-
bekefi7 #7600 Sajnos amiben reménykedtem, hogy beteljesül az úgy tűnik nem történik meg; méghozzá az, hogy kezdenek vmit végre a brit doktrínákkal. Borzalmasak, főleg 1v1-ben, de csapatjátékban se túl jók. Nem arra gondolok, hogy nem lehet egyikkel se mit kezdeni, de a legtöbb dolog benne értelmetlen, használhatatlan.
Vegyük először a Royal Canadian Artillery-t.
1v1-be ebből a doktrínából a foo használható, de az is csak azért mert op dolog és semmi esélyed nincs, hogy elkerüld (habár most ezt már javítják). A Priest jól jöhetne, csak mire behívnád már nincs túl nagy haszna, meg az 1v1-es pályákra elég a 25 fontos is. A tüzérségi eszközök hatótávolságának megnövelése nem rossz, de azért ilyen játékmódban nem artyzik annyit az ember, úgy hogy nem is olyan nagy segítség. A többi dolognak az ég világon semmi haszna sincs 1v1-be.
2v2-be már jól jön a priest, meg ez a lőtávolság növelés is, lévén az ember több mortart, meg 25 fontost használ. Itt még az owerwatch is jó cucc a priest-re, ha az ellenfél a végjátékban inf hordákkal vonul, de mivel lassan tüzel és hajlomos luft-ot lőni , nem akkora help.
Royal Engineer
Véleményem szerint a leggyengébb doktrína az egész játékban. Szinte semmire se jó . 1v1-be ugyan egy korán behívott churhcill jó kis segítség tud lenni, főleg PE ellen; de ez az összes pozitívuma ennek a cuccnak. A churchill-t ugyanis a legkönnyebb kilőni az összes tank közül. Olyan iszonyatosan lomha, hogy arra még nem sikerült megfelelő jelzőt találnom. Hiába nagy a hp-ja, meg jó a tűzereje gyalogság meg könnyebb járművek ellen, ha egyszer semmit sem képes utolérni. Egyedül a meglepetés erejével ér vmit, miután az elmúlik simán kilövik. A wm néhány schreck-es gren-el is méhtelepre küldi( pak-ról, G-wagenről nem is beszélve), PE-nek meg ott a marder. Elméletileg ezt ugyan ki lehetne micrózni, de azért, hogy beérj vele közvetlen közelbe ahhoz kell skill. Még a könnyű járművek ellen sem operál jól, mert bármilyen unit 30 métert ver rá másodpercek alatt.
A churchill AVRE jó válasz lehetne a wm bunkó inf blob-jai ellen, ha nem szúrták volna ennyire el. Nem elég, hogy pénzbe kerül vele lőni, még a lőtávja is igen kicsi, mire pedig célra fordulna már minden normálisabb játékos le tudta nyomni a T gombot a klaviatúrán, legalább háromszor. Használhatatlan. A croci ugyanaz mint a sima churchill, csak 200 mp-vel többe kerül, és ezért te kapsz plusszba egy kemény lángszórót, aminek aztán a végjátékba - lévén csak ekkorra tudod behívni - aztán tényleg semmire se jó. A doktrína többi elemének semmilyen különösebb haszna sincs s se 1v1-be, se 2v2-be( 2v2-be igazából a korai churchill-nak sincs értelme). Értelmetlen ezt választani, csak még inkább kiszámíthatóvá teszi, az amúgy is kiszámítható brit népet.
Royal Commandos
A leginkább ötletes/hasznos doktrína. Szinte minden eleme használható, ez alól csak a glider hq a kivétel. Mire be tudnád kérni már nincs túl sok értelme. Gyakran egyáltalán nincs értelme. Amti én még nem tartok sokra az fake arty. Mivel a rendes arty is jóval a füst után jön csak, mindenki tudja, hogy tengernyi ideje van odébb sétálni, legfeljebb arra jó, hogy kiugraszd az ellenséget "a bokorból". 2v2-be már hasznos, lévén össze téveszthetik a howi shot-al, de ha a teammate másik dokrtínát választ, akkor ott se nagyon. Én speciel jobban örülnék annak, ha kicsit gyorsabban jönne inkább a 125 munis arty, hogy ne csak immobilis dolgok ellen tudjam használni.
Összességében azt szerintem mindenki nyugodt lelkiismerettel elmondhatja, hogy a brit doktrínáknak elég limitált a használhatóságuk. Minden másik frakció remekül ki tudja egészíteni magát a behívható egységeivel, képességeivel; a britek nem. Nagyon alaposan át kéne dolgozni őket, hogy végre a különböző doktrínákat felhasználva színesebb, egyénibb taktikákat lehessen kidolgozni. pl: mondjuk az AVRE-nak megnövelni a lőtávolságát, eltörölni azt hogy muniért lő, de egyben legyengíteni a mini bombája erejét is. Félreértés ne essék, nem übertápolt, felbuffolt brit doktrínákat szeretnék én, csak használhatóbbakat. Ehhez persze meg több alap dolgokat is át kellene alakítani, nerfelni és mindjárt szimpatikusabb frakció lenne. Mondjuk nem táplálok sok reményt. Na elnézést a jó hosszú kommentért, csak gondoltam elétek tárom a meglátásomat, ha gyökérség majd megmondjátok/megírjátok szépen.
Ehh, Zsoci ki fog ezért végezni...