8857
  • HunZsoci
    Telebaszkodom tellerrel a mapot, és hamar veszek group zealt, minden squadom bokorból bokorig közlekedik majd, és meg van oldva a kis gonoszságod^^
  • Hector Troy
    Lots Of Laugh.
    Ezért a hsz.-ért majd kapsz egy US imba T17+Strafe kombót ha ellem leszel PE-ként. Remélem a peccs nem jön ki addig.
  • HunZsoci
    Akinek replayt van ideje nézni, az játszani is tud^^
  • Hector Troy
    Mostanában nincs időm játszani, postoljatok valami repit az esti gémekről, hogy ne maradjak le!!!
  • Hector Troy
    Nem vagyok FB-n, de a HB-t támogatom. Csak megegyezés nem fog soha születni, hogy milyen szabályokkal menjen.
    Zsoci a 20 percig gyűjtöm az mp-t, meg munit Fallslimre sztorija bevált amúgy. Mondjuk ezt nem Wayne mellett nehezebb lett volna ám nyélbe ütni, de akkor és ott működött, más nem számít. :)
  • Quent1n
    Akinek van FB-ja jöjjön és csatlakozzon! :)

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Company-of-Heroes-Hungarian-Community/168622189847778

1-2 admin jogú személy még nem ártana valamint ha valakinek van bármi érdekes/vicces képe akkor várom szeretettel!

Aztán lehet kihírezni eseményeket, kohó party rulz. :)
  • oroberto
    Ebbe a 2v2 HB én is beszálok ha lesz belölle valami.
  • Fifus
    11. küldetés 5600 supply és ötszázvalamennyi XP, már csak a supplyért is megcsinálom. A reward egyértelmű, hogy skill rating alapján számol, az meg igen kicsi egy skirmishezgető embernél. Meg a hősösdi is valóban minimális előny, csak az ide írogatók zöme nem bírja az Online-t.
  • HunZsoci
    Dehát CAC, én azt hittem, nem a részvétel csak a győzelem a fontos^^ Eltelt a kb. 20 perc, mint a moziba figyeltem hogy milyen ügyesen tartja magát, aztán szó szerint minden házból falshirm bújt elő^^
  • bgabor
    Persze, elvileg lehetsz 50 AI elleni meccsekkel is, ha egy évig tolod. De megjegyezném hogy a rendszer máshogyan is minősíti a játékosokat, az infojuknál ott van hogy mennyire jók, szinttől függetlenül. Az enyémnél azt írja hogy top 3% of blitzkrieg commander players. Szóval lehet tudni.

A herok között van egykét gyöngyszem, de egyik se dönti el egy meccs sorsát.

Supplyról meg annyit hogy egy tréning vagy kampány pályáért ilyen 250 körüli supplykat ad. Én egy megnyert reward meccsért 2300 supplyt kapok. Szóval nagyon nem ugyanaz a nagyságrend.
  • Quent1n
    Nekem egy időben volt most azonban már nem igen, max ha sok magyar tleg megszállná a laddereket. :) CBn se lett semmi belőle sajna.
  • Fifus
    ESL profilom töröltem, pedig azt hittem, lesz másnak is kedve hozzá.
  • Fifus
    Töredék, nem töredék, még a kampányért is jár XP és supply, nem is kevés. A lényeg, hogy lehetek úgy level 50, hogy élő ellen egyet se játszottam, az pedig nem jelent igazi játékerőt. A reward rendszer azért a skill rating alapján megy, kaptam olyan level 40-est, akivel balanced volt match. De lehet olyan army itemje és level 5-ös heroja, amivel mégis lenyom.

Épp ezért ma az ESL-ben megkértem Jesulint, hogy minden segítség nélkül játszunk, szinte vCoH-ot, ugye a doktrínákat nem tudjuk kivenni, és megvert gyorsan így is, de ennek a vereségnek más íze volt mégis.
  • bgabor
    Azért AI ellen játszva töredék XPt ad. A chargeoknak pedig az a titka, hogy 200-asával szabad csak őket venni, mert úgy sokkal olcsóbb, másként nem kigazdálkodható. És kerülni kell a horribilis recharge árú hősök használatát, szerencsée nincs is annyira rájuk szükség.

Az automatch rendszer valóban nem tökéletes, és van egy olyan hibája, hogy mindíg a legmagasabb szintű commanderedhez viszonyít, azt veszi alapul amikor ellenfelet keres neked. Ami akkor gáz, ha, mint engem is, mivel van egy level 45 Blitz karakterem, level 10 amerikai infantryként is összerak egy level 50-es wehrmachtal.
  • Fifus
    Szerintem sincs nagy baj a coho-val. Esetleg annyi, hogy a level 50 easy AI-val is összejöhet. Jobb lenne a rendszer, ha csak reward-ért adná az XP-t, mint itt.
  • bekefi7
    Az elején nekem is nagyon bejött a COHO. Tettszett, hogy egész kis egyéni sereget kapok, jópofának gondoltam a hero unit-okat is. Csak egy idő után már iszonyatosan idegesítő volt, hogy meccsek után folyamatosan a extra cuccaimnak kellett charge-ot venni, figyelni mire "talentolok" a doctrinámban, meg, hogy el kell döntenem milyen unitokat használok, azokra plussz sebzést, páncélt szerezni stb. Szóval nem rossz és nem unbalance (legalábbis amíg nem kapsz 10 szinttel erősebb játékost nálad) csak engem bosszant ez az army depot-os hülyeség, sztem nem illő egy rts-hez. Szerintem.
  • CAC
    Ha 20 percig nem csinálsz semmit sem, akkor nem csak Wayne nem fog veled játszani 2v2-ben ally-t. ;)
  • bgabor
    Vagy csak gondolj arra:
    Amerikai kiscsávó letölti a COHO-t, elkölt 30.000Ft-nak megfelelő összeget vrutál kártyákra, meg hősökre... és nem fogja tudni használni őket.

A játékosok a játékokért XP-t kapnak, szinteket lépnek, 50 szint a max. Namost a brutál upgrade kártyákat olyan level 35-40 körültől lehet elkezdeni használni, ami jó néhány hétnyi, hónapnyi játékot jelent. Persze, a vásárolt több XP, több supply és gyorsabb hős fejlődés kártyákkal valamivel gyorsabban el fog jutni odáig, mint aki kártyák nélkül teszi ezt, de nem nagyságrendekkel.

És maguk az upgrade kártyák se olyanok többnyire, amik most legyőzhetetlenné teszik az ellenfelet, például a volksgrenadierek egyik legdurvább kártyája, amit venni se lehet, csak dobja a gép, +9% Accuracyt adnak minden volksnak, szóval nem durva az előny. Az olyan überbrutál kártyákról pedig, amit csak dob a játék, annyit, hogy én level 45-ös Blitz player vagyok, és mindez idáig a játék három darab ilyen lila kártyát dobott nekem, pirosat(a legdurvább fajtát) egyet sem.

Szóval nem durva a helyzet.
  • bgabor
    "Figyelj, én nem hinném, hogy a kártyák vásárlása nem juttat valakit valós előnyhöz, erről ne is vitatkozzunk."

Ez kétségtelen, csakhogy ezeket a kártyákat megveheti bárki, supplyért is, pénzért is, sőt, dobja is őket a gép. Nekem is van egy tonna, jobbnál jobbak, pedig egy vasat se fizettem soha a játékért.
  • Hector Troy
    Amúgy
    Buy Company of Heroes® Online cash cards today!

To enhance your experience, use these cards to recruit new units, upgrade your forces, and customize your army.

ezt én is értettem, csak a konkrétumok érdekeltek. Köszi a választ.
  • Hector Troy
    Vagyis én maradok a COH-nál.
  • Hector Troy
    Figyelj, én nem hinném, hogy a kártyák vásárlása nem juttat valakit valós előnyhöz, erről ne is vitatkozzunk. Biztos úgy van ahogy leírtad, csak feltettem egy kérdést amire válaszoltál. Ennyi. Ha tetszik, vidd a COHO-t. Én nem maradok a COH-nál. Ezen nem fogunk összeveszni.
  • bgabor
    Azért mondjuk azt aggasztónak találom, hogy úgy szólod le a COHO-t, hogy saját bevallásod szerint sem tudod, hogy miről beszélsz. Így nem lehet véleményt alkotni valamiről.
  • bgabor
    Unit upgrade kártyát és hősöket lehet venni belőle. Az gond a gondolatmeneteddel, hogy hat darab, gyorsabb fejlődést és több supplyt eredményező kártyán kívül mindegyik ilyen kártya és hős megvehető supplyból is, amiből minden játékos kap a meccsek után. A nagyon durva kártyákat és hősöket pedig nem lehet megvenni se COHO Cashért, se supplyért, hanem véletlenszerűen dobja őket a gép. Ezek kívül minden kártya és hős csak egy bizonyos szint elérése után használható. Tehát lehet hogy megnyered a PanzerIV +24% health kártyát, de level 43 alatt nem használhatod.

Összegezve tehát elmonható, hogy akik fizetnek a játékért, nem kerülnek jobb helyzetbe azoknál, akik nem, tehát egyenlőek az esélyek. Annyi előnyt vehetnek maguknak, hogy a karakterük, netán a hőseik gyorsabban fejlődnek(több XPt kap), vagy több supplyt kapnak a meccsek után.

Annó én is attól féltem, hogy a fizető játékosok előnybe kerülnek majd a nemfizetőkkel szemben, de ez a COHO-ban abszolút nem igaz, mindenki egyenlő esélyeket kap. És az általad használt upgrade kártyákból álló "pakli" összeállítása és a sokféle használható hős(akik messze nem terminátorok) új színt visznek a játékba. Ennek ellenére lazán lehet nyerni hősök és upgrade kártyák használata nélkül is, az alap egységekkel.

Szóval jó kis játék a COHO, és folyamatosan bővítik és balanszírozzák, és vélhetően nemsokára megkapja a brit+PE frakciót is.
  • Quent1n
    4meccset játszottam Wm-el 2v2-ben 4 zako lett ez egy ilyen nap. :)

Egyébként meg világelsőségről kár álmodni, rég nem olyan tiszta ez a játék már, hogy ez egyszerű legyen. A top 100 szerintem reális célkitűzés lehet bárkinek.

NovaTerra: Én szívesen játszok bárkivel, hisz amíg nem próbáltam nem is tudom, hogy lenne-e kedvem vele játszani. :) Ha olyanok kerülnek össze akik már játszottak együtt az bármilyen versenyben hatalmas előny azért.

Egyébként meg simán meg lehetne azt tenni, hogy miután ki vannak sorsolva a párok szépen mindenki játszik 1-2 gyakorlómeccset aztán ennyi. Én a random mellett vagyok :)
  • Hector Troy
    Ezért nem játszok én COHO-t. Ez egyébként mire jó? Mit kapsz érte a játékban?
  • bekefi7
    Hát ezt nagyon, de nagyon nem szeressük. Csak az lenne erre az egyetlen mentség amit Zsoci mondott....
  • HunZsoci
    Engem is kivágott, én csak reménykedem, hogy meglepiből lehet jön a patch^^

Wayne nem akar velem játszani, mert múltkor nem gyártottam 20 percig semmit, azért támogatja a "NEM random társat":D
  • NovaTerra
    Bocs srácok, ledobott, de nem akar visszengedni, kéri a dvd-t, beteszem, de így is piros pötty van.
  • Hector Troy
    Fifus neked javaslok 1 hét kihagyást, utána sokkal jobban fog menni. Ne rágódj ilyenen, mindenkinek volt már ilyen szériája.
  • Hector Troy
    Pont ez lenne a lényeg. Az összeszokott csapatok elkerülése. Annak meg, hogy unszimpatikus társat kapj, ua. az esély, hogy a másik fél is olyan társat kapjon.
  • HunZsoci
    Így van,Fifus, neked meg rossz volt a szórás, most befordultál kicsit^^, de valóban ez van, sokan ha nem is mind "pro", de a régi kurva jó arcok akik szüneteltették, visszatértek a játékhoz, ez érezhető, én is a patch miatt jöttem vissza, Wayne se volt sehol jó ideig, sok ember bizakodik, aki azért régen tudott játszani, és jóideig nem volt jelen, mert még esély sem volt rá hogy az imbahalmazt rendberakják, most esély van, jó playerek garmadája meg tesztelget, készül, várakozik, ezekből kapsz te ellenfelet, ki fogsz kapni, ez normális, nem régi játékos vagy, én pl. semmivel sem vagyok tehetségesebb-jobb stb mint te, csak túlzás nélkül állíthatom, legalább 5x annyit játszottam már mint te, és képben vagyok még egy éves kihagyással is full a játékmechanizmuról, mi miért történik, és ezt ki is használom még ellened, mikor te is tapasztalt leszel, már nem lesz különbség sem köztünk, sem Oroberto és te közted stb. De ez nem tehetség kérdése érted, egyszerűen régebben kezdtük mint te, s egy időben nagyon toltuk, és én kb. nem voltam ilyen hamar lv.9 US mint te az is biztos, ahoz képest mióta játszol, jó vagy, teljesen...
  • Fifus
    Így van, hallottam, régen teamspeaken ment a 2v2, annak van értelme, totál gyors és hatékony lesz a tervezés. Én annyira kevés 2v2-t játszottam, hogy nekem valóban 2x1v1 szokott lenni, a mapokat se ismerem.
  • NovaTerra
    Szerintem a random nem jó ötlet, fix társas a legegyszerűbb. Ahogy nézem a chatet van elég sok magyar, akik azért messze nem noobok. Ha csak mi vagyunk páran, akkor felesleges ebből versenyt keríteni. Felmegyünk, váltott rendszerben játszunk, ahogy eddig. Ha meg verseny, több helyen meghirdetve, akkor az emberek többségének van egy társa. Ahogy látom a magyarok többsége inkább 2v2-öt, mint 1v1-et játszik. A fix rendszer meleltt szól, pl a Fifus és Én vs Hector és LK. meccs. Fifus ott jobban játszott, mint én. Nem igazán tudtam mit kelle csinálnom, mert nem tudtam, hogy ő mit fog, a kommunikáció is minimális volt játék közben. Viszont két ember, ha nem is sokat, de legalább néhányat játszik együtt, már jobb lesz a játékuk. Ez a 2v2 lényege, ne kétszer 1v1 legyen. Olyan társ kell, akivel van is kedved játszani. Mert mondjuk engem összesorsoltok valakivel, akit nem is ismerek kicsit sem. Két mondat után kiderül, hogy egy unszimpatikus egyén számomra, akkor az a verseny számomra már nem lesz évezetes. Persze lehet, hogy így kialakul néhány erősebb páros, mint a többi. De ez nem feltétlenül baj, hisz kihívás őket legyőzni.
  • Fifus
    Rossz arcok?!. Úgy értem, ma volt hat, meg tegnap is, meg pénteken is. Szerintem most vagy a közelgő patch, vagy egyéb miatt sok pro visszatért, kisebb a szórás, nem bír kivel összerakni. Amikor az Online nyílt béta elkezdődött, rengetegen voltak, jobb volt a szórás, volt win is rewardban. Mára viszont megunták a "noobok" és az "átlag" maradt, akik nekem pont annyiak, mint az a top30-as wm.
    Miattam ne keressünk gyengébbet az átlagnál, részemről egyelőre gg. Maradok profi "érdeklődő",
  • HunZsoci
    Dehogy, rossz arcok közt indultál, ennyi történt, nézd világelső soha sem leszel, ahogy én sem, ez nem gond...
  • Fifus
    Ma volt 6 meccsem, 6 buktával, szerintem ez noobság. Itt dühöngök, néha szerencsém van, ennyi. A kapa jobban állna a kezemben, mint az egér. Most megint értelmetlen lett minden, persze funból játszom, de nem azért, hogy több buktám legyen, mint winem. Öreg vagyok egy pár gyerekkel, levegőben lógó állással, jó kis lakáshitellel nyugdíjaskoromig, ami nem is lesz. Most még a képgyűjtéstől is elment a kedvem.
    Nem akartam panaszkodni, csak újra szembesültem a korlátaimmal a CoH szempontjából.
  • HunZsoci
    Gyakorlatilag itt nem fog indulni kőnoob... Nagyjából tudjuk azért ki merre hány méter, gondolok itt arra, Okmányiroda is nagyon ügyes magyar, ha indulna esetleg Nin3, ő is vadállat, és vannak viszont olyanok, mint pl. Fifus, aki messze nem kőnoob, lv.9 US, de mondjuk ő még nem régen kezdett játszani, játszott óraszámban mondjuk kevesebb van neki ebben a játékban, mint nekem, Orobertonak, akár Hectornak, Bekefinek stb, tehát az átlag magyarnak azok közül aki indul... Én arra szavazok, hogy az újabb(de egyébként szintén ügyes, csak max nem annyit látott-tapasztalt)playerek közül kéne társat találni az esetlegesen régebben világ totális élvonalába tartozó playerek mellé, csak ennyit kéne megtenni...
  • Quent1n
    Igazad van hogy sokat lehet tanulni de mindenki nyerni szeretne és elég szar egymás után többször is úgy játszani h gyak. esélytelen vagy. :)

HunZsoci: Nem ismerem a HT múltját akkoriban nem figyeltem a laddert, én csak úgy írtam neki mint akárki másnak. :) Ettől függetlenül kitartok amellett, hogy jó a random 2v2 csak a sorsolási rendszeren kéne finomítani és beletenni 1-2 opciót.
  • Quent1n
    Egyetértek. Valós rangsort csak egy előzetes meccs sorozattal lehetne megállapítani. A random sorsolás jobb megoldás szerintem is, így mindenki egyenlő eséllyel indul.