Company of Heroes
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
New OPTIONAL Sub-Faction: Royal Marines Commandos Brigade
* All these changes are activated by using a "Reward Unit".
Teching Changes
* Captain moved to HQ. You do not need to buy a commander to access all units in your tier.
* Increased cost of the Lieutenant by 10 fuel and the Captain by 15 fuel.
* HQ truck
- Units available: Marines Commando Squad, Lieutenant, Marine Sapper, Captain
* New Building added to the tech tree: The SAS Forward Command. It's similiar to a HQ glider, but can only land on friendly territory.
- Cost: 220 manpower 30 fuel
- Units available: Bren Carrier, SAS Raiders, SAS Recon Jeeps, SAS Light Support Jeeps
* Field Support truck
- Cost: 335 manpower 75 fuel
- Units available: Staghound, Achilles
*Armour Command Truck
- Cost: 400 manpower 125 fuel
- Units available: Cromwell Tank, Cromwell Command Tank, Comet Tank.
* Trucks lock down sectors, but do not gain additional resources unless an upgrade is researched.
Unit Changes
* - All Infantry move with normal movement.
* Marines Commando Squad:
- They are like regular infantry sections, but are unable to make trenches.
- Cost changed to 375 mp
- Reinforcement cost increased
- Recon element now:
- - Camouflaged when in cover like Panzer Elite's Fallschirmjäger, but with lower first strike bonus
- - Sharpshooter ability remains
- - Increased Accuracy by 1.25x
- - Decreased Cooldown by 1.75x
- - Increased Capture rate by 1.5x
- - Reduces health by 5 per man
- Recon Element cost increased from 35 munitions to 50 munitions
- Starting Squad is no longer equipped with Recon Element upgrade.
* Marine Engineers:
- Regular sapper squad with normal movement but unable to build trenches.
- Other defenses become available for construction when the Captain has been built.
- Increased reinforcement cost.
* SAS Raiders:
- 4 Tommies with 3 Thompsons and 1 PIAT.
- Have slightly more health than a normal tommy.
- Increased capping speed and cost 375 manpower
* SAS recon jeeps:
- Jeeps are built in squads of 2. One has a 50cal and the other a 30 cal.
- Cost 450 manpower
- They have -30% received accuracy as standard
- Can detect as normal jeeps
- Have self repair
*SAS Light Support Jeeps:
- Jeeps are built in squads of 2. They're armed with recoilless rifles.
- Cost 350 manpower
- Cannot detect
- Have self repair
* Achilles TD:
- M10 with a 17 pounder gun.
- Has HVAP Ability for 50 munitions.
- Cost 380 manpower 75 fuel
Veterancy Change
* The lieutenant bonus is no longer stackable.
Starting Resources Change
* Commonwealth starting resources lowered from 460 manpower, 15 fuel, 25 munitions to 375 manpower, 15 fuel, 0 munitions.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
every_body_tells_a_story
every_body_tells_a_story
Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.
Azt hogy? Ha kilõnek egyet és lehívsz még egyet, akkor a kilõttet nem javítod fel és amikor már az 6-et hívod be, feljavítod az elõzõ 5-öt?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Azt mondjuk nem tudom, hogy APM egyenlõ-e a CPM-el. Elvileg igen, csak nem tudom, hogy az realáis 1 percben számolják vagy sc2 percben. Ez kicsit furán hangzik. Megmagyarázom. SC2-ben van olyan opció, hogy mutassa a meccs közben a játékidõt, de ott egy játékperc kb. 51-55 mp. Nem tudom pontosan.
A lényeg, hogy tudatos jó játékkal szinte bárkit meglehet verni egy viszonylag alacsony cpm-el is.
Egyébként a profik minden meccse elõtt melegítik a kezüket, szó szerint.
every_body_tells_a_story
Én még olyat nem tapasztaltam, hogy egy párduc jött be, csak egyszer a US. Inf. comp. reinforce division akadt be a bejöveteli pontnál (pont Zsoci ellen 1 v 1-ben).<#sir>#sir>
every_body_tells_a_story
A másik, láttam, hogy a társam kilõtt páncélosát is fel tudnám szerelni a bergetigerrel. Nem volt rá idõm, de ha sikerülne én kapnám meg az irányítását, vagy akié volt?
A G43-mas PG-ket tartsd maximális lõtávolságra az ellenséges gyalogságtól, úgy a leghatékonyabbak. Az MP44-es PG-ket meg vidd be közéjük, úgy a tutik. Schrekkeseket feleslegesnek tartom, egy osztag még egy nyomorult M8-at se tud leszedni, felejtsd el õket, inkább AT-HT, vagy ha több olajod van Marder. Az még jobb. Persze ezek mindig jóval hátrébb ácsingózzanak a gyalogságnál, mert még a tavaszi szellõ is szétkapja õket. Ha meg sokáig húzódik a játék akkor Panther. 2 v. 2 ben ha értelmes WM playerrel vagy, akkor neki van pak88-a, ha meg PE a társad akkor egyikõtöknek erõsen ajánlott a Flak88, vagy Jagd. Igazából a US. a straffel, meg a sniperrel tud jól megsz*patni, a brit meg akármivel. <#violent>#violent>
every_body_tells_a_story
Lenne megint 1-2 gyépés kérdésem!
2v2-ben a nyersanyagokat milyen szisztémával osztja meg a két szövetséges között? Illetve el lehet-e vágni a nyersanyagot az egyik féltõl?
Az hogy a viharban van, hogy van 3 vet2-3as grenem 1 gw43-as, 1 stg44-es 1 schreckes. Zeal kifejlesztve, meg gyújtó gránát. Az ellenfélnek egy darab vet1-es rifle volt.
Bemasíroztam a fedezék mögé, rögtön dobta a gránátot. Bevallom, lassú voltam, csak azonnal indultam el a fedezékbõl. Így csak két puskásom halt meg, gyakorlatilag már vissza is vonultattam õket. A vet3-as schrekkes gyönyörûen kilõtte a saját fedezékét, némi életerõ vesztéssel, majd besárgult a bartól.
A komédiát a stgw44-es vet2s srácok zárták. Az ellenfél közepébe céloztam a gyújtógránátot és olyan szépen túldobták, hogy még véletlenül sem sérült volna senki sem. Majd mindhárom csapatom 1-1 emberrel futott haza (3-as létszámon voltak).
Ennyire nem lehet béna a PE gyalogság! Egy nyamvadt rifle volt az ellenfél...
A többiektõl meg még egyszer elnézést kérek, hogy ide mertem írni. A másik topik halott, az meg, hogy írtam oda is, csak azért van, mert kérdezték, hogy benne lennék-e egy klánban? Erre válaszoltam csak, nem tettem fel ott kérdéseket, nem írogatok hol ide hol oda... Nem kérdeztem itemekrõl, meg hõsökrõl, csak egy sima taktikát, véleményt kértem a panther ellen, amit itt is feltehetek, mert a sima COH-osok is tudnak válaszolni.
Hát ha te nekem kihozol 3 Stug-ot vcoh-ban egy perc alatt, akkor leborulok elõtted. Már jó ideje tolom ezzel a game-el, de nekem egy perc alatt legfeljebb három motort sikerült kitolni....<#idiota>#idiota>
A remény országában soha nincs tél.
Mellesleg javíts ki ha rosszul emlékeznék, de Officer és Resource Blitz éppenséggel a vCOH-ban is van, a legelsõ, 2006-os verzió óta. És a három Stug egy perc alatt az sima Officerrel értendõ, a coho-s Superintendant Officer hero csak 30%-al tud ennél gyorsabbat. Már ötös szinten persze, amire erõsen nem könnyû felfejleszteni egy Lugerrel lövöldözõ fickót.
Wehrmacht játékosként hadd adjak néhány tanácsot:
Valamiért sokan nem tuják(axis oldalon se), de a COHOban a Panther egy tank elleni fegyver, és ezt a feladatot kivállóan el is látja. Azonban, és ez a gyenge pontja, gyalosok ellen nagyon keveset sebez. Ezen javít valamit ha vet2-õt elérte és már aktív a tetõgéppuskája, vet3-on pedig megkapja az oldalpáncélzatot(armored skirts), aminek köszönhetõen a gyalogsági páncéltörõ fegyvezek(bazooka,Recoilless Rifle) jóval kissebbet sebeznek ellene. De még ekkor is nehezen bírkózik meg a gyalogosokkal.
Tehát a Panthert gyalogsággal kell támadni. Nem kizárólag Rangerrel, hanem Rangerekkel és Riflemanokkal vegyesen. Wehrmachtosként kevés dologtól tartok jobban mint a Riflemanok sticky bombjától, ami azonnal engine damaget okoz, mert a vánszorgó harckocsi halál fia gyakorlatilag. Ezzel szemben a bazookákat könnyen kimanõverezem, egyszerûen távolságot kell tartani a Rangerektõl, mert messzire a bazooka nem pontos. Az airborneosok Recoillessjei már kicsit trükkösebbek, mert nagyságrendekkel pontosabbak a bazookánál, de az se olyan vészes mint a sticky bomb. Persze lehet hátrálni a stickyzni szándékozó Riflek elõl, de ha mondjuk három csapattal több irányból közelíted meg a Panthert, és sikerül megstickyzni, vége van. Ha megvan az engine damage, a Rangerek már kivégzik simán a bozookákkal, hiszen nem tud elég gyorsan hátrálni. Szóval használj Riflemant+rangereket, mondjuk két-két egységet. Lehet nyomni egy két AT-gunt is hozzájuk, a gyors Tank Destroyer pedig kivállóan le tudja vadászni a cammogó, engine damages ellenséges harckocsit.
Megjegyezném, hogy a Panzer IV sokkal veszélyesebb, mert a Pantherrel ellentétben gyalogság ÉS tankok ellen is jól sebez, persze tankok ellen nem akkorát, mint a Panther, és remek army cardok vannak hozzá.(életerõ-növelés, akár 24%-al, ingyenes azonnali armored skirts, sebességnövelés stb).
Feladatát tekintve tehát a Panzer IV amolyan középút a Panther és az Ostwind között, a Panther a tankokat zabálja reggelire, az Ostwind a gyalogságot, viszonyt mindkettõ kiszolgáltatott a másik fegyvernemnek. A Panzer IV viszont mindkettõ ellen jó.
Blitz ellen játszva pedig, ha valaki némi nyersanyagot fel tudott halmozni, ki lehet hozni három Panthert viszonylag hamar. Kimaxolt resource blitz képesség(instant 1000MP és 150 fuel) kell hozzá és egy Officer, aki felgyorsítja a Panzer Command termelését. A Superintendant Officer hõs ötös szinten még 30%-al gyorsabb termelésgyorsítást tesz lehetõvé, mint a sima Officerek. Ezzel taktikával ki lehet tolni három Stugot kevesebb mint egy percen belül.
Azt, hogy nem ér sokat azt 1v1-re írtam, azt még most is tartom. De a többi dologban úgy-ahogy igazat adok neked.
Arty doktrina 1v1 ben nem annyira durva, 2v2 ben pure imba, supercharge-olt mortar empla már játék legelején belõvi az egész mapot, arty spamot felbuffoló patkány dolgok, területre odaverõ muni nélküli nagyon jó anti inf blob csapások, amivel VP-t le lehet fedni, ne viccelj már hogy nem ér semmit... Próbáltál már ilyen körülmények közt VP-t, vagy nagy resource pontot lehúzni, hogy Overwatch van fölékúrva??? A Conter strike Battery, ami MAGÁTÓL azonnal faszán visszalõ akárhova a mapon ahol eldörren egy ellenséges tüzérségi fegyver, foglalkozni nem kell vele??? Na én nem szeretem õket...
Royal engie, tökéletes szinergiában van egy patkány betelepülõs-vp-rusher turtle játékosnak, dupla hp-s emplák miatt, Churchill a sima 3cp-nél, engem már lepett be úgy PE ként, hogy esélyem nem volt. Ettem meg Royal engie britet úgy is PE ként, hogy hamar Churchillt hozott, muszály voltam elmenni ezért TH-ra sajnos, különben nem éltem volna meg a középjátékot sajnos, kellett a teller, meg a Hetzer hogy egyáltalán fogni tudjam azt a szart, miután elmentem TH-ra, kiépítette a giga healt-es emplavárost, amihez sem hummel már nem jöhetett SE doktrinából, sem cloak ketten weak spot kifürkészéshez-flank segítéshez luftból, és ezzel kihúzta a Vp-lejártáig, kurvára szétvágott az ideg, patkány stílussal, de elérte amit akart, nem szeretem doktrina...
Commandost hagytam természetesen legutoljára, messze magasan a legimbább mocsok szar, magasan az elsõ kettõ felett áll(ez nem azt jelenti hogy azok nem érnek semmit, azt jelenti ez Overpowered mint a szar, extrán). Commandos 3 Cp-ért, bárhova jön mapont, fejlesztés nélkül dobja a játék legjobb gránátját(US nek ez 100 mp+40!!! fuel hogy lehessen), messzebbre mint az US inf(azok 25 re, Commandos 30 ra), az egyik legmocskosabb dolog, az 50munis AKÁRHOVA multisquadKILL képes democharge, mindezt akár láthatatlanból(ami negálja akár a MG-ellen is õket, stb...) 35 ös rfc-ért, kibaszott vicc az egész. Mindezt 3Cp-nél jelezném megint. Utána tetrarch, olcsó kis tank, little john adapterrel nem csak gyalogot, megfelelõ létszámban még komolyabb tankokat is le tudnak gyûrni, kurva gyors-spamolható, M8 armor(értsd schreck soha nem találja el), olyan dolgok a másik oldalon ami ELÕRE megmondja neked másik mit fejleszt, mit gyártott(egy jobb játékosnak legnagyobb elõny az információ, na pont ezt ad ez az ág, mindent tudsz utána a másikról konkrétan, csak figyelned kell, és counter unitokat gyártani, és WIN). A másik a kis rádió 3szögelõ rendszer, amit ha használsz, látod mi merre mozog, igy már azt is tudod hogy mit fejleszt-mit gyárt, és azok merre vannak... Szép-Szép...
Abban egyetértek egyébként, hogy nem a doktrinák teszik igazán OP néppé jelenleg sem, hanem a legalapabb dolgai, amik doktrinafüggetlenek,
pl: a T0-ás, mobil mg-vé tehetõ, supresselõ, olcsó-spamolható, gyors, önjavításra képes gép, ami még a T3 as Pumát is szétbassza egy armor piercing round skillel, a 3 free OP pont ami a bázisok mozgatásával adódik, ez 600 ajándék mp egyébként, az elvághatatlan rendszer, mivel ezzel õket egyszerüen nem lehet nyersanyagtól távoltartani, csak ha bázisát szétvered, ami kb. totál nyertes helyzetet megelõzõen LEHETETLEN, hogy a retreat után max térkép közepig(vagy ahova HQ-t betette) mennek vissza az infek, ott rfc-után nagyon hamar megint támadásba lendülhetnek, hogy egyedüli népként a 4 bõl olyan bónuszokat kapnak a retreat alatt lévõ inf unitjai hogy kb.halhatatlanok, nem lehet õket eltalálni, így NEKIK nagyon nehéz full squad veszteséget okozni, ami igazán fájhatna, erõsek tisztán inf spamolással 3 hadnagyal, mass heroic charge, de ha akarsz legjobb védekezõ lehetõségek a játékban empla gyártással, legjobb T2 es doktrinafüggetlen arty, Kangoo VAGY Cromwell olyan hamar minimál fuel invesztálás mellett hogy az hihetetlen, mindezt úgy, hogy mondom mégegyszer, FREE OP 3x, ebbõl egy legalább általában nagy FUEL ponton van, áhhhh, aki nem érti mi-mik a bajom ezzel a néppel^^...
Szeretném a segítségeteket kérni!A szerverek nagy részére nem tudok felcsatlakozni és a következõ üzenetet kapom:"A NAT negotiation failure occurred.Unable to connect ........ ."
Ez mitõl van?
Ha pár másodperc alatt ki akasrsz lõni egy panthert, ahhoz kell 1 db riflemen, 1 db sticky bomb-al, 1 db at armor piercing-el.
Vagy két m10. Ha nagyon-nagyon ügyes vagy, akkor 1 db m10.
Hasonló látszik a doktrínákal is, azaz nem vették igazán figyelembe a többi frakciót. Itt olyan dolgokra gondolok, mint a wm terror doktrínája, amihet 16 CP kell, a commando doktrinához viszont csak 12 CP kell. Ha úgy számolom, hogy 9 CP eljutni a kt-ig, 9 CP-vel a Gilder kivételével az összest használhatja a brit. Azon lehet vitatkozni, hogy a kt és a másik két képesség vagy az 5 brit ér-e többet, de a két rendszer nem igazán illik egymáshoz.
Egyébként a churhcill az egyik legidegesítöbb dolog. 3 cp egy igen kemény tank, és két schrek nem ér sokat ellene, többre meg sokszor nincs ammo, ha véletlenül nem grenre techeltél vagy nem blitz választottad, akkor nincs mit ellene tenni.
Azt is hihetetlenül rossz rendszernek tartom, hogy a tov tulajok és egységeket lehet használni minden játékban, tehát azok ellen, akinek nincs. G-wagen túl erõs még mindig, inf ellen se rossz, egyáltalán nem olyan, mint a marder. Ráadásul így wm t3-bõl megoldja a arty-t (nebel), anti inf (puma), anti tank (gay-wagen).
Ebbõl látszik, hogy a COHO-hoz kapcsolódó a panaszom, kérdésem.
1. Mi a legjobb ellenszere a Panthernek? Csak mert nem elõször fordul velem elõ, hogy vesztett helyzetbõl fordítanak a tankok segítségével. Beverem õt szinte kezdõig, majd teljesen vesztes helyzetbõl lenyom. Ha 2v2 van akkor is. Legutóbbi meccsen is (2v2) én bevertem az egyik gyereket kezdõig, de kellett segítség a társamnak. Gondoltam itt hagyhatom és mehetek segíteni, de mire lenyomtuk ott is az ellent ez már vagy 3 pantherrel jött.
Vannak király ranger-eim meg hoztam is az AT-t de hát semmi. Az a legnagyobb gondom, hogy mikor õk már tankkal jönnek, akkor én már csak AT-t gyártok, de azt meg 1 gyalogossal is kiszedi. És nincs annyi nyersink se, hogy tudnánk gyalogost is gyártani, az AT védelmére.
Szóval, kicsit erõsnek érzem a panthert. De ez szocproblém tudom.
2. Ahogy az elõttem szóló fórumtárs bejegyzését olvasom rögtön beugrott, hogy végre jöhetne már a brit meg a PE is a COHO-ba. Britekkel meg lehetne õket fogni!
No, elnézést a szócséplésért.<#szomoru1>#szomoru1>