• DrRadon
    "Próbáld meg elképzelni azt a látványt amit a BF3 nyújt úgy, hogy 3-10 kilométeres látótáv van"

Mit is jelent a 3-10 kilométeres látótáv az ARMA3-nak, amikor pl a kőkerítéseket úgy jeleníti meg párszáz méteres távolságból, hogy nincsenek, aztán hirtelen előkerülnek a semmiből? A terraint renderli olyan távolságig, meg a nagyobb objekteket (pl panelház).

"Nem véletlen, hogy az összes olyan játék, amelyiknek kiemelkedően szép a grafikája, mind minimális látótávval rendelkezik... "

A Cryenginnel megjeleníthető belátható terület abszolute nem minimális, mégis szép. Az ARMA3 is szép, csak egyenlőre még sterilnek hat, ahogy repvez is mondta. Hiányolja a sok kis grafikai elemet, ami valóságossá teszi a világot, pl bútorok a házakban. De itt inkább az alkotók kapacítása a szűk keresztmetszet semmint az engine képesége. És nem, a bútorokat nem kell megjeleníteni 300 méterről. Mint ahogy a füvet sem renderli le pár tucat méter után.

"Az árnyék pedig nem rossz példa... újra csak azt tudom mondani, hogy képzeld el azt, hogy a Napon kívül a mesterséges fények által képzett árnyékot is számolni kéne még több kilométerre tőled is. "

Ezt szerintem semelyik játék nem teszi. Az ARMA3 is mint ahogy a Cryengin 2-3 is egy 50-100 méteres sugarú körben rajzolgatja ki körülötted az árnyékokat, azon túl csak az objektumok csak meg vannak világítva, de nem vetnek árnyékot.

"De komolyra fordítva a szót, nekem az ugrálás egyáltalán nem hiányzik... "
    Nem tudom ARMA2 AO-ban te milyen küldiket játszottál (hegyről sniperezőknek tényleg nem kell :D ), de én pl el tudtam volna néhány tűzharcban képzelni, hogy az afgán tehénpásztorok kis kőkerítésein futtában átvetem magam a biztos fedezékbe. Úgy mint a valóságban csinálják az emberek ha nem akarnak meghalni. Ez kicsit növelte volna a szimulátor jelleget, és csökkentette volna vérnyomásom...