Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DancZer
dejavum van

Lenovo y510p

Egyáltalán nem csodálkoztam, hogy a nagyobb lõszernek nagyobb a lõtávolsága, az 5.56-os lõszer lõtávját és pontosságát keveselltem, mivel a magas kezdõsebessége miatt 600m-ig pontosabb mint a nehezebb 7.62-es. Tanultam ballisztikát, nem vagyok hülye a témához. <#vigyor4> Nem hasonlítottam egy deszant fegyvert egy gyalogsági nehéz géppuskához, ezt nem tudom honnét szedted. 😊
Nem is állítottam ilyet.

Ezt az 5.56/7.62x51 dolgot honnan szeded? Nem mondom, hogy nincs igazad, csak nem hinném, hogy van. :-) Eleve nem értem, hogy két más funkciójú fegyvert miért hasonlítasz össze.

Szvsz nem ezen múlik. A sima Armában is pontosabban lõsz ha fekszel, mint álva vagy gugolva. Az ACE ezen finomít, hogy plusz lehetõség a támasztás térdelve/állva.
lõtáv != pontosság

Szerintem amúgy gyakorlatban az 5,56x45-ös lõszert tüzelõ golyószórók/könnyûgpk. 400-800m-es távolságban általában jobb szórásképet mutathatnak mint a 7,62x51-es társaik. Egyszerûen ezen a távolságon, ahogy a karabélyoknál is, a sorozat jobban szóródik a nagyobb tömegû töltény hátralökése miatt.
A kiinduló probléma gondolom abból ered, hogy az arma zseniális szimulációjában a vanilla verzióban mai napig nincs megoldva a fegyverek támasztása, míg az ACE-ban megvan. Vanillában a golyószórók/géppuskák szórása (amit gyakorlatban kitámasztanának állvánnyal) tényleg abszurd volt fekve, fedezék mellett térdelve/állva (amire valójában a katonának rá kéne támasztania) amikor még annak idején próbálgattam.
Mivel mi a gond?
CSak a 400m-es lõtáv keveslése. Az azon csodálkozás, hogy egy erõsebb lõszernek nagyobb a lõtávolsága, pláne ha hosszabb csõbõl lövik. Ezek a dolgok bennem úgy csapódtak le, hogy van még mit tanulnod a lõfegyverekrõl. <#wave>
Egyre kevesebb hajat latni a kepen 😊
Mert, mégis mi a gond vele?
Szerintem olvass utána a dolgoknak, mert nagyon össze vissza beszélsz. :-)
Na igen, amikor rákerestem én is láttam, hogy az FN Minimi ejtõernyõsöknek készült változata, de azért a 400 m-es hatótávolságot keveslem egy kicsit. 😊 Egy koszos kalasnyikov is pontosabb ennél.
Én nagyon elfogult vagyok az 5.56-os javára. <#circling>
Ahogy nézem az L110 a Minimi angol neve. De ez a Para változat, azaz ejéseknek szánt rövid csövû halál osztó. Szóval akár még reális is lehet a 400 m.

"Pedig a valós életben is az 5.56-os lövedékek pontosabbak mint a nehezebb 7.62-esek,"
Erre azért ne vegyél mérget, hidd el, a méret a lényeg. ;-)
Köszi a segítséget. <#vigyor4> Igen, ez az m249-es utánzat. Akkor újra felrakom majd az Ace modot, a red dot-al felszerelt 5.56-os gépfegyverek a nagy kedvenceim. Pedig a valós életben is az 5.56-os lövedékek pontosabbak mint a nehezebb 7.62-esek, mostantól majd az m240-est használom sima armában ha távolról akarom tizedelni a takikat. 😊
Amúgy az Arma 3 mikor fog megjelenni?
Hogthar
Ez az m249 utánzat ugye?
Aceben elég pontosak az 5.56 os géppuskák ellenben az alapjátékkal, próbáld meg hason, de igazság szerint alap armában 500 méter után az összes 5.56 os elkezd széthordani kivéve ha AI <#circling>
Ha jól emlékszem red dot van rajta, használd közelre, rájöttem ha nem tüzelsz az Ai-ra 50 méterig simán odatudsz lopakodni, közelharcban több esélyed van.
Esetleg használj nagyobb kalibert m240 et vagy L7A2(baf), ha továbbra is távolról akarsz harcolni.
Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy velem van-e a gond, vagy az L110-es géppuska (BAF) 400 méternél távolabb lévõ célpontok ellen már tényleg használhatatlan-e? 😊 Az ACE modban egyik kedvenc fegyverem volt, az alap játékban viszont már teljesen pontatlan, van valamilyen trükk esetleg a célzáshoz, vagy ennyire félrehord közepes távolságon?
Franc :-(
Hogthar
Készül hozzá fegyver cserélõ pack, ami azt jelenti hogy az alap arma 2 es fegyverek kinézetét lecseréli.
Tervezem, hogy megcsinálom Acehoz is, tehát mind DayZ vel és Acevel mûködni fog, de azokon a szervereken ahol van csalás védelem szükséges, hogy saját Bi kulcsom fel legyen töltve különben, lefog vágni a szerver. Feltételezem DayZ online szoktad játszani, így valószínûleg hozzá nem fogod tudni használni.
Á,tényleg köszi!
macleody
Sziasztok!

Van,vagyis volt olyan program,amiben be tudtam lõni,hogy móddal,vagy mód nélkül induljon a játék.Meg különbözõ dolgokat lehet beállítani benne.
Ennek a proginak a neve kellene.<#worship>
lájk.
Ezt be tudom úgy tenni hogy pl ACE vagy Day Z alatt is fusson?
Hogthar
fejlesztem tovább a fegyver packom.
Armaholic
Bi forum
Hogthar
Köszönöm ez jól esett 😊
Scottt
Elég ígéretesnek tûnik,több fegyverre is megcsinálhatnák..Ezt

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Aztamindenit!!!<#wow1><#nevetes1><#eljen>

D9

DancZer
Arma2: Take On Seattle Edition

Lenovo y510p

Páran lehet hogy ismeritek már, a BASC szervere ismét elérhetõvé vált mindenki számára. Csütörtök esténként össznépi hent van! Aki ráér nézzen fel.Szerverinfó BASC mod szükséges, letölthetõ innen A pdf-et érdemes átnézni.

Na közben hazaértem...

A kamera képe elég csalóka, gondolom jó meredek terepen van, de azért na... nem akarom bántani, maradjunk annyiban, hogy jók az õrangyalai! 😊)

www.smart-bus.hu

Scottt
Szerencsétlen jenki baka egyedül a fedezékmentes hegyoldalon balfaszkodik,tömören 😄
Gascan:Leírás szerint 4x találják el,abból 3 fejlövés/karcolás ami azért elég kemény, hogy egy se volt telitalálat.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

futkározik nyilt terepen miközben isten tudja honnan lõnek rá.. mikor már úgy látja nem jó ez igy tovább visszavonulót fúj de a köves részen felfele menet fedezéket keresve nem sok esélye van .. úgyhogy meglövik talán 2x is és azt kiabálja h eltalálták

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Mi a lényeg? Mobil netet nem akarom fogyasztani, mert a végét járom! 😄

www.smart-bus.hu

Scottt
Kicsit jobb minõségben,meg részletes leírással,most nagyon felkapott lett a neten ez a videó.

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

repvez
Ha egy észszerü menü vanmegoldva akkor csak pár mp-be telik kiadni a parancsot igy nem kell olyan sok idöt az interakcióbol elvenni.
Nálam ez ugy müködne hogy egy átlátszó "rózsamenü" szóközzel elöjönne és ha Shift vagy tab gombbal együtt nyomva müködne a menüben az egér ha felengeded akkor az egér a fegyvert irányitva. szóközzel ujra eltüntethetõ a menü.
De általában a parancsokat fedezék mögül adják ki igy pár pillanat mindig van erre,de annyi nincs mint a mostani menüben.

De mint irtam ehhez az kell hogy az AI rendesen tegye a dolgát és meglegyen a szervezeti hieralhia a tûzpártól az ezredig vagy fölé.
DancZer
Hogy választanál a menü elemei közt, ha nem egérrel? Ha meg egérrel választod, akkor hogy irányítod a katonát? Az nem praktikus ha futás közben nem tudsz alakzatot váltani, csak úgy, hogy megállsz.

Olyat is írt a csóka, hogy a most meglévõ (0-9)-et csökkentik majd 4-re.

tpM:
Szerintem is jó, de nem AI irányításra. Más az ha mondjuk egy tárgyon végzel interakciót(ami most az action menü), aminél nem kell az egér.

Lenovo y510p

alma2
Csoka azt mondta 2013-ban jon, oldalon meg 2012 q4, kinek higyjek? 😊

szerintem

repvez
mondjuk azt sem értem , hogy miért ugy csinálják meg amenüt hogy közben nem tud ténykedni a katona. ez olyan min menetben nem tud tárat cserélni.
Meg mintha a valoságban nem tudna parancsot osztani mikor lö vagy fut .
Ezeknek a dolgoknak ugy kéne müködni , hogy szerves részeként szimultán folyamatosan lehessen alkalmazni mindent .
Ilyen dolgoktöl lesz vontatott és lassú az egész.Van néhány játék amiböl lehetne ötleteket meriteni ahol jól müködö rendszer van.
Nekem bejön a jelenlegi. Igaz pilótavizsgás, de ez olyan mint az élet: általános, közép egyetem => OFP, ARMA, ARMA2... ;-)
Az ACE-ben lévõ interaktálás is elveszi az irányítást, de mégis jó szerintem. Ezt máshogy nem nagyon lehet megoldani rendesen.

Scottt
Aha,szóval ilyen nem lesz? 😄
Pedig ez használhatóbbnak tûnik mint a jelenlegi..
Az AI miatt ne fájjon a fejetek,úgyis szar lesz, de majd a community összekalapálja valahogy

repvez
Ezt a menü verziót nem értem mi a kifogásuk miatta.
"-Nem lesz rózsa menü, mert nem praktikus hogy a user elveszti az irányítást."

Igaz is sokal jobb hogy félorát bogarászik oldalt a menükben kutatva mire megtalálja a neki megfelelõt, meg végignyomogatja az összes F billentyût , hogy kijelölje a katonákat.
Ha rajtam mulna a menû rendszer elég lenne 4 irány a "rózsa menübe" és egész hadosztályt lehetne vele irányitani.Igaz ahhoz egy normális AI is kellene aki ugy tud mozogni terepen és épületek között ahogy az a katonai egységektõl elvárható.
DancZer
tpM: így legalább mindenki a konfigjához szabhatja a játékot
Scott:
Pie menünek is nevezik

Az EW stílus azért is jobb, mert sokkal egyszerûbb hibamentesre csinálni mintha a sztori 16 részre szakadna.

Janaj: Lehet nem lesz híd és így a probléma megoldva. 😄

Lenovo y510p

Az EW egy bónusz misszió volt, amiben helivel kezdtél, lelõttek és a túlélésért harcolsz. Feltételezem végre nem 16 vége lesz a storynak, hanem egy COD-os lineáris játékmenet.
Végre én dobom fel elsõnek: a hídon átmegy? Füvön át kilövi a szemem 299m-rõl?
-Nem lesz több "300m-rõl scope nélkül lelõ az AI".

Halleluja. Ezt is megértük.

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

palinho96
az ára vajon mennyi lesz? (:

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)

Scottt
EW stílusú?Az mit jelent?
Rózsa menü?!

"részecskék számát lehet majd állítani a settings-bõl"

Nem elég a szeles füstgránát csít, most akkor jól leveszem a részecskéket, hogy minél kevesebb zavaró füst meg stb legyen. Nagyon jó.

DancZer
Új infók:
-A rakéta füstje elõre beállított animáció.
-részecskék számát lehet majd állítani a settings-bõl.
-Town generator modult fejlesztették(lesznek utak, fák).
-Eligazítás modul
-PhysX-et most konfigolják
-Kampány az az Eagle Wings stílusú lesz és nem a Manhattan-hez hasonló mellékküldetéses.
-Nem lesz rózsa menü, mert nem praktikus hogy a user elveszti az irányítást.
-Rádióbeszédet fejlesztik. Nem akarnak olyat, hogy: Kettes menny a fához.
-Az AI elõször pontatlanul fog lõni ha meglát majd javul a lövés pontossága.
-Nem lesz több "300m-rõl scope nélkül lelõ az AI".

Lenovo y510p

Scottt
Õszintén szólva csak károgok egyelõre, még nem raktam fel. : ) (80gigás winchesteren megkell fontolni, hogy letörlök-e 30gigát egy programért.)

Hogthar
Hibás sajnos, nem figyeltem oda és használtam effecteket a m4 es packból, pár napon belül javítom, ha addig megakarod nézni használd mellé az m4 packot is és mûködni fog rendesen.
Hogthar
Tényleg ez kimaradt, csak az egységeket csináltam meg.
Itt le lehet tölteni a beta verzióját: