8857
  • gseldon
    Bocs, de te sem tűnsz olyan embernek, aki nagyon ért a fejlesztéshez.
    A kérdésedre, hogy melyik hibát javítják először egyetlen válasz van csak, a rifleman-est. Arra elég tudniillik 1 paramétert átírni egy xml fájlban valahol, a hw hibát meg lehet bugriportok alapján kutatni, lehet a fejlesztőknek elő se jön, nem tudják duplikálni a hibát, mert az ő környezetük nem olyan, mint a felhasználóé. Ha már legalább duplikálni tudják, akkor lehet az 5 éve megírt kódot kutatni, hogy hol a hiba. Ez nagyon sok idő, fejlesztőknek napjait/heteket vesz el mondjuk új projektekben való fejlesztés elől, ezért nem éri meg. Főleg ha a játékosbázis viszonylag kis százalékát érinti csak. Ha mondjuk nagyon sokat, akkor azért kijavítják, de hogy a rifleman sebzés hamarabb meglesz, az tuti, hiába kritikusabb sokkal a hw bug.
  • CAC
    Na ne beszéljünk már butaságokat! :)
    Tudod te egyáltalán, hogy hogy készül egy szoftver/hogy írnak meg egy játékprogramot? Abból, amit leírsz nagyon úgy néz ki, hogy nem.

Nézz utána a patch-ek release notes-ainak. Látni fogod, hogy az utóbbi időkben szinte csak a játékegyensúly miatt adtak ki javításokat.

Egy majd 5 éves játéknál nemigen lesz neked bugos a szoftver és illesztőréteg között semmi. Tehát azért nincs az újabb patchekben hardverhibákra tapasz, mert nincs rá szükség, nem azért, mert nincs rá idő.
    Szerinted melyik hibát javítanák először egy szoftvercégnél, ha 5 percenként lefagyna a játék egy hw miatt, vagy ha a rifleman közepes távon 1-et sebez, pedig pár játékos szerint sokkal jobb lenne, ha 1.1-et sebezne.
    A warez ellen a 2.101 óta tán ha egy beavatkozás történt, szóval még csak ez a része sem igaz.
  • Kotomicuki
    Ha csak a stabilitással van gond, akkor a grafikai részletességet kell visszavenni, utána az sokat javul - főleg a mod-ok érzékenyek erre, de "gyengébb" gépeken már az alap is.
    Nem, a patch-ek a játék belső, ide-oda (ki)egyensúlyozásért lennének elsősorban kiadva (meg a warez ellen), de mindig "elrontják", így mindig újat kell kiadniuk (már, ha egyáltalán rászánják ilyenre magukat a készítők), amivel megint úgy járnak, mint az előzőekkel. Az ilyen, hardveres-Op.rendszeres problémákra már nem marad kapacitás - ez nagyobb, macerásabb meló lenne (motor-megújítás/átdolgozás, tesztelés az amúgy is instabil driver-ekkel, Op.rendszerekkel...), mint pár változót átírni a megfelelő helyeken (és mindezt negyed, fél GB-ban tálalni, az új törések ellen felvértezve) -> majd a CoH 2-ben, talán. :)

[Hiába számolnák ki, hogy a frakciók egyszerre lépjenek "szinteket" - ez megint csak "szürkítené", egysíkúbbá tenné ezt a játékot - , a "tudatlan" (nem a kellő sebességgel, nem a kellő helyeken kattintók - a Koreaiakon kívül szinte mindenki :)) ) játékosok akkor is siránkoznának a kedvenc frakciójuk "gyengeségein" - ez egy ilyen játék, már az sem mindegy, hogy az adott térkép melyik felén kezd az egyén, innentől...
    Azért a PE-t még megdobhatnák ezzel-azzal, miután combosítottak rajtuk! ]
  • morphologu
    sziasztok. Nektek is sokat crashal a játék pár napja vettem meg a steamen és van olyan pálya amit be sem tölt mert egyből bug. Ilyenkor mit lehet tenni, a patchek nem ezért vannak hogy javítsák?
  • Kotomicuki
    A Master Sergeant(?) fejlesztés után megvívott inf blob csaták eredményeként csak akad már ilyesmi (a Marder-t túl sebezhetőnek érzem, a(z amúgy is gyenge) AT HT-t megint csak - a mikrózás és a (megmaradásuk érdekében feláldozandó) segítők falkáinak hiányában - , így a PzS az egyedüli páncélvadász - nálam legalábbis - PE-nél - + a Hetzer :)) ).
    A géppuskafészek meg lehet bárhol a pályán - jellemzően briteknél, mert USA-t nem nagyon látom ilyet telepíteni, csak a "gépnél"...
    Egy brit bunkerrendszert is érthetsz "bázis" alatt, ha őkelme komplexumát egy géppuska-empla védi a "leggyengébb" oldalról/helyen: a PE inf nem áll meg, már csak az aknavetők miatt sem (ha ki tudja szedni a rókalyukat...), a Boffors elől takarhatják magukat az aknavető-pit-tel, HQ-val; a lövészárokba megy a gyújtógránát, 17-s ATG-40mm-s Boffors: AT-gránát; a többit meg a Hetzer-Párduc (mikrós Marder, AT HT, mortal HT) elintézi; ha gond van, akkor a gyorsítással futás az Inf HT-ig töltődni - kb. ez volt a gyakorlatom/elméletem (2.301-n még működött (Szerintem az utolsó verzió, ahol még normális a gépi ellenfél AI-ja!), nem humán multiban, mindig dupla PzSchreck-l(!!!)).
    A Hummel-n (vet 2-3-s mortal HT-n, ha elélne addig az ilyen (3vs.3 pályákon)...) - itt a doktrína első részeit nem tudtam kellően (sűrűn - nyavalyás brit befészkelte magát a jóba (vagy engem zárt el előle) és nem mozdult egy tapodtat sem onnan - és hatékonyan) alkalmazni, ezért ritkán használtam - kívül mást nem tudok az angolszász emplák ellen, ezért kérdeztem. (PE-nél a mixelt (inf+mech) seregeket tartottam egyedüliként hatékonynak, csak inf, vagy csak járműves csapat nem vált be, bármi ellen is mentem volna - biztos, hogy kapott olyan segítséget, ami ellen az alapcélra vetődők tehetetlenek voltak.)
  • CAC
    Wykos: akkor itt a helyed!
  • Fifus
    Amit írsz, túl egyirányú. Mire nekem- amire még nem volt példa élő ellen- 4 vet3-as PG-m lenne shrekkel és MP44-gyel, az ellenfélnek is akadhatnak hasonló kvalitású és kvantitású osztagai, holmi MG nest a bázison lenne a legkisebb problémám olyankor...
  • Kotomicuki
    Akkor nem mozogtál még arra az egy pixelre, ami beindítaná a 'Mission Successfull Accomplished' triggert. :))
    (Azért a kezdeti és a hangárok alatti - ha szembe állsz velük, akkor tőlük balra és lefele - részeket még átfutnám... :) )

Ha jól emlékszem, akkor csak az egységek látómezejében, saját épületek és (saját) stratégiai pontok közelében lévő ellenfeleket mutatja csak, ami ezeken kívül esik az 'fog of war'.

Más:
    A legújabb patch után hogyan szuperál a vet 3-s, 2 dupla Schrek + 2 G3/StG43(MP44) PE blob a géppuskafészkekkel szemben, frontális támadáskor. Emlékeim szerint (pláne nem patch-elt OF-ban :)) ) az ellenfél bázisára mindig így érkeztem - háttérből a Mortal HT (bár ezt ilyenkor inkább elküldtem másfelé, mert a saját gyalogság ellenében volt csak különösen hatékony, legtöbbször), Hetzer-ek és a Párduc-duó támogatásával - és a 3.-4. PzS lövedékkel fel lehetett számolni a rókalyukakat (pont, mielőtt elfektette volna a PG-ket), a gránátok meg a következő hullámban hullottak, amire éppen kellettek (feltöltés alatt lévő gyalogság - flame; harcjárművek, épületek - AT).
  • DarkSector
    Nemtudom, de ha megnézed a térképet nem hiszem hogy lesz kétséged afelől hogy a megszerzett területek kékek, és akkor mutatnia kellene az enemy-t ha lenne. :)
  • bgabor
    Hát akkor sajnos nincs ötletem.
  • Kotomicuki
    Elmentél a leghátsó részekbe is a hangároknál - mindegyiknél, minden területén, legalább egyszer áthaladt már saját egységed?
    A gyorsabb egységek átkutattak minden, ezen területtel szomszédosat is - négyzetcentiméterről négyzetcentiméterre: ronda dolog a Brit Ejtőernyős/Kommandó, a legeldugottabb részeken is képesek gyökeret verni (lehet, hogy még az elején hagytál hírmondót belőlük)?!
    Legvégső esetben: mentsd el az állást (ez sosem árt) és próbáld meg újra ezt a pályát, hátha akkor már enged győzni - mindig csináld úgy és akkor, ahogy és amikor kéri (a "gép")! :)) :P
  • DarkSector
    oké de full kék minden terület. :P
  • Wykos
    Hail midnenkinek.Szeretnék csatlakozni valami COH-os társasághoz ha lehet,szeretnék komolyabban jáccani a játékkal.Sokáig Dawn of war 2-t toltam a csapatmunka nem ismeretlen számora. plz szeretnék már csapatban is működni egy kicsit.Üdv mindenkinek
  • Kotomicuki
    Akkor lehet, lófrál még egysége vhol...
    Nálam ilyesmi nem történt, mert levadásztam minden "ellenállót". :)
  • DarkSector
    Ez a Tales of Valor-nál a 3.Camping-ben van....kb a 2. vagy 3. küldetés asszem.
  • DarkSector
    Ez valami bug?
    Írja hogy tisztítsam meg a hangárokat, de nem tudok rájönni hogy hogyan, ír valamit, de nem értem hogy mit vigyek oda? már az összes létező egységemet beküldtem, de semmi...:D

• BAk3R
    igen és nem.
  • bgabor
    Még csak nem is hallotam soha ilyen hibáról. Driverek legfrissebbek? Más játék nem produkál anomáliákat?
  • V43 1105
    Az igy.. szopás :| :O
  • BAk3R
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=29dza32jyomqfdwzixf9.jpg
  • BAk3R
    Semmit nem ír, ez ilyen sablon relic error report ablak.
    de itt van ha kíváncsi vagy rá:
  • morphologu
    sziasztok tud valaki segíteni a játék közben az omaha pálya után játszok, és a pálya mozgatásánál bizonyos részek besötétül. Valaki tud erre valami gyógyírt. Steames a játék.
  • grebber
    Baker Online-on írták,hogy majd meg lesz csinálva a magyarítás az aktuális patchez!
  • V43 1105
    Mit ír az error report ablak ?
  • BAk3R
    azt illetően tud valaki valamit mondani, hogy miért dob ki időnként a játék (tales of valor)? egyszerűen kilép az egészből, általában kezdéskor multiban, majd bejön a relic error report ablak... rendkívül idegtépő.
  • george4
    Úgy tudom, hogy az alaphoz csak 1.71-ig jó. Szerintem írj egy mailt a készítőknek, mert ők biztosan meg tudják oldani. Én feltelepítettem a COH: Tales Of Valor-t, majd a patcheket 2.500 - 2.501-től, 2.601 - 2.602-ig, és rá a CoH:ToV magyarítást. Úgy néz ki, hogy az alap kampány felírata magyar nyelvű, meg persze a menük stb. A többi kampányt még nem tudom.
  • grebber
    Megvettem steam-en a játékot (az alapot kiegek nélkül)
    Magyarítást nem lehet valahogy megoldani hogy menjen vele?
  • PsyhoApu
    Nincs probléma. Ez így teljesen normális. A cima Coh kampányokat így is eléred.
  • The Fugitive
    Üdv!

Steamen megvettem most én is a teljes sorozatot, az lenne a kérdésem, hogy feltette a Steam a Company of Heroes-t és egyből utána az Opposing Fronts-ot is. Ha elindítom a Company of Heroes-t, akkor is az Opposing Fronts-ba tesz be. Ez így okés? tehát nincs külön sima CoH? vagy hogyan van ez?
    köszi
  • BAk3R
    na megvettem. azt kell, hogy mondjam élvezetesebb, mint a Men of War. ez sokkal barátságosabb és élvezhetőbb, a Men of War annyira szét van bonyolítva, annyi mindenre kell figyelni és annyit kell kattintani a legkisebb dologhoz is. sokkal jobb ez a komplexitás, szóval király, nem bántam meg eddig.
  • Game Hunter
    Helló!

Feltelepítettem a CoH:Opposing Fronts, majd a patcheket 2.100-től 2.602-ig, de a magyarítás nem müködik. A 2.601-el sem. A kampányok miatt lenne fontos.
  • robotnyk
    btw, tegnap játszottam gyakorlatilag először online, miközben az alap megjelenése óta többé kevésbé játszom (főleg haverokkal játszottam gép ellen), de az automatches multira még csak most éreztem késztetést. :)
  • CAC
    Sebaj. Minden héten ugyanitt, ugyanekkor. Délután felteszem a repet.

Elég ciki, de pont most volt egy kis műszaki problémánk, így majd egy órát késet.
  • robotnyk
    nem lekéstem...
  • CAC
    Harcostársaim!
    Ma este 8-kor élő közvetítés kommenttel!
    Mindenkit szeretettel várunk!
  • ladista
    Akik játszottak a COHO-val, azok kaptak egy kódot emailban, amivel kerek 1000 forintért tudják megvenni a Gold verziót digitális formában. Bár a kód felhasználási ideje már lejárt, pár ismerőssel azért megpróbáltuk és láss csodát, engedte. Örülök neki :)
  • BAk3R
    Köszi. Steam-en akarom megvenni, ha ott elérhető, akkor gondolom nem fogytak még ki a kulcsból.
  • bgabor
    Hát olyan a multi, hogy az alapjáték 2006-os, és ennek ellenére még mindig rengetegen játszák, mert az egyik legjobb multis RTS. Persze nem olyan népszerű, mint a Starcraft2, mert ez valamivel lassabb de összetettebb játék. Viszont cserébe nem is kell klikkelőbajnoknak lenni ahhoz hogy ebben jó légy.

Az egyetlen baja hogy már nehéz eredeti veziót szerezni belőle, konkrétan a Tales of Valorból, ami a multihoz kéne, egy darab eladó példány sincs az országban már majdnem másfél éve. De sokan játszák virágbolti verzióval, Tunngle-n keresztül is.
  • Fifus
    Jó és élvezhető a multi. Bár itt jobbára elfogult emberekkel fogsz találkozni, gyere próbáld ki.
  • BAk3R
    Hello!
    Egy olyan kis kérdésem lenne, hogy ennek a multija mennyire jó, élvezhető? Most a Men of War-t nyomom, de borzasztó bugos nekem a multija. Itt mi a helyzet? Köszi.