• Kotomicuki
    Asszem megint félreolvasható voltam, vagy csak CAC kelt fel bal lábbal...?! :(

'szal a mondandóm lényege, ha még egyszer átfutnád, CAC, megköszönném, az volt, hogy a játékegyensúlyt próbálják meg belőni a patch-ekeben, de mivel még mindig nem jó - sose lesz az, de ez így van "jól" :D - , ezért kell újra és újra ennek nekifutniuk. Igen, az égető problémák mellett, minden kiadó tesz publikus, vagy rejtett anti-warez dolgokat a játékuk javításába (nem menjen az előző töréssel a frissített játék - mert, ha tényleg csak az adatfájlokat piszkálnák meg, akkor nem kellene minden egyes verzióhoz külön programkód crack, ugye...). A k.k. T. "felhasználó" biztos, hogy szembesül vele, bár aki eredetivel "kényszerül" játszani, azt ezek a bajok, szerencsére (még), nem érintik. :)

Azt ugye nem kell(ene) bizonygatnom, hogy a picipuha operációs rendszernek csúfolt bug-halmazai messze állnak a tökéletestől - önhibából (hozzá nemértés, megbántott alkalmazott), vagy "kérésre" (az a sok hárombetűs, hivatásos terroristaszervezet és akik mögöttük állnak), bár ez most, ebből a szempontból, lényegtelen - , így minden rájuk, bármelyik szinten építő alkalmazás, driver, stb. sem lehet hibamentes (önmagában még igen, de onnantól, hogy kapcsolatba lép a nem-hibamentes systemcore-rutinokkal, onnantól már problémák keletkezhetnek). Azt azért halkan hozzáfűzném, hogy ha hibáról beszélhetünk a CoH esetében, akkor ez a fagyásos hiba a leggyakoribb, legáltalánosabb jelenség (ezen a fórumon is) és nem warez-jogtiszta függő!

Hogy miért kell a grafikai részletességet visszavenni ahhoz, hogy javuljon a játék stabilitása (egyáltalán betöltse a pályát, az el is induljon és lehetőleg ne fagyjon ki tíz perc után), erről egy Blitzkrieg-mod "support" oldalon olvastam, még régebben, miután nekem is ilyen problémám volt a "kőkorszaki" gépemmel, ahol egy nálam, ez ügyben bizonyára többet tudó - az alkotókhoz igen közelálló - egyén ezt levezette. Amit megértettem belőle - az angolom távolról sem perfekt, de fordítót nem használok:
    egyes hardverkörnyezetekben keletkezhetnek olyan (be)szűkülések az információáramlásban (minden a legjobb, legújabb - az eladó szerint - , csak legalább az egyik lényeges eleme a gépednek nem bír megfelelő "áteresztőképességgel"), ami miatt a játék motorja nem kaphatja meg, kellő időben a megfelelő információ(ka)t - és ekkor "Ő", nemes egyszerűséggel felteszi a kezét... - ; ezen segíthet, ha a(z oda-vissza szállított) grafikai információk mennyiségét csökkentjük az egyes beállítások butításával.
    Persze, ha más ezt jobban tudja, akkor kérem, ne tartsa azt magában! :)
    PS: Nekem ez bevált, azóta nem fagyok! :)
    (Ezen művelet más játékprogramnál is segíthet: ugyan csak 'Frame Per Sec' javítást ért alatta az átlag-user, de a lényeg ott is ue. A CoH motorja viszonylag sok információt kell, hogy számítson, valós időben, ha ezen kritikus adatok nincsenek meg a kellő időben, a kellő helyen, akkor bukta és fagyás/összeomlás van. A Relic annyit segíthetne ezen, hogy a játék motorját olyan irányba alakítja át, hogy kevesebb esély legyen ilyen adattorlódásra/adathalmozódásokra. De legalább azt megoldhatná, hogy jelezze ezen problémáját a játékos felé a program, ne csak "kiakadjon" és ne a fórumokat kelljen ezért, állandó jelleggel teleírni, mivel egyik felhasználótól sem várható el, hogy hardver-szoftver-guru legyen.
    Lehet megkövezni... :D )

Ezek után le kell írnom - hátha...:
    Ha valaki netán magára nézve sértőnek találta azon hozzászólásom [közötti] részét, akkor Tőle bocsánatot kérek! Nem bántó jelleggel írtam, csak mintegy magyarázatként a "patch-ínségre".

Végezetül: megköszönöm gseldon fórumtárs kiállását mellettem! :)

...
    Természetesen várom még a megerősítést, vagy cáfolatot a '2 db, dupla PzSchreck-s egység (inkább PE, mint WM) vs. géppuskafészkek (USA, Brit) szemből, a legújabb patch-ben' ügyében, köszönöm! :))
    (Még mindig nincs nálam a "nagy" gép, így ezt, miközben gyakran internet-"hiánnyal" is küzdök, nem tudom saját kezűleg leellenőrizni, de ettől függetlenül érdekelne a dolog. :(( )

[Hhmm, az villant át az agyamon - t'om, most gonosz (és tudatlan?) vagyok :)) - , hogy a v2.301 -> v2.601 AI "butítása" (gépi ellenfél ellen játszva ez nagyon szembetűnő volt számomra, a Blitz'-mod is megsínylette az alapjáték mellett) egy anti-warez húzás lehetett (arra azért nem gondolnék, hogy javítani szerettek volna, de ilyen csúnyán mellényúltak...), hiszen a "jogtiszták", zömében csak multiznak a CoH-al, így ott ez lényegtelen, a scriptelt kampányokban ezt meg még lehet korrigálni, azaz, nem annyira feltűnő, mint a tisztán AI irányította ellenfelek ellenében. Reklamálni meg nem lehet warez-zal a kiadónál, ugye?! :D ]