5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Yossi
    arra adjatok otletet, hogy a konyvet hogy celszeru scannelni lapscannerrel, ugy hogy ne vagjam haza? marmint a konyvet :)
  • Yossi
    aludni minek? azta majd kesobb, lesz ra eleg idod :)
    enni a gep elott is tudsz. a pizzas fiut egy waiting other civilizations alatt kifizeted.
    1. bal felso "Log" ban kiirja hogy sikeres lett-e vagy sem a hitteritesed (nekem eddig mindig failed lett, bar tul gyakran nem hasznalom)
    2. anyahajora csak vadaszgepet tudsz rakni :( a bombazoknak megvan a hatosugaruk aztan nesze. max attelepited oket egy az ellenhez kozelebbi varosba
    3. szerintem 10 az elejen, aztan a vegen mikor mar mindened van, meg penzed is :) akkor amennyi fer. a tavolsagnal szerintem a lenyeg az, hogy legyen korulotte eleg nyersanyag, kaja, kalapacs. az idealis tavolsagot (4 negyzet) csak minimumkent hasznalom. annal kozelebb semmikepp. ha a kulturad jol fejlodik, akkor nagyobb (8 negyzet) tavolsagban is osszeernek a hataraid.
    persze ha mucsarocsogen talalsz vmi erdekeset (pl. aluminium) akkor oda is kell raknod varost, de ilyenkor celszeru min. kettot egymas melle rakni es fejleszteni, nehogy az ellen elnyomjon.
  • Lantee
    Na, azt hiszem elkövettem az idei év legnagyobb hibáját...Felraktam ezt a gyöngyszemet! Azonnal belevetettem magam egy medium map-ba, de természetesen utolsó helyen végeztem. Ezzel elment a délután. Aztán elindítottam a Tutorialt, hogy kicsit képbe kerüljek, de abba meg annyira belejöttem, hogy a végén (Gandhit természetesen simán lenyomtam) azzal szórakoztam, hogy atommal bombáztam az üres területeket. Erre ráment az estém és a fél éjszakám! MI LESZ ÍGY VELEM? Aludni, enni, élni is kéne valamikor!

Ami nekem még nem igazán tiszta:
    1. Ha egy papot elküldök egy másik nemzet városába hittéríteni, akkor eltűnik, de nem látom, hogy csinált-e valamit. Magyarul, hol van belőle a hasznom?
    2. Építettem anyahajókat, de azokkal hogyan lehet part menti városokat támadni? Repülőgépek nincsenek rajta?
    3. Nagyjából hány várost érdemes építeni, illetve ezek mekkora távolságokra legyenek egymástól? Ti. építettem egy város északon, egy félsziget végén, és kb. 5x annyi kör alatt épített fel akármit, mint a többi városom.

Na, egyelőre ennyi, de biztos lesz még kérdésem.

Peace
  • lipovics
    En most raerek!
  • Magic Boy
    Mit javít az új(gyenge az angolom)?
  • atomanty
    lehetőleg siessetek most kezdenénk,az 1. nyer
  • atomanty
    Nah kérem lehet jelentkezni,jó lenne ha még ma
    ez a settler kupa,amire mindenkit szeretettel várunk :D
    még kiadó 1-2 hely,jelentkezéssel siessetek

A bajnokság során a résztvevők összemérik erejüket a Civ 4 (1.52 verzió) játékban.
    A bajnokság (liga) során a résztvevők számával megegyező számú fordulóra kerül sor.
    Minden forduló egy játékot jelent, melyben pontokat lehet szerezni.

I. A FORDULÓ (JÁTÉK) LEBONYOLÍTÁSA

Egy fordulóban egy játékra kerül
    IP-connection-ön keresztüli multiplayer-módban,
    az alábbiak szerint:

JÁTÉK INDÍTÁSA
    A játék kezdetének napját a részt vevők közös egyeztetés alapján határozzák meg,
    Kétharmados többséggel, de törekedve arra, hogy lehetőleg teljes létszámmal lehessen kezdeni.
    Két forduló között lehetnek szünnapok, de legfeljebb 3 nap.
    A mindenkori következő fordulónak lehetőleg az előző játék győztese a házigazdája (host).
    Amennyiben nem tud játszani egy játéknapon, átadja a hostolást
    és a mentett állást ideiglenesen egy másik játékosnak.

JÁTÉKNAPOK
    Kezdéstől számítva játéknap minden nap,
    hétköznap este 19-22 között nagyjából két óra hosszan,
    Hétvégén egyeztetés szerint.

SZABADNAPOK
    Előzetes megállapodás szerint
    egy-egy szabadnap hét közben és hétvégén.

II. A JÁTÉK MEGALKOTÁSA

TÉRKÉP ÉS NÉPEK
    A játékot mindig az előző forduló győztese hirdeti ki,
    ő adja meg a terep fajtáját, valamennyi paramétert,
    kivéve a térkép méretét, amely STANDARD.
    Megszorítás még, hogy a térkép „formája” csak
    Archipelago, Continents vagy Pangea lehet.
    A játék kihirdetője a népeket is megadja, melyek közül az előző forduló eredménye alapján sorban haladva választunk, kezdve az utolsó helyezettel, befejezve a játék kihirdetőjével.

SEBESSÉG
    A játék sebessége NORMAL,
    Szimultán MEDIUM körökkel.

A NYITÓ FORDULÓ:
    ARCHIPELAGO TÉRKÉP, APRÓ SZIGETEKKEL – MINDEN NÉP KÜLÖN SZIGETEN.
    (ÁTLAGOS NORMÁL KLÍMA, DOMBORZAT)
    HOST: KRISZ
  • Atomreaktor
    végre folytatják a relism modot!!! ugyan már más vette át a kezdmeményezért de ez kit érdekel?:) itt a lényeg;)
  • Atomreaktor
    hát itt akár már a hozzászólásokból lazán össze lehetne dobni egy faq-t persze össze kéne jól szedni és átfogalmazni;)
  • lipovics
    Sracok!

Ha valaki osszeut egy alapszintu FAQ-t, akkor adok felrakom a szerveremre.
    Annyi szenvedes megy itt, jo lenne, ha talalnak valami igazi fanatikust.
    Szamomra eleg sok dolog nem tiszta, kene a magyaritas, de sztem talan nyarra meglesz :)
    Pl ez a papi dolgot nem vagom igazan, meg a varos managelest, mert a tutioralban nem sokat magyaraz arrol :)
  • Yossi
    a go to mellett van ket "emberes" ikon, kicsit elternek. az egyik az osszes azonos egyseg (pl. archer) mozgatasa, a masik az osszes egyseg (mindenki aki adott negyzeten van) mozgatasa.
  • Yossi
    jah es mindenki oromere :) elindult a jatek. nvidia, directx ujratelepit, xml sp5 felrak, windowed mode 1024x786-ban. Qin Shi Huang meghoditja a vilagot :)
    jah es a konyvet mar beraktam a taskamba. bar szerintem regi civeseknek nem mond sok ujat. a scannelesben viszont jol jonne a segitseg, cirka 180 oldal.
  • Yossi
    ott a pont :)
    eddig nem is kerestem, de jo hogy irtad. mar fel is raktam. en is szeretek vigyazni az eredeti cd-imre.
  • atomanty
    nah 1. tedd fel az 1.52es peccset,abban kiirja kinek hány %nyi esélye van a győzelemhez
    lovashoz kell nyersanyagnak ló amit csak az állattartás után láthatsz meg,és kössd be uttal a városba,meg építs rá istállót,ekkor asszem tudsz chariotot vagy mit csinálni,késöbb lesz majd olyan tudomány(nemtomangolul,németül:Reiterei) ami kell még a többi lovas unithoz
    harc az nem a legjobb tényleg de szokj hozzá ez van
    tudod őket egyszerre mozgatni:D,van olyan gomb összes egység mozgatása
  • VRSDM
    kézikönyv ügyben majd megnézem mit tehetek bár nemigérem hogy mikorra mert photoshop-al " dolgozok " és sok melom van, nameg a suli meg félévi hajtások stb... de majd csak meg lesz...
    most hogy ma igy komolyabban toltam vele 3 órát, ismár kezd körvonalazódni hogy is mennek a dolgok, de vannak amik nem pl. miért nem tudok még, mindig pl. lovasokat csinálni? kifejlesztettem, ottvan az építhetüknél, de nem engedi és egy ojat kér hozzá, amit meg nemtudok kifejleszteni... (: meg hogy a harc lehetne lassabb lássam ki mekkorát sevzett stb. de ami nagyon gáz ( vagy csak én nem jöttem még rá) hogyha több osztagom egymáson van, azokat nemtudomm egyszerre mozgatni (mint valamilyen sereget) vagy csak én vagyok még n00b a témában???
  • atomanty
    örülünk hogy teccik!:D bár én a zenéjét már unom,marad a jó öreg winamp.
    ha bármilyen kérdésed lenne mondjad csak szívesen segítünk,főleg ha még a kézikönyvet is bescannelnéd:D
    valaki tényleg megcsinálhatná már!
  • VRSDM
    tegnap vettem meg a játékot, de ez valami eszméletlen nagy, csak a menü zenéje ment (!) 20 (!) percig, nem vicc, és emellé rapper vagyok a javábol, de ez valami eszméletlen, az elődökkel nem játszottam sőőt, körökre osztottbol csak a heros-al, de magával ragad ez az egész, nagyon jo, és még valami amit imádok a fejlesztőktök, és nemértem miért nem éri meg a többi cégnek, hogy MP3-ba vannak a hangok, ezzel akkora + pontot kap a game hogy az valami eszméletlen :D (sennheiser fülesssel bömböl a menüzene a villamoson :D kicsit néznek rám, de megéri, nagoyn jo game, minden tiszteletem az övék...
    G R A T U L A S I D M E I E R ...
    igaz még nem nagyon vágom hogy mi micsoda, meg mire jo de azért bejön...
  • Amiga
    DVD-NoCD patch az 1.52-höz is van a gamecopyworld-on. Ez nem warez, én is használom a NoDVD cracket, mert az eredeti DVD-m a védelme miatt két percig csak kattog a hároméves LG-lejátszómban... (ahogyan a Sims 2 és Far Cry DVD is).
  • atomanty
    jah ok kösz
    már aszittem még valami bónuszt is ad az államformához
  • dr Kotász
    Leader infonál megtalálod a 'pédiában. Ha neked ugyenez az államformád, javul a diplomáciai viszonyod az illetővel.
  • atomanty
    Bevorzugte Gesellschaftsform-azaz előnyben részesített államforma--->ez itt mindegyik népnél van ilyen,de pontosan mit részesítenek előnyben?meg hogyan részesítik?
  • atomanty
    ma tényleg jó vicces kedvemben vagyok(tán mert holnap akasztanak),de azért nincs harag ;)
  • atomanty
    vagy ha annyira szereted a németet mint én :D
  • Yossi
    http://www.civfanatics.com/civ4/info/#Empires
    kis tortenelmi kiegeszitovel izesitve
  • dr Kotász
    És a leaderek is le vannak írva?
  • BladeW
    pont a memory saver miatt voltak kenytelenek kiloni az alt-tabot, hogy ezzel is memoriat nyerjenek...
  • Balli
    thx,
    Nem azt nem kerdeznem meg vicces fiu!
  • atomanty
    és itt még a csodák is le vannak irva mielött kérdeznéd;)
  • atomanty
    hi!kicsit szétnézhetnél itt mielött kérdeznél! link
  • Balli
    Azt nem tudjatok hogy valahol le van-e irva osszegyujtve, hogy civilizacioknak a special unit-jai milyen speci tulajdonsagokkal birnak??
    Nekem peldaul az angoloknal majd red coat-jaim lesznek a musketasok helyett majd, ez mennyivel jobb/erosebb azoknal?
  • NEXUS6
    Jaa én is összevissza kalimpáltam az egérrel, amikor észbe kaptam hogy mér is csinálom. De ha a pályán oldalra kattintok akkor középre hozza. Majd megszokom.
  • NEXUS6
    Hopp a virtuális memória el is fogyott!;)))
  • NEXUS6
    Egész működőképes;)
  • Yossi
    hat, ha ujra elindul, akkor en is vmi hasonlo custom felbontast fogok beallitani. ez tunik jonak.
  • Thanatos
    hát azért gamek elég nagy százalák nem szereti az alttabot..., mongyuk tény hogy körökreosztott gamenel praktikus lenne :) mongyuk én ezt emgoldom ugy hogy ablakban futtato és simán jó (1280*960 mig az asztalom 1280*1024 igy pont jól elfér hogy betötli képernyőt és gyk csak a taskbar látszik :)
  • Yossi
    az ablakban csak egy gond van, a scrollozas.
  • NEXUS6
    Végül is lehet ablakban is futtatni, akinek a multitaszkozásra, meg netezésre meg filmnézésre van közben ingerenciája.

Na ezt most ki is próbálom.;)
  • Yossi
    igen, van egy memsaver opcio. alapbol 0, de ha figyelmeztetnek, hogy ha 1-re allitod akkor no longer alt-tab (aztan ezeknel soselehessen tudni). koszi. mintha multitasking korban elnenk. lehet csunya dolog, de ne korok kozott neha netezek, ilyesmi.
  • dr Kotász
    Érdekes, nekem 1.52-vel is megy az alttab...
  • NEXUS6
    Az 1.52 tud valami olyasmit is, mint a Harkonnen, a configban be lehet kapcsolni valami memorysaving opciót.

Na most a "zseniális" Farokszísz progizók a jelentkező problémát úgy oldották meg, hogy letiltották az alttabot! Ügyi;)

Amúgy az esetedben én is driverre tippelnék.