8857
  • NovaTerra
    Ma, most valakinek van kedve játszani?
  • HunZsoci
    Rühellem az Arty War-t, de általában megnyerem, ismerem a Vampire + Hummel fantasztikus szinergiáját, szeretem a sector Arty-t is, de ocsmány lesz ettől a játék képe, nem vágyom ilyenbe soha...
  • bekefi7
    Ja, arra nem igazán gondoltam. Mire bejött a priest, már elég rosszul állt a szénánk, ezért nem akartam lefoglalni egyet se ilyesmivel. Ráadásul Zsoci is könnyű szívvel lövöldözte őket, ezért nem is nagyon mertem volna...

Egyébként BUÉK mindenkinek!
  • Hector Troy
    Békefi a másik parám az overwatch arti volt VP-k fölé, de szerencsénkre nem használtad.
  • Hector Troy
    Uhhh, hát én 20h-tól gondoltam.
  • HunZsoci
    Én ráérek 17h ig kb. utána jön a vendégsereg...
  • Hector Troy
    BUÉK nektek is! Ma 10-10.45-ig beleférne még egy-két COH, jönne vki?
  • HunZsoci
    Buék mindenkinek!
  • bekefi7
    Ja, mondjuk többször mázlim is volt. Nem egyszer csak vaktában lőttem, de valahogy be-be találtak a 25 fontosok. Az a két hadnagy meg volt három is;)

De roo-t soha nem hoztam volna, használták sokszor ellenem; tudom milyen érzés.
  • Fifus
    Ma nem leszek, úgyhogy BÚÉK a magyarországi összes rajongónak és játékosnak!
  • Fifus
    Nem is voltak BAR csordák, 3-nál több riflemant nem használok egyszerre, azt is flank-re. Az Armort és a Royal Arty-t meg az elején eldöntöttük, majdnem bevált, csak ritkán tankozok usával, így nyert a rutin.
  • Hector Troy
    LOL, hát a második meccsen meg ti toltátok brutálul. Amint összeállt 2 osztagom egybe, már hallottam is a 25 fontosok dörgését, és hiába próbáltam kimozogni, valahogy mindig telibe kaptam. Aztán Zsoci hozta a panthereket, mondom lent ott elsunyítok két grennel mellettük, erre pofán lőttél vaktában, be is írtam hogy LOL. Erre próbálok másik irányba kommandózni, ott meg Fifus BAR csordái Shermanekkel körítve álldigáltak. Nem is csoda, hogy kb. 15 perc alatt 40 VP-nél jártunk, és az a poén, ha Zsoci nem pöccen be a Hummellekkel, akkor még nyertetek volna is.
    Ja és ha azt a kis 2 hadnagyos blobot beleültetted volna 3-4 db Rooba, már léptem is volna ki. xD
    A brit minden játékban irtózatos imba, ezért poénkodtam, hogy szívesen játszanék egyszer ellened, meg Orobi (két brit mester) ellen, 2 v 2-őt Zsocival. Bár ő nem hiszem, hogy belemenne.
  • bekefi7
    A snipert ne is említsd Hector....
    A fronton szépen fogynak a weapon teamjeim, gondolom megy a retreat, aztán köv. körben már jön a saját sniperemem is. Jó kijött, megyünk szépen a frontra. Mg előre, az csak a 3. lövés után döglik, jó lesz céltáblának, majd megy a countersnipe, gondolom én kis buta. Rendben, Hector sniper menetrendszerűen tüzel, szegény mg már csak 2 fős. A sniperem meg se mozdul, pedig bőven lőtávolságban van, nem is mozgatom. Jön a második lövés, saját mesterlövészecském áll egy helyben, nézi a műsort. Harmadik lövés, mg hulla már kattintgatok ezerrel a sniperedre, persze lövés előtt cloak-ol.
    Közben már a mortar is elkezd fogyni, bedühödök, gondolom közvetlen közelről próbálkozom. Mire odaérnék betoppan egy pg osztag, lehet elbujdosni. Újra lő a wm sniper, mortar is hulla.
    Ekkor rájöttem, hogy mennyire is rühellem én a mesterlövészeket és mennyire nincs esélyünk győzni, úgy hogy minden mindegy alapon elkezdtem megritkítani Zsoci osztagait, legyen vmi haszna legalább, hogy kihoztam. Kb. harmadik lövésem után kapom a countersnipe-ot. Csodálatos.
    Ezek után a sniper elleni fegyveremmé a strafe avanzsált, én meg beletörődtem a vereségbe.

Mindenesetre nagyon durván toltátok, ebbe a sniperezésbe nekem meg még nagyon be kell tanulnom.
  • HunZsoci
    Strafet bárhova küld ahonnan lősz nyilt terepen is, ez standard anti sniper megoldás US nél, sajnos imba mint a szar, de sokan használják, viszont Coverben kapott strafe-t túlélni még lehet sniperrel, mezőn fix halál. Arty-t meg láltod ha jön a füst, az nem olyan mint a strafe, hogy se hangja, se jelzés semmi, azt jó játékkal ki lehet védeni, valamint nem szabad soha egy helyben maradni, minden lövés után két lépés addig legalább amig cloak visszajön, aztán más lőpozíciót felvenni, ez olyan mint az életben^^ ott is egy helyről lött sokat egy sniper, 3 után fejbelőtték, legránátozták. Egy counter snipe meg ezért nem jön össze, mert szambázik a snipered a mezön mikor lőnie kéne, az idegesítő, én mindig faszán beállok valami kis coverbe elötte, és biztoskézzel szamba nélkül megy a counter putty.
  • Hector Troy
    Csak a koverbe a grenek álltak, és ha odaküldi a strafe-t, vagy artit, akkor az nagyon fájna, de ezt eddig én sem tudtam amúgy.
  • HunZsoci
    A táncról nem tudok lövés elött hogy javítanák e, tehát a Szamba marad valószinü, azt javítják, hogy ha mozog az US sniper, és rálősz, nem 50% esélyed lesz csak hogy eltalálod, hanem 100%, hozzáteszem nagyon helyesen, mert ez most igy szerencsejáték... Egyébként már régóta megvan a trükk a szamba ellen, Coverbe kell rakni, és akkor a picsáján marad, és egyből tudod küldeni a counter snipe-ot, ami ha nem mozgatja el a gazdája rögtön lövés után, most is 100% találat, csak most még ugye értelmes player LŐ, és AZONNAL 2-t lép valamerre, ha jön a coutner hit, van 50% mentője, utána meg becloakolodik. Remélem megint mondtam valakinek valami ÚJat(Fifus ez neked ment:P, használd sniper Warban, életet menthet!!!)
  • Hector Troy
    Tegnap első meccs. Full poén számomra:
    -Zsoci PE mint mindig. Én WM. Fifus US. Békefi US. Duclair.
    -Egyik US hoz snipert középre. Nekem már 10 perce ott derít fel egy természetesen "hold fire" üzemmódban. Zsoci 4?fős PG emberei ott szaglásznak. US Sniper lő. Hallom is, látom is, sniperem simán lőtávon belül van, de első lövést esélytelen counterelni.
    -Zsoci beírja: Sniper. Mondom jólvan. 2. lövés, Zsocinak fogynak a 45 MP-s osztagai. SIMÁN LÁTOM, RÁIRÁNYÍTOM, BE IS POFÁZZA, HOGY "UND SCLUSS", DE ELKEZD TOPOROGNI ÉS MIRE LŐNE, US. SNIPER KÖDDÉ VÁLLIK.
    Zsoci idegesen "Sniper b+ szedd már le". Kb. NEGYEDSZERRE sikerül is, ami ha nem lenne bugos, másodjára menne...
    Ha jól tudom a sniper vs. sniper mozgást is javítják, javítsatok ki ha tévedek.
  • Hector Troy
    2 v 2-ben nem is kérdéses, hogy építesz-e wsc-t. Csak az, hogy mikor...
  • HunZsoci
    Ez a srác abból lett lv.9 sztem ahogy néztem a játékát, hogy olyan US sajnos még mindíg van gazdagon, akik NEM ISMERIK a WSC-t... Vagy ha ismerik is, nem használják, vagy akarnák de nem megy nekik. TE is ilyen voltál még nemrég, ezért mondtam, hogy kezd el használni, mert a jóhelyre lerakott medicbunker+mg, vagy házban mg kis volks supportal WSC nélküli US el eljátsza azt könnyen, hogy T1, T2 ott hoz pak-ot, fogja összes géped, kivetteli az infet vet3 ra, és már itt megesz, vagy csak vár, és T4 Ő tankja jobb mint tied, és végén Base rape-ben esz meg. Tudom, mert WM ként én is játszottam ezt sokat, és nagyon kényelmes, ha meglátom a WSC-unitokat, akkor tudtam már mindig, muszály lesz "játszanom is valamit":D, mert nem hülye az US ellenfelem, csak azzal hogy ráülök az eredményre, itt nem fogok nyerni... Szóval te se légy hülye, használd!
  • Fifus
    #7428-ra ment a válasz.
  • Fifus
    Mihelyst meghallottam az első sniper lövést, gondoltam, lássuk, mit bénázok majd, de most feküdt ez a pálya, szerintem jól helyeztem a wsc unitokat, a fueltól való elvágás is talán sikerült, az inf-doki is jó választás volt a VP-hez települt mg-nek. Kár volt a káromkodásáért, húzás és suppress közben lőtték le egy szem MG-jét, azt haza kellett volna vinni. Hibám így is volt, buktam egy rifle-t az elején a lassú kezem miatt. Meglepődtem magamon is, de egy jobb kilences WM azért nem jön zavarba, vált harcmodort, tech-hel, elvág, beszorít, tudod, mint ahogy szoktad.
  • Kotomicuki
    Hali!

Könyvtárak manuális törlése (doku\my games is), majd regedit, "company of heroes"-re rákeresel, amit kiad törlöd, majd ezt ismételgeted kb. 5 percig, amíg el nem fogynak a bejegyzések, ezután a géped "megtisztul": mehet az új telepítés. :)
  • HunZsoci
    Gratulálok! Végre azt csináltad amit mondtam neked. Rögtön nyertél is egy játékot, amit ha nem építesz WSC-c, úgy elbuksz mint a gép. A WSC ből kijövő snipered csinált 2 countersnipe-ot,(-680mp az ellenfélnek), és a játék szempontjából MEGFIZETHETETLEN hogy megnyitotta neked az utat többször is, mikor kellett, házból kilött Mg tagot, ami utána futott, így út nyilt elötted lenti részeket elfgoglalni, középről bunkerből kilőtt mg-t, ami igy megint szintén megnyilt, AT gunból pukkantott, a mortar meg ha lett volna ideje, nem takarít ilyen szépen gyorsan sniper koma, fél perc és lecsipegette volna az is a medicbunkert középről, MG-stöl, mindenestől... Ezért kell a WSC... Enélkül csak szenvedsz, és kikapsz egy bunkerezős, mg-s, sniperes defensiv játékot játszó WM től, nagyon valószinü. WSC az arra van hogy a beállt vonalat fel tudd törni.
    GG!
  • Fifus
    Zsocinak, a WSC-ért folytatott kitartó munkájáért
  • Fifus
    Zsocinak, a kitartó munkájáért
  • BarbárKid
    hali! letöltöttem netről az alap játékot, meg patcheltem (én hülye me cd kulcsot kér...) és most le akarom törölni hogy újra fel tegyem. a mappában elindítom az uninstalt de azt írja hogy nem találja a company of heroest meg vmi error code 10233, ha meg fel akarom telpíteni akkor meg azt írja hogy:A termék másik verziója már telepítve van ... és vezérlőpultban a programok eltávolításnál sem találja meg a gép... most akkor mi van?(help)
  • Hector Troy
    recoiless, és AT* kombó hívő vagyok.

*AT gun
  • Hector Troy
    2 v 2-ben sose az legyen a célotok, hogy az egész pályát/mind3 VP-t meg kell hódítani, csak akkor ha kőnoob az ellenfél. Normális játékosok ellen fél pályányi területet, és 2 VP pontot kell birtokolni/megszerezni, és azt megtartani amíg leketyeg az óra. Kiegyensúlyozott játékban nem lehet még 2 PE-t sem visszakergetni a világ végére, mert csúnya MP loss lesz a vége. Ha meg kicsit hátraszorítnak, nem kell pánikolni, egyből beküldeni darálóba az egész sereget, hanem valami ésszerű tervet kiötleni, és megvalósítani.
    Fifus, AT fegyvert pályája válogatja, de ranger felejtős, inkább airborne recoiless, és AT kombó hívő vagyok. Sticky bomb ALAP, minden esetben. M10-et ritkán gyártok, de akkor is csak védelmi célból, páncélzata papírvékony, hetzert néha-néha sebzi, AT inf 2 lövésből megeszi. Usával Rifleman, sniper/mortar alap támogatóegység, persze supplyyard-ot legalább lv 1 re kell felhozni, mert k*rvára szívják az MP-t. Ja és Fifus, amikor indul a game, csak arra gondolj, hogy usa: legegyszerűbb, legerősebb nép a négy közül. szerintem.
  • HunZsoci
    Anti tank fegyvernek a Shermannál jobb dolog az M-10/18 szerintem, messzebbre lő, olcsóbb, tankokra/gépekre nagyot sebez. Sherman az mindenes igásló, ha túloldalt sok a tank, amivel csak rangerrel-AT gunnal úgy érzed nem bírsz, a neked való jármú nem a sherman, hanem az M10.
  • Fifus
    "Megjelent Fifusnál a sniper elem": valóban vicces, hogy idáig húztam wsc építés nélkül, persze amíg be nem lövöm, úgy fog tűnni, mintha azt erőltetném.

Azzal nem tudok még mit kezdeni, ha eljutunk addig, amíg vet3-as wirbelek, pantherok, stugok áskálódnak már. Rendszerint hamar kihal a shermanom, ha van. Ranger, AT gun(amit megint csak gyengén mozgatok) meg kevés szokott lenni. Arty-t kimozogják. Rankedban nálam ritka volt, hogy olyen küzdelemig fajult volna, mint amit ezekben a 2v2-ben láttam a napokban.
  • SZU
    Értem!

Nem Fable, Halálosztó 2029. =)
  • Hector Troy
    Fable idézet szu?

Azért, mert ha kilőné akkor nem lenne ami levadászná a játék elején amúgy.
  • CAC
    Igen, ezek sebezhetőek Mint ahogy a másik oldalon a jeep és az M3 is.
    Én egyedül az AC ilyen jellegű sebezhetőségével nem vagyok kibékülve, mert az nem életszagú, de elismerem, hogy erre szükség volt a játszhatóság miatt.
  • Hector Troy
    "US vs PE ben jelenleg imba"--> Persze ez vitathatatlan.
    Kíváncsi vagyok a WM skilledre 2 v 2-ben Zsoci, este menjen egy game, leszek PE, aztán remélem jön Orobi meg Fifus is. Tegnap jól tolták, megjelent Fifusnál a sniper elem, Orobi meg hozta a szokásos birt játékmodort.
  • SZU
    Nekem a PE kettenkrad-swimwagent, armoured cart, halftrackot, scout cart mind-mind sebezték a gép alap gyalogságai. Az még oké, hogy a halftrack és a ketten személyzetét közvetlenül lehet lőni, bár akkor a sniper miért nem lövi ki a jeepet is?

A linket köszi! Érdekes olvasmány lesz! ;)
  • CAC
    Szia!

Természetesen függ a létszámtól a sebzés. Nagyon sok jellemzője van egy egységnek, ami alapján a progi kiszámolja a találatot, sebzést. Az egységek bővebb statisztikáit megtalálod itt (pl Panzer Elite).

A könnyű páncélosokat nem lehet kézifegyverrel megsebezni. Ha az ellenféltől ilyet láttál, akkor speciális képességet használt (pl volks páncélököl). Lehet, hogy a különböző halftrackokra (fél tipróláncos, fél hernyótalpas) gondoltál, amik -csakúgy mint a valóságban- tényleg sebezhetőek kézifegyverekkel is.

És igen, jól gondolod: az egységeknél a kis piktogramok mellett megjelenő szám egy egyszerűsített, tájékoztató jellegű érték, ami az adott célpont elleni hatékonyságát jelzi.
  • SZU
    Hali!

Még kezdő vagyok, a témában. Csak a hadjáratokat játszotam az összes kiegben.

Van pár kérdésem.

Egy csapat katona sebzés/perc értéke ugyanannyi, ha csak egy főből áll, mintha teljes létszámú? Illetve miért tudnak alap katonák könnyűpáncélosokat sebezni, ha a könnyűpáncélos/nehézpáncélos piktogramm mellett 0 szerepel? Igazából ezek a számok mit jelentenek? Hozzávetőlegesen szimbolizálják az adott tipusú egység elleni tűzerejét?
  • NovaTerra
    Bocs. Amikor játszottunk velük még játékban voltatok és kértek visszavágót. Azt kezdtük el, amikor Zsoci is elment 20 percre. Nem gondoltam, hogy ilyen sokáig fog tartani. Amikor elsőnek írt Zsoci rám, akkor egál volt az állás, utána már nyerésre álltunk, de nagyon nem akarták feladni, így elment az idő.
  • HunZsoci
    Áhh, de hibáztam gazdagon én is, első T17 esemet bevittem marder kerülgetése céljából a susnyásba, azt megakadt a tereptárgyakban, és úgy félhulla mardered kinyuvaszotta, ezt ha jól csinálom fordítva van... Akkor imba cuccok nélkül volt 3x is olyan szitu, ahol a te gyalogságod kitakarította volna az enyimét a stratégiailag fontos középső VP környékéről Sturzon, nyomtam egy csodaképességet, és meghalt 3 squadot, többi PIN, és mehettél verve haza, én meg szépen behuzgáltam mindent, és beültem jó helyekre házba, pozicionálgattam szépen AT gunt, stb. Volt másik szitu is, amikor egy upgrade fallsh és egy mp44 4 fös osztagod kezdett futni örizetlenül hagyott AT gunom fel, mondom sebaj, Strafe, megint nálad iszonyat emberáldozat, futás maradékkal haza, és nem én vesztettem AT gunt, meg ilyenek voltak...Vicc volt ez, nem jó játék. A második T17 em meg pusztán abból ahogy ölte a Pg-ket, akik közül 3 osztagodnak SCHRECK volt a kezépen, de kb le se szarta, mert nem igen találtál el, szóval schreckes Pg-k öléséből vigan VET3 lett ilyen 10 percre rá hogy legyártottam... No comment. Minden szépen egyben volt azon a meccsen, ami US vs PE ben jelenleg imba.
  • Hector Troy
    Zsoci, megtiszteltetés volt az homokzsákodnak lenni!
    Amúgy elég szarul játszottam, még magamhoz képest is, vagy 3 PG osztagomat daráltad be imba cuccok nélkül, a kettent is elpocsékoltam, úgyhogy a t17 + strafe run kombóval tényleg esélyem nem volt. Látod ezért sem szeretem az 1v1-et, mert mondjuk ha lett volna egy wm-es csapattársam pak38-cal, a t17 mehetett volna a levesbe. A strafe, hát az igen, azt nem lehet ott sem kikerülni.