Company of Heroes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ma, most valakinek van kedve játszani?
Rühellem az Arty War-t, de általában megnyerem, ismerem a Vampire + Hummel fantasztikus szinergiáját, szeretem a sector Arty-t is, de ocsmány lesz ettõl a játék képe, nem vágyom ilyenbe soha...
Ja, arra nem igazán gondoltam. Mire bejött a priest, már elég rosszul állt a szénánk, ezért nem akartam lefoglalni egyet se ilyesmivel. Ráadásul Zsoci is könnyû szívvel lövöldözte õket, ezért nem is nagyon mertem volna...

Egyébként BUÉK mindenkinek!

A remény országában soha nincs tél.

Hector Troy
Békefi a másik parám az overwatch arti volt VP-k fölé, de szerencsénkre nem használtad. <#buck>

every_body_tells_a_story

Hector Troy
Uhhh, hát én 20h-tól gondoltam.

every_body_tells_a_story

Én ráérek 17h ig kb. utána jön a vendégsereg...
Hector Troy
BUÉK nektek is! Ma 10-10.45-ig beleférne még egy-két COH, jönne vki?

every_body_tells_a_story

Buék mindenkinek!
Ja, mondjuk többször mázlim is volt. Nem egyszer csak vaktában lõttem, de valahogy be-be találtak a 25 fontosok. Az a két hadnagy meg volt három is😉

De roo-t soha nem hoztam volna, használták sokszor ellenem; tudom milyen érzés.

Ma nem leszek, úgyhogy BÚÉK a magyarországi összes rajongónak és játékosnak!

Nem is voltak BAR csordák, 3-nál több riflemant nem használok egyszerre, azt is flank-re. Az Armort és a Royal Arty-t meg az elején eldöntöttük, majdnem bevált, csak ritkán tankozok usával, így nyert a rutin.

Hector Troy
LOL, hát a második meccsen meg ti toltátok brutálul. Amint összeállt 2 osztagom egybe, már hallottam is a 25 fontosok dörgését, és hiába próbáltam kimozogni, valahogy mindig telibe kaptam. Aztán Zsoci hozta a panthereket, mondom lent ott elsunyítok két grennel mellettük, erre pofán lõttél vaktában, be is írtam hogy LOL. Erre próbálok másik irányba kommandózni, ott meg Fifus BAR csordái Shermanekkel körítve álldigáltak. Nem is csoda, hogy kb. 15 perc alatt 40 VP-nél jártunk, és az a poén, ha Zsoci nem pöccen be a Hummellekkel, akkor még nyertetek volna is.
Ja és ha azt a kis 2 hadnagyos blobot beleültetted volna 3-4 db Rooba, már léptem is volna ki. xD
A brit minden játékban irtózatos imba, ezért poénkodtam, hogy szívesen játszanék egyszer ellened, meg Orobi (két brit mester) ellen, 2 v 2-õt Zsocival. Bár õ nem hiszem, hogy belemenne.<#eplus2>

every_body_tells_a_story

A snipert ne is említsd Hector....
A fronton szépen fogynak a weapon teamjeim, gondolom megy a retreat, aztán köv. körben már jön a saját sniperemem is. Jó kijött, megyünk szépen a frontra. Mg elõre, az csak a 3. lövés után döglik, jó lesz céltáblának, majd megy a countersnipe, gondolom én kis buta. Rendben, Hector sniper menetrendszerûen tüzel, szegény mg már csak 2 fõs. A sniperem meg se mozdul, pedig bõven lõtávolságban van, nem is mozgatom. Jön a második lövés, saját mesterlövészecském áll egy helyben, nézi a mûsort. Harmadik lövés, mg hulla már kattintgatok ezerrel a sniperedre, persze lövés elõtt cloak-ol.
Közben már a mortar is elkezd fogyni, bedühödök, gondolom közvetlen közelrõl próbálkozom. Mire odaérnék betoppan egy pg osztag, lehet elbujdosni. Újra lõ a wm sniper, mortar is hulla.
Ekkor rájöttem, hogy mennyire is rühellem én a mesterlövészeket és mennyire nincs esélyünk gyõzni, úgy hogy minden mindegy alapon elkezdtem megritkítani Zsoci osztagait, legyen vmi haszna legalább, hogy kihoztam. Kb. harmadik lövésem után kapom a countersnipe-ot. Csodálatos.
Ezek után a sniper elleni fegyveremmé a strafe avanzsált, én meg beletörõdtem a vereségbe.

Mindenesetre nagyon durván toltátok, ebbe a sniperezésbe nekem meg még nagyon be kell tanulnom.

Strafet bárhova küld ahonnan lõsz nyilt terepen is, ez standard anti sniper megoldás US nél, sajnos imba mint a szar, de sokan használják, viszont Coverben kapott strafe-t túlélni még lehet sniperrel, mezõn fix halál. Arty-t meg láltod ha jön a füst, az nem olyan mint a strafe, hogy se hangja, se jelzés semmi, azt jó játékkal ki lehet védeni, valamint nem szabad soha egy helyben maradni, minden lövés után két lépés addig legalább amig cloak visszajön, aztán más lõpozíciót felvenni, ez olyan mint az életben^^ ott is egy helyrõl lött sokat egy sniper, 3 után fejbelõtték, legránátozták. Egy counter snipe meg ezért nem jön össze, mert szambázik a snipered a mezön mikor lõnie kéne, az idegesítõ, én mindig faszán beállok valami kis coverbe elötte, és biztoskézzel szamba nélkül megy a counter putty.
Hector Troy
Csak a koverbe a grenek álltak, és ha odaküldi a strafe-t, vagy artit, akkor az nagyon fájna, de ezt eddig én sem tudtam amúgy.

every_body_tells_a_story

A táncról nem tudok lövés elött hogy javítanák e, tehát a Szamba marad valószinü, azt javítják, hogy ha mozog az US sniper, és rálõsz, nem 50% esélyed lesz csak hogy eltalálod, hanem 100%, hozzáteszem nagyon helyesen, mert ez most igy szerencsejáték... Egyébként már régóta megvan a trükk a szamba ellen, Coverbe kell rakni, és akkor a picsáján marad, és egybõl tudod küldeni a counter snipe-ot, ami ha nem mozgatja el a gazdája rögtön lövés után, most is 100% találat, csak most még ugye értelmes player LÕ, és AZONNAL 2-t lép valamerre, ha jön a coutner hit, van 50% mentõje, utána meg becloakolodik. Remélem megint mondtam valakinek valami ÚJat(Fifus ez neked ment😛, használd sniper Warban, életet menthet!!!)
Hector Troy
Tegnap elsõ meccs. Full poén számomra:<#nevetes1>
-Zsoci PE mint mindig. Én WM. Fifus US. Békefi US. Duclair.
-Egyik US hoz snipert középre. Nekem már 10 perce ott derít fel egy természetesen "hold fire" üzemmódban. Zsoci 4?fõs PG emberei ott szaglásznak. US Sniper lõ. Hallom is, látom is, sniperem simán lõtávon belül van, de elsõ lövést esélytelen counterelni.
-Zsoci beírja: Sniper. Mondom jólvan. 2. lövés, Zsocinak fogynak a 45 MP-s osztagai. SIMÁN LÁTOM, RÁIRÁNYÍTOM, BE IS POFÁZZA, HOGY "UND SCLUSS", DE ELKEZD TOPOROGNI ÉS MIRE LÕNE, US. SNIPER KÖDDÉ VÁLLIK.
Zsoci idegesen "Sniper b+ szedd már le". Kb. NEGYEDSZERRE sikerül is, ami ha nem lenne bugos, másodjára menne...<#banplz>
Ha jól tudom a sniper vs. sniper mozgást is javítják, javítsatok ki ha tévedek.

every_body_tells_a_story

Hector Troy
2 v 2-ben nem is kérdéses, hogy építesz-e wsc-t. Csak az, hogy mikor...

every_body_tells_a_story

Ez a srác abból lett lv.9 sztem ahogy néztem a játékát, hogy olyan US sajnos még mindíg van gazdagon, akik NEM ISMERIK a WSC-t... Vagy ha ismerik is, nem használják, vagy akarnák de nem megy nekik. TE is ilyen voltál még nemrég, ezért mondtam, hogy kezd el használni, mert a jóhelyre lerakott medicbunker+mg, vagy házban mg kis volks supportal WSC nélküli US el eljátsza azt könnyen, hogy T1, T2 ott hoz pak-ot, fogja összes géped, kivetteli az infet vet3 ra, és már itt megesz, vagy csak vár, és T4 Õ tankja jobb mint tied, és végén Base rape-ben esz meg. Tudom, mert WM ként én is játszottam ezt sokat, és nagyon kényelmes, ha meglátom a WSC-unitokat, akkor tudtam már mindig, muszály lesz "játszanom is valamit"😄, mert nem hülye az US ellenfelem, csak azzal hogy ráülök az eredményre, itt nem fogok nyerni... Szóval te se légy hülye, használd!
#7428-ra ment a válasz.

Mihelyst meghallottam az elsõ sniper lövést, gondoltam, lássuk, mit bénázok majd, de most feküdt ez a pálya, szerintem jól helyeztem a wsc unitokat, a fueltól való elvágás is talán sikerült, az inf-doki is jó választás volt a VP-hez települt mg-nek. Kár volt a káromkodásáért, húzás és suppress közben lõtték le egy szem MG-jét, azt haza kellett volna vinni. Hibám így is volt, buktam egy rifle-t az elején a lassú kezem miatt. Meglepõdtem magamon is, de egy jobb kilences WM azért nem jön zavarba, vált harcmodort, tech-hel, elvág, beszorít, tudod, mint ahogy szoktad.

Hali!

Könyvtárak manuális törlése (doku\my games is), majd regedit, "company of heroes"-re rákeresel, amit kiad törlöd, majd ezt ismételgeted kb. 5 percig, amíg el nem fogynak a bejegyzések, ezután a géped "megtisztul": mehet az új telepítés. 😊

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Gratulálok! Végre azt csináltad amit mondtam neked. Rögtön nyertél is egy játékot, amit ha nem építesz WSC-c, úgy elbuksz mint a gép. A WSC bõl kijövõ snipered csinált 2 countersnipe-ot,(-680mp az ellenfélnek), és a játék szempontjából MEGFIZETHETETLEN hogy megnyitotta neked az utat többször is, mikor kellett, házból kilött Mg tagot, ami utána futott, így út nyilt elötted lenti részeket elfgoglalni, középrõl bunkerbõl kilõtt mg-t, ami igy megint szintén megnyilt, AT gunból pukkantott, a mortar meg ha lett volna ideje, nem takarít ilyen szépen gyorsan sniper koma, fél perc és lecsipegette volna az is a medicbunkert középrõl, MG-stöl, mindenestõl... Ezért kell a WSC... Enélkül csak szenvedsz, és kikapsz egy bunkerezõs, mg-s, sniperes defensiv játékot játszó WM tõl, nagyon valószinü. WSC az arra van hogy a beállt vonalat fel tudd törni.
GG!
hali! letöltöttem netrõl az alap játékot, meg patcheltem (én hülye me cd kulcsot kér...) és most le akarom törölni hogy újra fel tegyem. a mappában elindítom az uninstalt de azt írja hogy nem találja a company of heroest meg vmi error code 10233, ha meg fel akarom telpíteni akkor meg azt írja hogy:A termék másik verziója már telepítve van ... és vezérlõpultban a programok eltávolításnál sem találja meg a gép... most akkor mi van?(help)
Hector Troy
recoiless, és AT* kombó hívõ vagyok.

*AT gun

every_body_tells_a_story

Hector Troy
2 v 2-ben sose az legyen a célotok, hogy az egész pályát/mind3 VP-t meg kell hódítani, csak akkor ha kõnoob az ellenfél. Normális játékosok ellen fél pályányi területet, és 2 VP pontot kell birtokolni/megszerezni, és azt megtartani amíg leketyeg az óra. Kiegyensúlyozott játékban nem lehet még 2 PE-t sem visszakergetni a világ végére, mert csúnya MP loss lesz a vége. Ha meg kicsit hátraszorítnak, nem kell pánikolni, egybõl beküldeni darálóba az egész sereget, hanem valami ésszerû tervet kiötleni, és megvalósítani.
Fifus, AT fegyvert pályája válogatja, de ranger felejtõs, inkább airborne recoiless, és AT kombó hívõ vagyok. Sticky bomb ALAP, minden esetben. M10-et ritkán gyártok, de akkor is csak védelmi célból, páncélzata papírvékony, hetzert néha-néha sebzi, AT inf 2 lövésbõl megeszi. Usával Rifleman, sniper/mortar alap támogatóegység, persze supplyyard-ot legalább lv 1 re kell felhozni, mert k*rvára szívják az MP-t. Ja és Fifus, amikor indul a game, csak arra gondolj, hogy usa: legegyszerûbb, legerõsebb nép a négy közül. szerintem.

every_body_tells_a_story

Anti tank fegyvernek a Shermannál jobb dolog az M-10/18 szerintem, messzebbre lõ, olcsóbb, tankokra/gépekre nagyot sebez. Sherman az mindenes igásló, ha túloldalt sok a tank, amivel csak rangerrel-AT gunnal úgy érzed nem bírsz, a neked való jármú nem a sherman, hanem az M10.
"Megjelent Fifusnál a sniper elem": valóban vicces, hogy idáig húztam wsc építés nélkül, persze amíg be nem lövöm, úgy fog tûnni, mintha azt erõltetném.

Azzal nem tudok még mit kezdeni, ha eljutunk addig, amíg vet3-as wirbelek, pantherok, stugok áskálódnak már. Rendszerint hamar kihal a shermanom, ha van. Ranger, AT gun(amit megint csak gyengén mozgatok) meg kevés szokott lenni. Arty-t kimozogják. Rankedban nálam ritka volt, hogy olyen küzdelemig fajult volna, mint amit ezekben a 2v2-ben láttam a napokban.

Értem!

Nem Fable, Halálosztó 2029. =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Hector Troy
Fable idézet szu?

Azért, mert ha kilõné akkor nem lenne ami levadászná a játék elején amúgy.

every_body_tells_a_story

Igen, ezek sebezhetõek Mint ahogy a másik oldalon a jeep és az M3 is.
Én egyedül az AC ilyen jellegû sebezhetõségével nem vagyok kibékülve, mert az nem életszagú, de elismerem, hogy erre szükség volt a játszhatóság miatt.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Hector Troy
"US vs PE ben jelenleg imba"--> Persze ez vitathatatlan.
Kíváncsi vagyok a WM skilledre 2 v 2-ben Zsoci, este menjen egy game, leszek PE, aztán remélem jön Orobi meg Fifus is. Tegnap jól tolták, megjelent Fifusnál a sniper elem, Orobi meg hozta a szokásos birt játékmodort.<#gonosz2>

every_body_tells_a_story

Nekem a PE kettenkrad-swimwagent, armoured cart, halftrackot, scout cart mind-mind sebezték a gép alap gyalogságai. Az még oké, hogy a halftrack és a ketten személyzetét közvetlenül lehet lõni, bár akkor a sniper miért nem lövi ki a jeepet is?

A linket köszi! Érdekes olvasmány lesz! 😉

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Szia!

Természetesen függ a létszámtól a sebzés. Nagyon sok jellemzõje van egy egységnek, ami alapján a progi kiszámolja a találatot, sebzést. Az egységek bõvebb statisztikáit megtalálod itt (pl Panzer Elite).

A könnyû páncélosokat nem lehet kézifegyverrel megsebezni. Ha az ellenféltõl ilyet láttál, akkor speciális képességet használt (pl volks páncélököl). Lehet, hogy a különbözõ halftrackokra (fél tipróláncos, fél hernyótalpas) gondoltál, amik -csakúgy mint a valóságban- tényleg sebezhetõek kézifegyverekkel is.

És igen, jól gondolod: az egységeknél a kis piktogramok mellett megjelenõ szám egy egyszerûsített, tájékoztató jellegû érték, ami az adott célpont elleni hatékonyságát jelzi.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Hali!

Még kezdõ vagyok, a témában. Csak a hadjáratokat játszotam az összes kiegben.

Van pár kérdésem.

Egy csapat katona sebzés/perc értéke ugyanannyi, ha csak egy fõbõl áll, mintha teljes létszámú? Illetve miért tudnak alap katonák könnyûpáncélosokat sebezni, ha a könnyûpáncélos/nehézpáncélos piktogramm mellett 0 szerepel? Igazából ezek a számok mit jelentenek? Hozzávetõlegesen szimbolizálják az adott tipusú egység elleni tûzerejét?

Bocs. Amikor játszottunk velük még játékban voltatok és kértek visszavágót. Azt kezdtük el, amikor Zsoci is elment 20 percre. Nem gondoltam, hogy ilyen sokáig fog tartani. Amikor elsõnek írt Zsoci rám, akkor egál volt az állás, utána már nyerésre álltunk, de nagyon nem akarták feladni, így elment az idõ.
Áhh, de hibáztam gazdagon én is, elsõ T17 esemet bevittem marder kerülgetése céljából a susnyásba, azt megakadt a tereptárgyakban, és úgy félhulla mardered kinyuvaszotta, ezt ha jól csinálom fordítva van... Akkor imba cuccok nélkül volt 3x is olyan szitu, ahol a te gyalogságod kitakarította volna az enyimét a stratégiailag fontos középsõ VP környékérõl Sturzon, nyomtam egy csodaképességet, és meghalt 3 squadot, többi PIN, és mehettél verve haza, én meg szépen behuzgáltam mindent, és beültem jó helyekre házba, pozicionálgattam szépen AT gunt, stb. Volt másik szitu is, amikor egy upgrade fallsh és egy mp44 4 fös osztagod kezdett futni örizetlenül hagyott AT gunom fel, mondom sebaj, Strafe, megint nálad iszonyat emberáldozat, futás maradékkal haza, és nem én vesztettem AT gunt, meg ilyenek voltak...Vicc volt ez, nem jó játék. A második T17 em meg pusztán abból ahogy ölte a Pg-ket, akik közül 3 osztagodnak SCHRECK volt a kezépen, de kb le se szarta, mert nem igen találtál el, szóval schreckes Pg-k ölésébõl vigan VET3 lett ilyen 10 percre rá hogy legyártottam... No comment. Minden szépen egyben volt azon a meccsen, ami US vs PE ben jelenleg imba.
Hector Troy
Zsoci, megtiszteltetés volt az homokzsákodnak lenni! <#awink>
Amúgy elég szarul játszottam, még magamhoz képest is, vagy 3 PG osztagomat daráltad be imba cuccok nélkül, a kettent is elpocsékoltam, úgyhogy a t17 + strafe run kombóval tényleg esélyem nem volt. Látod ezért sem szeretem az 1v1-et, mert mondjuk ha lett volna egy wm-es csapattársam pak38-cal, a t17 mehetett volna a levesbe. A strafe, hát az igen, azt nem lehet ott sem kikerülni.

every_body_tells_a_story

Hector én annyira nem bánkódtam, utána igy legalább muszály voltál tolni velem egy 1v1 et, ahol funfactory-t tudtam játszani az amerikánusokkal, és kiélhettem minden bennem felgyülemlett sérelmet vs PE, amit általában én kapok, most visszadhattam, gonosz dolog, de jól esett^^

Sry mégegyszer az imbaspamért, visszanéztem a replayt, csak az imba döntött, semmi más, jól toltad amit toltál!
Dehogynem, csak álnevezett, és amikor elért az álltala vállalható full profi szintre, akkor csinált egy HTCac nevû accot, és kiállt a világ színe elé^^

No viccet félretéve Fifus, aki tudott egyszer játszani, az hamar belejön ám megint, pár nap kell csak max intenzívebben, a játék ismerete, szituációk gyors átlátása, futni kell e, vagy maradni, ha maradni melyik osztagot focus-al lõni, ez azért mind megmarad. Cac is én is régen rengeteget játszottunk, valószinü sokkal többet mint te, ez azért számít, hiába hagytunk ki jó sokat, és kezdtük pár nappal ezelött újra megint... Wayne-t meg direkt nem írom ide, õ más ligában játszik tényleg, neki mindegy hogy mit tol, Coh, vagy Sc2, lényeg hogy Rts-legyen, van ezekhez adottsága is, SC2-t újoncként kezdve rövid idõ alatt az egyik legjobb magyar lett, úgy hogy néhány emberke akikkel õ most versenyben van, 12 éve tolják kõkeményen a Starcraftot-Broadwart, jött Wayne, az újonc, azt pár hónap múlva már egyik legjobb magyar lett. Ilyen emberhez én már megtanultam nem méregetni magam, te se tedd Fifus^^, nem jó az ego-nak😄

A lényeg, mikor megismertelek full amatõr voltál, most visszajöttem játszani, azt Lv.9 US vagy már, 1v1AM ben(csak ez számít az én szememben itt), az meg szép fejlõdés tõled, szóval grats!
Hector Troy
Cac, Wayne tegnap este jól beszopattatok engem meg Zsocit. "Jólvan persze játszunk, még legalább egy 20perc..." Egy óra várakozás után: "Ja bocsi már ma nem játszunk" sztori kicsit kiborított. És nem az, hogy nem játszottatok, hanem az, hogy várattatok feleslegesen, aztán meggondoltátok magatokat.<#gonosz3>

every_body_tells_a_story

Cac, tényleg nem játszottál jó egy éve? Wayne is hasonlót mondott. Ha ez így van, várok én is, hátha jobb leszek.

Mi az a szentjánosbogár a te nyelvezeted szerint Cac?
Én csak a kis világító bogarat ismerem, Coh ban még nem láttam...

Mardert meg jó micróval nyilt terepen kivégzi minden 1v1ben, ami közelér és elkezdi körözgetni, + átüti rendesen(Quadot/BC/Jeepet leszámítva ez kb. minden). Ha már van belõle 3, azok akár egymást is befedezik ez tény, meg ha valaki belekószál lõtávjukba, és onnan nem rádmegy hogy megforgassa az egyedüli ATként maradt mardert, az is szopás lesz neki.

A végén még elmondanám, én 1v1 rõl beszélek alapból mindíg ha balance kérdések jönnek elõ, nekem az az etalon, ott kell egy játéknak elsõsorban jó egyensúlyal rendelkezni, a 2v2 az még akkor sem biztosan lesz balanceolt egy játékban, ha hibátlan az 1v1... Szóval 2v2 játékkal én érdemben nem is foglalkozom, repet sem szoktam nézni, ott mindíg minden megtörténhet-meg is történik, a végén meg úgyis a szövetségesek nyernek^^
Ez már csak azért sem helytálló, mert mindenféle felderítés nélkül, a párral lentebb Fifus által belinkelt repben sorozatban lövi ki az irányítás és értelem nélkül, középre lerakott Marderem a Szentjánosbogarakat, akiknek alapban magas a látótávja, nemhogy CT-vel megtámogatva.

Felvettelek én Waynegace néven.
http://www.moddb.com/mods/blitzkrieg/downloads/blitzkrieg-v30-full-installer
Sikerült felpatchelnem. Akit tudtam, hozzá adtam a waynegace acc-omhoz. PaulPAPAHausser nem találtam, a többit igen.
No Mardert mindenki próbál távolfedezetre használni persze, csak annyi a baj, hogy JELEN patchben, és a sima verzióról beszélek csak, nincs nagy látótávja a PE playernek, és egy oldalról beérkezõ M8 ra jó esetben is egyet tudsz rálõni, de az 3 at bír, és ezért meghal a drága marder. Próbálom én is távolfedezetnek használni, de nem jön az össze mindig...