5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Más: a "baloldalt elfutó üzeneteket" célszerű a ctrl-tab-val előhívott ablakban olvasgatni! -
Nálam is volt ez a "puszta föld" a Harkonen féle patch javította. Az 1.5-öst még nem raktam fel mert függőben lévő modos gamám van, viszont a leírás szerint ez is javított a memoria modelen. Ez a probléma nem a videókártya vagy a processzor ügye hanem csak a gama "bőkezü" memóriahasználata miatt van. -
Feltettem az 1.52 es peccset de még néha mindig lefagy (a játék már eredeti) -
Helló Népek!
Mizujs?
OK. hogy kikutattad a "demokracia"-t, de át is kell lépned az "universal suffrage"-be, nemtom ezt megtetted-é? -
Yossi #2576 elobb az egyptomiak jonnek :)
a harkonen patch-et hogy kell normalisan felrakni? nekem csak szallt tole a jatek :( de lehet elbenaztam. -
nálam videokari frissítés után nem csinálta már ezt a kilépegtősdit. Amúgy hogy tökéletesen menjen akkor kell neki gép is. De a huge-on is elmegy de akkor érdemes simple grafic-on jáccani meg hasonló dolgok nélkül, mert az terheli le a gépet. Na még a harkonen patch is sokat segít benne.
érdekes még az is benne ha elfogynak a saját városnevek akkor jönnek az amarikai városnevek, mindegy hogy melyik civvel vagy :)
verd le a mongolokat is -
Bereet #2574 nekem olyat csinál hogy a képernyőbe beáll ilyen fekete vonal lol -
Yossi #2573 vkinel csinal meg olyat a jatek, hogy a vege fele (1900) neha eltunnek a terkeprol a varosok, az egysegek, stb. es csak a csupasz terep marad? rossz esetben el is szallitja a gepet, kozepes esetben csak egy 800x600x16-as felbontasba kilep, jo esetben megy tovabb a jatek.
a grafikat fullrol visszaveve, cache torlessel inditva most ugy nez ki mukodik.
de ha tenyleg a grafika "erosseg" a baja, akkor hidat csinalok. egy 3.2-es, 1G-as, 6600GT-s gep is keves ennek a jateknak?
mas: vki kerdezte a gigantic mappot. egyszer probaltam. fagyott, es szerintem tok felesleges, eleg a huge is.
a fold korbe hajozasat a bal oldali uzeneteknel kiirja (persze ki veszi eszre)
mit lehet tenni egy frissen elfoglalt varos megtartasa erdekeben? Cyrus agyonvertem, de az elfoglalt varosara a mongolok rogton ratettek revolttal a kezuket. meg lazadtak, nem tudtam semmit sem epiteni. -
max akkor nem tudod ha csodát akarsz sietettni.
az internetet miért nem lehet sietettni? :D -
edeleny #2571 Ez idaig Ok,de en mar a vegen probaltam meg vasarolni a produktumot,mikor mat a Future Technologiat fejleszettem es nem ment.
-
kosz az infot! -
Thanatos #2569 hm, kiprboáltam msot egy harcolos menetet spártával de nagyon hamar elvéreztem :( -
Bull #2568 Hát ezt szerettem volna én is,de kétszer értem körbe és még mindig semmi,söt háromszor,két hajoval indultam egyszerre ellenkezö irányba,mindkettö körbeért,aztán kicsit késöbb mégegyel körbe mentem.Senki elöttem nem ment körbe,ez tuti....hogy ez a gamma miért szivat engem?
-
Szép estéket :) Nekem egyszer sikerült elsőként körbehajózni olyan 1400-1500 körül és akkor kaptam +1 lépést a vizeken (custom game). -
keeper2 #2566 Na, ez érdekes téma, mert nekem hajózás nélkül is sikerült tegnap megkapnom. A jégkorszaki scenarioban játszottam, ahol mondjuk szinte körbe lehet menni a földet szárazföldön is, a maradékot meg már korábban megtettem hajón, és egyszer csak bejelentette, hogy én hajóztam körbe elösször, holott akkor a hajóim mind alvó módban voltak. -
Kiírja,hogy xy elsőnek körbehajózta a Földet. -
Honnan tudod, hogy mindenki előtt? -
Bull #2563 Szasztok.Remélem mindenkinek jol telt a karácsony.Nekem igen.Fejreálltam az autommal....hehe......na mindegy.Egy kérdés:Az 1.52-vel még létezik a föld körülutazásáért kapott bonusz?Mert 1.52 elött sosem csináltam,tegnap viszont körbementem kétszer is mindenki elött joval,mégsem történt semmi.Van valami trükk?? -
Nekem leginkább azok a vezérek jönnek be amelyek rendelkeznek a financial attributummal pl. Katalin, Huang, Erzsébet; szvsz. a játékban van 7 vallás, de csak 1 igaz hit, a pénz imádata:). Persze ennek megfelelően kell nyomulni: cottage minden helyre ami legalább 2 kaját ad, tengerparti városok előnyben (világítótorony + kikötő + Colossus), free market civik, szabad források eladása még a mogorva ellenfélnek is.......
-
Kell hozzá az "universal suffrage" cimü civik (a "demokrácia"). -
edeleny #2560 Lehet,hogy nagyon lama kerdes,de hogy lehet a felkesz dolgokat megfinanszirozni.Ezt nem talalom sehol,a regebbiekben meg lehetett venni a felkesz dolgokat,azaz penzel lehetett gyorsitani az egyes varosok fejleszteset.
-
atomanty #2559 ja én is Ghandipárti vagyok,és indiát ennyire nem szólnám le,bismarck is jó,nem kell neki auquaduct,napoleont még nagyon nem probáltam,de én 1 olyat sem szólnék le akinek industry skillje
és én az ókori speciális unitokat sem értékelem annyira,az hamar elmulik nem?
de 1 marineval a végjátékban tudsz nyomulni vagy akár 1 panzerral is -
Thanatos #2558 nemtom szeritnem Gandhi nem rossz, sőt, elég erőteljesen lehet csodákra nyomulni vele szvsz :) -
Thanatos #2557 te erre a
"Helló Népek!
Mizujs?" -ra irtál egy makrót hogy mindig igy kezded az összes üzidet? :DDD -
Én olyan népet tudok ajánlani, ami az ókori hadseregeket illetően rendelkezik speciális egységekkel. Az őskorban nem érdemes nagyon terjeszkedni, mert nincs mit elfoglalni, utána meg már késő. Pl az amcsik modern kori fegyverzetét nem nagyon lehet kihasználni.
Másik fontos dolog, ami a korai terjeszkedésben gondot jelent, az a pénz!
Ha a választott néped/vezetőd viszont rendelkezik az Organized tulajdonsággal, akkor a fenntartási költségek a felére esnek. A Financial tulajdonság is jól jöhet, ami a mezők kereskedelmi bevételeit duplázza. A két tulajdonságot egyesitő vezető mondjuk az amcsi Washington, csak náluk meg a korai spec egység hiányzik.
A kultúra szintén nagyon fontos, hiába vannak már az elején 7-8 szintű városaid, ha az emberek fele csak lázong. A Creative vezető viszont városonként 2 kultúra pontot kap, ami az elején jól is jön (később már nem annyira). Szal pl az orosz Catherine jó választásnak tűnik bár a lovasságot kiváltó kozákok kicsit későn jönnek.
Elég kiegyensúlyozottak a vezetők, és kevesebb az akivel semmit sem lehet kezdeni. Szerintem ezekhez az utóbbiakhoz tartoznak az arabok, aztékok, a görögök, a francia Napoleon, a német Bismarck, meg az indiai Ghandi, bár az utóbbi 3-nál valszeg a csodákra kell rágyúrni. A többi 20-szal viszont asszem elég jó eséllyel lehet nyomulni.
Nekem továbbra is a Rómaiak a kedvenceim!;))) -
Helló Népek!
Mizujs?
Ha a cellán álló stack zászlajára mutatsz akkor valóban -a rendkívül rászletes leírás miatt- nem fogod látni az egységek darabszámát, viszont érdemes csak a cellát címezni a kurzorral és ekkor csak egy egysoros, tömör leírást kapsz az egységekről, persze olyan 30-40 egység (ilyet még soha nem tapasztaltam) esetén már ez sem fér fel a képernyőre; saját egységeknél meg nem lehet probléma mer ilyenkor alul lehet scrollozni. -
atomanty #2554 ok beszélhetünk róla
nem hotmail.com? -
söör #2553 Hali!
Mi már vagyunk négyen.Ebből hárman már régebbtől játszogatunk.
Esténként szoktunk 1.5-2 órát . Igyekszünk egymáshoz alkalmazkodni, és egy meccs eltarthat akár egy hétig is.Most találtuk ki hogy pontra menjen több meccs,így a második helynek is lesz értéke,a diplo így egy kicsit bonyolódik. Kezdtünk is egy 4 meccses sorozatot próbának.Természetesen a pályákat közösen határozzuk meg.
Szóval valami ilyesmiben godolkodom.Köszi a jelzésed, ha továbbra is érdekel majd konzultálunk.Elérhető vagyok :[email protected] messengerben,vagy skype-n a tttt03 néven
-
atomanty #2552 engem is hátbatámadott a szemétje,de jól csinálta,mert el is véreztem és multiba felkellett volna adnom:D,csak nem tudom honna találta ki,hogy onnan kell jönnie
még elején voltunk,szóval tutkó csalt
:P -
edeleny #2551 Ezt velem is megprobalta ljatszani,marmint a hatbatamadast,de szintugy a hullamsir volt a vege. -
ha 78 egységed van egy kockán akkor nem látszik :-D -
atomanty #2549 mi már ketten vagyunk is így esténkénti időpontokra,szóval ha neked is van 1 társad akkor akár 1 2vs 2őt nyomathatunk is:D
-
atomanty #2548 hali! multis bajnokság nem rossz ötlet,csak mivel 1 játék nem 10percig tart,kisit körülményes csinálni!
de itt a vizsgaszezon:D
uhhogy rám számíthatsz
ajánlani tudom:hub map 6néppel kettes szövetségesekkel,no tech csere,no barbárian,azt mehet a menet:D -
igen látszik:) én ha ráviszem az egeret akkor csodálatosan látok mindent bal oldalon... vagy ha a saját egységeid akkor alul is látod őket. -
Melyik szerinted a legjobb nép? -
hmm...latszik egyaltalan,amit irok? -
Még egy tipp!
Az új patchre is érdemes a jó öreg harkonnent felnyomatni. (Bár ugye a készítők nem javasolják;)
Igaz hogy alapbeállításból (80MB) jobb esetben kilép, viszont a harkonnen.ini-ben 32MB-ra levéve a videomemcsi felhasználást már csodálatosan megy, és megint csak élvezhetjük többek között a sokkal rövidebb betöltési időt!;))) -
ahoj! kerdesem ismet:hogy lehet megnezni,hany egyseg van egy adott ponton,mert amit kiir lista bal oldalon,az eltunik az egben,ott lehet 20-vegtelen egyseg is...elore is koszi -
Thanatos #2542 új patchben be is lehet kapcsolni hogy mindig randomizálja ezeket szal pl a laod után nem kell mást csinálni akkor is lehet más eredmény lesz... -
Hardcore single playereseknek egy tanács: a véletlen szám generátor a civ4-ben is kibillenthető. ha egy fontos csatát nem nyersz meg akkor előtte áldozz fel egy láma egységet és próba.. ha most sem akkor ujabb láma egység :D