam mostanában!

Az én "tûzrókám" minden, két betûnél hosszabb szót aláhúz. (szerintem angol a helyesírás-ellenõrzõje, de egyrészt nincs rá szükségem, másrészt hülye vagyok a technikához, nem tudom átállítani. 😊 )

Érdekes téma. Nekem rossz a ,,hejjesssirasom" (elnézést érte) ami baj mert sokat írok. Viszonylag.
De épp ezért van egy Word nevû találmány, valamint a Firefox is tud ,,olyantat", hogy ,,kijavítccssa" a hibákat.
Bár én leginkább elgépelni szoktam.
De ami engem zavar, ha élõben is így beszél valaki mondjuk kimondja hogy ,,XD", meg ,,LOL".
Hát igen. Lehetne mondani, én meg sokat káromkodok, de magyarul teszem, nem azt mondom, hogy : ,,baszcsi" hanem hogy : b@zd meg

Valamint a multi-nyelv. Az remek még. Amikor monták nekem, hogy
: n00b.
Visszakérdeztem: Nem beszélni magyar? Sprechen Sie Deutsch?
Erre azt felelte, hogy köcsög vagyok...azóta rá jöttem mi az a n00b. De már ezt is halottam élõben kimondani: ,,núúúbb" Én meg azt mondom: izé.

Továbbá, a halottam a minap: welcome-drink, azt hiszem az esti fõzõs mûsorban mondták.
Elgondolkodtam, mi az a welcome-drink. Hát...lehet, hogy tudatlan paraszt vagyok, de nálunk nincs welcome-drink, nálunk ,,feles" van. Mi úgy mondjuk, na iszunk-e egy felest? (hö? -ezt is hozzá tesszük néha)
De welcome-drink...biztos bennem van a hiba, de én nem értem a világot.

gz8
Elképzelhetõ, jól hunyorítva én is eképp korrigálok. Ráadásul a nyelvezete is inkább fiúra vall, mint lányra. 😊

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Attila8805
Szerintem gábor ahogy az elmosott névbõl kivettem.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

gz8
Nem tudom, a Humoros és aranyos képekben találtam 😄

Nõ, vagy férfi az illetõ?

gz8

Dying Soul
ehhez gratulálok, megfogtad dzsénó hozzászólásának értelmét. 😊

Z
Nos igen. Egy vállgazd könyvben jól írja a szerzõ, hogy a sikeres vállalkozó gyakran igen primitív. Mert ha dõl a lé, akkor mindegy, hogy mennyire mûvelt, igényes önmagára nézve az ilyen ember, ugyanis a hivatalos iratokat úgyis elkészítik helyette. De a népítéletek között van néhány kõsuttyó. Bár ha belegondolok, hogy mit látok az utakon, talán nem is kéne meglepõdnöm ezen. Inkább azon kéne felháborodnom, hogy ezek is írhatnak egy fórumra. <#zavart1>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
Lemaradt az N a végérõl? Egyesek sajnos már írásban is elharapják a szó végét...tisztára, mint az amik. <#idiota>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

gz8
võ az éberség 😊
(Értsd még: Vegyelem, Ludwig, vegyelem!)

Loál János
Jaj már, Korrektor úr!

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

gz8
nagybetûkkel írták az ly-t? :o

gz8
Vannak biz, de ez kifejezetten szívbemarkoló volt, úgy, hogy ez ráadásul már a folytatása, pár tanáccsal elõtte van az elõzmény. Hihetetlen, hogy ha már valaki ilyesmire adja a fejét, akkor ne kérje meg valamivel írástudóbb gyerek/unoka/szomszéd stb. tanácsát, hogy nézzemámeg mitirtamoda 😄D

Én ilyenkor rákérdezek, hogy "õ a gyerek, vagy te?".

Loál János
Ehh, igényes könyben is láttam, hogy: valamiLYe. :-C

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Z
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A népítéletben is vannak ám gyöngyszemek!

reménytelen
Ami engem az õrületbe tud kergetni, az az, hogy ha a felnõttek meglátnak egy kisbabát, akkor õk kezdenek el babanyelven meg pöszén beszélni hozzá. Mit fog így megtanulni a gyerek? Neki kellene a felnõttektõl tanulnia, hiszen fiatalon az ember a nagyobbakat utánozza, tõlük lesi el a dolgokat.
Ezt szépen kifejezte.

gz8
Itt meg inkább a múltba tekintenek... <#zavart2>

DaemoonHunter
Áhh...leesett, sajnos...egyre rosszabb lesz ez. Ahogy elnézem már a kisebbeknél alap dolog, hogy ilyen jelzõket raknak minden "mondatuk" után.
Hát aki így ír abból kinézni, hogy a "szercsi" nála drogot jelent, ennyire primitív szinte süllyedni egy kis adagtól sem lehetetlen...

mumpic
"Ahogy akolege monta sajna ez az utolso 2.5 de ne csugedj edig nem volt olyan szerver amin ne tudtam volna játszani 😄 csak a punkbuster kelet firisteni azt bekapcsoltam és fel frisitete amikor csatlakozot a szervere és utána ami eltartot nekem kb 1 percig mig meg frisült de utána már tolhatam is 😄"

Egy hozzászólás az ubuntu.hu america's-army topikjából. Annak azért örülök, hogy a tudtamot jól írta. <#idiota>

A "kisebb, mint három" nekem is elég nehezen esett le, ez egy szivecske lenne.

A ceji, cejcsi, puiccanat" amolyan gyermeki gügyögés, és a szerzõ értelmi színvonaláról ad elég valós képet.

Szakértõink még vizsgálják, hogy a "szercsi" lehet-e egy kisebb adag drog...

DaemoonHunter
Valaki elmagyarázná mitõl trendi valaki akkor, ha ilyeneket használ: "<<<3, <3, szercsi, ceji, pucc" stb...
Legtöbbször myvipen látok ilyeneket, lassan minden csaj ezt használja<#pardon1>

Dying Soul
Jajj és a párja: Micsodi? <#zavart2>

Sokan már a "halló"-t is becézik a telefonban - bocs, a mobcsytelcsyben. 😊Lassan olyanok leszünk, mint a kínaiak, minden szavunk "csí"-re fog végzõdni. Ezzel addig nincs is baj, amíg a Jancsi, bácsi, kocsi, kicsi szavainkra gondolunk, de a magyar nyelvben a kicsinyítõ képzõ nem a -csi, hanem a -ka, -ke.