Company of Heroes
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még a kampányért is kapsz XP-t, meg supplyt, meg hát többen csatáztunk már 10 alattiként 30 felettivel.
Amúgy meg van CoHO fórum is.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
infó
You can download the CoHO Replay Launcher
Nos ezután hoztam egy 5-ös Level fokozatú MG-et ugyanabba a házba bepakoltam. Ekkor újra rámtámadtak többszörös túlerõvel az ellenséges erõk. Most viszont sorban kinyírta az erõs MG-m a támadókat. Közben meg-meg spékeltem az MG-m erejét erõsebb lõszerrel. Tehát igenis sokat számítanak a hõs egységek. Csak hát ugye aki most kezdi a játékot az eleve hátrányban van mondjuk az én 3-as leveles Rifemenemmel szemben nehezen nyer csatát. De én mire ide jutottam elpáholtak vagy 50-szer csak azért mert akinél a hõs egység nagyobb az elméletileg erõsebb. Persze taktikázni kell és ez ellen is lehet.
Kezdetben, G43 nélkül még nincs meg minden esetben a Tommy-boy, de utána csak a gránátok "elhasználódása" miatt cseréltem a 4 fõs csapatokat, a Muni HT legyártásáig - Flame-Engi. nem akadály 1:1-ben, ha van gyakorlata és még gránátja a csapatnak - meg nekem idõm rájuk figyelni - , akkor a kísérõ Tommy-boy sem oszt-szoroz már, fedezékbõl fogadva õket.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Amcsik ellen nehogy ezzel toljál, semmit sem ér.
A remény országában soha nincs tél.
#7125 bekefi7:
Kipróbáltam és noob-ságomhoz igazítottam ezen eljárást:
Röviden: erõdpont + tûzoltócsapat lett belõle.
Idáig a Techre gyúrtam és nem volt megfelelõ erõm kint a pályán, de most már... - még a végén meg kell követnem Oddball29-t. 😄
Tehát a kezdés PG, gránát, PG, PG, PG. Mindenki szalad foglalni, de közeli párokban dolgoznak -> ahol át akar törni az ellen éke, oda csoportosulnak a párok - már némi micro is belefért. A lényeg számomra elõször csak az ellenfél területfoglalásának megakasztása, lelassítása volt a sajátok megvédése mellett, miközben a Ketten "kalandozott" az ellenfél mögött, amíg tudott. Olyan szakaszokat védtem, ahol 1-1 csapat akár két közelibb pontra is tudott vigyázni (kezdetben), kis mozgás árán - lehetõleg félpályán túl.
Amint vissza kellett vonulni az egyik csapatomnak, már gyártva is lett helyette egy. A feltöltés közben T1 és techelése -> felkészülés BAR +
JEEP fogadására (Létszám+ és AT Gr.). A következõ csapatok egyike már a T2-t tudta felhúzni, hiszen "dõlt" a hadianyag közben és már AC is volt, majd az Inf. HT után a hazafutások is megszûntek, mert helyben lett feltöltve mindenki - feltöltõdés közben javítottak. Egyre jobban éreztette a hatását, hogy az én csapataim túléltek és közben több XP-t szereztek, mint az ellenfélé. Persze voltak óhatatlanul visszavonulások és terület feladások az elején, de ezek egyre inkább elmaradoztak, amit kezdett dolgozni a fölény.
A Front akkor merevedett meg, amikor már majd minden határpontra jutott Gránátos és az AC-k + Inf. és Muni HT (összesen 1-1 db belõlük), utóbbi 2, mint ellátó/feltöltõ, járõröztek kisebb csoportokban és ahol csak feltûnt az ellen a pontok körül, azonnal lecsaptak rá.
Lassú - , mert a biztonságra ügyeltem inkább, ami már hiba egy pro ellen - elõrenyomulást követõen a számbeli, és mivel nem tudott techelni, így technikai fölényben is lévõ csapataim beszorították a bázisára az ellent és a 2 Párduc vezetésével le is lett rohanva az. (Elméletileg gyalogosra páncélost (Ranger<>Hetzer, az 'egylövés-gémóver' AC-k helyett), airbone-ra FJ-t (P47<>FlakPz), a HK-ra meg szinte mindegy, hogy milyen doktrínát lépek, ha a harc a Callipo elõtt befejezõdik - de inkább Pz. Jager itt is a számomra nyerõ a Teller/Hetzer/dupla PzS. miatt.)
Tehát azért nem szuperált úgy a PE nálam, mint szerettem volna eddig azt, mert nem állandó agresszív lerohanást hajtottam végre vele - a végén még túl sablonos lesz ez a játék is, ha csak az az 1-1 út áll a frakciók elõtt, amire tervezték õket és a "játék" abból áll, hogy ki tudja pontosabban és gyorsabban végrehajtani az adott metódust.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Az biztos, hogyha ketten meg van dolgoztatva, elõbb-utóbb elvérzik, de ha nem dolgozik se buksz semmit, hisz alapból megvan.
Nem is tudsz online játszani a 2.1-gyel, valahogy peccselj fel 2.601-ig és játszunk.
Vica-versa: ahol a Ketten van/látható, oda még nem rak(hat)ok aknát - akkor - , a hátországban ritkán jelentkeznek a Kettenek oly korán - bár ott meg inkább a HK-akadályok rakódnak az esetleges bázis Rush/gyors pont-pont elérés ellen - , hogy gyakori szemtanúi legyenek ennek (mivel fegyvertelen, ezért még az Engi. elõl is pucolnia kell - attól függ, hogy áll a foglalással - , nem hogy az õrjáratozó JEEP elöl..., ill. az utak is jók aknatelepítésre, és ott nem is vehetõk észre, mint a pont körül...). Vagy-vagy, de elõbb-utóbb meglesz a Ketten fogva - igaz, hogy korai doktrínaválasztáskor már tudja alkalmazni azok speckó képességeit, 0 CP mellett is akár (a bombához kell 3 perc, míg újra tölt (muni HT-val ez is csökken(e) ?), de a szurka-piszkából sohasem lehet elég). 😊
Nincs szebb látvány (Ami részrõl), mint az égõ motorú Ketten vánszorgása a félpályán át ("csalinak" tökéletes, ha van a közelben pár JEEP...) - talán csak a felrobbanó.
A játék kezdetén, a kezdeti rohanáskor rengeteg akna nem lehet a pályán, szerencsére aminak is muniba kerül, az elsõ két-három percben talán kettõ rakható le, de az se büntetlenül, jobb esetben látni az álló engie-t, olyankor vigyázni kell.
Megint csak jobbik eset, ha csak a motorját üti ki az ami akna a Kettennek, általában humusszá õrli.
Az Ami akna néha a Ketten-t se viszi el, de a motorját kiütheti - nincs több Rush vele egy generáljavításig - , ill. a HT/AC-ban is okozhat olyan kárt, ami után azt nagyon kockázatos harcba dobni (akár csak egy Tommy-boy + BAR v. sticky ellen is), javítás nélkül - hiába gyors PE gépezete, ha szinte mindenhol a "lassú" gyalogságán áll, vagy bukik annak hatékonysága (és amíg annak javítania kell, addig nem harcol, egyik sem).
Az idõnek is nagy a jelentõsége a hadianyagokon kívül, fõleg PE-nél.
(Nem szép az Olasz foci, de néha "eredményes" is tud lenni.)
Tudom nem pontosan ugyanaz a játék, de játékmenet azért szinte teljesen egyezik, a COHO topic pedig halott ehhez képest, mert itt mindíg is ment az a brainstorming, ami egy ilyen játék topicjában elvárható lenne.
De a játék közepén elvérzik a többivel szemben, mert kifogy a masszívabb egységekbõl - kivéve Hetzer - és az ellenfélnek mindig van a tarsolyába válaszlépésre lehetõsége - jobb játékosnak még akár alapegységekkel is, szerintem - , bármelyik doktrínát is választja PE.
A vége megint lehet a PE-é - Párduc - , de ahhoz valóban profi módon össze kell rakni a pályát és ezzel együtt az ellenfeleket is - itt még vannak hiányosságaim, ahogy a megindulásnál is PE-l. 😞
Félpályáról, vízszintesen belõhetõ terepen csak az 57mm-esem csücsül, pont azért, amiért az AT HT is, persze a közelében fedezettel, elõtte fedezékben a "szemmel" - a 2 között azért érzõdik a tûzerõbeni különbség, amit viszont amcsinak kell(ene) kihasználnia (azaz a JEEP a "kanyarban" várja az AT HT-t, ahol annak elvész az "500m-es" lõtáv-elõnye - Az "üldözés" is csak egy ilyen helyig tart és a patthelyzet az Amiknak kedvez). Mivel PE nem rendelkezik aknadetektorral, ezért a "lelassításához" azt használom (M8 is rakhatja a "szabadidejében") - amíg nincs mozgó "aknám" pl. a Ranger személyében. Továbbá nehezen jön át a HK-akadályokon is, megfelelõ egységek hiányában - az Ami mérnök olcsóbb a Kettennél és "ingyen" dolgozik (ha csak leválasztja a PE gyalogságát a gépeirõl, már megérte, mert külön-külön már verhetõk, megfelelõ taktikával és egységekkel...). Nem azt mondom, hogy a legelején, de középen már fogható a PE frakció, mert az M8-ak is vannak olyan masszívak, mint az õ gépeik, a doktrínás gyalogos egységekkel meg elvész az az elõnye is - tehát mire megvolna PE-nek a csapásmérõ ereje és annak az útja az ellenfél bázisáig, addigra annak jönnek ki a jobb egységei. (Ami páncélos doktrínájával a gyors M8 is tud pontot foglalni, így ua-t el lehet PE-l is játszani, amint õ a legelején az Amival - SE d. persze ezt komolyan hátráltathatja, de akkor nincs LV vagy Hetzer sem. Ketten ellen a pont megerõsítése hatásos, ha meg a blob, vagy az AC-k akarnák foglalni azt, akkor addigra már ott van a "fogadóbizottság" is...)
A Britekkel nagyobb pályákon érzem "kellemetlenül" magam, mert a gyalogság nem képes együtt mozogni a gépekkel, ill. a telepíthetõ állásaik már nem nyújtanak kielégítõ tûzfedezetet a nagy tér miatt - kivéve tüzér doktrínát. Hiába foglal piszok gyorsan pontot a Brit gyalogság, ha azt megközelíteni csak csiga lassan tudja. A "normális" páncéltörés hiánya is zavar kissé. Ezen nép sikeressége nagyon pálya- ÉS ellenfél-függõ - nálam, + nem nõttek úgy a szívemhez, mint az a szerencsétlen PE. :S
every_body_tells_a_story
Hát ezt nem mondhatnám. Többek szerint a legerõsebb frakció volt mielõtt lehúzták volna, de akkor még elég kevés 1v1-et toltam, úgyhogy errõl majd valaki rutinosabb emberke írjon.
Kotomicuki! Gondolom inkább 2v2-t szoktál tolni, ott tényleg elég silány tud lenni szegény PE, de 1v1-ben egy profi játékos már tudja kompenzálni ezeket a hátrányokat. Sõt, britek ellen szerintem határozottan jók tudnak lenni, elég nehéz megfogni egy 2 vagy 3 ketten majd AC spam+marder+assault gren kombót kiegészítve egy 88-assal és még mondjuk egy wirblewind-el.
Zsocitól tanultam, hogy PE hibamentes játékot igényel. Namost ha AT HT kerül 3! jeep és mg tüzébe, akkor az nem utal hibamentes játékra.
Tehát amivel én küszködök a túlélésért az még túl erõsnek számít(ott)?!
Ez õrület!
Az amcsi lurkók nem bírtak velük, ezért bosszúból még gyengítettek a leggyöngébben?! 😞
(Az AT HT vs. 3 JEEP/MG meccs vége ált. 1:1 veszteséggel zárul, ha nem pucol el a HT azonnal, ill. gyengesége miatt a javításra is célszerû kivonni a tûzvonalból, ha nem csökken az ellen nyomása...
Ez persze, hogy unbalance, de álmomban sem gondoltam, hogy ezért még a HT-t kell gyöngíteni - már az nevetséges, hogy 25-30 muni kell a "képességeinek" az aktiválásához, amikor az "ingyen" is a használhatatlanságot súrolná...
3-4 jobb-képû Tommy-boy raj with BAR párban fogyasztja el õket, némi fedezék mögül - a hasonlóan "erõs" többi HT-kal és felderítõjármûvel egyetemben - , és akkor még 57mm-s/Ranger/M10 támogatást sem kaptak...
...és ez az "alap" páncélvadász túl erõs?! Nevetséges!)
Ez mit tenne a balance-szal?
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
Doktrinát meg valóban illik választani a frakció és az ellen játékának ismeretében.
Igen, a sapper PIAT valóban opció és így muni igényes, de natur válsztható.
Német oldalon a WM 2. gyalogsága (a 4 fõs, a "jobbik", nem az 5 MP40-esíthetõ) választhat az MG42 és a PzS. közül KETTÕT, így akár dupla MG42-st is használhatnak - darabja 75 muni, mindegyiknek. Ehhez semmilyen lemondásra nincs szükség, csak hadianyagra.
A PE-nél valóban TD doktrínához kötött a dupla PzS. használata (3 'fegyver' lehet náluk, az egyiknek(?) kell idegennek lennie, azaz még egy M9-t(BAR-t, stb.) fölvehetnek hozzá). Ekkor 330 MP-ért már dupla élvezet, azaz már használható is vre a páncélvadász gyalogság, mert addig ~ a JEEP-nél megáll a tudomány, képzetlenül és szimpla PzS.-l. Viszont így nincs légvédelem és használható tüzérség sem - ha érvényt tudok szerezni a tapasztalt, 4 osztagos tankvadászoknak, akkor még elviselhetõ az utóbbi hiánya, de az ellenfelek sokkal többféle gyalogosirtó lehetõség közül választhatnak, mint én hatékony támadóból: PzS. gyalogság és Hetzer/Párduc vs. aknamezõ, P47(2x, akár), pop. limit mentes géppuskafészkek, bárhova dobható és nem rossz gyalogos (és ATG) egységek... Ezekre légvédelem hiányában lépni nem tudok, érdemben. Ha legalább a PE-gyalogosok gránátjaikhoz nem kéne muni halftrack, hogy használhatók is legyenek egy támadásnál többször. 😞 (Plusz nálam az amcsinál van 'sürgõs segítség', amikor az egységek csak a fele pop. értéket fogyasztják, így akár 2x akkora max. egységlimitje is lehet - igaz, random egységekbõl, map-szélrõl.)
A tüzérség összehasonlítása is hasonló képet mutat: ha van jó (Hummel és off map), akkor nincs LV és már középidõben használható, nehezebb egység (Hetzer) - ez, az amúgy is harmadosztályú alapegységek tükrében nagy csapás... - , se dupla PzS., de kaphatok az akár fél-harmad pályát belövõ 25 fontostól, Priest-tõl, 105mm-stõl és a térképen kívülrõl többet is - az alap SdKfz 251/2 meg nem egy nagy eresztés, ha nincs a lõszeres a hátsójában állandóan, ez a csoport meg szinte bárkinek csemege és állandóan felügyelni õket... 😞 (Ekkor lehet, hogy haza tudom futtatni az - EGYIK! - ékét, de nem vok pro, hogy abban nagy kárt is tudjak csinálni ezzel. Az aláaknázással is csak ideig-óráig lehet szórakozni, de ha nem tudom megsemmisíteni az egységeit - persze, hogy nem a Rangerekkel megy foglalni - , akkor az megint csak késlelteti a véget. Az útakadály + Hummel kombó sem hoz minden esetben kielégítõ eredményt.)
Ha meg még nem is választanék PE mellé doktrínát... 😞
A doktrina egy lehetõség csupán, elõnyt lehet belõle kovácsolni jó választás esetén, de nem muszáj választani.
A WM-nek meg a legjobb a páncéltörõ gyalogsága a dupla PzS. (opció) miatt, bár nem olcsó (alapegység 300+(?) MP + 2x75 muni), és mindez alapon, még csak doktrína sem kell hozzá, mint a PE-nek. 😉
Lehet, hogy elõnyként van általatok kezelve ez a doktrínásdi - mint + opció - , de a szememben az is csak egy korlátozás a sok közül. :S
Félreértés ne essék, nem ellene vagyok, de azzal is csak korlátozzák a játékos lehetõségeit, ha pl. a PE-nél ( 😊) ) csak úgy érhetõ el 1-2 alapvetõ dolog, és közben a másik 2-3 lényes ezzel meg elérhetetlenné válik. 😞
WM-nek ennyi sincs. 😉
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
Ezt inkább úgy értettem, ha egy játékstílus köré épülõ termékeknek, itt az RTS és az azt képviselõ játékok, mint pl. Dune2, C&C, AoE, CC III, SC, stb., idõrõl-idõre vmi újat kell felmutatnia, mert, ha csak a grafika változik, a játékmenet marad ua, akkor borítékolható a bukás - de ezek szerint ez oda-vissza megállta a helyét.
Ebben a megújulásban számomra is üde színfolt a CoH, de még nem teljesen jó. 😊)
A "Z" nálam kimaradt, mert nem tudtam nem CRC-hibás példányt beszerezni belõle és akkoriban még jelent meg annyi jó játék, hogy 1-1 kimaradhasson. 😞
A CC III-ban pedig pont az volt a jó, hogy a kampányon belül nem teljesen a balansz volt a fõ cél - a német (nehéz) HK-k itt is megsínylették azt, mint minden angolszász és orosz fejlesztésben <#duhos2>#duhos2> - , hanem a valóságnak megfelelõen, mindig változott, de legtöbbször mégis megvolt az egyensúly, vagy egy kis taktikával meg lehetett teremteni azt -> Sárkány ellen Sárkányfû, ami a CoH PE frakciójánál szerintem nem teljesen valósult meg. (A Britek is egy szegényes egységkészletû frakció, de ott legalább majdnem mindenre van 1-1 alap egység - kivéve páncélvadász gyalogság, amit másként kell megoldania, de kicsi, vagy "szûkíthetõ" pályákon ettõl még gyilkos egy népség.) <#worship>#worship>
Ám kétségtelen, hogy jól látja wm-et a fickó, command per clickje, gyorsbill.kezelése is figyelemre méltó.
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
A netem meg azért nem rossz (15MB/s)szóval nem értem érdekes az Il2 sturmoviknál ezt nem csinálja csak akkor a fullon van a szerver!😄
Vagy a sávszélességgel van baj!? azt hogy lehet javítani!?
De ezzel az online veriónál egy két dolgot nem értek !Gyõztes csata után mi alapján osztja ki a suppolyt!? Mert mindig 500és-700 között kapok!:S
World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105
World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105
És még mindig olyan.