8857
  • HunZsoci
    Hector én annyira nem bánkódtam, utána igy legalább muszály voltál tolni velem egy 1v1 et, ahol funfactory-t tudtam játszani az amerikánusokkal, és kiélhettem minden bennem felgyülemlett sérelmet vs PE, amit általában én kapok, most visszadhattam, gonosz dolog, de jól esett^^

Sry mégegyszer az imbaspamért, visszanéztem a replayt, csak az imba döntött, semmi más, jól toltad amit toltál!
  • HunZsoci
    Dehogynem, csak álnevezett, és amikor elért az álltala vállalható full profi szintre, akkor csinált egy HTCac nevű accot, és kiállt a világ színe elé^^

No viccet félretéve Fifus, aki tudott egyszer játszani, az hamar belejön ám megint, pár nap kell csak max intenzívebben, a játék ismerete, szituációk gyors átlátása, futni kell e, vagy maradni, ha maradni melyik osztagot focus-al lőni, ez azért mind megmarad. Cac is én is régen rengeteget játszottunk, valószinü sokkal többet mint te, ez azért számít, hiába hagytunk ki jó sokat, és kezdtük pár nappal ezelött újra megint... Wayne-t meg direkt nem írom ide, ő más ligában játszik tényleg, neki mindegy hogy mit tol, Coh, vagy Sc2, lényeg hogy Rts-legyen, van ezekhez adottsága is, SC2-t újoncként kezdve rövid idő alatt az egyik legjobb magyar lett, úgy hogy néhány emberke akikkel ő most versenyben van, 12 éve tolják kőkeményen a Starcraftot-Broadwart, jött Wayne, az újonc, azt pár hónap múlva már egyik legjobb magyar lett. Ilyen emberhez én már megtanultam nem méregetni magam, te se tedd Fifus^^, nem jó az ego-nak:D

A lényeg, mikor megismertelek full amatőr voltál, most visszajöttem játszani, azt Lv.9 US vagy már, 1v1AM ben(csak ez számít az én szememben itt), az meg szép fejlődés tőled, szóval grats!
  • Hector Troy
    Cac, Wayne tegnap este jól beszopattatok engem meg Zsocit. "Jólvan persze játszunk, még legalább egy 20perc..." Egy óra várakozás után: "Ja bocsi már ma nem játszunk" sztori kicsit kiborított. És nem az, hogy nem játszottatok, hanem az, hogy várattatok feleslegesen, aztán meggondoltátok magatokat.
  • Fifus
    Cac, tényleg nem játszottál jó egy éve? Wayne is hasonlót mondott. Ha ez így van, várok én is, hátha jobb leszek.
  • HunZsoci
    Mi az a szentjánosbogár a te nyelvezeted szerint Cac?
    Én csak a kis világító bogarat ismerem, Coh ban még nem láttam...

Mardert meg jó micróval nyilt terepen kivégzi minden 1v1ben, ami közelér és elkezdi körözgetni, + átüti rendesen(Quadot/BC/Jeepet leszámítva ez kb. minden). Ha már van belőle 3, azok akár egymást is befedezik ez tény, meg ha valaki belekószál lőtávjukba, és onnan nem rádmegy hogy megforgassa az egyedüli ATként maradt mardert, az is szopás lesz neki.

A végén még elmondanám, én 1v1 ről beszélek alapból mindíg ha balance kérdések jönnek elő, nekem az az etalon, ott kell egy játéknak elsősorban jó egyensúlyal rendelkezni, a 2v2 az még akkor sem biztosan lesz balanceolt egy játékban, ha hibátlan az 1v1... Szóval 2v2 játékkal én érdemben nem is foglalkozom, repet sem szoktam nézni, ott mindíg minden megtörténhet-meg is történik, a végén meg úgyis a szövetségesek nyernek^^
  • CAC
    Ez már csak azért sem helytálló, mert mindenféle felderítés nélkül, a párral lentebb Fifus által belinkelt repben sorozatban lövi ki az irányítás és értelem nélkül, középre lerakott Marderem a Szentjánosbogarakat, akiknek alapban magas a látótávja, nemhogy CT-vel megtámogatva.
  • HunZsoci
    Felvettelek én Waynegace néven.
  • Cefre
    http://www.moddb.com/mods/blitzkrieg/downloads/blitzkrieg-v30-full-installer
  • NovaTerra
    Sikerült felpatchelnem. Akit tudtam, hozzá adtam a waynegace acc-omhoz. PaulPAPAHausser nem találtam, a többit igen.
  • HunZsoci
    No Mardert mindenki próbál távolfedezetre használni persze, csak annyi a baj, hogy JELEN patchben, és a sima verzióról beszélek csak, nincs nagy látótávja a PE playernek, és egy oldalról beérkező M8 ra jó esetben is egyet tudsz rálőni, de az 3 at bír, és ezért meghal a drága marder. Próbálom én is távolfedezetnek használni, de nem jön az össze mindig...
  • Oddball29
    "Csak állóra" rakja, és nem talál el utána semmit. Olyan is van, amit nem írtak le már mások korábban 25-ször?

Én sima verzióval nem játszok vagy fél éve, az EF-ben pedig könnyebben eltalálják shreckkel az m8-at, de ez lesz patch után a hivatalos változatban is.

Wm ellen erősebb lesz az M8, mert ki fog bírni 2 pak lövést, pe ellen viszont gyengülni fog. Az se normális, aki Mardert nem távolfedezetre használ.
  • Hector Troy
    "nem megállni Marderrel szemben, nem egyedül császkálni ha AT HT van, és nem közelmenni, állvamaradni Shreckes PG elött." LOL b+
    Aki magára ismer, azt hívom én kőnoobank. Találkoztam már pár ilyennel.
  • Hector Troy
    NdurancE
  • HunZsoci
    Biztos többet felejtettél mint én, mert neked volt miből igazán tényleg^^, azzal együtt senkinek sem lesz esélye még így sem. HerrSeppDietrich az egyik, PaulPAPAHausser, és GaryTaylorHun neveken hülyéskedem mostanság, rákaptam az ízire^^. Cac HTCac volt tegnap, Robi Oroberto, Fifus HunFifus, Ndurance asszem Hector neve, most hirtelen ennyi van csak meg...

M8 at Pe Schreck szökőévben egyszer találja el, Quadot meg nem, 2 irányból fut rá shcreckes Pg, és már kapod is az áldást, M8 at csak mozgásban kell tartani, ez a kulcs, és nincs Pe inf ami bántja. Jó a Quad is, nem lebeszélni akarlak én róla^^, és Cacnak van igaza, legjobb ha van mindkettő. AT-HT ra meg az a kulcs, hogy lövöd mndennel ami a környéken van, ez fog dönteni, ugyanis egy M8at a Pg nem sebez kispuskával, viszont az AT HT gyönyörüen lemegy hp-ügyileg kézifegyverektől is. A 40 munis lövés még nem öli ám meg^^, csak állóra rakja, ami ha épp nincs, akkor elkezdődik a körözés, ami után AT ht halott, és valószinü onnan nem lesz más PE unit a mapon, ami tudna vele valamit kezdeni... És mint fenntebb irtam, ha épp AT HT mellett nincs ott egy full PG blob, ami távoltartja a TE rifle massod, akkor azok miután ellőte pe a "40 munis" lövést, azok ráfutnak az AT-HT-ra, és az vagy elmegy, akkor te enginel fél perc alatt fullra tápolod M8ad, és szimplán csak elbaszta a 40 munit asemmire, vagy meghal.
    M8 Pe ellen nagyon ott van a szeren, csak tudni kell vele nem megállni Marderrel szemben, nem egyedül császkálni ha AT HT van, és nem közelmenni, állvamaradni Shreckes PG elött. Quad az meg inkább Supressel mint öl, M8 ágyú az meg egy lövés egy ember majdnem, és Mg-je is elég faszát lő+némi supress abban is van, aknája a legjobb akna a játékban, baszott erős, és nem csak gépre robban mint a teller...
  • NovaTerra
    Elkezdtem felrakni. Remélem hamar felmegy. Ha van, lesz valaki online, adjon egy nevet! Kíváncsi vagyok mennyit felejtettem:).
  • Oddball29
    Allinwonder, amit egy 40 munis lövéssel használhatatlanná tesz egy ATHT, oszt fújhatod az USA-PE techversenyben a felzárkózást. Hacsak nincs 3 cp-d és 150 munid field repairs-re.

A Quad az backup unit, ami jobban tartja a távolságot. M8-at agresszívabban használják, de nagyobbat is be lehet vele fürdeni. Quadot legalább az ATHT-tól nem féltem. Többi ellen ott a sticky+at, Marder az nagyon ritka lett 1v1-ben.
  • CAC
    Helyzet kérdése. Ha látni a PE játékoson, hogy infre gyúr (4 fős alakulatok, fegyverfejlesztések, stb), akkor a Quad szerintem jobb választás.
    Az M8 meg univerzálisabb.
    De a legjobb a kombinált haderő. :)
  • HunZsoci
    Quad is jó cucc PE ellen maradjunk annyiban, nem az M8/T17 rossz,s Quadot azért nem csak ti használtok PE ellen, de M8 mindent egybevéve azért aknát is tud rakni, az ÖLI a Pg-t, nem csak általában supresseli mint a quad, Mardert is kilövi körbe körbe mozgolódással, ha kell sebzi a PE P4 et is(jól jön, ha csak kevéske hp-ja van, és menekülöre fogja, M8 utol is éri, és belövi a kegyelemlövést), ezzel szemben a Quad meg se karcolja a P4 et, és nem tudja reálisan felvenni a harcot Marderrel sem, mert körözni tud körülötte, és nagyon kismértékben sebzi is, csak amig az M8 3 kör alatt 4 sec elteltével megöli a full hp-s mardert és továbbáll, addig a Quadnak ez 142 kör és 24.7 perc... Na ezért hoznak általában inkább Quad helyett M8 at... És nem, nincs túlspirázva, nagyon jó a Greyhound PE ellen:D, Allinwonder^^
  • PsyhoApu
    Quad-ot csak mi szoktunk használni :) Másnál nagyon ritkán látom
  • Oddball29
    PE ellen ez a fast M8 kicsit túl van pörgetve. Kb. akkor jön ki, ha minden fuelt MP-ra tartogatsz, amikor T1-T4 PE taktikánál az ATHT, amit ha jól használnak, akkor elég jól semlegesíti, vagy egy jól elhelyezett teller.

Én PE-ellen inkább quad-hívő vagyok, mert kinn a terepen is lehet vele rajt feltölteni, és a nagyobb lőtávolságával könnyebben távol tartja az AC-ket. Plusz, ha mellette tartok 1-2 engit, akkor az ATHT sokszor nem bírja elég gyorsan kinyírni, és legalább olyan messze lő. Shreckből viszont csak kettőt bír és egy tellertől is azonnal elfüstöl, vigyázni kell vele.
  • Fifus
    Én is cuttingra mentem, minél előbb high fuel, persze ezt egy komoly PE is tudja.
  • Oddball29
    Ja, persze. Ha a PE nem veszi a fáradtságot, hogy elvágjon a high fueltől.
  • HunZsoci
    Angoville Us map, csúnyán... Csak akkor szar Pe ellen US-nak, ha nem tudsz kicsit időt húzni, azzal hogy 4-5 helyen cappelsz egyidőben, anélkül hogy ahol megjelenik a PG blob, ott ne veszíts katonát-full squadot, csak odébbálsz, ha kell akár retreat-el. Ha meg szétszedi a blobját hogy tudjon veled foglalkozni mind a 4-5 helyen egyszerre, TADAM, US rifle squad 1v1 be azonnal öli a a pg squadot, csak közel kell fussanak a fiuk. Egyik nagy fuel a tied US ként, lesz hamar M8, kb. győzhetsz is már vele sokszor a középjátékban, Angon van hely vele szépen microzni, sok jó csomópont ahova tudsz M8 mine-t rakni, amibe ha belefut - 1 squad Pg, stb. Angoville talán a legjobb US map...
  • Hector Troy
    HT fórumon "A játékról kötetlenül" topikba belinkeltem a statisztikát is a tegnap esti gaméről.
  • CAC
    Köszi!
  • Oddball29
    Angot PE ellen én se szeretem, mert kész ketrecharc. Nincs hely kitérni, PG-blob meg lenyom a pályáról.

Egyszer-kétszer átlagos PE ellen bejött az itt, hogy BAR+minespam.
  • Fifus
    Rövid küzdelem volt, vagy nagyon fáradt voltam már, vagy egyszerűen elkönnyelműsködtem. A 3 pg-blob és nemsokára az infht nagyon jól mozgott. Nem is választottam még doktrínát, meglepődtem, hogy Angovillen ilyen könnyen Zsocin, Békefin kívűl lenyomják usámat.
  • Oddball29
    Patch után csinálunk egy teamet a tesómmal, aztán come and get it...

PE ellen 90 százalékban armort húzok, néha infet.
  • Fifus
    Nem detektál az M8 persze, a játék elején azért még gyorsabb, mint wsc és sniper, de igazad van: Hector sniperét mindenképpen sniper ölhette volna már, ám egyszerűen nem áll rá a kezem, azt hittem a rangerek elegek lesznek. #7380 teljesen világos.
  • Fifus
    Tessék
  • HunZsoci
    Rangerbe vetett hited soha ne inogjon meg, de csa PE ellen... WM simán kezeli, Wm vet2 és vet3 inf az már inf elite armor, Pe gyalogsága meg soldier, arra való a Thompson, azt öli nagyon mint gyalogság, és a bazooka meg a "puhább" páncélosokra való, ami ugye megint a PE gépek 99% a, a PE P4 és a panther groupot leszámitva mindenre jó. Nos így nézve, US rangere öli a PE gyalogságot ÉS a gépei 99% át, nem rossz. Wm ellen korántsem teljesít ilyen jól, és drága mind a squad, mind a reinforce mind a fenntartása, WM ellen max 1 ha kellhet, többet nem igen látom indokoltnak én sem, viszont PE ellen ami a csövön kifér, tolhatod 3-at is akár, csak csinálj supply yardban MP fejlesztést, és megszolgálják az árukat. Wm ellen jobb antiank mívolta miatt RR-es Airborne a nyerőbb, az kinyitja a nehéz páncélosokat is mint a szart, tud democharge-ot dobni WM bunkerekre, behívhatod WM vonalak mögött, oda egyértelmüen Airborne valóbb igen, no meg persze M10, AT Gun fal, végén upgunn Pershing+Allied War Machine+Field Repair megint megkúrja még a legdurvább doktrinális német gépeket is. Ezt erőltesd, mondom aranyszabájok, PE ellen hamarabb motorpool, M8/T17, Ranger+thompson, vagy airborne strafespam miatt, ezek után csak BAR, WM ellen előbb BAR, és csak utána Motor pool, onnan sem feltétlen M8/17, inkább AT gun/ok, készülvén az esetleges keményebb páncélzatú WM gépekre, ha ezek jönnek airborne inkább mint ranger, de ha sok Medicbunker megy, azonnal WSC, Mortar-ért, Sniperért, azok nagy ellenségei a defensive WM nek, mehet flame engie, ha jól álsz mégjobb ha van democharge is nekik.

Ja, és Fifus a legfontosabb, jó ellenséges játékos Sniperét csak nagyon nagy szerencsével(de ha igazán jó, azzal sem...)lehet Sniper nélkül kiktatni, úgyhogy el kéne kezdeni kicsit tanulni Sniperezzél te is, mert igy ki fognak szopatni a világ végéig 2 sniperrel... M8 al meg mivel nem detectál, az életbe nem fogsz meg snipert, amit írtál úgy butaság ahogy van. 88 asából meg szépen kilőtted volna az embereket egy sniperrel, ha van mögötte MG- ami távoltartja 88astól az inf rohamodat, azt is kilövöldözöd sniperrel, és utána tied lett volna a drága ágyú, amitől látod lépni nem tudtatok... Sniper!
  • CAC
    Az a tegnapi egy tényleg jó meccs volt. Végig abban a hitben voltam, hogy erősebb az ellen, és tuti kisebbségi komplexusom volt egész addig, amíg a kis páncélosaim el nem kezdték lebontani Fifus HQ-ját.
    Aztán a végén megláttam a számokat, és megnyugodtam. :)

Fifusnak annyit, hogy a Hetzer-t nem illik még rangerrel sem szemből lőni. Egy alakulattal mögé/mellé kell kerülni, mert szemből lepattan róla minden. A legjobb ellene az inf+ranger duo: inffel sticky szemből (majd coverből magadra vonod a tűzét), rangerrel meg fire up-pal mögé rohansz, és adsz a testinek bazúkával.

Robinál csak azon lepődtem meg, hogy 3 Szentjánosbogarat is odadobott a JagdPanthernak. Se overrepair, se Command Tank, se támogató gyalogság.

Valakinek egyébként megvan a rep?
  • Fifus
    Megnézés nélkül is mondhatom, hogy a rangerbe vetett hitem, mint mindenes, nem állja meg a helyét, mert vetteződni nem volt idejük, ott elég sok idő és anyag elúszott. Jobb antitank egység kellett volna, illetve valóban egy wsc talán.
  • Fifus
    Valóban nem megy a counter-snipe, nem bírok egyszerűen wsc-t építeni, úgy érzem elveszi a drága anyagot a tank depot, vagy motor pool elől. M8-cal is lehet wm snipert keresni, de nem akkor, ha 88-nak derít fel flamer-vetes pio támogatással. Akkor már mindegy volt, tele volt tankkal a közepe, a két howim elvesztése után írtam Robinak, hogy gg. Meg kell néznem, hol úszott el, mert nem sűrűn fordul elő, hogy 480-38-ról vesztek.
  • HunZsoci
    Azaz, egy skirmish vs AI high resource on próbáld ki először mit nyujt a vet3 ra kifejlesztett Snipered, csak arra figyelj, legyen elég célpont elötte^^
  • Hector Troy
    Inspired Assault. 1 CP 50 Muni. Életemben 1x használtam, de majd kipróbálom. Talán ma este.
  • HunZsoci
    Nem a Def doktrina nagyobb látótávjára gondoltam, mondom hogy TERROR doktrina jobb ága eleje, a faszom tudja mi a neve, vet3 sniper úgy lő vele mnt a golyószóró, pár másodperc alatt lelő egy full 6 fős ranger squadot, próbáld ki...
  • HunZsoci
    Fifus egyik legnagyobb gyengéje amugy, ahogy Orobertoé is, a sniper használat. Robi amugy egy elég komoly játékos, tényleg jó játékerőt képvisel, de Sniperezni nem igen láttam jól soha, ez sztem abból adódik hogy ő azért a Britt néppel tett szerre igen nagy rutinra, meg az áll rá a kezére, és ott ugye sniper mint olyan nem létezik, csak a recon squad, de azt teljesen máshogy kell használni. Ha US-t tol, akkor meg nagyon ritkán használ Wsc-t, nem is érzi, neki a Barack való. Fifus meg fejlődöképes, de még sztem nincs teljesen mindennel képben a játékban, és talán a legnehezebb része a játéknak micro-taktika-türelem hármasa az hogy megvívj eredményesen egy Sniper WAR-t, counter snipe-ot csinálni,vagy direktbe hold-fire-el lapulni akár percekig, majd odazavarni egy detectort és LŐNI-találni, a leg idegőrlőbb, és figyelem lekötőbb de szerintem pont ezért a legszebb része is ennek a játéknak.

Igen, az US vet3 sniper a túlélését nagyban segítő nagyobb lötávot+ gyors mozgást cloak közben kapja, a német Vet3 meg egy Rambo shooting Rock'n Roll lesz. Magyarul egyik a tökéletes lopakodó vadász, akit már nagyon nehéz elkapni, ritkán de nagyon messziről lő, és cloakban hamar odébb is áll, állandó helyváltoztatással(amugy profi kézben ez a JACKPOT, sztem US vet3 sniper>>>Wm vet3 sniper), míg a WM vet3 meg érzékeny a levadászásra, de amig él, úgy osztja a fejeseket mintha golyószóróból lőné, sokkal durvábbat oszt az elitekre(ranger-para) szivja az MP-t igy az ellenféltől mint az állat, viszont sokkal könnyebben egy jó ellenfél le countersnipeolja mint a szart, ha nagyon ugrál. Olyan ellenfél ellen, aki nem tud sniperezni, Ő a legjobb, Briteket nagyon lehet szopatni vele, ott nem igen kell tartani semmi meglepítől, viszont US ellen halál ez az emberkedés hogy lősz sniperrel folyamatosan.
  • Hector Troy
    Úgy emlékeztem, hogy vet3-man rejtetten is gyorsan mozog, aztán rádöbbentem, hogy az a jenki változat.
  • Hector Troy
    A tegnapi meccsen azért nagyon kellett a 2 db elit sniper, mert az ellen nagyon rá volt kattanva a középső VP-re, és sajnos 20 perc után már 100 körüli volt a VP számunk, így kellett először egy rejtett egység ami felderített a 88-asom számára, a VP köré beemplázott szarok kilövéséhez, majd amikor rágerjedt a VP-énkre, valóban pillanatok alatt tüntek el a tommi, ranger squadok. Azért is csináltam kettőt, mert vártam Fifus sniper couterjét, ami sosem jött (szerencsére), így "csak" a howik jelentettek valós veszélyt rájuk. Mondjuk az egyik egy Firefly nyírta ki. Aztán meccs végére jött egy harmadik is, amit beáldoztam (cappeltem vele xD), de az "52-es" végig életben maradt.
    És a legfontosabb, hogy ugye a pio-kat is kivetelte a snipervet, akikkel aztán öröm volt Orobit idegesíteni.

Szerintem te a def. doktrína elő képességére gondolsz, amikor a területek látóhatára kitolódik a német playerek számára. Tényleg hasznos kis ability.