5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Balli
    Megnéztem a config-ot, de 0-ra van állitva a MemSaver
  • NEXUS6
    Talán a civ configban próbáld ezt beállítani:
    MemSaver = 0
  • Balli
    Sziasztok!
    Felraktam az uj Patch-t, inditottunk volna egy HOT-SEAT játékot, de vmi videomemóriahiba üzenettel kilépett.
    Tudnátok segíteni mi lehetett a baj, s mi a megoldás?
  • Bull
    Sziasztok!
    Boldog Uj évet minden Civ Fannak!!
  • Kiara
    Sziasztok!

Tusy: köszönöm a segítséget, de alapból próbálkoznom sem kellett volna hasonló programokkal, mivel a játék eredeti, és már kb 3 hónapja nincs fenn emuszoftver

edeleny: igazad van én is ezen akadtam fenn :)

Mindenkinek köszi, és ha warez verzió lett volna nem is írtam volna le a problémámat...mivel rendes kislány vagyok és szép piros betűkkel fel lett hívva a figyelmem arra, hogy a warezes problémákat hanyagoljam...

Még 1X thx, főleg NEXUS6-nak!
    És B.U.É.K!
  • edeleny
    Az ismimnek a GTR cseszte szet az egesz Windowst,Bocs az off topic-ert.
  • dr Kotász
    Nekem egy másik játéknál a CloneCD uninstall segített ugyanilyen hibaüzenetnél.
  • Tusy
    - ez a (talán starforce) védelem egyik lényeges része; szétcseszi a regisztrációs adatbázisod, kinyírja a feltételezett warez tevékenységet (Daemon Tools és társai) esetleg letiltja a DVD íródat és telepítheted újra a rendszert... és ezt ráadásul a játék telepítésekor még el is fogadtatja veled (ez most konkrétan nem a civ. IV volt de van ilyen játék is)
  • keeper2
    Akkor javaslom, próbáld ki a Knights of honor nevű progit. Az a hatalmas ötlete támadt vagy a készítőnek, vagy a kiadónak, hogy a program indításakor szó nélkül letörli a daemon tools ill. blindwrite progik leglényegesebb fájljait (szól, hogy zárd be őket, mert velük együtt nem fut a játék, legközelebb pedig már nem is indulnak el)(ez a gyári verzióban lévő védelem része volt). A hatalmas felháborodás miatt ezt a következő patch-ban már kiszedték, mégis, az amúgy kellemes kis program hatalmasat bukott.
  • edeleny
    Az hogy egy wrez verzio nem indul el,meg okés,de hogy egy gyari jatek ne menjen mert akarmi van a gepen az durva. "DD"
  • Rafaelo
    valakinek müködik a xhuge and giant mod ??????

nekem lefagy
  • robotnyk
    daemon toolson jobb gomb, emulations, all emulations on. ha így sem jó, akkor sd4hide, ha úgysem, és van clone cd, vagy alcohol a gépen akkor azokat szedd le
  • Hellsing
    Nekem is volt ilyen gondom és az segített hogy Daemon Tools Clone Cd legújabb részét raktam fel.
  • Tusy
    BÚÉK!

- talán pont az a baja, hogy ilyenekkel próbálkozol...
    - fiamnál egyedül a Daemon Tools van fent, ami a taskbaron zöld színűre lett állítva (alapban piros), ezt talán a securom opcióval sikerült elérni... ha ez esetleg segít neked
  • Kiara
    Sziasztok!
    Kérnék némi segítséget...a játék nem hajlandó elindulni, pedig ez kivételesen eredeti játék.
    A probléma a következő, azt írja ki, hogy "emulációs" szoftvert észlel.
    Kipróbáltam: az SD4Hide-t, az Antiblaxx-t, és itt a fórumban említett Registry-s variációt. Egyik sem segített, remélem nektek lesz ötletetek!
    Előre is thx!!

B.U.É.K!
  • Yossi
    vadaszgeppel probaltad?
  • Yossi
    tankokkal? :)
  • keeper2
    Úgy tűnik, az előző hozzászólásom részben félreértette kotász. A többféle módon nyerést természetesen tudom, hogy lehetséges, de úgy gondoltam, hogy ha valamelyik módon megnyerem a játékot, akkor csak folytatni lehet a végtelenségig, vagy el lehetséges érni más győzelmi módokat is? Pl. egy time victory után még ki lehet lőni az ürhajót? Még eddig nem lőttem ki sosem, mindenesetre, itt vajon miért nincs az, hogy ha egy rész elkészül, akkor mutatja az űrben, ahogy elhelyezik az űrhajón? Eléggé hangulatos volt látni az épülő hajót az első részben...
    Ha egy egy város melletti kockára utat is építek, akkor az csak a közlekedést gyorsítja, vagy a kockán szerezhető nyersanyagok is nagyobb mennyiségben termelődnek a városban?
  • avan
    most pontosan nem tudom melyik ikon, de vadaszgepeknel van a ketto amit irtal es van egy, hogy a varos felett cirkaljon es orizze a legteret
  • avan
    boldogtalanok az emberek. epits olyat epuletet mely termel happy face-t -= :) =-
  • Balli
    Sziasztok az első kis repülőt: fighter-t hogyan lehet kiiktatni egy városból?? A kinainak van egy egyik városában, de a bombázoim nem tudnak mit csinálni állandóan megsebesíti az a kis vacak.
    A repülőgépnek az utolsó ikonja mit jelent? Nem jöttünk rá: mert ugye van az hogy felderiti a terepet, bombázza a várost, bombázza az egységeket, s mi az utoldó lehetőség?
  • Thanatos
    rotfl :DDDDD
  • dr Kotász
    Még nem választották meg a pápát...
  • Atkamon
    Sziaszto! Mi van akkor hogyha az egyik városomból fekete füst száll felfelé?
  • dr Kotász
    Csak a pontosság kedvéért: isteni jog
  • edeleny
    Ja igen ujjat kezdtem,Gandival ketszer lenyomtak a Barbarok,hogy honnan a ménkübül gyütt annyi,harmadszor en leptem ki a terkep miatt,most valami Mali-val vagyok,jol indult,de a varosok eröltetese miatt lemaradtam nehany csodarol,most mar van vagy 20 varosom,közöttük enyem mind a Top5,majd meglatjuk mi lesz.terjeszkedem ahogy birok,igaz ugy allitottam be,hogy a Large mapon összesen 5-en vagyunk. BUÉK
  • Verseghy
    Thx, és ha valaki nem akar kereskedni egy technologiával akkor azt sehogysem lehet kicsikarni belöle?
  • atomanty
    Buék Mindenkinek!
    sok peccset az új évre,meg sok malacot a városaitok köré!

jah én német nyelven tolom azért nem fejtettem ki ily részletesen bocs:P
    de ha tudod,hogy Gesetzgebung=Code of Law-val:D
  • NEXUS6
    A vallásalapítás bizonyos technológiák elsőként való kifejllesztéséhez kötődik:
    Buddhizmus-Meditation
    Hinduizmus-Politeizmus
    Zsidó vallás-Monoteizmus
    Taoizmus-Filozófia
    Konfúcionizmus-Code of Law (törvénykönyv)
    Kereszténység-teológia
    Iszlám-Divine right (isteni igazság -vagymifene)

Ezek kb így követik egymát a játékban is mert a korábbi vallások, korábban kifejleszthető technológiákhoz kötődnek.
    Egy vallást viszont mindenképpen érdemes alapítani. Ha egyedül játszól akkor viszont nehezebb szinteken nagyon kapaszkodni kell, hogy a meditációt. a politeizmust, vagy a monoteizmust te fejleszd ki elsőnek. Ha olyan népet választassz akik alapból ismerik a miszticizmust, akkor azért jelentősen jobbak az esélyeid, pl indiai-Ghandi ugye;) én a konfúcionizmust, vagy taoizmust szoktam megcélozni.

Amúgy mindenkinek PUÉK (programokban gazdag új esztendőt kívánok);)))))
  • atomanty
    akarom mondani fejleszd ki 1.nek
    korán van még...
  • atomanty
    alapítsd elsőnek a buddhizmus/hinduizmust/monotheismust/konfucionizmust/kereszténységet/taoizmust/islámot
    de az sem baj ha mind a 6ot te alapítod;)
  • Verseghy
    Vallást azt hogyan lehet alakitani? Soha se tudtam:(
    Köszi a helpeket;)
  • NEXUS6
    Hát ha igy teszek a beállitásoknál, akkor asszem már föl kellene adnom. Igy még húzom egy darabig.

Szal folytatva a puffogásom maxigáz nem vagyok kibékülve ezzel a korrupció rendszerrel. Régen ugye minden épületnek volt valami fentartási költsége, most meg ha várost alapitasz akkor minusz 10 pezó körönként. Jó vicc, még a pénzt sem fedeztem fel erre már 10et levonnak! Egyébként meg tele épithetem a várost minden hülyeséggel az mg nem kerül semmibe.
    A másik, meg hogy bemegyek a várostérképre, a hegyről mindenkit leküldök a folyóhoz dógozni, a bevételem meg mégis szinte ugyan az, a tudományos fejlesztés dettó.

Valaki pontosan tudja, hogy van ez?
    Asszem megyek okosodni a civfanatics fórumra.
  • Hmuda
    Gondolom új játékot kezdtél.
  • atomanty
    én a techcserét általában kikapcsolom,bár régen én is összevisszacseréltem a dolgokat:D
  • edeleny
    Ujabb lama kerdes,mit allitottam rosszul,hogy megint nem tudok körbe menni,elesn vegzödik a terkep?
  • NEXUS6
    Hát nekem elég érdekesen alakul a dolog.
    Visszafogtam a terjeszkedést, és így egy viszonylagos jó ütemű technológiai fejlesztést tudtam csinálni, amit a "Code of laws - courthouse" és az "alphabet - tudománycsere" irányában csináltam. A bíróságok meghozták a pozitív változást és tudtam még 1-2 várost alapítani.
    De a legnagyobb dobást mégis az ABC hozta, mert mmiután kifejlesztettem kiderült hogy mindenkinek pont erre a 2 technológiára van szüksége, ráadásul gyak mindent megadtak érte. Szal bejött az összes technológiai, meg összesen kb 1000 pénzzel meg is kopasztottam őket.

A dolog viszont még így sem rózsás, kultúrálisan ugyan 3. vagyok, sajnos hátulról;)))) Városom meg ha nem is nekem van a legkevesebb, de azért elég kevés van. Amellett a városlakók is elégedetlenkednek. Asszem más rossz hírem nincs. Ja ráadásul, még viszonylag jól lenyomható gyenge ellenfél sincs a közelben, illetve a városait befonta a legerősebb civ(német-Frigyes) városai közé. Ráadásul egy elnyúló nagy földrészen vagyunk én a fölső egyharmadában ők meg lefelé a délisarkig. És hogy még izgisebb legyen, az egyenlítő tájékán becsatlakozik egy rész, ahol a második legerősebb birodalom van (orosz-Péter), Ők is tuti hogy belémkötnek majd, ha kitör a balhé.

Szal kezdem emlegetni Soren Johnson felmenőit, aki csak azért mert utálta az általa ICS-nek (folyamatos városalapítás) nevezett dolgot, meg a városok mikromenedzsmentjét gyak szinte lehetetlenné tette, hogy a haladó szinten ezekkel nyerni lehessen. De így viszont semmi értelme a nagyobb nehézségi szintnek, mert ott se tudsz olyat bedobni a vűárosok menedzselésénél, amit egy tapasztalatlanabb kezdő esetleg még nem ismer. Persze alacsonyabb nehézségen nem is létszükséglet a nyeréshez.
  • atomanty
    és a hunting szvsz nem a legfontosabb kifejleszteni,esetleg ha látsz 1 rózsaszín elefántot;)
    wheel,mezőgazd,állattartás,bronzművesség/alapíts 1 vallást
  • atomanty
    mivel hogy most alapította,nem hinném hogy tudna építeni,főleg ha lenne mivel
    workernél is megáll a fejlődés
    szvsz csinálj addig katonát amíg nem lesz 3mas a városod,aztán worker feddezd fel a bronzművességet vágj fát miközben születik a settler,így akár 7-8kör plsszod is lehet mintha csak késöbb jönne a worker
  • edeleny
    Mondjuk nem artana,utakat,mezögazdasagot,banyakat epiteni a varos köre,ugy gyorsabb adolog DD. (bocs ha elertettem valamit.)