8857
-
bekefi7 #7530 Én a rangsoros verzióra tippelek. Egyrészt a balance miatt, másrészt pedig aki kevésbe profi az sokat tanulhatna, okulhatna egy pl.:Wayne típusú játékos mellett. -
#7529 Keresd ki itten e
-
santibi #7528 Üdv Srácok%
Új vagyok a stratégiai játékok terén. COH-ban elakadtam kicsit:S. Ott járok mikor 500-500 pontról indul a küldetés és nem igazán sikerül ezt megnyerni elegendő ponttal. Van valami jó stratégiátok?:) -
#7527 Azt írtad legyenek rangsor alapján csapatok. Szerintem egy valós rangsort nagyon nehéz lenne felállítani, főleg, hogy nem ismerünk mindenkit személyesen. Meg az is kétséges, hogy melyik frakció alapján rangsorolsz. Például lehet hogy én a US. játékom alapján a "7." vagyok, de a PE rangsorban meg a "14.", stb. Arról nem is beszélek, hogy pl.: Wayne joggal mondaná, hogy miért én kapjak egy kőnoobot, ezzel nagyban lecsökkentve a nyerési esélyeim, mert két középszerű játékos, (szerintem) simán lenyomna egy első-utolsó párost. Persze attól is függ, mennyien vannak összesen, stb.
A random csapatokban viszont mindenki egyelő eséllyel kapna jó, rosszabb társat, és még ha az 1. a 3.-at kapná, akkor is születhetnének meglepetések egy-egy játékban.
Következő kérdésem a néphez: Véletlenszerűen összesorsolt 2-es csapatokat akarnátok inkább, vagy egy rangsor alapján döntsük el, hogy ki-kivel alkosson párt, így több esélyt adva a balance-nak ?! -
HunZsoci #7526 Haha, Wayne-nek mondod hogy miért jó a 2v2AM:D? Hogy megtanít figyelni a másik playerre, meg sokat lehet belőle tanulni a játékból:D? Ezek igaz dolgok, Wayne szerénysége miatt nem fog körberöhögni ahogy én megteszem, de tényleg, te tudod hogy Ő HTWayne and HTAshen nevű társa 2v2 ranked ladderben nagyon-nagyon sokáig a világ első párosa volt, LV.20 allied:D, én úgy tudom, meg sem tudtál őket előzni, csak szimplán törölte az accountot mikor abbahagyta egy időre a játékot...
-
Quent1n #7525 Na skacok csináltam egy Company of Heroes Hungarian Community oldalt a Facebook-on. Közösségi site típusú. :)
http://www.facebook.com/pages/Company-of-Heroes-Hungarian-Community/168622189847778
Mivel közösségi oldalakon szinte minden nap megfordulunk így gondoltam nem rossz ha van egy ilyen csoport ott is. Csináltam 1-2 fórumtémát is kezdetnek.
Bármi észrevétel van/valaki szeretne admin lenni szóljon! :)
-
Quent1n #7524 Pedig a random 2v2 ből sokat lehet tanulni. Pl. a szavak nélküli kommunikációt, hogy folyamatosan figyelj a társadra is, és reagálj arra, hogy mit csinál. Ha idegenekkel megtanulsz jól együttműködni akkor egy ismerőssel még könnyebb és gördülékenyebb lesz. + az imba sorsolások miatt még kemény meccseket is tolhatsz. :) -
Quent1n #7523 Ha lesz valami ebből a kezdeményezésből megyek szívesen. :) -
HunZsoci #7522 Jaja, én félreértelmeztem akkor egy előző irományt, nem akarok senki nevében sem beszélni^^ -
#7521 Nem Zsoci a hibás, #7510-es hsz.-emből gondolhatta. De azt csak szarkasztikus poénnak szántam, a tegnap estén okulva. Amúgy köszi hogy benne vagy, örülj neki, hogy mindenki téged akar társnak. -
NovaTerra #7520 Wayne mikor jelentkezett? Nem baj végülis, nem akarok elrontója lenni semminek, csak jobb szeretek magam jelentkezni valamire.
-
Fifus #7519 A CohO-ban nem érzek túltápoltságot se hősök, se army itemek terén. Aki benga ugyanazért benga, mint itt. Több dolog is javítva lett a peccsek során. De nem védeni akartam, nehogy kiközösítsetek... -
CAC #7518 Jaja, meghirdetem én szívesen, csak úgy vagyok vele, hogy gyorsan pattintsuk fel az oldalra a képeket, és akkor késznek mondható. Akkor már publikálom egy rakat helyen, és biztos lesz pár jelentkező is.
Szóval beírhattok engem is, de nekem elsődleges fontosságú az oldal készítése, a szórakozás csak azután jöhet számomra. -
Fifus #7517 Nekem kéne egy gyengébb társ, vagy csak picit erősebb. De fehér holló. -
HunZsoci #7516 Ez a két csapat az már pont a napi átlag este 8 körül, ahogy eddig is toltuk napok óta:D -
#7515 És az esti (Wayne ellenes) gyakorlásokba már most sokat fejlődtem, ha játszok random AM-et és nem f@szkodik a társam, akkor 10ből 9x nyerek. És most nem is nagyon tudok koncentrálni, vizsgaidősuck van... -
#7514 Jó hát CACnak meg kellene hirdetni itt-ott, főleg a HT honlapon, meg a BP. cseten terjeszteni, egy kis médianyilvánosságot neki, vagy mi.
De csak felvetettem, hátha lennének rá érdeklődők, egy nap alatt két csapat már nem rossz. -
HunZsoci #7513 Amúgy akkor már négyen vagyunk, az pont 2 csapat^^, ez még eddig kevés,
Wayne
Bekefi
Hector
HunZsoci
?
?
?
...
??? -
HunZsoci #7512 Mint a szart^^ KETTTENSPAAAAM ftw!!! -
HunZsoci #7511 COHO egy hallívúúúdííí zsidó hakni^^
Magyarán szólva parasztvakítás... Van elég imbalanced dolog itt, várom-várjuk is a patchet mint a messiást, de CohO amikor egy agyontápolt szétszuperhősözött, veterán osztagozott akárki szembejön, és a rengeteg pontját félpercentként off map arty dobálására költi, erre én nem vagyok kíváncsi, még ingyen sem...
Vedd meg TOV-ot, neten filléres már, és gyere játsz te is velünk, itt 4 nép van(vagyis 3 rendes meg a Britek^^), a 2 helyett, és még így is kiegyensúlyozottabb a történet... -
#7510 Wayne
Bekefi
és (random) Wayne ami, Bekefi brit, Duclairen. Naaaaa letolnánk őket Zsoci? -
bgabor #7509 Milyen kár hogy COHO-t nem játszotok. -
HunZsoci #7508 Wayne, senki nem mondta hogy te olyan jó játékos vagy, meg hogy nem hibázol elég nagyokat 2v2 ben, csak azt állítottam ami ígaz is, hogy annyival jobb vagy mint itt bárki, meg pont annyival hibázol kevesebbet mint itt a többiek 2v2 ben is akár, hogy kapsz innen egy átlag playert magadmellé, és az a csapat nyerni fog, ez most borítékolható^^. Egyetlen esetben tartanám jó ötletnek ezt a dolgot, ha felállítunk egy körülbelüli rangsort, és ragaszkodunk hozzá, hogy TE a leggyengébb láncszemmel lehetsz csak egycsapatban, ahogy Okmányiroda a második leggyengébb emberrel és így szűkíteni a kört, mert randomban megkapsz innen egy jobb embert, és értelmetlenné válik a dolog azonnal...
Én benne vagyok amugy ilyenben, már csak just for fun alapon is, de kíváncsi vagyok azért hány induló playert/csapatot tudnánk összeszedni, és utána ki mennyire tartaná be a korai lelkesedést hamar letörő pár durva loss után esetleg azt ha már ő nem is esélyes, a többiek miatt még le kell játszon X db mérkőzést, hogy azt le is játsza...
Nos akkor én Jelentkezem, ezen ne múljon. Igy már Hectorral, mivel ővé az ötlet, gondolom 2en vagyunk...
Ki az akit érdekelne és jelentkezne még?
Hector
HunZsoci
?
?
?
... -
NovaTerra #7507 Nem vagyok én olyan jó játékos, 2v2-ben sokszor elég nagyokat hibázok. Random 2v2-nek nem iagzán látom értelmét. Elvileg a csapatmunka a kulcsa a győzelemnek. Még most, hogy többször játszunk 2v2-öt, így is gyakran csap át a játék 2x 1v1-be. -
HunZsoci #7506 Nem vagyunk hozzá elegen, max lenne 4 csapat...
Nincs értelme, akinek mákja van, Wayne-t kapja, és ők nyernek a végén, főleg ha a jobbak közül kap a sorsolás szerint társat, mivel ez a sorsolós a lehető legrosszabb dolog lenne, egyáltalán nem a valamennyire is kiegyensúlyozás alapján lennének a csapatok, hanem totál véletlen döntene ami nem jó, én egy Wayne+Okmányiroda teamet nem szivesen vennék egy itteni házibajnokságban, csak mert "ezt dobta a gép". Ha már ilyen menne, fel kéne állítani egy nagyjábóli erősorrendet az összes induló játékos közt, és az első az utolsóval s így szűkíteni a kört, másképp játék nem igen lesz, Wayne megkapja Orobit szövetségesbe, engem Axisba, Okmányirodát bármibe, Bekefit szövetségesbe, és onnantól értelmetlenné válik tovább a történet... Amőgy ötletnek nem volt rossz, de szerintem el fog halni ez a dolog, jó ez a kis nemhivatalos este 8 körül összecsördül aki befér-ráér/megüti a szintet magyar, ami kialakult a napokban szerintem, just for FUN^^ -
#7505 Az esti meccs előtt támadt egy ötletem.
Mit szólnátok hozzá, ha hetek, hónapok múlva rendeznénk egy SG-HT, 2 v. 2 házibajnokságot. Azért, hogy elkerüljük az imba csapatokat, a játékosoknak egyenként kellene nevezni, és a nevezés után random alapján döntenénk, hogy ki, kivel alkot egy párt. A párok végig maradnának együtt. Ez után jöhetne a párosok random összesorsolása, akik csak a meccs előtt tudhatnák meg (mondjuk 1 órával), hogy melyik embernek milyen frakcióval, melyik pályán kell helytállnia. Persze ez is véletlenszerű sorsolás útján dőlne el. Természetesen ekkor történne a sorsolás, hogy semmi susmus ne legyen. Minden meccs után a továbbjutókra ue. szabályok lennének érvényesek.
Mi a véleményetek? -
NovaTerra #7504 Amikor még 2v2at-t játszottam Ashen-nel, akkor elég sokan játszottak és ezt a map-et allied favoritnak tartották. Szóval ezen a mapen elég jól lehet a közvélekedés szerint az amcsikkal is nyomulni. Egyébként duclair-en egy bunker sokkal hatásosabb, mert 360 fokban lát, míg itt el lehet mellette menni a fedezékek miatt. -
#7503 Bunker spam alatt azt értettem, hogy lebontottunk egy bunkert, vérrel, verejtékkel, és nőtt helyébe legalább egy új. US. ugye nem tudja ezt a taktikát nyomni, neki az építményeit a volksok is szétszedik. WM, PE mortar>>US mortar, erről nem is írok többet. A pálya tele van házakkal, ami megint csak a PE kommandósoknak kedvezett.
A bunkert szétszedheted 150 Munis howitzerrel (jobb esetben, de nem mindig pusztítja el), vagy AT gunnal, tankkal még, de nekem a Hellcat + howi kombóval egy darab bungit nem sikerült leszednem, sőt az M18 bele is döglött MG-vel a tetején, ami -75 muni volt. AT gun-t WM mortar, PG, Falschirm eszi, szintén esélytelen.
Fejlesztettem engiknek democsomagot, de a medic bunkerben kempelő mg-k miatt úgyszintén felesleges volt. Mire elkészült az on-map howi, meg jött a calli, addigra már bebuktuk a játékot.
Nem baj, nem azért írtam, Wayne tette a dolgát, én is ezt szoktam csinálni, még nagyobb pályákon (pl. Duclair) is, Zsoci meg az 5 kommandóssal feldobta az i-re a pontot. Lényeg, hogy gg volt egy kakiszar mappon. -
HunZsoci #7502 Jaja, bunker spam az nem 1-2 max ami volt, egy mortart hozott volna valamelyikőtök, meg rátoltok egy off map arty-t, és bomlik a vonal, és akkor muszály lettem volna elkezdeni költeni a beraktározott teljes 3.-ik birodalom aranykészletéből, ami nálam figyelt otthon, szükség esetére^^
Mikor aztán meglett a 3 Cp, akkor viszont folyamatában behoztam 5 falschirmet ahogy a cooldown engedte, mindnek tudtam volna adni kis kezébe Fg42-t, volt pénz butterflyra, meg a 3 pg nek schreckre... Addig azért mondtam, 1v2 volt, mert gyakorlatilag én csak lézengtem tényleg, és készenlétbe tartottam a devizatartalékot...
Buzi egy map volt amúgy, abból a szempontból, Fuel az kajak nincs rajta annyi, hogy PE életképes legyen igazán... -
NovaTerra #7501 Bunker spam? Kettőnél több bunkerem soha nem volt egyszerre. Csináltam én már olyat 1v1-be is, hogy 10 perc körül nyolc bunkerem volt, ha nem több.
Egyébként megnéztem a replayt, és elég gáz, hogy a játék elején Zsoci 1500 manpowert, 400 ammot meg pár száz fuelt halmozott fel. Nem igazán értem a dolgot. Amikor mondtam neki korábban, hogy ne hozzon mortar ht-t, mert drága a benzin, hozok én, akkor azt úgy értettem, hogy költse másra, nem pedig nem hozhat:/. -
HunZsoci #7500 Nem a Zsoci-Wayne párossal szemben nem szégyen soha veszíteni, hanem Wayne+akárki párossal szemben soha nem szégyen nekünk veszíteni^^, jól toltátok persze, vitán felül! -
#7499 És hozzáteszem, hogy a kari jobban tolta nálam mind2 meccsen, amit a statisztika is alátámasztott. Egyébiránt jók voltunk, mi is. -
#7498 Leszek én is, meg LechnerKari is.
Azért nem egyedül játszott 10 percig, ennyire ne legyünk könnyelműek. Tény, hogy jobbak voltatok mind2 meccsen, de a másodikra kicsit mi is jobban odatettük magunkat, csak nem volt se összhang, és a végére elfogyott a szufla. A Karcsi szerintem csak a cali. miatt ment armorra, de ha mondjuk air lett volna, és egyszer-kétszer strafe-el, vagy Wayne bunkereibe beküld egy satelcsomagot, akkor talán-talán a végén is bírjuk.
A lényeg, hogy kiegyenlített küzdelem volt a végéig, és egy Zsoci-Wayne párossal szembe nem szégyenlek veszíteni. -
HunZsoci #7497 Orobi leszek, aha.
Wayne, mondtam hogy láttam amig jó vagy bunkival középen, bírod az 1v2t, néha mikor kicsit arra jártam a 1.5 v 2-t, addig kicsit eszegettem közben, meg úgy elnézelődtem, tudtam hogy megnyered nekünk, mondom legyen már izgalmas neked is, nekik is:D. Aztán mikor meglett a falschirmre a 3 cp, abban az időben is jött ki a schreck fejlesztésem Pg-nek, onnan azért elkezdtem játszani, de ott már igen nagy fölényben voltak, meg rajtad is éreztem hogy kezdesz elégedetlen lenni, és 2v2 lett már a vége, úgy meg hoztuk azért^^. Mindneki jól járt, szoros lett így, ez kell a népnek, a végén sztem azért már aktivizáltam magam, jó-jó, elején volt egy 20 perc hibernáció:P... -
oroberto #7496 Valaki lesz ma este fent? -
#7495 WM-mel minek mikróztál ennyit? Mondjuk, egyszer-kétszer próbáltalak kerülgetni, de az a bunkerspam amit lenyomtatok, esélytelen dolog volt számomra azon a mapon... -
NovaTerra #7494 Megnéztem az utolsó meccs statjait. Zsoci, te 777 parancsot adtál, én meg 2143-at. Kicsi elkényelmesedtél. Egyébként, az elején azért mondtam, hogy hagyd az a riflemen-t a háznál, mert az egyébként sem lőtt, de az mg őt, igen. Az mg-t meg a másik riflemen lőtte. -
Fifus #7493 Aztán persze van olyan spíler, aki tud egyszerre 10 dolognál többre is figyelni. A cpm nem számít akkorát, inkább a játék ismerete. Párszor már kibeszéltük itt. -
szoszibá #7492 Ez szerintem éjjel nappal ezt veri. Élete nincs az ilyeneknek. Sajnálom is kicsit... -
Fifus #7491 Nekem kb olyan volt, mintha még tv-t is nézett volna közben. Pedig tudtam mire számíthatok, de ez van. Azt írta, ha itt akarok maradni, játsszak többet. Maradok lelkes amatőr azt hiszem.