A magyar nyelv úttörői

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Talán a grandma - nagymama szóra asszociál a "grenmagenyó" kifejezéssel?

totya24
"bleket" - black metal-t/metált
"grenmagenyók" - talán valami mai divatos stílus

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

mumpic
"Most már mindenkinek zenekara van, bár õk teljesen hozzá nem értõ balfékek, akik a lányok figyelmének felkeltésére gitárral pózolnak. Bevallom, engem/minket az a nemes cél vezérel, hogy valami, kicsit új magyar <..> csináljunk ami igen jó, de <..>. A nagy zenészek meg évtizedek óta ûzik a mesterségüket, a sok kezdõ pedig <..>. Ja és kellemesebb lenne zenélni mint hegeszteni (de jobban szeretem én annál). De fiatal és bohó vagyok, és az utóbbiak közé tartozom, illetve szeretnék tartozni majd."

Na? :-)

Az "énke" kétszer szerepel a sorban.
A választ nem tudtam értelmezni, holnap nekifutok újra. 😊

totya24
Már a téma is idegesítõ:
"Manapság mindenki híres akar lenni, minden második ember gitározik! Lassan több a zenész mint a kétkezi munkás. Mi a véleményed errõl?" (Hotdog körkérdés)

egy válasz:
"hát mostmár mindenkinek zenekara van ful laikus balf*szok és áh figyejjenek má fel a jányoik pózolok mán a gitárrommmal😄 de téleg😄 bevalom enge/inket az a nemes cééél vezérel h valami kicsit uj magyr blekekt csináljunk ami naon üt de ijen grenmagenyókat nyomatnak az emberek...nagy zenészek meg évtizedek óta nyomják és akora sok balf*sz meg....😄 jah és kellemeseb lenne zenélni mint hegeszteni😄 de joban sze3retem én annál) dem emg csak fiatal bohó vagyok és éppen a másodikak közé tartozom és akarok lenni jahxd"

jah.. és az "én" szó helyett használtak, amiket eddig idióta közösségi portálokon találtam:
-my
-énke
-éncsy
-éncsi
-énike
-énke

meg biztos van még pár, amirõl lemaradtam.😊

Christina13
fanasztikus... szerencsére ilyet még nem láttam

\"Young girl, don\'t cry I\'ll be right here when your world starts to fall...\"

totya24
"ikszdé"
borzasztó...

Loál János
Létycszxy.

Közkívánatra. -.-

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Tényleg. Bár a topicindító már forog a karosszékén és sóval hinti be a monitorát.

meg a kötelezõ y a végérõl 😉

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Hé! X-et nem tettél bele! 😊

Loál János
Létycszi.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Azt hiszi, hogy a létezés az alapja mindennek. 😊

Christina13
tudom, hogy általában két cével szokták írni, és azt is tudom, hogy a "légy szíves"-bõl alakult ki
azért írtam ide, mert eddig nem láttam, hogy vki "tsz"-vel írta volna, pedig két cével sokkal egyszerûbb

\"Young girl, don\'t cry I\'ll be right here when your world starts to fall...\"

upsz, igen, ahogy mondod

jah, sztem is, a lécci az sokkal jobb

Pedig csak viccbõl írtam. 😊

Christina13: Ez általában két cével divatos, pedig a "légy szíves" rövidítéseként nem igazán illik oda a "t" sem, nemhogy a két cé.

Christina13
most láttam a cseten, hogy vki azt írta, hogy létszi
elég érdekes...

2XP
Talált 😊 Legalábbis a szövegkörnyezet szerint ezt kell jelentenie...

Szabad a gazda. Mit jelent? Gurulós bõröndöt?

2XP
felvi.hu-ról: gurcsibörcsi

Eltartott egy ideig, mire felfogtam mit is jelent a szó 😊

Jó, addig pill... e pille pille pille, szebb a világ rózsaszínbe'... 😊

ColdFire
mindjárt jövök vissza addig pill O.o

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Jano
Lereagál. <#wow3>

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Gügyög. Sajnos még kicsi, beszélni nem tud.

ahogy leírtam az elõzõ hopzzászólást, bejelentkezett MSN-re egy osztálytárs akinek ez volt kiírva :"Legjobb bnõm Sziszka Cejdán Menyasszonyok lecünk xd állapota Elfoglalt, ezért lehet, hogy nem válaszol.". ezt kimásoltam van benne sok apróság, amit szintén nem bírok elviselni.

"nagyon love" kifejezés is megmagyarázhatatlan számomra... "nagyon lávolom ezt, vagy valamit" ez miért jó?

Krezga
Ez a lájtos gáma már bocs de borzalmas.....
IMYke2.0.0.0
Ne röhögtess!
Ne vigyél már filozófiai magaslatokat egy tartalmát, nyelvhelyességét és értelmét is tekintve baromságba!
A "lájtos gáma"-tól egyszerûen minden normális, MAGYAR ember dühbe gurul - hallja azt élõszóban, vagy olvassa azt írásban!

A könnyed játék igenis szebb, helyesebb és árnyaltabb, mint a fentebb említett, ráadásul helytelenül használt, félszlenges kifejezés.

Könnyed: légies, magasztos, áttetszõ, selymes
Játék: nehogy már ezt is meg kelljen magyarázni...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A light maga is könnyût, könnyedet (más értelemben fényt, de az most nem tartozik ide) jelent. Jó, nem hangzik olyan lazán, mint a lájt, de legalább magyar, és van értellme.
Mi az a gáma?

de valahogy az hogy könnyed gáma nem szól olyan jól mint az hogy lájtos gáma XDXDXDXD
meg szvsz a könnyed!=light van egy árnyalatnyi különség
mint a feeling meg az érzés között

könnyed.

😄😄
pedig jó az, én most nem is tudom mit mondanék helyette hirtelen

a light-os /lájtos/ kifejezéstõl kiráz a hideg.

totya24
leuninstallál😊

IMYke2.0.0.0
És mind helytelen, ugye.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

mumpic
Beinvesztál, beimportál, ledegradál, stb 😊.

Interneten egyre több a "Loginolj be" kifejezés. Egyrészt angol szóhoz magyar rag, másrészt log in = bejelentkezik; belogin = még beljebb jelentkezik?

nálunk elterjedt a "szopjál csirkét2 kifejezés. vélemény?

ColdFire
"Futbal vébé" (RTL)

akkor már mondjuk azt, hogy football VB :c

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

reménytelen
"nem nézném meg lájvban"

Ha már itt tartunk, akkor szerintem ehelyett inkább mondjuk azt, hogy nem nézném meg élõben.
12346
no ja. bizonyos szavakat, kifejezéseket fölös magyarra eröltetni.
a kipörgetõs, kiakasztós, meg kijátszós arcokat meg inkább nem nézném meg lájvban, mer látatlanban is... falnak megyek^^ amit eddig sikerült kiakasztanom, az a kíndóz. az imént fagyott egyet.

ColdFire
"add oda xy-t" :\

12346
jah hát az "oltsd fel a lámpát" téma is jó régi. spec mindenkinek beszólok, aki így mondja:c

Ha valaki azt mondja, hogy téháiksz, csak annyit mondok: Váljék egészségedre!

akit zavar annak sry hogy ilyen régi commentre válaszolok meg annak is sry akit zavar hogy ígí így írok:
a pendrivera a magyar szó a tüske legalábbis elõadónk azt szajkózta rá állandóan, de sztem fölösleges magyarítani, engem jobban idegesít az hogy a franciák mindent a maguk nyelvére fordítanak(még egy ruszki honlapon is megtalálom a downloadot meg egy kínain is de egy nyavajás francián telechargert vagy mit kell keresni :s), nem kéne nekünk is hasonlóan tenni.
a másik dolog: itt vadkeleten (szabolcsban) kiakasztani szokták a játékot nem kipörgetni, ezt csak úgy érdekességként mondom

Bizony, osztálytársaimnak is mondom, hogy nem kéne "lolozni", "ikszdézni", meg "téháikszezni". Hányinger.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

amióta elterjedt az MSN a rövidítéseket átviszik az élõ nyelvbe. meg az angol szavakat... minek belekeverni angolt a szép magyar nyelvünkbe? ez a LOL, sorry, thx, pls engem már idegesít.

IMYke2.0.0.0
Olyan nincs, hogy "bezavar". Õ így tudja. S ez a legrosszabb.

Elég sokan követik el, nyilván a "hely" szó zavar be.