-
Kotomicuki #7908 A válasznál fogyott el a havi 50 MB-om, így kicsit késtem vele, sorry:
(VP- és nyersanyagpont köré épített brit emplákkal és a sleppjükkel szeretnék vmit kezdeni, a kezdő bázisa másodlagos - ha odáig eljutok már nincs sok problémám abban a játékban, ált.)
"Mint mondtam nem a nest érdekel elsősorban (de ha egyszer - ált. csak - rajta keresztül lehet bemenni oda - a 40mm-shez már nagyobb erő szükséges), hanem amik mögötte vannak: pl. az ágyúja, a 17 fontos ATG - hogy a gépek is bejöhessenek irtani - , meg a HQ-ja.
Az AT nade erősítésének örülök, mert ők jöttek másodiknak: amíg "töltötték" a PzSchr.-t, addig dobálóztak a fiúk - ha éppen volt muni rá. De ezeket is kézbesíteni kéne vhogy, hogy érjen is vmit ez a lehetőség...
A Mortar-ral kacsázhatok percekig, ezzel ezen az egy helyen lekötve a figyelmemet, meg az eredményre váró haderőmet is - közben ellep(het)ik az ángliusok az egész pályát... :(
Ezért kellet egy, a Mortal HT(k)-nál gyorsabb megoldás után néznem. Igazad van, ez sem mindenható, de ha adottak rá a feltételek, akkor az aknavetőzgetésnél gyorsabb, biztosabb eredményt produkál, még ha annál kockázatosabb is.
Gondolom a humán ellenfél sem nézi ölbe tett kézzel, ahogy hullik az "áldás" a bázis(kezdeményé)ra(/e), a lerohanásra meg nem biztos, hogy fel tud készülni - ha esetleg a pálya másik oldalán szemlélődik/akciózik (a Humán, mert a gép(i), mintha mindenütt ott volna), mert ő a jelenlétünkről csak a legutolsó pillanatokban szerez tudomást, ha szerencsénk van (HMG-nest elvesztése, utána meg már bent is vagyunk a fiúkkal - tüzérséget csak nem hív a még meglévő sajátjaira...).
Az aknák előtte, mondjuk, elég hatásosak a legénységünk ellenében, de a kockázatot vállalni kell, ha már "gg"-be hajlik részünkről a játékmenet.
Ha vannak gyalogosai beásva, akkor a M. HT gyújtógránátjaival indul a mulatság, ezt meg a PG-k flame gránátja követi - az MG-nest felszámolása után.
Ha esetleg kevés az első négyes és még látok lehetőséget a rombolásra, mert nem érkezik komolyabb felmentő sereg, akkor a maradék (ide már jó a nem vet 3-s PG is) a második hullámban fut be, amikor már az elsőknek szaladniuk kell az életükért - ez esetben, mivel nem tudok gyorsan parancsokat osztani, nem a rájuk várakozó, a M. HT-t fedező, Inf. HT-z futnak feltöltésre, hanem a saját bázisra, hogy az ellenféllel tudjak "törődni".
A "bázis" lehet egy VP is, aminek a "kitakarítása" és elfoglalása feltétlenül szükséges a győzelemhez, ne csak a kiinduló állások, a HQ által amúgy is magukra hagyott géppuskafészkeire gondolj - az 500 pont nálam hamarabb el szokott fogyni, mert nem tudok még mindent gyorsan átnézni, parancsokat kiadni, így gyakrabban kerültem kényszerhelyzetbe/időszűkébe, mint Ti a multiban.
Meglehet, hogy multiban, mire idáig jutna a techellés, addigra már javában a játékvégi összesítő táblázatot nézi a játékos (1 vs. 1 pályákon főként), de a "bázisfoglalós", gépi ellenfeleknél - nekem mindenképpen, már csak a "bénaságom" miatt is - tovább tart a játék(menet). Ehhez a mókához meg a vet 3-s ÉS techhelt gyalogság szükségeltetik, amihez idő és nyersanyag is kell - a veteződés a harcokban, ha nem vesznek oda az egységek, azért könnyebben összejöhet, mint a fejlesztések ellenértéke (de mint mondtam, az épületekből kihozható PE-járművekért nem rajongok annyira, hogy velük töltsem fel a seregem a limitig, így ált. marad a gyalogosok fejlesztéseire is nyersanyag - bár, a gyalogsági harcmodor erőltetése meg pont a Hetzer elől veszi el a manpower-t, a veszteségek pótlása miatt).
A papírvékony páncélzatú, drága járművek helyett meg inkább PzS.-l + At nade-l (+ Teller-l) darálom a Stuart-os és Cromwell-es járműparkot, mert így legalább az olajam nem veszik el fölöslegesen (Marder, AT HT), marad a gyalogsági fejlesztésekre, amiket jobban ki tudok használni, mint járműveket mikrózni, állandó jelleggel. A vetes és tápolt PE gyalogságot hasznosabbnak ítélem, mint a PE-s járműparkot (ami eleve csak kényszer- és végszükség-megoldásokból áll - ellentétben az USA és Brit egységek zömével, ugye), bár tudom, hogy (önállóan) nem mindenhatóak ők sem. (Ennyiből jobb, számomra a Blitz'-mod, mert ott csak a nyersanyag (és a CP) korlátozza a valósághűbben paraméterezett egység-választékot - meg ritkán az MP-limit is.)
PS: Remélem hamarosan lesznek újabb közvetítések, amiket ugyan nem tudok élőben nézni, de nagyon hasznos és élvezetes időtöltés az utólagos megnézésük a magamfajta kezdő számára (is). :)"
A másik ötletem a 88-asok lettek volna, de azokkal túl sok a gyakorlati probléma ahhoz, hogy már telepített állások közelében lehessen felhúzni őket. (Meg emlékeim szerint a bázisunktól elvágott területünkre nem is építkezhetünk, pedig "hátulról" könnyebb lehetett volna ez is. Esetleg, a pótlásként bejövő HQ-k útjába tenni belőlük 1-2-t... :) )
Ha viszont védeni kell a VP-t és nem tüzérdoktrínára ment a brit (ekkor már a mortal-pit-ek is veszélyesek a hatótávjuk miatt), akkor első osztályú egységekké vál(hat)nak (camo Ketten/FJ/Goliath sasol nekik; a legénységük pótlása 135 MP, ha az ágyú nem pusztul el, ez meg 4 fős PG-knél már nem tétel), nyíltabb terepen, támogatással - csak idáig is el kéne jutni vhogy...