2775
Grammar Nazi banner

A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
  • morcosqtya
    Mekk Elek aka. Mekk mester is írt nekem: csak mek szeretné tudni..

• morcosqtya
    Biztos sok volt a LAN party arrafelé... :))
  • IMYke2.0.0.0
    :)))
  • Dzsini
    Régebben többször jártam busszal egy olyan úton, aminek az egyik megállója a "Gém utca" volt - sikerült általában vigyort csalnia az arcomra :D
  • IMYke2.0.0.0
    A legszebb, amikor így írják (írd és mondd): gamma
  • morcosqtya
    Én kb. egy hónapja tudtam meg a Radeon topicban, hogy ez a szó a szlengben a "gém" a "játékot" jelenti.. :)
    Teljesen hülyének éreztem magam miatta..
  • Rage47
    amíg az ilyen Alekosz-félék az istenek az emberek számára, addig ne várj fejlődést
  • TDantes
    Gama

Semmi különös nincs benne. Ez sajnos egy teljesen átlagos hozzászólás.

Nem pontosan ide tartozik, de a rémes helyesírásból következik egyfajta igénytelenség. A mostanában megjelenő játékok, filmek is egyre igénytelenebbek, mert az igénytelenebb közönségnek készülnek. Ha pedig valaki egy dologban igénytelen, mindenben az lesz. Ami elég nagy baj,mert ez az igénytelen generáció felnő egyszer, dolgozni fog, szavazni fog, és ők a jövő.
    Ez kicsit elszomorító.

Én legalább törekszem az igényesebb, műveltebb magasabb színvonalú életre.
  • Dzsini
    berendel (ige)
    1. Parancsolja, hogy valaki jöjjön be.
    2. Rendeli, hogy valamit küldessenek be.

...esetleg szabadságról munkába rendelnek be, az orvos berendel felülvizsgálatra, egy boltba berendeled a raktárból az árut megtekintésre, ilyesmik.

tényleg terjed ez az értelemkeveredés, érdekes lenne visszakeresni, hogy mikor került át, és kezdték el használni :) (keresgélve a neten összevissza van már az értelme a megrendellel, komolyan összekeveredett)
  • Rage47
    keresni sem kell, mindenhol ezt látom már :D
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1239267298&no=18826
  • morcosqtya
    vagy lehet még renderelni esetleg.. :)
  • Rage47
    pontosan, 10-ből 9-en mégis berendelt írnak manapság :|
  • morcosqtya
    :)

Az árut megrendeled.
    Az igazgató pedig berendel(het) az irodájába.
    Esetleg...

• Rage47
    "berendel"

magyarul nem megrendelünk valamit?

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1278598299&no=3602

• pxxl
    én ma a buszon láttame gy "pára tag"-et. az volt odaírva, hogy buzí
  • Büdös Bohóc
  • Rage47
    trollkodik az egész sg-n, mindenhol más stílusban ír
  • morcosqtya
    Jó, tudom fiatal még de ezt figyelembe véve is siralmas..

(itt most a témától tekintsünk is el, bár az is megérdemelne egy misét)
  • bardocz
    Kérjél már képet az ilyenektől, biztos érdekes lenne:D
  • morcosqtya
    Már hetente háromszor kapok ilyeneket, annyira nem újdonság, de most ezen kicsit felkacagtam.. :))
    Szívesen megnézném, az életben kicsoda/miféle/milyen ez az ember/gyerek?
    És vajon megértenénk-e egymás nyelvét, vagy egy Országh L. féle HerpDerp - Hungarian szótár kellene? :))

• IMYke2.0.0.0
    Ki az a karcsi?
    Amúgy, tényleg ő írta: [URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1298904220]itt, az #5-ös hozzászólásban[/URL].
  • Jano
    De ez ˆkarcsi, vagy valamelyik utánzója, így nem ér. :-)
  • pxxl
  • IMYke2.0.0.0
    Fejét sírva fogó szmájli-díjas:

"nemkodoszkotni agarok dema 1975be volt ety jadek 3dbe lehetedt ragnia jukkkartyakad es koszpe voldt nemi szegxsz ami koszpe vekik beszeldtek de hamarbediltotak aszvolta cime hotya erodikus kargyavar es korhadarosvoldt etyepkendt"
  • gz8
    "Nem hinem hogy a holandok anyira butak. A kaloz fevetelek nem az iternet talamanya radio-bol tv-bol keszultek az elso felvetelek meg a magnok es video magnok korabban.Nem tartom rossz dolognak a kalozkodast meg sajat othoni hasznalatra tortenik.Hisz igy lehet sok eloadot megismerni, megszeretni pl egy BunFire eloado hiaban szeretne nalunk turnezni a kutyatsem erdekelne ha nemtudjuk, hogy a zenejet iszak e vagy eszik.A CD-jet vagy DVD-jet hiaba megsem tudnam veni meg ha szeretnem is hisz nem vagyok magyaroszagi es nalunk semijen magyar kiadast nem lehet kapni. Tehat sok eloadorol a net nelkul aztsem tudnam hogy leteznek.Kar hogy a net adta lehetoseget sok eloado nem aldasnak hanek atoknak tartja.A filmeket ugyan meglehet venni nalunk is de feliratal es nem magyarul mert mifelenk a szinhront hirbolsem ismerik a magyart meg magasrol [email protected] ezert torentezek en."
  • morcosqtya
    Vannak ott olyanok akik direkt írkálnak ki "vicceseket", de ez nem annak tűnik, mivel poénnak nem olyan nagy szám.
    (ellenben eléggé irritáló)
    :)
  • pxxl

lassan kezdem azt hinni h ezek direkt csinálják...bad reklám is reklám too
  • Rage47
  • morcosqtya
    Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyeneket felvesznek ezek:

• IMYke2.0.0.0
    Köszönöm a kellemes pillanatokat az utóbbi két hozzászólónak :)
  • 77PXDrebil
    Én azon akadtam ki, hogy milyen lehet egy zsírjáért tenyésztett sirály, amiről kiderül, hogy tulajdonképpen egy kövér albínó csóka.
  • morcosqtya
    Én ilyeneket hallok:

"zsírkutya"
    "zsírdisznó"
    "rajcsászár"
  • 77PXDrebil
    Minap halottam egy 14 éves csemetétől TeamSpeak (internetes adóvevő)beszélgetés közben:

"Zsír sirály ez a csóka!"

Érteni értem, de megborultam amikor, végig gondoltam az eredeti jelentésekkel. A család csak nézte, hogy miért verdesi apa a homlokát az íróasztalba.
  • Loál János #1021
    Hö! Siráj!
  • IMYke2.0.0.0
    Tudom, nickname-ekkel (internetes becenevekkel) nem foglalkozunk, de ezen megragadt a tekintetem a Fórum főoldalán, jobb oldalt:

• Loál János #1019
    Szintén tőle:

"a HollyWood-it"
    "Az elelyén"
    "valyon mi történt"

Kezdem azt hinni, hogy direkt csinálja. :-|
  • Loál János #1018
    "Amijóta csak elkezdtem"
    "mindig balyban voltam"
    "valamijért féltem"
  • Vlala #1017
    Most akkor mi is van tulajdonképpen?
  • Vlala #1016
    Nem, sajnos láttam már két szóban. "Léc ci".
  • Piloss