Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Scottt
Ha sima bakák akkor fireteam,squad.Ha különlegesek akkor a nekik megfelelõ szervezõdés,jelenleg gõzöm sincs, hogy mekkora egységekben dolgoznak.Cifu biztos tudja. : )

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Hogthar
Ez egyenlõre még csak béta, a különleges egységei egyenlõre nincsenek kész, mire gondolsz egészen pontosan?
Scottt
Ehh,kiment a fejembõl,még a configolás elõtt kellett volna írni, hogy Groupokat tudnál hozzáadni a confighoz? *.*

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Hogthar
Na természetesen az utolsó pillanatban találkoztam egy hatalmas hibával. Az éjszaka folyamán sikerült legyõznöm szerencsére, szóval a mód elkészült, de még nincs feltöltve, csinálok neki reklám anyagot és töltöm is fel, ha mégse találod armaholicon bealudtam útközben <#wow3><#crazya>
Hogthar
Pont tegnap fejeztem be õket, már csak binarizálnom kell és megírni hozzá a configot, valószínûleg holnapra minden simítással végzek, legkésõbb kedden már az armaholicon lesz, de igyekszem, hogy holnapra már ott legyen. <#vigyor2>
Scottt
Hogthar, ha szabad kérdezni, hogy állsz az UMSC egységekkel? Annyira ígéretesnek néznek ki, hogy lehet vissza rakom értük az armát. : )

repvez
Most nem találom a Hszemet,de az E3as videonál mikor elöször mutatták én már ezt megmondtam elöre.
Ez csak egy mézesmadzag, még mindig semmi generációs váltás nincs semmilyen téren az elözöekhez képest a grafika és a környezett változott ,de minden más maradt a régiben.
Ugyan azok a hibák benn maradtak mint eddig.
Az meg megint elszomoritó hogy megritkultak az információk ,se egy jó minõségú kép vagy videó, mindenhol csak az ezerszer bemutatott 4 pályarészlet van kézikamerával felvéve, akkor legalább készitenének belöle egy HS-s anyagot ezernyi video felvevõt használhatnának erre a célra.
Pisikszhárom és mégis csak animáció? <#duhos2>

Solt, Repvez, Gascan, földijeim, készüljetek!

DancZer
Megjelent egy új videó a GC-s anyagból. Mutatnak, de fõleg mondanak pár új dolgot benne. Ami nekem feltûnt, hogy a helikopternél a rakéta lövés füstje nagy valószínûséggel animáció és nem szimuláció. Abból gondolom, hogy látszólag ugyan úgy módosult azt az íve a füstnek mindkét oldalon.

http://www.youtube.com/v/eoz7Wz23pMw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Lenovo y510p

DancZer
Szerintem az ACRE is sokat dobna a játékélményen, de állítólag nehéz összehozni.

Lenovo y510p

Fura, mert egy csomó olyan dolgot az ACE-esek kiizzadtak, amik jók lennének Day Z-ben.

Arra ötlet esetleg, hogy expert szinten hogy tudok közelre célozni egy távcsöves puskával?
lenne rá érdeklõdés a felhasználók körében szted?

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Nem igazán. Volt régebben egy ötlet, hogy legyen egy DayZ-s ACE verzió, de senkit sem érdekelt a csapaton belül.

A modok nem keverhetõek? Konkrétan ACE-el szeretnék Day Z-ni. :-)
Mert az expert szintû armától kihullik a hajam, pl ne akarj távcsöves fegyverrel 5-10 méterre lõni. :-)
ACSE-szel úgy csináltuk, hogy a fegyver mögött -5%-kal mélyül a hangszín, elõtte pedig +5-tel emelkedik. Már ez is valami. :D

A hangossággal az a baj, hogy a hangoknak van egy optimális hangereje, amíg még nem torzul. Minél hangosabb, annál kevésbé lesz részletesebb. Zenében is ott van ez a jelenség, biztos hallottál már a "Loudness war" kifejezésrõl.

Persze lövésdörejnek nem feltétlenül kell tisztának lennie, szóval én sem értem, hogy miért nem elég tökösek ahhoz, hogy tényleg erõs hangok legyenek.

ACE-ben amúgy van füldugó és részleges hallásvesztés, de nem szeretik a játékosok.

Hogthar
Bf 3 ban több szögbõl vették fel a hangokat, azért is jók.

Sajnos arma hiába szimulátor vonatkozik rá is a törvény, hogy a benne lévõ hangok nem okozhatnak halláskárosodást.

A visszhang problémája tényleg gond, de ez idõvel változni fog, vannak már rá elég szép kezdeményezések, szerintem olyan arma 5 környékén már ez is tökéletes lesz.

A füldugót arma úgy kezeli mintha alapból használnál, csak aceben kell külön betenni, szerintem ha ezt is külön kezelnék sokan halnának meg spontán amikor tüzel mellettük egy ágyú vagy egy tank, mennének is a panaszok. <#nevetes1>
[NST]Cifu
Életszerû fegyverhangot szerintem játéktól ne nagyon várjunk. A dolog ott kezdõdik, hogy sok fegyverhangnál szerintem alapból rosszul veszik fel õket (nem a lövõ poziciójából, hanem mellõle / elõle). A másik gond, hogy a legtöbb esetben azonos a hang akkor is ha a fegyver mögött vagy, illetve ha elõtte.

A második gond az, hogy miért hallkítják le a hangokat? Oké, így tesz jót a játékélménynek, de bakker, az ArmA legalább egy szimulátor lenne, itt elvárnám azt, hogy egy PKM heveder ellövése után negyed óráig azt se hallanám meg, hogy mellettem elhúz egy harckocsi. Oké, a talaj remeghet közben a lábam alatt. :)

A harmadik iszonyatos probléma a hangok visszaverõdése, ez az, amire anno is jöttek ki az addonok, de tökéletes megoldás nincs. Számolni kéne a visszaverõ felületeket, és igen, ha egy .50 BMG mesterlövész puskát elsütök, akkor a környezõ dombokról körkörösen halljam vissza a lövés dörejét, a távolságtól függõen eltérõ idõben.

Végül pedig egy apróság. Füldugó opcionális használata. :)
Oké, még a spec. alakulatoknál sincs kialakulva, ki használja, ki nem, de én pl. lõfegyvert az életben nem sütnék el zárt térben hallásvédelem nélkül. Hajdan többször csináltam ilyet, meg tereplõtéren is mellõztem a használatát. Most meg járhatok fül-orr-gégészetre és hallásvizsgálatra... :\

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Technikailag jó az a motor, de maga a hangzás nekem személy szerint nem tetszik.

Hogthar
Egyébként sajnos nem lehet armába pont úgy visszaadni mint bf 3 ban, armában egy lövés hangját adod meg, bf 3 ban egy egész sorozaté meg van adva és minden egyes lövés jelölt a fájlon belül, ha pont ott hagynád abba a lövést, majd arra jön rá az adott környezetnek a megfelelõ visszhangja.
Scottt
Cifu mester!

Az igazság odaát van.<#wave>

Hogthar
Az a gond hogy nehéz rendesen visszaadni, életben jóval hangosabbak élesebbek a hangok, zavaróan, ezért ezeket kezelni kell levenni a hangerejét és így ezeket kapod.
[NST]Cifu
Off.

Nem olyan régen asszem az ATi topicban éppen azal érveltek a BF3 mellett, hogy szerinted milyen jók voltak a hangjai... <#duma>

hype

Megmondom õszintén, szerintem a BF 3-ban egyáltalán nem nagy számok a hangok. Egyszerûen tompák. Oké, hogy nagyon jó a basszus, meg különféle környezeti hatások, de nekem akkor sem tetszik.

És az új MoH-ban sem.

Hogthar
Nos amiért nem csinálok belõle hivatalos módot az azért van mert ezek pont hogy annyira jó források, hogy nem adhatnám ki õket, nem szeretnék a bf 3 kiadójával(EA) pereskedni, de ha szerinted közepes mikrofonnal felvett hangok akkor bizonyára úgy van. <#nevetes1>
Az élesség pont, hogy nem visszhang kérdése, hanem az elsõ kb félszázad másodperccé. Azt pedig valamiért kétlem, hogy SCAR-ról, G36-ról meg HK-41x-rõl lennének profi felvételeid, legfeljebb valami amatõr kiment egy közepes mikivel, és azzal alkotott valamit, de én nem ilyenekrõl beszélek. :)

Én fõként ezt meg ezt használom.

Hogthar
na jó az ak 107 más aknak a hangja abból nem találtam anyagot.
Hogthar
JSRS alá raktam így a visszhang onnan való valóban, a többi hang magas minõségben felvett valós fegyverek hangja mindenféle torzulás és visszhang nélkül, lehalkítva természetesen.

erre kellene még rátenni a adott környezet hangjait és effektjeit, attól lenne éles, viszont a hangok az adott fegyvertõl a valós hangok, tán nem hallod bennük?

A te forrásod honnan való?
Én ezeket JSRS hangoknak hallom, legalábbis a visszhangok mindenképpen onnan vannak. Maga a "dörej" is hasonló, fémes, puha, életlen valami. Nem szeretem az ilyeneket.

[NST]Cifu
@Scottt: Azért én kiváncsi lennék a Görögök hivatalos verziójára is... ;)

@Tiborc: Csak tõmondatokban:

-Elõször is nincs hivatalos vád még, azok a korai hírek, amelyek szerint kémkedéssel vádolják õket, illetve az ArmA3-al összemosták a dolgot, teljesen falsnak nevezik.
-Az állítás szerint mindkettõjüket a játékban bekerült sziget vonzotta, de a játékban lévõ sziget az eredeti 75%-al kisebb méretû verziója, ráadásul teljesen eltérõ, alternatív 2035-ös állapotban.
-A két fejlesztõ által készített képek nem különböznek a többi turista által készített képektõl és videóktól.

-A rövid hivatalos véleményük:
*Csak nyaralni voltak Lemnos szigetén
*Nem hatoltak be semmiféle katonai objektumba
*Nem készítettek egyetlen képet sem, amit felhasználnának az ArmA3-ban

-A Bohémia vezetõi odautaztak és beszéltek velük, a körülményeket keménynek nevezték, de akikkel kapcsolatban kerültek azok korrektül viselkednek velük szemben.

-Igyekeznek mindent megtenni, hogy a két társuk szabadulását elérjék, ezzel kapcsolatban minden segítséget és felajánlást örömmel fogadnak.

Eddig a summázás.

A saját, személyes véleményem:
-Akárhogy is nézzük, két potenciálisan figyelemre méltó emberkérõl van szó. Ugyanis bár folyamatosan az ArmA3 kerül szóba, de a BiS egyben katonai kiképzõprogramokat is készít. Szóval már csak ezért sem könnyû azzal védekezni, hogy hát õk csak nyaralni mentek.
-Nincs hivatalos görög nyilatkozat (legalábbis én nem találtam)
-Egyfelõl egy kicsit valóban felfújtnak érzem a dolgot, mert lehet, hogy a görögök csak rá akartak ilyeszteni a BiS-esekre. TEK reloaded, de azért a fentiek miatt mégse, ez egy fokkal komolyabb, mint játékfegyverrel ücsörögni egy elõadáson. Másfelõl viszont ilyenkor illõ dolog körültekintõnek lenni turistaként is.

*Én egy kicsit szerecsenmosdatásnak érzem a BiS nyilatkozatát, de lehet, hogy csak a megfogalmazás szerencsétlen. Ahogy fent megjegyeztem, csak az ArmA3-ról ejtenek szót. Kommunikáció szempontjából szerencsésebb lett volna azt nyilatkozni, hogy nincs közük egyetlen BiS játék vagy program munkálataihoz, nem anyagot gyújteni mentek. Igen, szõrszálhasogatás, hiszen a "csak turisták" erre utal, de mégis tisztább képet adna.
*Ezzel együtt is erõsen kétlem, hogy egy egyszerû túlkapásról lenne szó, ám ez a személyes véleményem, semmi több...

Hogthar
Elfüstölt a másik vinyóm, de sikerült lementeni róla sok mindent, TpM ilyenek a hangjaim. Stúdió minõség és valós fegyverek hangjai, vannak torzulások hangtompítóknál azt a JSRS keveri rá.
http://www.youtube.com/v/VAnyiBPUEc0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Hát ez már majdnem eléri a magyarországi színvonalat a TEK es rajtaütéssel a BME-n. Ha jól veszem ki az õrizetbe vétel után ezek szerint elõzetesbe is kerültek.
Panzeradler
Magyarul röviden leírná valaki? Köszönöm!
Scottt
Hiv. válasz: Prague, 17th September 2012

Since last Sunday, when two Bohemia Interactive, a.s. employees, were arrested on the Greek island of Lemnos, much speculation about what happened has circulated online. It’s been rumoured that they entered restricted military areas or gathered photographic references of military bases in order to improve the visual fidelity of Arma 3, a PC game currently under development by our company. Far in advance of any formal charges - only hours after they were detained by the local police - many media outlets immediately suggested spying and, only one day later, specifically referenced Arma 3.

Having travelled there, and after meeting personally with them both, as well as their lawyer who is fully acquainted with the Greek authority’s investigation file in detail, we can assure you that these insinuations are completely false and without substance. These employees - our friends, Ivan Buchta and Martin Pezlar - visited the island as tourists. Their holiday was a product of their interest in the island, triggered by their work on Arma 3 over the past two years of development.

They took photographs and videos in public areas, as countless tourists arriving to enjoy the beauty and hospitality of Greece may well do. These included a short video as they drove through the main road passing around the international airport, where in one short part of the video off in the distance some hangars and other buildings of the complex can be seen. It's very likely that many tourists may have pictures similar to those taken by Ivan and Martin in their own family albums, without being aware that they put themselves or their families at risk.

We sincerely hope that the whole situation is no more than an unfortunate and deep misunderstanding. The in-game Limnos is close to completion, and it’s far from an identical replication of the real place. It was heavily modified to fit the game’s backstory, a purely fictional 2035 setting. It was rescaled to only 75% of the real island, and it does not attempt to display any real world military installations situated on the island of Lemnos.

To summarize the situation:

They visited Lemnos on their holiday as tourists.
They did not enter any military area.
They did not take any pictures of any military objects to be used in Arma 3.

Martin and Ivan, currently being detained in Mytilene, relayed this message to their friends and family:

"The conditions are tough, but the people we meet treat us fairly and correctly. It is all a completely absurd misunderstanding that will certainly be quickly explained. We mainly think of you, our families; you have to stay calm and not to worry about us. We hope we will meet soon."

We apologize for any possible delay or lack of communication regarding this important matter. At present, all and every possible effort goes towards supporting Ivan and Martin, their families, and to getting the guys safely back home. Any form of support for our imprisoned colleagues and friends will be more than welcome.

[NST]Cifu
Bocs, de azért a "bekerült a képbe pár hangár" erõs csúsztatás.

Ha egy kefírköpülõ és egy pék éppen Görögországban nyaral, majd hajókázás közben oda vetül a kamera lencséje egy katonai objektumra, azért még nem tartóztatnak le senkit. Tudom, én is fotóztam sétahajórûl Korfu szigetén radarállomást, és mégse volt még csak egy sötét nézés se, nem figyelmeztetett a hajó kapitánya se.

Nem véletlenül voltak Lemnos szigetén, anyagot gyûjtöttek, de nem kértek engedélyeket, nem egyeztettek senkivel errõl. Hiba volt. Õszintén szólva csodálkozom, hogy ekkora bagatel hibát vétettek...

Scottt
Fegyver customizáció egy az egyben Crysis koppintás.

palinho96
kémkedés... :/

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)

amúgy mivel vádolják õket?

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

DancZer
Akiket lecsuktak az Ivan Buchta és Martin Pezlar. Ivan az Arma Lead designe-re úgyhogy elég nagy gáz van. Állítólag kamerázták a tájat és belekerült a képbe pár hangár és ez elég volt a hatóságnak. (Véleményem szerint miután a szigetre értek a titkos szolgálat követte õket és csak a lehetõségre vártak)
Itt javasolnak pár módot amivel talán segíteni lehet rajtuk:
http://rocketkiwi.tumblr.com/post/31744919816/my-friends-are-in-prison

Lenovo y510p

Hogthar
Arma 2 DayZ konkurencia és egész jó megoldások vannak benne, itt is szigeteket csinálnak meg. Kár hogy a Zombizást akarja szimulálni nem a harcot.
http://www.youtube.com/v/vpT6ax2whF0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
franc :-(
Most már megint annyi! :S Amikor beírtam még 8,5 volt... a TOH topikban ketten meg is vették! :)

www.smart-bus.hu

én 30-nak látom :-(
link
8,5 ajró a TOH steam-n...

www.smart-bus.hu

repvez
Egész jó video csak kár hogy a játékban ilyet soha nem lehet tapasztalni ez csak a scriptek és a megvágott videonak köszönhetõ.
Remélem A3ban lesz normális kampány és egyedi küldetések
"lényegtelen.. itt is van takaró csõ aminek a szakneve külsõ csõ. AirSoftban és élõben is ;)"

Nincs igazad, csak egy jó szándékú megjegyzés volt, hogy ne égj be társaságban ilyennel. ;-) itt e

Arma: Arra készülj fel, hogy az Arma sorozat általában a kiadás után pár hónappal lesz használható, addig kb alfa teszt. :-S
De Nohab már leírta, a szó amit Keresel Arma 2 Free. :-)
palinho96
aham. most azon gondolkozom, hogy megvárjam-e az ArmA III-at és akkor tiszta lapokkal betanulom és valami csapat, raj szintû mozgásos játékot próbálnék vele, TS-en összehangolva beszéddel ;)

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)

DancZer
Innen megtudod venni az Arma 2: Combined Operations-t amihez a többi DLC-t megszorításokkal(ahogy free-nél is alacsonyabb minõségû fegyverek, textúrák valamint kampány nélkül) ugyan, de már ingyen megkapod javításokon keresztül.
https://store.bistudio.com/action-fps-games

Lenovo y510p

palinho96
Ha megveszem ArmA II-õt akkor a DLC-k ingyenesek vagy pénzesek (akkor menniy kb) és mennyire fontosak? :D

Hogthar
imádom amikor ezt csinálja <#violent><#boxer>
Na akkor újra a Link : mostmár legyél jó