8857
  • NovaTerra
    Nem akarok bunkónak tűnni, de az ilyen ötös szuper officer hős, ami segítségével legyártasz egy tank hadosztályt pár perc alatt és hasonló témák a CoH Online topicba tartoznak. Főleg akkor fura ránézni a topicra, ha párhuzamosan beszélnek az emberek a két játékról.
  • bgabor
    Panthert majd minden kezdő allied player túl erősnek érzi, nyivákolnak is miatta a hivatalos fórumon állandóan, gyártható Pershinget követelve nagy számban. :D

Wehrmacht játékosként hadd adjak néhány tanácsot:
    Valamiért sokan nem tuják(axis oldalon se), de a COHOban a Panther egy tank elleni fegyver, és ezt a feladatot kivállóan el is látja. Azonban, és ez a gyenge pontja, gyalosok ellen nagyon keveset sebez. Ezen javít valamit ha vet2-őt elérte és már aktív a tetőgéppuskája, vet3-on pedig megkapja az oldalpáncélzatot(armored skirts), aminek köszönhetően a gyalogsági páncéltörő fegyvezek(bazooka,Recoilless Rifle) jóval kissebbet sebeznek ellene. De még ekkor is nehezen bírkózik meg a gyalogosokkal.

Tehát a Panthert gyalogsággal kell támadni. Nem kizárólag Rangerrel, hanem Rangerekkel és Riflemanokkal vegyesen. Wehrmachtosként kevés dologtól tartok jobban mint a Riflemanok sticky bombjától, ami azonnal engine damaget okoz, mert a vánszorgó harckocsi halál fia gyakorlatilag. Ezzel szemben a bazookákat könnyen kimanőverezem, egyszerűen távolságot kell tartani a Rangerektől, mert messzire a bazooka nem pontos. Az airborneosok Recoillessjei már kicsit trükkösebbek, mert nagyságrendekkel pontosabbak a bazookánál, de az se olyan vészes mint a sticky bomb. Persze lehet hátrálni a stickyzni szándékozó Riflek elől, de ha mondjuk három csapattal több irányból közelíted meg a Panthert, és sikerül megstickyzni, vége van. Ha megvan az engine damage, a Rangerek már kivégzik simán a bozookákkal, hiszen nem tud elég gyorsan hátrálni. Szóval használj Riflemant+rangereket, mondjuk két-két egységet. Lehet nyomni egy két AT-gunt is hozzájuk, a gyors Tank Destroyer pedig kivállóan le tudja vadászni a cammogó, engine damages ellenséges harckocsit.

Megjegyezném, hogy a Panzer IV sokkal veszélyesebb, mert a Pantherrel ellentétben gyalogság ÉS tankok ellen is jól sebez, persze tankok ellen nem akkorát, mint a Panther, és remek army cardok vannak hozzá.(életerő-növelés, akár 24%-al, ingyenes azonnali armored skirts, sebességnövelés stb).
    Feladatát tekintve tehát a Panzer IV amolyan középút a Panther és az Ostwind között, a Panther a tankokat zabálja reggelire, az Ostwind a gyalogságot, viszonyt mindkettő kiszolgáltatott a másik fegyvernemnek. A Panzer IV viszont mindkettő ellen jó.

Blitz ellen játszva pedig, ha valaki némi nyersanyagot fel tudott halmozni, ki lehet hozni három Panthert viszonylag hamar. Kimaxolt resource blitz képesség(instant 1000MP és 150 fuel) kell hozzá és egy Officer, aki felgyorsítja a Panzer Command termelését. A Superintendant Officer hős ötös szinten még 30%-al gyorsabb termelésgyorsítást tesz lehetővé, mint a sima Officerek. Ezzel taktikával ki lehet tolni három Stugot kevesebb mint egy percen belül.
  • bekefi7
    "Arty doktrina 1v1 ben nem annyira durva, 2v2 ben pure imba, supercharge-olt mortar empla már játék legelején belővi az egész mapot, arty spamot felbuffoló patkány dolgok, területre odaverő muni nélküli nagyon jó anti inf blob csapások, amivel VP-t le lehet fedni, ne viccelj már hogy nem ér semmit... "

Azt, hogy nem ér sokat azt 1v1-re írtam, azt még most is tartom. De a többi dologban úgy-ahogy igazat adok neked.
  • HunZsoci
    Bekefi, én ezt másként látom mint te valóban:D...

Arty doktrina 1v1 ben nem annyira durva, 2v2 ben pure imba, supercharge-olt mortar empla már játék legelején belővi az egész mapot, arty spamot felbuffoló patkány dolgok, területre odaverő muni nélküli nagyon jó anti inf blob csapások, amivel VP-t le lehet fedni, ne viccelj már hogy nem ér semmit... Próbáltál már ilyen körülmények közt VP-t, vagy nagy resource pontot lehúzni, hogy Overwatch van fölékúrva??? A Conter strike Battery, ami MAGÁTÓL azonnal faszán visszalő akárhova a mapon ahol eldörren egy ellenséges tüzérségi fegyver, foglalkozni nem kell vele??? Na én nem szeretem őket...

Royal engie, tökéletes szinergiában van egy patkány betelepülős-vp-rusher turtle játékosnak, dupla hp-s emplák miatt, Churchill a sima 3cp-nél, engem már lepett be úgy PE ként, hogy esélyem nem volt. Ettem meg Royal engie britet úgy is PE ként, hogy hamar Churchillt hozott, muszály voltam elmenni ezért TH-ra sajnos, különben nem éltem volna meg a középjátékot sajnos, kellett a teller, meg a Hetzer hogy egyáltalán fogni tudjam azt a szart, miután elmentem TH-ra, kiépítette a giga healt-es emplavárost, amihez sem hummel már nem jöhetett SE doktrinából, sem cloak ketten weak spot kifürkészéshez-flank segítéshez luftból, és ezzel kihúzta a Vp-lejártáig, kurvára szétvágott az ideg, patkány stílussal, de elérte amit akart, nem szeretem doktrina...

Commandost hagytam természetesen legutoljára, messze magasan a legimbább mocsok szar, magasan az első kettő felett áll(ez nem azt jelenti hogy azok nem érnek semmit, azt jelenti ez Overpowered mint a szar, extrán). Commandos 3 Cp-ért, bárhova jön mapont, fejlesztés nélkül dobja a játék legjobb gránátját(US nek ez 100 mp+40!!! fuel hogy lehessen), messzebbre mint az US inf(azok 25 re, Commandos 30 ra), az egyik legmocskosabb dolog, az 50munis AKÁRHOVA multisquadKILL képes democharge, mindezt akár láthatatlanból(ami negálja akár a MG-ellen is őket, stb...) 35 ös rfc-ért, kibaszott vicc az egész. Mindezt 3Cp-nél jelezném megint. Utána tetrarch, olcsó kis tank, little john adapterrel nem csak gyalogot, megfelelő létszámban még komolyabb tankokat is le tudnak gyűrni, kurva gyors-spamolható, M8 armor(értsd schreck soha nem találja el), olyan dolgok a másik oldalon ami ELŐRE megmondja neked másik mit fejleszt, mit gyártott(egy jobb játékosnak legnagyobb előny az információ, na pont ezt ad ez az ág, mindent tudsz utána a másikról konkrétan, csak figyelned kell, és counter unitokat gyártani, és WIN). A másik a kis rádió 3szögelő rendszer, amit ha használsz, látod mi merre mozog, igy már azt is tudod hogy mit fejleszt-mit gyárt, és azok merre vannak... Szép-Szép...

Abban egyetértek egyébként, hogy nem a doktrinák teszik igazán OP néppé jelenleg sem, hanem a legalapabb dolgai, amik doktrinafüggetlenek,

pl: a T0-ás, mobil mg-vé tehető, supresselő, olcsó-spamolható, gyors, önjavításra képes gép, ami még a T3 as Pumát is szétbassza egy armor piercing round skillel, a 3 free OP pont ami a bázisok mozgatásával adódik, ez 600 ajándék mp egyébként, az elvághatatlan rendszer, mivel ezzel őket egyszerüen nem lehet nyersanyagtól távoltartani, csak ha bázisát szétvered, ami kb. totál nyertes helyzetet megelőzően LEHETETLEN, hogy a retreat után max térkép közepig(vagy ahova HQ-t betette) mennek vissza az infek, ott rfc-után nagyon hamar megint támadásba lendülhetnek, hogy egyedüli népként a 4 ből olyan bónuszokat kapnak a retreat alatt lévő inf unitjai hogy kb.halhatatlanok, nem lehet őket eltalálni, így NEKIK nagyon nehéz full squad veszteséget okozni, ami igazán fájhatna, erősek tisztán inf spamolással 3 hadnagyal, mass heroic charge, de ha akarsz legjobb védekező lehetőségek a játékban empla gyártással, legjobb T2 es doktrinafüggetlen arty, Kangoo VAGY Cromwell olyan hamar minimál fuel invesztálás mellett hogy az hihetetlen, mindezt úgy, hogy mondom mégegyszer, FREE OP 3x, ebből egy legalább általában nagy FUEL ponton van, áhhhh, aki nem érti mi-mik a bajom ezzel a néppel^^...

• szilie23
    Sziasztok!
    Szeretném a segítségeteket kérni!A szerverek nagy részére nem tudok felcsatlakozni és a következő üzenetet kapom:"A NAT negotiation failure occurred.Unable to connect ........ ."
    Ez mitől van?
  • szoszibá
    Igaz! Erre nem gondoltam! Rifleman sticky-je azonnal engine damage ugye? És védené az AT-t is a gyalogtól. Olyan itemem meg aszem van is.
  • NovaTerra
    Ha valakit beszorítasz bázisáig, ő meg hirtelen megjelenik 3 párduccal, ott valami nem stimmel.

Ha pár másodperc alatt ki akasrsz lőni egy panthert, ahhoz kell 1 db riflemen, 1 db sticky bomb-al, 1 db at armor piercing-el.

Vagy két m10. Ha nagyon-nagyon ügyes vagy, akkor 1 db m10.
  • NovaTerra
    Igazából a brit népet nem lehet szerintem kiegyensúlyozni. Annyira más, mint a többi, a mozgó hq, és az egész nép felépítése miatt, a mapek viszont maradtak a régi felépítésben, stratégiai pontok (nem véletlenül hívják őket így) elvágásos rendszere nem működik, ami a játék lényeges pontja. Most nem kezdem el leírni, taglalni a többi különbséget.

Hasonló látszik a doktrínákal is, azaz nem vették igazán figyelembe a többi frakciót. Itt olyan dolgokra gondolok, mint a wm terror doktrínája, amihet 16 CP kell, a commando doktrinához viszont csak 12 CP kell. Ha úgy számolom, hogy 9 CP eljutni a kt-ig, 9 CP-vel a Gilder kivételével az összest használhatja a brit. Azon lehet vitatkozni, hogy a kt és a másik két képesség vagy az 5 brit ér-e többet, de a két rendszer nem igazán illik egymáshoz.

Egyébként a churhcill az egyik legidegesítöbb dolog. 3 cp egy igen kemény tank, és két schrek nem ér sokat ellene, többre meg sokszor nincs ammo, ha véletlenül nem grenre techeltél vagy nem blitz választottad, akkor nincs mit ellene tenni.

Azt is hihetetlenül rossz rendszernek tartom, hogy a tov tulajok és egységeket lehet használni minden játékban, tehát azok ellen, akinek nincs. G-wagen túl erős még mindig, inf ellen se rossz, egyáltalán nem olyan, mint a marder. Ráadásul így wm t3-ből megoldja a arty-t (nebel), anti inf (puma), anti tank (gay-wagen).
  • szoszibá
    Sziasztok! Ide írok mert a COHO topikja harmatgyenge.
    Ebből látszik, hogy a COHO-hoz kapcsolódó a panaszom, kérdésem.

1. Mi a legjobb ellenszere a Panthernek? Csak mert nem először fordul velem elő, hogy vesztett helyzetből fordítanak a tankok segítségével. Beverem őt szinte kezdőig, majd teljesen vesztes helyzetből lenyom. Ha 2v2 van akkor is. Legutóbbi meccsen is (2v2) én bevertem az egyik gyereket kezdőig, de kellett segítség a társamnak. Gondoltam itt hagyhatom és mehetek segíteni, de mire lenyomtuk ott is az ellent ez már vagy 3 pantherrel jött.
    Vannak király ranger-eim meg hoztam is az AT-t de hát semmi. Az a legnagyobb gondom, hogy mikor ők már tankkal jönnek, akkor én már csak AT-t gyártok, de azt meg 1 gyalogossal is kiszedi. És nincs annyi nyersink se, hogy tudnánk gyalogost is gyártani, az AT védelmére.
    Szóval, kicsit erősnek érzem a panthert. De ez szocproblém tudom.

2. Ahogy az előttem szóló fórumtárs bejegyzését olvasom rögtön beugrott, hogy végre jöhetne már a brit meg a PE is a COHO-ba. Britekkel meg lehetne őket fogni!
  • bekefi7
    A hozzászólás végén nem igazán jött ki amit el akartam mondani, úgy hogy gyors röviden megfogalmazom. Le kellene gyengíteni a brit frakció sok alap dolgát (most nem írok konkrétumokat, mindenki el tudja képzelni), és a doktrínáit színesebbé, változatosabbá és mindenképpen hasznosabbá tenni.

No, elnézést a szócséplésért.
  • bekefi7
    Sajnos amiben reménykedtem, hogy beteljesül az úgy tűnik nem történik meg; méghozzá az, hogy kezdenek vmit végre a brit doktrínákkal. Borzalmasak, főleg 1v1-ben, de csapatjátékban se túl jók. Nem arra gondolok, hogy nem lehet egyikkel se mit kezdeni, de a legtöbb dolog benne értelmetlen, használhatatlan.

Vegyük először a Royal Canadian Artillery-t.

1v1-be ebből a doktrínából a foo használható, de az is csak azért mert op dolog és semmi esélyed nincs, hogy elkerüld (habár most ezt már javítják). A Priest jól jöhetne, csak mire behívnád már nincs túl nagy haszna, meg az 1v1-es pályákra elég a 25 fontos is. A tüzérségi eszközök hatótávolságának megnövelése nem rossz, de azért ilyen játékmódban nem artyzik annyit az ember, úgy hogy nem is olyan nagy segítség. A többi dolognak az ég világon semmi haszna sincs 1v1-be.
    2v2-be már jól jön a priest, meg ez a lőtávolság növelés is, lévén az ember több mortart, meg 25 fontost használ. Itt még az owerwatch is jó cucc a priest-re, ha az ellenfél a végjátékban inf hordákkal vonul, de mivel lassan tüzel és hajlomos luft-ot lőni , nem akkora help.

Royal Engineer

Véleményem szerint a leggyengébb doktrína az egész játékban. Szinte semmire se jó . 1v1-be ugyan egy korán behívott churhcill jó kis segítség tud lenni, főleg PE ellen; de ez az összes pozitívuma ennek a cuccnak. A churchill-t ugyanis a legkönnyebb kilőni az összes tank közül. Olyan iszonyatosan lomha, hogy arra még nem sikerült megfelelő jelzőt találnom. Hiába nagy a hp-ja, meg jó a tűzereje gyalogság meg könnyebb járművek ellen, ha egyszer semmit sem képes utolérni. Egyedül a meglepetés erejével ér vmit, miután az elmúlik simán kilövik. A wm néhány schreck-es gren-el is méhtelepre küldi( pak-ról, G-wagenről nem is beszélve), PE-nek meg ott a marder. Elméletileg ezt ugyan ki lehetne micrózni, de azért, hogy beérj vele közvetlen közelbe ahhoz kell skill. Még a könnyű járművek ellen sem operál jól, mert bármilyen unit 30 métert ver rá másodpercek alatt.
    A churchill AVRE jó válasz lehetne a wm bunkó inf blob-jai ellen, ha nem szúrták volna ennyire el. Nem elég, hogy pénzbe kerül vele lőni, még a lőtávja is igen kicsi, mire pedig célra fordulna már minden normálisabb játékos le tudta nyomni a T gombot a klaviatúrán, legalább háromszor. Használhatatlan. A croci ugyanaz mint a sima churchill, csak 200 mp-vel többe kerül, és ezért te kapsz plusszba egy kemény lángszórót, aminek aztán a végjátékba - lévén csak ekkorra tudod behívni - aztán tényleg semmire se jó. A doktrína többi elemének semmilyen különösebb haszna sincs s se 1v1-be, se 2v2-be( 2v2-be igazából a korai churchill-nak sincs értelme). Értelmetlen ezt választani, csak még inkább kiszámíthatóvá teszi, az amúgy is kiszámítható brit népet.

Royal Commandos

A leginkább ötletes/hasznos doktrína. Szinte minden eleme használható, ez alól csak a glider hq a kivétel. Mire be tudnád kérni már nincs túl sok értelme. Gyakran egyáltalán nincs értelme. Amti én még nem tartok sokra az fake arty. Mivel a rendes arty is jóval a füst után jön csak, mindenki tudja, hogy tengernyi ideje van odébb sétálni, legfeljebb arra jó, hogy kiugraszd az ellenséget "a bokorból". 2v2-be már hasznos, lévén össze téveszthetik a howi shot-al, de ha a teammate másik dokrtínát választ, akkor ott se nagyon. Én speciel jobban örülnék annak, ha kicsit gyorsabban jönne inkább a 125 munis arty, hogy ne csak immobilis dolgok ellen tudjam használni.

Összességében azt szerintem mindenki nyugodt lelkiismerettel elmondhatja, hogy a brit doktrínáknak elég limitált a használhatóságuk. Minden másik frakció remekül ki tudja egészíteni magát a behívható egységeivel, képességeivel; a britek nem. Nagyon alaposan át kéne dolgozni őket, hogy végre a különböző doktrínákat felhasználva színesebb, egyénibb taktikákat lehessen kidolgozni. pl: mondjuk az AVRE-nak megnövelni a lőtávolságát, eltörölni azt hogy muniért lő, de egyben legyengíteni a mini bombája erejét is. Félreértés ne essék, nem übertápolt, felbuffolt brit doktrínákat szeretnék én, csak használhatóbbakat. Ehhez persze meg több alap dolgokat is át kellene alakítani, nerfelni és mindjárt szimpatikusabb frakció lenne. Mondjuk nem táplálok sok reményt. Na elnézést a jó hosszú kommentért, csak gondoltam elétek tárom a meglátásomat, ha gyökérség majd megmondjátok/megírjátok szépen.

Ehh, Zsoci ki fog ezért végezni...
  • NovaTerra
    Két m18 soha nem jön off mapből, vagyis én nem emlékszem olyanra. A pershing meg semmivel sem rosszabb, mint a tiger. Upgun fejlesztéssel főleg nem. Kicsit különböznek, de mindkettő masszív nagyon. Ha wm eljut vet3.ig, akkor nagy előny, hogy a kilőtt tank után rögtön az új is vet3-as, viszont a US-nek ott van az AWM.
  • Quent1n
    Igazából szarnak bele. Ha nem így lenne akkor a ToV-os új játékmódokhoz (amik szvsz egész jól sikerültek) csináltak volna már legalább 3-4 mapot pluszba. De ez igaz az AM meccsekre is ahol ott vannak a jó kis mapok csak pára ki kéne tesztelni és berakni, mert a gyáriak már elég uncsik, plusz van egy két igen szar map szerintem.

Egyszerűen ami pénzt lehetett azt már szerintem a CoH-ból kiszedték, most jöhet az online.

A scout carról am. nem olvastam ha amit írtál az igaz akkor big respect. De hogy az amikat minek tápolják azt tleg nem értem. Egyedül a Pershinget tudnám ott elképzelni, hogy mondjuk lehessen behivni kettőt, vagy legyen olcsóbb mint a Tigris.

Egyébként most ami eszembe jutott én még a WM oldalon az elit csipának kicsit levenném a tűzgyorsaságát.
  • NovaTerra
    Fölraktam egy újabb replayt némi ismertetővel.
  • Fifus
    Most lesz balancing beta bajnokság is. Majd megmondják ott, mi mire jó. Egyébként szvsz az Online-ról szól ez az egész patch-mizéria, már biztos hegesztik a PE-Brit herokat és army itemeket.
  • HunZsoci
    Thread Breaker 40 muniért volt eddig, néha a 40 is sok bizony, mert enélkül NEM lehet AT HT-val fogni egyszerüen az M8/T17et, amik viszont nagyon nagy ellensége a PE népnek, középjáték elején jókor sikerül kihozni, sokkal nagyobbat tud szólni mint a végjáték elején egy Sherman, ez volt eddig is a legátütőbb fegyver a PEvsUS mu-ban, most még a counterét drágítják, grats:(...

Ahogy néztem Scout Car viszont jobb lett sniper huntra, mert 9 helyett duplázták 18ra a detector range-t, ez nagyon kellett, ez jó húzás volt.
    Muni HT igazából értelmetlen, nincs vele baj, de lentebb leírtam egy pusztán aknaszórásra kitalált gépet miért NEM fog használni senki, PE egy olyan nép, ami a munit eszi, AT HT muni nélkül nem ér semmit, minden fegyver upgrade squadokra muni, slow, fire nade, fire mortar round muni, Teller-Butterfly stb, sokkal értelmesebb dolgokra is azonnal el tudok költeni akár 4-500 munit is pillanatok alatt ha véletlen beragadt volna, nem fog ezért senki egy T1-et és egy gépet hozni...

Szűz AC-t pont úgy fogják kinyesni mint eddig, nekem még a jelenlegi patchben is sikerül azért vele cigánykodjak, így ha veteránozódik viszont jobb lesz az életbentarthatósága, ez derék, az AT gunt meg végiggondoltam, ketten kap nagy lőtávot, már nem lesz mindíg meglepiből kisnipe-ol a fog of war láthatatlanságából, így úgy érzem jó lesz...

Egyébként nagyságrendileg elégedett vagyok az ÚJ változtatásokkal is, csak azt nem tudom felfogni, MIÉRT erősítenek az US népen ilyeneket, hogy pl. a Combat Group behívásnál már pl. ha jön M8 minden upgrade rajta lesz(ha jön 2, az 4x50=200ajándék muni...), ha jön M18 azon is rajta lesz a 75 munis MG-ajándékba, fasz kivan, ezek a relicnél komolyan azt hiszik hogy US-t kell itt tovább erősíteni még mindíg??? Nem játszanak ezek a saját játékukkal??!
  • Quent1n
    "mert fossálőnek majd mindent." Ugyan, az első strafe lekaszálja majd az egész bagázst mint eddig azt csá :D

Egyébként igazad van totál, a PE gyalogság HPban gyenge meg persze reinforce zsébeb. Az ACt meg eztán jól kinyesik majd. Ami kellett volna, hogy pl. a Scout Car job blegyen sniper hunt-ra, vagy a muni HT-t érdemesebb legyen gyártani azt ugyse erőltetik. De azért reménykedem, hogy ér majd valamit ez a patch.
  • Fifus
    És a tread breaker 50 muniért? Néha a 40 is sok volt.
  • HunZsoci
    Megnéztem az új változtatásokat, marha jól hangzik mind... AC kezdeti 260 as hp-t visszavették 220ra, ami jelenlegi patchben van, ez OK dolog, ha tényleg vet2-vet3 on odaadják a +20-20 pontot, így már legalább a vet AC nek lesz egy kis hp-ja, csak így tényleg AT gun azonnal vadássza majd még a szűz legyártott AC-t szinte, ami azért igen csúf dolog... MuniHT elvették a fuel költséget, köszönjük szépen, így sem fogja gyártani SOHA senki ezek után sem, ha nem reinforce-ol, igazából egy semmire való gép, onnantól hogy PG-tud TH-n tellert nyomni, schimmwagen szintén TH-n szórja az aknát(igaz 25 helyett 35 muniért, de ingyen van a gép, nem kell hozzá T1 etc.), lufton ott a pillangó stb, kb. ÉRTELMETLEN továbbra is a muni ht.
    Aminek a legjobban örülök, a G43 combosítása, de megmondom őszintén, nem ezt kellett volna szeritnem, mert így méginkább glass cannon lesz a PE gyalogság, nem a tűzerejükkel volt baj eddig sem sztem, hanem az állóképességükkel, G43 attack vet3 on még mindig a legerősebb fegyver long rangen a játékban ezek a buffok nélkül is, viszont aki tartja katona full hp-val meg szörnyethal egy kikurt 25munis US gránáttól, aknától vagy strafe-től, ezen kéne változtatni, de izibe... Ezek után, ha életbentart valaki majd G43 squadokat nagynehezen, és beveteránozódnak, az meg foghatatlan lesz bármilyen más népnek infantry-val, mert fossálőnek majd mindent...
  • HunZsoci
    Grats Wayne, kezded megint jól tolni^^ Csak így tovább:P!!!
  • NovaTerra
    Én meg emlékszem olyanra, hogy pershingem 3-at lött bele scout carba, ami elsétált utána. És mind el is találta. Igaz az nem 2.601 érában volt.
  • Hector Troy
    Na gyerekek! Van egy kis időm, elkezdtem hát PE-vel játszogatni. Zsoci már leírta a tutit, de ezt ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. (Repi megvan, hogy nem kamuzok).
    "Letámasztott" Marder, a pontomat foglaló T17-et, közép távról nem volt képes 4, azaz négy lövésből kinyírni. A Mardert semmi nem bántotta, semmilyen inf. nem volt a közelben.
    -1. lövés: találat. t17 kb. 75% HP-ja ugrik. (T17 foglal tovább vidáman).
    -2. lövés: találat. t17 kap egy Main gun destroyed-ot. (Foglal tovább.)
    -3. lövés: mellé. Leesik a 20 fillér, hogy ott egy Marder, el kéne húzni. El kezd tolatni (10% hp-vel).
    -4. lövés: mellé. A survivor T17 vígan eltoltat, megjavítják, és ennyi.

Szóval ha már a letámasztott Marder 1 v. 1-be nem képes megölni a pontot foglaló T17-et, akkor nem tudok mást beírni, csak hogy LOL.

Quent1n felvettelek tegnap. (NdurancE)
  • Quent1n
    Én nemrég kikaptam MakeLoveBabyt aki most első US 2v2-ben, hát jól elkent minket a smurf accjával :) De tanulni lehetett belőle. :)

NovaTerra: Az igen!!
  • Hector Troy
    Gratulálok! lv 20-as WM playert nem minden nap porol el az ember.
  • NovaTerra
    LuckySTILET elleni replayt felraktam a fórumra. Remélem érdekel valakit.
  • Quent1n
    Ez sajnos ilyen. Annak örülj, hogy legalább Axis oldalra dobott be... Borzalmas a Relic Online, pedig csak egy funkció kéne:

5 percig nem talál ellent az általad megadott feltételekkel akkor egy kiírás: "Nem találtunk ellenfelet az általad megadott kritériumokkal. Folytassuk a keresést úgy, hogy eltérünk a feltételeidtől?"

Ennyi és meg is lenne oldva. Így meg bedob mindenféle elcseszett sorsolás szerint.
  • Hector Troy
    a m*cskos ki***ott relic, de utálom! Beállítom, 2 v 2 AM-be a PE-t, és bebeasz WM-nek!! DE MI A F*SZÉRT?
    Ellenünk 1 USA 1 brit, vs. 2 WM. Írjátok már be, hogy gondolkoznak ezek a f*szkalapok!! Köszi
  • Fifus
    A Muni HT reinforce eltörlését sajnálom, az egy nagyon jó esély lett volna, hogy sokat lássuk kint.
  • NovaTerra
    Újabb változtatások.
  • Quent1n
    Jah most látom, hogy holnapot írtál. :) Az is jó lehet. :D

• NovaTerra
    Van most valakinek kedve néhány 1v1-hez?
  • HunZsoci
    HerrSeppDietrich

GaryTaylorHun

PaulPAPAHausser

mostanában ezzel a hárommal tolom ha tolom
  • Quent1n
    Ugyanez mint itt, tehát Quent1n az elsődleges accom neve. :) Egyébként valszeg leszek este ugyh jó is lehet egy kis game.

Egyébként ha már accoknál tartunk mi lenne ha mindenki beírná az accnevét? Csak h könnyebb legyen megtalálni egymást, mert én pl nem mindenkit ismerek acc néven innen, csak orobertot.
  • Hector Troy
    Mi a COH accod neve? Holnap este játszhatnánk 2 v 2 -őt! 8 körül ha neked is jó. Nem szoktunk sokat játszani, egy oda, és egy visszavágót.
  • Quent1n
    Nekem is van pár ismim kb. 8-9 akik közül párakat biztos érdekelne a dolog. Jó nem kiemelkedő játékosok nem is nagyon AM-eznek de azért nem is noobok. Szerintem össze lehet ezt hozni. Az időpontokkal nem kell nagyon variálni csak a párokat kell kialakitani meg a fordulokat ledátumozni és ellátni őket egy mappal. Egy fordulo mondjuk tartson 2 hétig és minden párnak legyen az ellene sorsoltal egy oda-vissza meccse.

Illetve a szabályokat kell kialakitani vmennyire aztán kész. Szvsz meg lehet ezt oldani de előbb tleg embereknek kéne jönni ez igaz. :)
  • Quent1n
    Épp eleget játszottam dupla PE felállásban AM-et és szerintem is a leggyengébb kombináció bármelyikkel szemben. Egy szűkebb mapon ahol a kettenekkel nem lehet ugy virgonckodni (ld. Rails n Metal) 2brit pl. szépen meg tudja fogni, egy vegyes team még jobban és 2 US is elég szépen ha kicsit is ismerik a PE gyenge pontjait.

Nem azt mondom, hogy veszett fejsze nyele a két PE, de hogy ténylegesen nehezebb velük és hogy egy tudásban gyengébb páros is könnyen megszoríthat egy jobb Pe kettőst, ez sajnos tény. Persze ez az én véleményem amit 270 2v2 Pe automatch alatt tapasztaltam amelyeknek jelentős része 2Pe felállásban ment, mert ha mindent randomba hagyok akkor legtöbbször így sorsol a relic.

Az egységek gyártásának és a taktikák tiltásáról pedig egy szót se szóltam ezért azt nem venném ide. Te úgy látod én meg így. Ettől függetlenül nekem aztán tökmindegy csak felvetettem.
  • Hector Troy
    Miért ne lehetne dual PE vagy dual brit? Tudjátok, amit dob a gép. Ennyi erővel meg kössük ki, hogy a PE nem csinálhat 1 kettennél többet, vagy a wm nem bunkerspamolhat, stb. Ne nevettessetek. Ez nem óvoda. Ha az én csapatom lesz dual PE, akkor azzal harcolunk. Ennyi. Gyakoroljatok azzal is.
  • HunZsoci
    Egyenlőre még az a baj, sehol sem vagyunk annyian, hogy érdemes legyen nekiállni egyáltalán, sztem kéne legalább 6-8 csapat, hogy legyen értelme, az meg 12-16fő... Most hol is tartunk, mennyien lennénk?
  • HunZsoci
    Oszt ha valaki dupla PE szeretne lenni, mert imádja ha hátrányból kezdhet, az miért ne lehetne:D? Pe jelenleg ha duplázik Axis oldalon, a leggyérebb kombináció... Annál a WM+WM, és a PE+Wm is combosabb, jóval...

Szerintem amugy ha valaki annyira ragaszkodik hozzá, a dupla brit is mehet, ha ehhez van gusztusuk, ott már megint nem vagyok benne biztos hogy jobb a 2 britt mint egy US + Brit, mert ott az imba megvan ugyan úgy, kombinálva még az US gyors terjeszkedésével+cappowerrel...
  • Quent1n
    Szavazni kell és a többség dönt ennyi. :) Nincs olyan mego. ami mindenkinek egyformán kedvez. Csak AM mapok kellenek random sorsolással, random frakciók (esetleg annyi kikötéssel h 2 brit é 2 PE nem lehet együtt). Aztán már csak párokat kell sorsolni és ennyi. Akár oda-visszavágós rendszerben is mehet. :) Meg lehet ezt oldani csak először legyen ember.