5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Yossi
    lehet visszateszem az 1.09-est. ahhoz legalabb nem keri a dvd-t :)
    vmi windows, vagy grafikartya driver lesz, esetleg a tuzfal. de akkor is, konyorgom vki irjon mar ki vmi hibauzit. ez utobbi "csendesseg" miatt kezd gyanussa valni a symantec. lehet a civ 4 kap maga ala egy sajat xp-t :)
  • Botond #2740
    Nekem patch előtt csinált olyat,hogy alttab után a jobb alsó sarokban lévő minimap széttört (apró fekete pöttyök,szal használhatatlan lett),de kilépés belépés orvosolta ezt,és patch óta nem csinálja,igaz ATI drivert is frissítettem.
  • dr Kotász
    Érdekes, amiket írtok. Nekem még egyszer sem fagyott le a progi, alt+tabnál sem, patch előtt sem, patch után sem. Fura...
  • Atomreaktor
    próbáld meg régebbi peccsel hátha... még az új peccsben is vannak bugok!:)
    nálam is volt ilyen alt tabnál de csak mikor feltettem a harkonnen peccset. viszont nálam a játék újraindítása megoldotta a problémát.
    reinstall sztem azért nem segít mert a temp fájlok ugyanazok maradtak. más helyre tedd a gamét plusz C:\documents and settings en belül van még pár civ4 fájl azokat is töröld le reinstall előtt. (nem hinném, hogy ettől, de hátha...)
  • Yossi
    ASUS P5GPL-X
    Pentium(R) 4 3,2GHz (HT)
    1 G RAM
    Gigabyte 6600GT SLI 128M (lehet ez a gagyi neki? :))
    minden frissitve van. civ 4 1.52-es patch. legalabb vmi hibat irna ki.
    az a gaz, hogy ment, aztan egy elszallas utan kesz... es a reinstall se segit.
    nezegettem a netet, lehet a symantec client securitym kavar be. elkepzelheto, mar megszivatott neha. majd este megnezem. vagy az xml, vagy a gigabyte utility?
    a multkori elszallasnal 70Hz volt a frissites, mikor atallitottam 75-re, akkor ment. most ez sem segitett.
    a konyvet, ha nem felejtem el, holnap behozom. elkezdem bescannelni, aztan megmondjatok hova tegyem.
  • Yossi
    na azt nem adtak hozza. asszem csak a diszdobozoshoz adjak, de itt van:
    http://www.civfanatics.com/civ4/techtree/
  • Atomreaktor
    hát nálam műkszik alt tab rendesen. akkor én nem kapok könyvecskét?:)
    milyen géped, vidkarid, drivered van? civ4 peccs fennt van?
  • Botond #2734
    www.firaxis.com :-) ott fent van,vagy www.civilization4.com-on is :-)
  • Balli
    Nem tudjátok véletlen, hogy valahol megtalálható-e a tudomány-fa a neten, szép nyomtatható formában? Olyan jó lenne:)
    Esetleg Yossi megtennéd hogy beszkenneled legalább azt az egyet (ha van rá lehetőséged)? Ha jól tudom az eredetikhez jár a könyvecske mellé egy
  • Yossi
    koszi.
    ha nem lenne eredeti nem is pampognek ennyit, de kiadtam erte 9900 Ft-t, es mar eleg sokat szivatott.
    ha vki ad normalis tippet, hogy ez a bugos hogy futna rendesen, akkor beszkennelem :)
  • atomanty
    meghiszem azt:D,bocs de többet nem tudok segíteni:(
    eredeti a gémed?akkor mit nem adnának itt sokan 1 bescannelt kiskönyvecskéért:D
  • Yossi
    a multkori hasonlo szereplesenel mar felraktam az uj drivereket. nvidiabol is az van. ezert a vacakert nem fogom ujratelepiteni a windowst. nagyon felbosszantott.
  • atomanty
    esetleg valami új drivert szedjél le hátha az segít,vagy ha más nem akkor a windows reinstall:D
  • Yossi
    ujratelepites sem segitett....
  • Yossi
    nincs. ilyet mar csinalt regebben is. akkor allitottam be, hogy cache torlessel indul a jatek...
  • atomanty
    harkonnen patch fenn van?
    mert neki volt mindig baja az alttabbal sajna:(
  • Yossi
    remelem firaxisnal csuklanak a programozok. egy alt-tab os kapcsolgatas utan elszallt a jatek, de nagyon. kovetkezo inditaskor pedig a cegek kis animja utan szep kek kepernyo. na nem windows halal, csak a civ 4 kek hattere, elotte semmi, menu nuku. es ezzel ugy befagyasztja a gepet (pontosabban a videokartyat, mert masutt nyugi van, proci, vinyo nem porog), hogy csak a reset gomb segit. remelem egy ujratelepites segit. kulonben viszem vissza a boltba. balfasz programozok, hogy nem tudnak lekezelni egy vga kartyat...
  • NEXUS6
    Khm, amit írtál azzal tökéletesen egyetértek, de a magam részéről egyelőre csak irányelvnek tartom.;)
  • atomanty
    ehh de gonosz vagyok :DDD
  • atomanty
    mi itt mind csak eredeti játékkal játszunk!
    no warez pls!
  • thePrince
    helló!nem tudjátok hol lehet letölteni a civilization 4 crackjét?
  • Balli
    Bocsi átfutott rajta a szemem, szoval növeli az országon belüli is, értem.
    Akkor gondolom csak erősebb barátság az ok, ha egy másik bir. városával kereskedik a városom
  • Balli
    Köszi, s mi a helyzet ha egy másik, saját városomból szerzi a +aranyat?- ugyanaz mintha más ország városából szerezné?
  • dr Kotász
    Mindenképp növeli az országon belüli is.

Alapból: 1 trade route
    currency: +1
    corporation: +1
    free market: +1
    UN resolution ###: +1

A városok automatikusan megkeresik a számukra szóbajöhető legtávolabbi várossal a trade route-ot. Emiatt értelemszerűen a kikötővárosok a nyerők. Csak olyan országban lehet a másik város, akivel van open border megállapodásod. Ha pl. egy másik kontinensen levő ország felmondja az open bordert, a kikötővárosaid trade-je jelentősen visszaeshet, hiszen már csak a saját kontinenseden levő várossal kereskedhetnek.
  • Magic Boy
    A Pc Dome Civilization IV ismertetője!
  • Magic Boy
    Magyar-rol nemtudsz?
  • robotnyk
    civfanatics.com
    walkthrough

amúgy meg: kereső
  • oneal1
    hali!!
    Van valami jókis leírás a progihoz??

kösz
  • Balli
    Köszi a segitséget, rosszul emélkeztem, bocsi visszanézegettem nem találtam
    Még lenne egy téma ami nagyon érdekelne: meg csak most tunt fel a varos ablakaimba (en pancser:), hogy a kereskedelembol is szarmazik bevetel. Mas orszagokbol szarmazo varos neve van ott a koronkent szarmazo bevetellel.
    Kerdesem, hogy ennek a nagysaga mitol fugg, valamint hogy egy varosomban tobb varosbol is szarmazhat-e bevetele, hogyan tudom ezt szorgalmazni, novelni? S ha egy masik sajat varsosmbol szarmazik ker.bevetele akkor a masik jovedelmet csokkenti azaz összességben nem jár plusz arany a birodalmamnak?
  • dr Kotász
    Javítás:

2. G, majd mouseover
  • dr Kotász
    1. alt + mouseover
    2. G + mouseover
    3. jobb klikk nyomva tartva
  • Bull
    Tegnap irtam;Én mikor a saját egységem ki van jelölve nyomva tartom a jobb gombot és az ellen fölé viszem a kurzort.Ilyenkor kiirja az egységre hato bonuszokat és a támadás sikerének az esélyeit is.Aztán ha tetszenek a számok,akkor elengedem a gombot,ha nem akkor vissza a kurzort az egységemre és esetleg puhitom egy katapulttal vagy más collateralt okozo egységemmel
  • Balli
    Sziasztok, hogy lehet megnézni egy csata kimenetetlének százalékos esélyét. Én úgy emlékszem hogy shift+klikk az ellenfélre a unitommal, tegnap próbáltam is de nem sikerült
  • dr Kotász
    Game speed? Nekem epicen sose hozott még a városfoglalás 250-nél több aranyat...
  • NEXUS6
    Igen megy. Kicsit más beállítások kellenek neki, de érdemes vele próbálkozni.

Sajnos nagyon elkelne már egy rendes programozó a Firaxisnál! Persze más megcsinálni egy kis fixet, meg egy ekkora hatalmas progit manegelni mint a Civ, de akkor is.
  • Yossi
    az 1.52 alatt hasznalod a harkonnent? gond nelkul megy? mert a forumban azt irja, hogy nem tamogatja, bar tobben is jeleztek, hogy fut alatta.
  • Yossi
    na ja, tamadni csak pontosan, szepen. nem vagyok a haboru hive (eljen a space race, vagy a cult vict.), en minimum ket izmos sereggel szoktam tamadni, ugy hogy egy sereg a hatorszagban teblabol. ez utobbi egesz addig, mig nem latom, hogy siman gyozok es tudom, hogy mashonnet nem er tamadas. bar a legjobb stealth bomberekkel megpuhitani az ellent, aztan modern armourokkal elfoglalni a varosait. csak az a vacak lazadas ne lenne.... hiaba van penzem, nem tudom felgyorsitani a theatre, templom epitest.
    szerencsere anyagint mindig meg tudom ugy oldani, hogy max. 80-90% -on kelljen a tudomanyt tartanom. sot soxor 100%-on is jon be a penz es kozben 3-4 kor alatt felfedezek egy egy tudomanyt. volt mar az is bajom, hogy tul gyorsan akartak vmit kifejleszteni es vissza kellett fognom a fejlodest, hogy az utolso korben minimumra vitt tudomannyal sok penzt kasszirozzak be. :)

egy kerdes: tegnap az egyik varosomban ket plain, megmuvelve, kulonbozo kajat hozott. az egyiken 3, a masikon 4 volt. ez mitol lehet? nem lattam kulonbseget, ha csak nem azt, hogy az egyik viz mellett volt kozvetlenul (oldalan folyt), a masik meg csak a "sarkat" erintette, ha jol emlexem. ettol lehet?
  • NEXUS6
    Akor írok most egy kis tapasztalatot.

Az 1.52-höz írt Realism modot tesztelgetem monarch szinten (most tényleg az a szint;)
    Az előző játéknál alkalmazott stratégiám itt is bejött, bár a mod elég durván visszaveszi a fejlődést, de azért most is beiindulni látszik a dolog.

Egy jó ezer évvel később tudok csak igazán szemét módon terjeszkedni. Most vagyok 1250 körül. Korábban a lovagokra, majd a lovasságra ráhajtva erős katonai fejlődést tudtam produkálni.
    Minek után még korábban néhány várossal a római légiósaim segítségével kiegészítettem a birodalmamat, kénytelen voltam a játékban vezető Frigyesnek neki menni (egyszerűen útban volt!). Volt egy próbálkozásom arra nézve, hogy a légiós sereget ráküldöm, aztán majd ha jönnek a fejlettebb egységek akkor azokkal folytatom. Nos ez most sem jött be.
    Végül egy napi próbálkozás után feladtam, mert rájöttem, hogy nem jó ötlet ha beáldozom az egységeimet az első 2 városánál, mert akkor nem lesz senki aki felfogjon egy ellentámadást, és akkor még hol van a többi városa! Ezért azt az időt amit, amúgy is csak piszmogással töltöttem volna a visszatöltés után (bocs;) értelmesebben használtam fel.
    Összegyűjtöttem annyi lovagot és katapultost, hogy ne legyen semmilyen gondom egy város védelmével. Ezt segítette az is hogy hiába ez a Frigyes gyerek vezette az éremtáblázatot, még nálam is elmaradottabb volt technikailag, ha nem is sokkal.
    Szal olyan 1100 körülre megsemmisítettem. Még egy jó száz év kellett, hogy a benyelt városokat megeméssze a birodalmam és valami értelmes képet mutassanak.

És ekkor jött az újabb probléma!
    A jólfejlett német városok korábban igen csak elnyomták a kontinens partvidékén tanyázó 2 indián népcsoporthoz tartozó városokat. A német birodalom összeomlásakor ezek a jól megművelt területeken kultúrálisan hízásnak indultak. Na most az a tény, hogy a program a német birodalom megsemmisülésével minden az új városaimban többséget alkotó "kisebbségit" a közelben levő indiánok szerint minősített át németből aztékká, kultúrálisan igen csak bezavart.
    Ráadásul ez a Montezuma srác is neki állt erősködni. Szal megint csak összeveszés lesz!
    Most a nacionalizmus-military tradition-gunpowder hármasra rágyúrva sikerült "halálos fegyvert" kovácsolni a lovasság alakjában. Akiket az ágyúkkal felupgrédelt egységeim támogatnak a városok ostromakor.
    Közben a progi még 1-2 bónuszt is bedobott többek között egy nagypróféta személyében, akinek segítségével a költségvetést sikerült egyensúlyba hoznom. A Tadzsmahal is jókor indította meg az első aranykoromat.
    Eddig a háború alatt, a városok elfoglalása igen csak jól hozott a konyhára. Városonként átlagban olyan 600 pénzt kaptam. Ebből a háború alatt viszonylag magasan tudtam tartani a kutatást még úgy is hogy folyamatosan 60-90 pénz minuszom volt körönként! A háború végével viszont az "összekuporgatott" 3000 pénzem szépen fogyásnak indult. Szal épp jókor jött a próféta, aki felépítette a konfúciánus pagodát (vagy mifenét) és most már rendesen tejelnek a városok. A 3000 pénzt meg elköltöttem az egységeim ápgrédelésével, sajna még nem is volt teljesen elég. Közben rájöttem, hogy az orosz Nagy Pétert is meg fogom tudni fejni. A Militari tradition eladásával még jó néhány ezrest kapok, amivel a többi egységemet is feltápolom.
    Közben szép lassan átvettem a vezetést is a ponttáblázaton.
    Ma még csináltam egy próbatámadást, nem könnyű eset ez az azték gyerek, de most látom mi a fő csapásirány.

Szal a lényeg, hogy akkor én is mondjak okosat:
    1. A háború igen csak jól hoz a konyhára!;)))
    2. De nem szabad értelmetlen toszogatásba bocsátkozni. Össze kell gyűjteni 2-3 nagyobb sereget és gyorsan, minnél hatékonyabban lerohanni az ellent. Közben hátulról folyamatosan gyártani az utánpótlást a veszteségek pótlására, meg az új városok helyőrségének.
  • NEXUS6
    "Ez egyebkent a pontos hibauzenet:
    "your system has run out of video memory. Pls. trying reducing your video settings."
    6600Gt-m van, 3200+AMD, 1giga ram.
    És megnéztük Single-ben is ugyanigy kilep:("

Hohohohó!
    Na most nekem is elkezdett ilyeneket küldözgetni, meg kilépőzni.
    Visszavettem a Harkonnen patch beállítását 32MB-ra és azóta megnyugodott.

Szal szerintem rakd fel a Harkonnen patcht, ha nem lenne fenn és 128MB-os videokarinál használj 32MB-t a beállításoknál.
    Így menni fog szerintem full GFX-en is.

(Nálam 512MB RAM, PIII 600MHz;), Rad9600 128MB és egész jól megy;)))
  • dr Kotász
    Nos, hogy én is hozzátegyek valami bölcset: cottage a nyerő, azt erőltessétek :-)