5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
atomanty #2620 köszi:D
és Ghandi a beszt abban is? -
igazad van -
atomanty #2618 mert settler és worker gyártásánál nem fejlődik,a kaját is beleőlik a termeésbe
szvsz érdemes várni míg a város legalább 3as szintü lesz -
Verseghy #2617 Miért nem fejlödik a városom?
-
erdekes,a II.VH-ban a lengyeleknek nem igy sikerult...
sertetlenul meguszni egy tank kinyirasat:)
-
atomanty #2615 sevo modot probálta már valaki?
leszedtem 63mega:D
van hozzá külön sevopédia:D
de jó is,mert a civfanaticson nincs mellette 5 csillag:( -
atomanty #2614 én az ókorban még elvagyok a barbárokkal,bár nem tudom neked meddig tart az ókor:D
ha meg kikapcsolom őket akkor sem én támadok hanem megvárom amíg megtámad a szomszéd,aztán megkontrázom,de mivel hogy nem pangeán szoktunk jáccani,elefánt katapult kombo nem sokat ér ,mert mire odaérnek... -
atomanty #2613 hát nem egyszerű lett tényleg mondjuk princen nyomtuk,de most valahogy nagyon nem akar lenni pénzem,nem tom nekem sosincs zérókor 10 városom,esetleg 7-8,bár a peccs meg a realism mod picit több várost is szeret,de 1.52es peccs ezzel a realism moddal igen bejön nekem,tök szoros a gém meg minden,nem vagyok benne Istencsászár,még Ghandival sem:(
tegnap kezdtünk 1 multit,má csak csaptban nyomjuk az atomháború elkerülése végett,annyira jól ment most,hogy az összes csodát eddig mi építettük fel:D,nem tom mi lesz mert a gép is hasonló pontszámmal áll mint mi,wheel nevü pályán nyomjuk az is komoly -
Amúgy most pontosan megnéztem melyik spec junit mit ad, de a rómaiakon, meg az oroszokon kivül télleg nem nagyon lehet rájuk épiteni. Ua erő, ua sebesség, max néhány kezdő ápgréd.
Ez azért a civ3-ban nem igy volt. -
Hát én is igy vagyok, az új realizm moddal. Egy napig szüttyögtem, vagy 3x-4x jó messziről visszatöltöttem, egyszer a barbárok aláztak le idő elött, utána az összes többi civ jött nekem. Aztán viszont amikor normális haderőt csináltam, akkor békén hagytak, csak akkor meg nem fejlődtem sehova. Az uccsó visszatöltésnél viszont csodák csodája, se barbárok, se a többiek nem izomkodnak. Csak a barom azték jött nekem 3x de az axemanjaim ledarálták. Aztán tovább nem is erősködött. Azóta béke van meg nyugalom, sőt még a courthousét is én fejlesztettem ki, szal még kunfúcionalista alapitó is lettem. Ennek örömére. még a macskám is a nyakamba ugrott. Mindez éjjel 1-re, úgy hogy tegnap kb ennyiben is maradtam.
Most van ie 600 körül, szal a ie 0-ra kitűzött 10 város talán tartható is lesz. Akkor aztán jönnek szépen a Pretóriánusok és mindenkit le fognak nyomni, mint a bélyeget, höhöhö (Ahogy Pistike elképzeli ugye).
Már előre félek, hogy milyen nehezitések vannak az új modban, szal tartok töle ez nem lesz az a sétagalop, mint az előző játék volt. -
atomanty #2610 jah meg ha custom gamét kezdel ott is be tudod állogatni hogyan nyerhetsz... -
Nos.
* Egy játékot lehet többféleképp is megnyerni? - igen, 6-féle módon
* szeretnék mindenképp conquest victory-t elérni. Van rá esélyem? - a megoldás az, ha nem megtartod, hanem lerombolod az elfoglalt városokat. Így a birodalom területe nem nő, azaz nem éred el a domination victory-t.
* Egyébként, melyik vallás miben különbözik? - nincs kölönbség. Pénzed úgy lesz, hogy megépíted az adott vallás shrine-ját a szent városában. A szent város az, ahol a vallást alapították. A shrine-t csakis egy great prophet építheti meg, úgyhogy generálnod kell egy ilyet. Érdemes a játék elején megépíteni a Stonehenge-et vagy az Oracle-t, ezek ugyanis great propheteket generálnak. Ha ez megvan, terjeszd a vallást mindenhol, akivel van open border agreemented. Ha egy országban teokrácia van, akkor a misszionáriusod tehetetlen viszont. Misszionárius pedig kétféle módon gyárthatsz: 1. Organized Religion civic esetén bárhol, minden egyéb esetben csak olyan városban, ahol megépült az adott vallás monastery-je.
* törekedjek kialakítani egy államvallást, a nagyobb hatékonyságért? - feltétlenül. Az államvallás épület nélkül is egy happyface-t és 1 kultúrát ad. Újonnan alapított városok határa tehát nő, ha jelen van az államvallás. Viszont ahányféle vallás jelen van a városban, mindnek építhetsz templomot/katedrálist/monasteryt, amik növelik a happinesst/research-öt/kultúrát, tehát elemi érdeked, hogy minél több vallás jelen legyen minden városdban.
* Milyen módok vannak arra, hogy egy új várost a lehető legyorsabban felduzzasszak, amivel már termelékeny, hatékony lehet? - universal suffrage civic mellett szerintem érdemes megvenni neki a granary-t és a forge-ot, így gyorsabban nő és termel már alapból.
Stratégiai faq-nak pedig ezt a fórumot ajánlom. -
Thanatos #2608 nem azért amit elsőnek hanem ami az aktuális államvallás nem? -
penzt csak egy vallasert kapsz,amit elsonek fejlesztettel.igy ha tobbinel is te vagy az elso,akkor is csak az elsoert kapsz penzt,legalabbis igy tapasztaltam. -
edeleny #2606 Nem mindenre tudok valaszolni,mert a 4-ben meg en is kezdö vagyok,a regebbiekben az elejen lehetett beallitani milyen gyözelmet szeretnel,ha nem jön össze akkor 2020-ban automatikusan szamol,persze jatszhatsz tovabb,de azert mar nem kapsz pontot.A vallasrol a Gamestarban olvastam hogy elmeletileg mind egyforma,de talan megse,mert csak a keresztenyekkel tudsz hitteritöt csinalni,legalabb is en massal meg nem talalkoztam.Elmeletileg csak azokbol a varosokbol jön a penz ahol templom is van,de ezt meg en sem nagyon vagom. -
keeper2 #2605 A memória igényét ténylegesen lejjebb vette az 1.52-es patch. Én mindig letiltom a virtuális memória kezelését, és amikor csak egy giga volt a gépemben, már a játék elindításánál, mielött még a tényleges játék elindulna, rögtön kilépett az elfogyott memszi miatt. 1.52-vel viszont kb 20 kört bírt ki. Mondjuk, másfél gigával már lazán végignyomható nagy térképen is.
Egy játékot lehet többféleképp is megnyerni? Van még néhány zavaró folt a térképen, (ellenséges városok), amiket le kellene takarítanom, meg is van hozzá a haderő, de bejött a domestic victory, mert elfoglaltam a világ 59.xx %-át, viszont én szeretnék mindenképp conquer victoy-t elérni. Van rá esélyem? Itt olvastam valakitől, hogy, ha én fejlesztek ki egy vallást, akkor a többi ország folytonosan fizetni fog, azthiszem azok a városok, amik azt a vallást gyakorolják. Rágyúrtam, és sikerült az összes vallás atyjának lennem, de valahogy mégsem tűnik úgy, mintha gyűlt volna a sok pénz a vallásokból. Egyébként, melyik vallás miben különbözik? Mármint, gondolom, van, amelyik a harcos népeknek előnyösebb, van, ami a technokratáknak... Az nem gond, ha majd minden városban másmilyen vallást favorizálnak, vagy törekedjek kialakítani egy államvallást, a nagyobb hatékonyságért?
Milyen módok vannak arra, hogy egy új várost a lehető legyorsabban felduzzasszak, amivel már termelékeny, hatékony lehet?
Apropó, van már valahol egy részletes faq, stratégia tippekkel? Ez a fórum is olyan akarna lenni, csak rengeteg a felesleges plusz infó benne, amit a kevés szabadidőm mellett követni sem könnyű. -
köszi szépen
-
* Luxuscikkek (pl. ivory, dye, gold, incense)
* Happyface-t generáló épületek (pl. temple, colosseum)
* culture slidert tedd 0-nál nagyobbra
* csodák (pl. Notre Dame) -
Thanatos #2602 háh, csaló :DDDDDDDD -
Én is most néztem meg Civilopediában. ;-) -
Thanatos #2600 lehet, én még nemvágom fejből a techeket :D (sajnos vagy nemsajnos ; ) -
Plastics -
Thanatos #2598 de kell hozzá egy + tech is asszem 8nem az ami az olajhoz, egy késöbbi) -
Építesz egy Working Boatot vagy mit és építesz vele egy kutat. -
hogy lehet az olajat a vizből előhozni?
-
atomanty #2595 civfanaticson találtam
de url-t most nem tok adni sorry,vírust irtok:( -
1.52es hez tuningolt realism modot honnan lehet leszedni? -
atomanty #2593 jah nagy Ghandi fan vagyok :D,meg én a csodák pártján állok,ókorban pedig engem bőven lekötnek a barbárok:D nem hogy még az ellen ellen is menjek.
most elkezdtüünk 1 gémet 1.52es peccs+az ehhez tuningolt realism mod,és vagy én lettem igen hüly és elbénáztam,de nagyon nincsen pénzem:(,market bank meg minden nem hozna nannyit mint azelött?meg a courthouse sem
nem tom mitől lehet ez
de máskor már hemzsegek a létől most meg 85%kon van a kutatás:( -
Nagyon tetszi kez a játék, pedig idáig nem játszottam a civ-ekkel, sőt stratégiákkal sem nagyon, de ez marhára bejön.
Ha az a bajuk a városlakoknak h túl zsúfolt a város, akkor mit lehet tenni? -
Én is most tesztelem, a terjeszkedés optimális módját. Most azt a taktikát követem, hogy először a fővárosom minden oldalára, minnél közelebb új városokat építek, az sem érdekel ha átfedések vannak.
A fenntartási költséget meg úgy látom a lakosság szerint számolja, ezért az új városok lakosságát valszeg alacsonyan fogom tartani, amíg nincs bíróságom. A fővárost meg hagyom fejlődni.
A célom az, hogy isz.1-re legyen egy 10 városos alap birodalmam. mert viszont én azt vettem észre az AI nem erölteti nagyon a városépítést. Ugyan erre az időre max 5-6 városos birodalmakat hoz létre.
Szal most fejlesztem a bíróságot, a következő valszeg az ABC(nem a kisáruház;) lesz, hogy tudjak technológiát cserélni. A bronzművesség megvan, szal valahogy majd csak kihúzom a barbárokkal. Szerencsére réz is van a közelben.
A fejlesztési szintet még mindíg 90% körül tudom tartani, és közben még 1-2 pezó is csörren körönként a kasszában! -
edeleny #2590 Erdekes amit irsz a Catlyst gondrol,nalam meg ilyen soha nem fordult elö,igaz en a ControlCentert hasznalom.Erdekes,es szamomra bosszanto,hogy az ellenfelek milyen agressziv modon tudnak terjeszkedni,ha csak egy sivatagi kocka szabadon marad ö maris varost epit oda.
-
Srácok! Mi számít jó pontszámnak alap méretű térképen negyedik nehézségen? -
Thanatos #2588 és kit áldoznál fel érte? :) -
Bocs, ha a hozzásólásommal a lelkedbe tiportam volna Ghandit illetően, csak valaki (MagicBoy) megkérdezte, hogy szerintem melyik a legkafább vezető. Én csak leírtam, hogy én hogyan látom.
A magam részéről a csodákat inkább a szerencse ajándékának tartom, mint hogy tudatosan csak azokra rájátszva nyerjek. Igyeszem úgy fejleszteni a dolgokat, hogy elég erős legyen a birodalmam és még az se fogjon ki rajta, ha egy egy, vagy szinte az összes csodát más építi meg.
A legutóbbi játékomban szerencsém is volt, mert az ütemet is sikerült elkapnom a csodák építéséhez, meg aztán elfoglaltam azokat a városokat is ahol a mások által felhúzott csodák voltak, valszeg így sikerült egy horribilis pontszámot elérnem. szal a csoda jó dolog;)))
Az ókori spec unitok meg szerintem szintén fontosak, mert ha az ókorban teszel szert nagy birodalomra akkkor azt a végéig sokkal jobban fel tudod fejleszteni. Ha csak a középkorban foglalsz el városokat, vagy még később, akkor mire azok magukhoz térnek, már vége is a játéknak, a pontszámod meg jóval kevesebb, mint amennyi lehetett volna.
Szerintem...;) -
Nekem úgy tűnik videokari driver gondjaid vannak. A catalistok pl különösen érzékenyek arra, hogy ne maradjon semmi fenn az előző driver telepítésből a gépen. Sajna képes úgy települni, hogy látszólag minden rendben, a win is műxik, meg szinte minden játék. Nálam tesztelés céljából a Doom3 van fenn, az viszonylag gyorsan betölt, de ha el sem indul akkor tudom hogy gebasz van a driverrel (még ha az össszes többi gáma ilyenkor el is indul). Nincs más út ilyenkor csökkentett módban megint mindent le kell szedni és újratelepít;((((
Atinál fontos szempont a Smartgart AGP vezérlő. Az alap catalistnál vagy bekapcsolod vagy nem, namost az ATI TrayTools-nál a Samartgart opció alatt van vagy 8 dolog amit állíthatsz. Stabil nálam csak akkor marad, ha max az első a FastWrite van bekapcsolva, Az összes többi bizonytalanná teszi a működést. Sima Catalist drivernél ezért jobb is kikapcsolni, mert a különböző funkciókat szerintem összevissza kapcsolgatják a különböző catalist verziók.
A Harkonnen 1.52 alá is feltehető és ott is kifejti a maga áldásos hatását. Csak a Harkonnen.ini-ben le kell venni a video memória felhasználást 32MB-ra 128-as kártya esetén. És ami szintén fontos, hogy a Civ4Configban át kell állítani a köv dolgot: MemSaver = 0.
Ez utóbbi gondolom azt akarja bekapcsolni a gyári patchnél, amit a harkonnen is művel, ezért össze vesznek. (Szerintem a Firaxisnál még mindíg kihívásokkal kűzdenek programozás tewrén, mert a Harkonnen még ilyen kevés memcsivel is látványosan javítja pl a betöltési időt) -
A Harkonen-hez nem kér cd-t az csak sima bemásolás a program files játékgyökérbe (figy. mert van egy file ami felulirós, a régit nevezd el!), és a saját profilban a mygames/firaxis-ban van az ini aminek 2 sorát kell változtatni úgy ahogyan a mellékelt .txt írja. -
Van egy gomboc az advisor csíkon, egy sárga ellipszis a graf.ja, ott van felsorolva at 5*5 civik, itt kiválasztod az általad kívánt újdonságokat és alul megbököd a "start revolution"-t, jól gondold meg mit állítsz be mert 2 forradalom között a népnek pihegnie kell. Ha jól láttam akkor nem minden civik kikutatása után figyelmeztet a változtatás lehetőségére úgyhogy figyelj! Azt is figyelmezzed hogy az egyes civikek is fenntartást igényelnek ami alapvetően hathat a pénzgazdálkodásodra, nyílván az a civik drágább amely sok-sok "állami-bürokratikus beavatkozást" igényelnek (org.relig, police state.....). -
Yossi #2583 igen, de ha felrakom akkor hasznalnom kell a(z eredeti) cd-t :(
feltem :) -
edeleny #2582 Na latod ezt nem tudom,ez az elsö csak proba volt mire is lehet menni,en balga befejeztem 1980 körül ürhajozasi gyözelemmel,nem figyeltem elegge,es megepitettem mindent.meg egy dolgot nem talaltam,hol helet forradalmat kiraobbantani,mert ahol latom mit fejlesztett,nem tudok.
-
Nah tegnap nyomtunk egy 4vs3at.Felfedező útra indult muskétásaim útjába az ellenség galád módon lerakott 2 védő nélküli várost ezzel kiprovokálva a háborút. :-D Végül ICBM párbajt vívtunk kis sikerrel hála a sok atombunkernak. Sajnos a végjátékban kijött,hogy 4en többet tudnak fejleszteni,mint 3an,így hajnali 1kor amikor már mindent ellepett a globalwarmingos sivatag+a sugárzás döntetlent adtunk. :-D