5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Kodlovag
    A következő előléptetéshez szükséges XP pont mindig a következő páratlan számmal növekszik.
    1. fejlesztés: 2XP
    2. fejlesztés: 5XP (+3)
    3. fejlesztés: 10XP (+5)
    4. fejlesztés: 17XP (+7)
    ...
    Ebből következik, hogy ez egy másodfokú fügvény. Egészen pontosan
    XP = fejlesztés^2 + 1

1. fejlesztés: 1^2+1 = 2XP
    2. fejlesztés: 2^2+1 = 5XP
    3. fejlesztés: 3^2+1 = 10XP
    4. fejlesztés: 4^2+1 = 17XP
    ...
  • atomanty
    meg a multiplayer:D
    ha lesz időm én is kipróbálom a singlét valami nehezebb fokozaton
  • NEXUS6
    Ugye!
    Hasonló cipőben járok. Én is olyan 1100 körül vagyok. Elszöszmötöltem a franciákkal pedig nem is kellett volna. Itt már hiába van több egység a városban akkor sem ér előbb véget az elfoglalás utáni lázongás. Na mindegy, de legalább visszagyógyúlt mindenki.

Lendületből betámadtam, a gecinagysanyit, akit a múltkor csak úgy tudtam lerázni, hogy 3000-ér ráuszítottam az amcsikra (1-gonddal kevesebb;))). Már vagy 20 kör óta semmi értelmeset nem tudok gyártani (vagy azt is 3 kör alatt legyártják!) Komolyabb tech fejlesztést meg nem merek bevállalni, mert egy csomó csodám pozitív hatása el fog veszni, szal gyártom a muskétásokat, akiket most upgrédeltem rifleman-re (a 20 000-ból ami összegyűlt bőven belefért).

Tegnap az utolsó körben, egy mindenoldalú betámadást intéztem, én is hulottam, de daráltam mint marinéni a disznonakvaló kukoricát! Nem mentettem ki, szal ez majd nem fog visszatöltésnek számítani;) Ma ha hazaérek kicsit taktikusabb leszek.

Monnyuk az lovasságával meglepett!!! Valami nem tiszta, mintha a realism modban valamit változtattak volna, mert én eddig csak lovagokat tudtam gyártani, pedig technikailag 1 generációval elötte járok, nekem már vagy száz éve van gránátosom. Bár lehet hogy ő csak nem gyártja!

Szal lehet, hogy ez a mod még alapos finomításra szorul. Gyak semmi kihívás már a mostani játékban, csak a pontszám!
  • zizzenet
    Kipróbáltam én is a Harkonnen-féle patchet. Annyira látványos gyorsulást nem észleltem, azt azonban igen, hogy hibás textúrákat dobált szét a térképen. Pedig úgy csináltam mindent, ahogy le volt írva, még az ATI Tray Tools-t is kilőttem.
    Szóval visszaállítottam mindent eredetibe, úgy hiba nélkül megy. (Egyébként kétszer próbáltam ki ezt a patch-et, mind a kétszer hibásak voltak a textúrák.)
    Letöltöttem a példa játékállását is, amit közzétett. Mit ne mondjak, eszméletlenül beszaggat, amikor előhívom a Globe View-t. Ráadásul első alkalommal kb. 2 percig befagy a játék, mire összeállítja a földgömböt. Utána pedig kezelhetetlen diavetítés, amit látok.
    Vicces, hogy egy körökre osztott stratégia ennyire pocsékul fut.
  • Botond #2456
    Én a 1worker/2city arányt lőttem be ideálisnak.
  • NEXUS6
    Én nálam olyan 4 városonként van 1 worker. A többit meg összefogdosom a többi a civtől!;)

Már annyi van, hogy kénytelen vagyok csücsültetni őket, mert nincs meló, és asszem itt már nem lehet beépíteni őket a városba, de lehet hogy csak én vagyok a naívjúzer.
  • dr Kotász
    Hát itt a 2 worker/city túl sok, az biztos.
  • atomanty
    de nem,lehet
    már próbáltam,nem tudom átállítani a nyitott helyet aira
    de persze tuti én vagyok a láma
    meg most el sem mentettem:(gondolom tesem
    pedig most volt az eddigi legjobb
  • Atomreaktor
    miért ne csinálhatnád tovább? load game.... gép átveszi...
  • atomanty
    váááá
    realism modban is el lehet húzni:D
    már 400ponttal vetettem 1100ban winchesteres huszárokkal,sokkal több városom volt amennyi elfért...
    és az egyik már 21es volt 1100ra ááááá,és mi lehetett volna belőle még
    nincs valami olyan mód amiben multis mentéseket,singlében továbbcsinálhatnám?
  • LSSAHPAUL
    Na várhatom hogy fejlődjenek az egységeim.. most egy darabig mosoly szünet van. 26-37 nagyon sok expé kell....
  • Atomreaktor
    :DD talán készül egy új peccs amiben hivatalosan is javítanak a speed-en, vagy már a kiegbe építik csak bele.
  • NEXUS6
    Eszméletlen sokat!

Most néztem milyen emberkéket keresnek a Firaxisnál: 3D progizásban jártas játék enginiert.
    Előbb kellett volna! Ha ezt a hírdetést előbb feladják, akkor asszem engem is megkímélnek néhány őszhajszáltól.
  • Atomreaktor
    akkor majd ha belejöttél várunk (téged is) egy jó kis multipartyra;))
    háát nem tom itt a sok város taktikát elég nehéz összehozni.
  • edeleny
    Na akkor szemelyemben egy ujabb fanatikus kapcsolodik be,ha ritkabban is.Annak idejen semmi leirasom nem volt hozza,meg a gemet is csak tök veletlenül kaotam meg,csak probalgattam a dolgokat,aztan elökerült az angol szotar is,es meg jo par könyv.Egyetlen hibaja van a sorozatnak:függöve tesz.Az en strategiam alltalaban az erös gazdasag,a lehetö legtöbb varost igyekszem epiteni,es en igyekszem tartani a varosonkenti 2 munkas aranyt.Az elejen a varosok gyorsan behozzak a Steller epites miatti hatranyt,egyedül a közepkor tajan szokott penzhiany fellepni,de ha eleg ügyesen fejlesztettem ezeken gyorsan tul lehet jutni.Igyekszem baratkozni kereskedni,aztan mikor mar a tankjaim allnak szemben a landzsas harcosokkal akkorjön a megsemmisitö csapas,akar egyszerre mindenki ellen is.A Civ4-et igazabol most kezdtem el egyenlöre jobban hasonlit a jatekmenet a 2-re mint a 3-ra,csak nagyon nagyon bonyolult lett,es ez tetszik.
  • atomanty
    a válasz igen
    qrva sokat segített nekem legalábbis
    1tlen hátránya,hogy altabolást nem szereti,szóval utánna általában újra kell indítani a gamét,most már simán merem nyomni ha nem is a legnagyobb mapon,de az 1el kisebben simán,bár lehet a legnagyobb is menne
  • avan
    az a harkonnen cucc sokat segitett annak aki kiprobalta? nem tom feltegyem-e
  • dr Kotász
    26-17=9, márpedig ez nem prímszám...
  • Atomreaktor
    jaja. másrészt meg ha már krekk akkor tudni kéne, hol keresd...
  • atomanty
    ehh warez meg krekkes játék itt nem téma;)
    amugy nincs is
  • sopi
    hi all.
    valaki lenne olyan szives és küldene nekem egy cracket erre az e-mail cimre plz. :)
    [email protected]
  • Botond #2439
    Haggyámá hülyeséggel. :-D Élvezeteket nem keverjük. :-D
  • atomanty
    főleg ha atomreaktor az ellen:D
  • atomanty
    könyv kell mellé:D
  • Botond #2436
    Mi is nyomtuk haverokkal 1et kettőt 3at is,hát nem az igazi a kezdeti varázs elvesztésével.
  • Atomreaktor
    de akkor is más a kettő, ebbe nem illene bele a külön harc mód. vagy nem tom. elég nehéz lenne egyensúlyosan megcsinálni. majd te gyártasz hozzá egy "real panzer general battles" mod-ot:DDD
  • atomanty
    ezért irtam az automata módot direkt:D
    én heroes 3mat is szoktam multiba nyomni,ki lehet birni azt is,1 jó könyv mellé azt mehet:D
  • Atomreaktor
    szerintem se kéne felhozni oda lenne a lendülete a játéknak. inkább több egység kéne, több variáció, fejlesztés nagyon jó ötlet volt. esetleg egységek kombinálása de akkor meg burul valamerre.
  • Botond #2432
    Multinak harangoztak is akkor.
  • atomanty
    szerintem a harcot felkéne hozni 1 gyengébb panzer1es szintre,amit mondjuk lehetne automatizálni
  • NEXUS6
    Szerintem annyira nem veszélyes a gáme!
    Az tudom, hogy monarch fokozaton én a civ3-mal vért ízzadtam, és nemis mentem feljebb. Az bőven elég volt.

Itt a monarch szint a jelenlegi játékomnál egy sétagalopp. Pedig még csak nem is ismerem annyira a játékot.

A kezdésnél marhára kell, hogy olyan helyen legyél ahol commerce van, és minnél előbb legyen courthouséd, meg minden ami csökkenti a kiadásokat. Tehát nyomulni kell az alphabet felé, azért is hogy tudj technológiát csereberélni, és az kihúz ha esetleg megszorultál, anyagilag.
    De én azt mondom akkor is terjeszkedni, városalapítani kell mnt állat (az elfoglalás is jó).

Valahogy azt érzem, hogy egyszerűbb a játék, mert az AI nem lát mindent. Óvatos és nem mindíg tudja kihasználni a gyengeségeidet.
    A harc is egyszerűsödött, nem mindíg előnyére, de összességében még is jobb. (Kár hogy az ostromgépekkel csak városokat lehet ostromolni, a terepen levő egységeket meg nem lehet távolról megszórni;()
  • Lysandus
    A háború valóban egyszerű. Különösen nehezebb szinteken. Deityn ugyanis úgy kezdődik a dolog, hogy nem lesz elég városod amiben katonákat gyárthatnál, mert az AI úgy terjeszkedik, hogy neked már nem marad helyed városra. Majd mire lesz elefántod és katapultod a gép már riflemanekkel nyomul. Szivatás hegyek. Ezért nem is játszom. Megharagudtam a játékra.

Gondolom láttátok ti is a Civfanaticson, hogy eddig egy győzelem született deity, tiny mapon. A kis mappal lehet ugyanis ellensúlyozni az AI bődületes termelési bónuszát (magyarul hiába onthatná a settlereket, nem fogja, mert mindenkinek egy városnyi helye van összesen). Ez az egyetlen trükk eddig a játékban, ami működik. Ezért utálom, mert minden lehetőséget kivettek belőle. Marad mentőövnek a kulturális győzelem, de az meg kit érdekel? Engem különösen nem hoz lázba.
  • Botond #2428
    pangeánál az egész egy kontinens :-D pont ezért játszok pangeán,hogy a kontinentális hatású csodák világcsodák legyenek :-D szigetekre meg ha van menjen az AI várost csinálni...
  • Sipocz
    Ezzel a Notre Dame-mal nem igazán szokásom kapkodni, ugyanígy a Szabadság Szobor és a Hover Dam mert én folyamatosan pangean játszom és ezek kontinens hatásu csodák. Hagyom az AI-nak, hagy legyen nekik is:)).
  • atomanty
    meg ki mit kap?lol
  • atomanty
    az tényleg hasznos benne van a kötelező megépíteni csodák listáján
    akár csak a notre dame
  • Sipocz
    Nomeg:
    Nem tudjátok-é pontosabban hogy hogyan kalkulálható ki a hittérítés sikere 2. vallástól felfelé egy városban? Röhej hogy a fiaim 14.-18. szintü városban ugyancsak free religion mellett honosítják a 5.-6. irányzatot az én 22.-23. szintü városomban a 3.-4. irányzat térítőit agyonverik:((.
    (az iszlámmal kapcsolatban meg e kedvencem a Spiral minarett, csak úgy dől a lé:)))
  • Atomreaktor
    akár úgy is megoldhatták volna hogy ne legyen ebből hátránya vkinek, hogy az egyes népek automatikusan megkapják a rájuk jellemző vallást a rájuk jellemző időben. (de ez már kapásból nem jó, mert akkor nem mindenki ugyanakkor kapja)
  • atomanty
    jah szerintem is inkább ilyen okok miatt lett minden vallás uolyan semmilyen:D
    még felszólalt volna a pápa,meg a sok vallási vezető,hogy összes gyilkolós fps tök jó,de civ milyen erkölcstelen,meg antiszemita 1 játék
  • atomanty
    ha nem gép ellen vagy akkor hinduról lemondhatsz mert lehet hogy tényleg az számít,hogy milyen a szined(szemét rasszizmus),lehet buddhizmus,bár azta maradék ai szokta nyomatni,marad a zsidó,ha esetleg a többi human játékos nem tartja annyira fontosnak,de igen mert mért is ne,tao és a társai sosem jönnek össze nekem,katolikust meg rendi human játékos kifejleszti a 2. nagy prófétájával,úhhogy csak az iszlám amiben bízhatsz