5863
A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Bull #1380 Találtam egy 114M-s javitást a civ 4 -hez.Remélem ez megszünteti a fagyásokat.
http://www.gamespot.com/pc/strategy/civilizationiv/download.html?sid=6139723 -
#1379 Nekem csak akkor inditja ujra a gépet ha a big picturét megakarom nézni , úgyhogy én olcsón megúsztam ezt a bugot :) -
BYpsilon #1378 Hurrá!
Megérkezett az SE verziom amire licitáltam. :)
A tisztelt magyar királyi posta nem hagyt el, nem rongálta meg. rlz :) -
Bull #1377 Hi
Nekem is vannak ezek a gondok,5-10 körönként tutira ujrainditja a gépet.Nem gyözök állást menteni.Nekem is legujabb driverek(hang-video)vannak fent.Nem tud valaki valami megoldást?
-
Vészhozó #1376 Asszem megtaláltam a megoldást!!
Mégis csak az anit-balxx kell hozzá, csak rosszul állítottam be. -
Vészhozó #1375 Szzzz! Nem ő volt az, de majd mindjárt megnézem hogy kinél olvastam! -
Vészhozó #1374 Hát lehet, hogy az lesz belőle, de itt is volt egy srác bizonyos Thanatos, aki szintén ezt a progit használta, és nála működött. Lehet, hogy én használom rosszul a progit....
-
Yossi #1373 ehhez sok koze nincs az alabbi programoknak. inkabb vga kartya driver csere. -
Vészhozó #1372 Hát nekem meg full balck az egész! Ha jól tudom akkor másoknak is volt belőle problémája, és a régi hozzászólásokat olvasva ezt a progit mondták megoldásként. Lehet, hogy a beállításokat rontottam el, nem tudom, mert ezt az anti-blaxxot még sosem használtam. Éehet, hogy a daemonom régi? Őszintén megmondom azt sem tudom, hogy hányas verziót használok, de már ez megvan vagy két esetleg akár 3 éve si. Azóta nem szedtem le újat, mert ez is jó volt eddíg mindenre. De mindegy, az a lényeg, hogy a játékom fuul fekete, és nem is tudok vele mit kezdeni. A városon és az egységeimen mást nem is látok. Esetleg még a tenger hullámzását, mert a hullámhátak fehérek!
De már lassan ott vagyok, hogy feladom, mert már lassan minden lehetőséget kipróbáltam!!!
Már kezd egy kicsit boszantani a dolog -
#1371 Én semmilyen anti-blaxx-ról nem tudok nem is használom.... én az sd4hide.exe-t használom (1290 postban a letöltése) és soha semmilyen bajom nem volt vele... -
Vészhozó #1370 Üdv minden civ fanatikusnak és jhátékosnak!
Nálam még csak most települt fel a civ 4, de van vele egy hatalmas problemám!
Full sötét az egész! Leszedtem az anti-blaxx ot, fel is installáltam, de semmi. Gondoltam a beállításoknál segítek a fényen, de ott sem volt semmi. Gondolom én nem használom rendesen az anti-blaxx et. Tudtok nekem ebben segíteni? Előre is köszi!!! -
#1369 Közben vissza is vonnám tegnapi állításomat arról, hogy az aktuális játékom túl könnyű lenne. Kapcsolatba kerültem az utolsó 2 civvel, és lényegesen jobbak, mint a két szomszédom. Na ja, nem tudtam gátolni őket a terjeszkedésben. A sok városuk miatt lassan utolérnek. Hely meg már nincs újat alapítani, úgyhogy lehet, hogy folytatom a hódításaimat, amíg az ellen meg nem szerez néhány katonai technológiát. A tegnapi napom meg tömény háborúzással ment. Megtámadtam az aztékokat, hogy elfoglaljam az egyik városát. Jó területen volt (és ott lett most uránium is), és volt benne buddhista vallás. És hiába volt 4 saját magam által alapított és szétterjesztett vallásom, konvertáltam magam buddhizmusra, hogy a másik szomszéddal (inkák) jóban legyek. Ugyanis már a kezdeti találkozásnál ott figyelt a -3 pont a különböző vallások miatt, és még az open borderst sem ajánlotta fel. Ezek után elkezdett követelőzni, és ha nem váltok vallást, az út egyenesen visz a háború felé. És mivel a gép szerint katonailag én voltam a leggyengébb (micsoda hülyeség, csak jól kell használni azt a kis hadsereget, ami van), semmi szükségem nem volt rá, hogy vérszemet kapjanak.
Éppen nagyban vívtam a második háborúmat az aztékokkal (relationship kb -25), amikor egyszer csak jött egy görög caravel, a hátországomban lévő egyetlen íjásszal védett városom mellett kirakott egy harci elefántot, egy macemant meg egy warriort. Azt hittem, itt lesz a játék vége. Ugyanis a hátország teljesen védtelen volt, mivel vízzel körülvett, hosszú félsziget, távol minden ellenségtől. Még szerencs, hogy volt elég pénzem az íjászt grenardierré fejleszteni. Kivédte mind a három támadást. Ezek után nem bíztam magam a véletlenre, és megerősítettem a hátországot néhány grenardierral meg építettem három fregattot, és meglátogattam a görög tengerparti városokat és megfosztottam őket a tengeri kajaforrásaiktól. Némelyikben többszintes visszaesés következett be. De hát kellett nekik háborúzni.
A pénzügyi nehézségeimet is sikerült kinőnöm. Csak terjeszteni kell a vallást, aztán ha ez már nem elég, akkor áthelyezni a fővárost és megépíteni Versaillest (ez is úgy működik, mint egy palota), hogy csökkentsük a fenntartási költségeket. Közben mindenfelé market+grocher+bank, ez együtt már +100% bevétel. Valamint államformák között a szólásszabadságot, ennek nincs upkeepje, és a town plusz aranyat hoz. Igaz, hogy alig van townom, de még így is körönként +25 pénzem jön 90% science és 10% culture mellett. Lehet, hogy rá fogok hajtani a kulturális győzelemre. Vannak erre alkalmasnak tűnő városaim. -
#1368 Nekem éppen a tegnapi utolsó köreim alatt (hajnali 1) adta meg az olajat. Sivatagba és tengerre tette. Eddig 4 lelőhelyet láttam a pályán, 3 sivatag, 1 tenger. -
#1367 No látjátok! mi minden kiderül egy ilyen szimulációból:)! pl. az hogy: ha Árpád vezér azzal a lendülettel amellyel betépett a Kárpát-medencébe továbbhalad az óceánig akkor most nem szívnánk a "nagy magyaros fájást" hanem anyanyelvi szinten beszélnénk a frankot (vagy frankót:)), igaz a szinesek most nálunk gyújtogatnák fel a fél várost:((. A start az tényleg nagyon fontosnak tűnik, nagyobb diff.-nél az üres kezdőmentés utáni retire szvsz nem is cheat csak óvatos helyzetfelmérés.
Qrva sok a sivatagos cellám, a tök sivatagos és a gama közepéről kérdezem: lesz bennük legalább egy kis olaj, Nálatok hogy volt?
No! az atombomba még egy picikét odébb van, jelenleg a cho-ko-nu (innen látszik hogy kínai a menet 1000-rel) és a maceman a csúcsfegyver. Mondjuk jó lenne vallami terraform (úgy látom nincs:(() mert van több szépadag desert meg egy mutatós (de tényleg az még bálnás is) tundravidék lassacskán a kult.határon belül. Gondolom hiába dobnék le vagy 2 cho-ko-nut a placcra az még nem törné fel a jeget:))))! -
#1366 Nekem most olyan gamém van! Végre nyugalom.. egy szigetre rakott ki , sehol senki az égegyadta világon.. AD-1300 ban vagyok van 10 városom abból 5 10 feletti, a cottagék már városok és zsák aranyat hoznak, a vallásom kereszténység ( a poén kedvéért egyből rányomultam hogy az enyém legyen ) a csodákról viszont rendre lemaradok.. gyedül a piramist+a sistine chapelt tudtam megépiteni. Továbbra is csak a perzsákkal játszok.
Nálam még nem volt klimatikus elváltozás, de javaslom Sipöcznek hogy dobjon le pár atombombát és akkor a havas,jeges vidékekből termőföld lesz... -
Bozso77 #1365 Sziasztok:
Én most monarchon nyomom. 40 körre vagyok a kúltút viktoritól (ezt rohadt nehéz megcsinálni) majdnem én építettem a fel az összes csodát. (Great enginier nagy fegyver)
- plusz ,mi szerintem kuriozum az iszlámig én fedeztem fel az összes vallást is
- kultur Victroy-ra csak ugy van eselyed ha jo sok vallas van a varosban és csoda.
- 1990-ben a legnagyobb varosomban a kultura mar 65000, masik kettoben pedig 30.000 és +500/ körrel nő)
-Future texh 14-nel jarok es hatalmas haboru van.
- Space Victory és Point victroy kikapcsolva , mert tönkreteszik a jatekot.
A fentieket nem dicsekvesnek szantam, az Arabokkal vagyok (spiritual + phi). Az egész a kezdeten mulik.
Nalam alapszabály az elős városnál (addig kezdek új GAMe-t amíg nem kapok iylen MAP-et)
- legalább két állatka a közelbe
- legalább stone a közelben és marble a köv város építésénél.
- hegyek a közelben (ez jön a stone-nal)
- és lehetőleg több ellenséggel egy nagy szigeten de nem középpen.
- huge map, low sea leavel
Vannka viszont gondjaim is .
- Állás mentésnél egyre gyakrabban kiakad a játék (újraindúl a gép)
- van 1GB ram semmi sincs túlhajtva és Geforce 6600GT + legújabb driver.
- jah és néha a képe is szemetes lesz
- rohadt sokáig tölti az állást
Még egy kérdés ammire eddig denki nem válaszólt:
- mennyiben függ a Score a nehézségi szinttől és attól hogy mikor és milyen victorid van?
Köszi a válaszokat. -
#1364 Ja! meg még mit láttam!!! A "barbár" is egyfajta diaszpórában létező civilizáció, már vertem szét 3-as szintü barbár várost úgy hogy a barbik cottage-ét fel tudta használni az én telepedésem:))! -
#1363 Helló Népek!
Mizujs?
Úgy láttam nincs szükség az upgrade-hez csupán jó sok pénzre, meg nyílvánvalóan a szükséges tudásra. Nálam a warrior alapok már 2-szer fejlődtek, jelenleg maceman-ok, de innen is tovább lehet vinni a dolgot muskétás->rifleman->páncélos irányban. Nagyon szuper (bár a lóvé elég kemény:((-> egy warrior-axeman transzfer 115 egy axeman-maceman 180 körül adódik, no nem panasz meg ugye csak megéri de mégis:)))!
Más:
A hittolerancia eszméletlen jó, a jelenelegi pályámon 4 vallásnak is nálam van a "szent városa" és a "szabad vallásgyakorlat" cimü civikből is jócskán nyomhatnám a városaim szintjét felfelé, az "isteni kegyelem városai" szabadidejükben a térítőket "kalapálják" össze. Nem "támadtam" még le az ellen városait (mindegyikkel openborderes a viszony:) hittejesztéssel mert a birodalmon belül tejesztett vallásból még egyelőre többet profitálok. A helyzet az hogy az én "birodalmam" szivesen fogadna be az AI által menedzselt vallásokból is, de eddig egy fia misszionáriust sem küldtek még.
Leginkább a health miatt szívok manapság, az egészség-kapacitások gerincét nálam az élelmiszer kultúrák biztosítják és innen jön egy fontos kérdés: az egyes élelmiszer források a gama folyamán kimerülnek-e (mondjuk inkább leromlanak-e) és elképzelhető-e hogy "menet közben" keletkezzenek (miként a bányaforrások egy része is)?
-
Bull #1362 Szasztok.Régi civ-es vagyok ez a rész is bejött nagyon.Az elején a terjeszkedésben nem értünk egyet.Szerintem igenis kell ebben a részben is terjeszkedni gyorsan de az tuti hogy nehezebb mint mondjuk a civ3-ban.Sajna az alapvetö nyersanyagokat(vas,kö,bronz márvány)meg kell szerezni a lehetö leghamarabb,és nemigen van olyan hogy lerakja a gép egykupacba.Viszont a fövárostol valo távolság a terjeszkedés egyik fö akadálya+a városok mennyisége.Ha nem figyel kicsit az ember(ahogy én sem)néhány kör alatt a kutatásra forditott összeg drasztikusan megcsappanhat a városok ellátása miatt(nekem a kutatást 90-röl 40-re kellett levennem pár kör alatt)Ez a rendszer sokkal veszélyesebb mint a civ3-ban mert ott ha magas volt a korrupcio,az adott városod max nem termelt aranyat,vagy csak keveset.Most viszont egy ujan épitett város nemhogy nem termeli meg a maga 1-2 aranyát,de még a többi városnak kell eltartania!!Tehát egy uj város létrehozása egy idö után(5-6 város)akár körönként -10-12 aranyat is jelenthet.A megoldás a cottage-hamlet-village épitése és a föváros esetleges áthelyezése.Igy most nekem 14 városom van a kutatás szintje lassan regenerálodik(most 70%)és fejlödök+nem kell semmi nyersanyadért kuncsorognom a szemét amcsiknál....hehe
Bocs ha kissé hosszu voltam Csö -
Emmemm #1361 Lehet abban a városban már elterjedt az a vallás, amit terjeszteni akarsz. -
haxoror #1360 de -
#1359 olyan nincs nalam. -
#1358 Terjeszt ikon. -
#1357 csinaltam misszionarust,de mi a manot kell vele csinalni?be az ellen varosaba,es ott varakozni? -
#1356 Próbáld ki :) -
#1355 és akkor be tud menni az ellen városába is? -
#1354 Vagy háború van. -
#1353 A helyzet az, hogy misszionárius csak akkor tud más területére menni, ha van open border megállapodásotok. -
#1352 Van Civ4-ben Leonardos workshop? Ami minden egységet upgradel ha lehet. Eddig még nem láttam, de nem is kerestem. Régen a nagy könyvtár mellett ez volt az egyik olyan, amit mindenképpen megépítettem.
Egyébként tegnap már vagy az ötödik játékomat kezdtem el, és még egyet sem játszottam végig. Ez most noble fokozat, de túl könnyű. Laposra verem az AI-t. Habár a háborút még így sem merem megkockáztatni az ellen longbowmanjei meg lovas íjászai ellen. Nekem ugyanis nincs lovam, de van vasam (pikeman), és ebből a háborúból remélem a lovat. Akkor már tudnék építeni lovagokat. Most kezdek ezerrel katapultokat építeni, csak elég lesz valahogy 1 város bevételéhez. Ezt a jó várost nem hagyhatom meg a gépnek. Birodalmam egyik legerősebb pillére lesz.
Háborúban a misszionáriusok be tudnak menni az ellen városába, hogy terjesszék az igaz hitet? Valahogy el kellene érnem, hogy visszatérjen az én vallásomra. Mert jelenleg már beszélni sem hajlandóak velem, csak követelnek. De még néhány kör, és én kezdek el követelni... -
#1351 Az erdővágást én Wonder építésénél szoktam előszeretettel alkalmazni -
#1350 Nekem eddig a dzsungel mindig -1 egészséget adott, az erdő ad +1-et. Vagy akár +2 egészséget is, ha sok van belőle. -
#1349 Direkt olyanra igyekeztek tervezni a játékot, hogy végre-valahára ne a „k***a sok várost gyorsan telepítek” stratégia legyen a nyerő. Mindazonáltal itt egy tipp a gyorsabb terjeszkedésre: az első 3-4 settler gyártása közben az adott város vonzáskörzetében irts erdőt. Ezzel 30-60 hammer belemegy a termelésbe és lefaragsz 3-6 turn-t a gyártási időből. Mondjuk szerintem ez exploitnak minősül és orvosolni kéne... -
#1348 OK. Így belegondolva és akkor úgy érzem hogy a Civ3 emperor-ban kb. megfelel az itteni noble-nak terjeszkedést tekintve. Nem olyan nagy baj hiszen visszagondolva mégis csak túlzás volt AD 500-ban a muskétás ember meg 1800-as évek közepére az "űrtechnológia". Nyilván egyfajta könnyítés, de én is megpróbálok noble tájékán benézelődni az AI gondosan zárt határai mögé:). Valahol biztosan meg fogom találni a lazázás-önkinzás (settler-deity) intervallumban a "kihívás sikerélménnyel" személyre szóló pontot (noble ?), csak ugye türelmetlen vagyok:)!
Sajnos óhatatlan hogy mindig összevetem a gamában elérhető fikciót a mi világunk általam ismert tényeivel, pedig micsoda különbség (pl. ez a játékbeli vallási-politikai korrektség nagyon-nagyon tetszik!!!) -
#1347 Köszi! Ezek is tutira megnyugtató válaszok.
Még a Civ2-ben kaptam rá és azóta is megvan nálam az hogy a telepedési folyamatnak csak akkor van vége ha már az egész világban elfogyott az üres hely, úgy hogy én telepedek még az ürkorszakban is:). Akkor alapra meg is elégszem a min. 8 várossal, a többit meg majd meglátjuk:). Jut eszembe, noha ilyen kellemes gondom még nincs,de a feleslegesé váló settlereket-workereket vissza lehet telepíteni a városba? (,mondjuk jó lenne valami kis megtérülés is.)
Furcsaságot is tapasztaltam: volt városom amelyik környezetében a dzsungel -1 volt amelyiknél +1 egészséget adott; akkor most melyik? -
Lysandus #1346 Sipöcz: olvasd el azt amire "válaszolnék". A gyors terjeszkedés kilőve, a technológailopás kilőve (legalábbis az elején meg a közepén, a végén meg ki a fenének kell már), városfoglalás az elején kilőve, mert catapult nélkül nincs esélyed támadni, és nem is éri meg, mert NEM fogsz megkapni egy ellen technológiát, ha elfoglalod egy városát. A noble az a nehézségi fok, amely kiegyensúlyozott a játék, tehát senki nem kap termelési bónuszt, valamint a náción kívüli ajándék technológiát, és ugyanazokkal az egységekkel indul. A deitit meg lásd alább. -
#1345 A telepedésnél mi a stratégiátok:
- 5 cella távolság? (ez jó tömör birodalmat adna:))
- a gama kijelöli a tuti cellákat? (ez általában szellősebb, de aránylag jó)
- legyen arányosan sokféle terület? (na itt aztán kell elemezgetni egy picit:))!
Ott tartok csupán hogy kb. a technológiai fa 25-30 %-a és kérdezném van-é olyan technológia(sorozat) ami teljesen átváltoztatja az alapvető környezeti tulajdonságot pl. tundra->sivatag->síkság->mezőföld olyan mint a Call to Power-ben is volt? -
#1344 - Az Ai mindig budhizmussal kezdi a vallást--> állíts be olyan AI-kat amelyek nem spiritulist beállítottságúak (mondjuk én is mindig random AI-val nyomom)
- Tanyák majd későbbi tudományok- civic-ek révén fognak adni plusz kalapácsot, és pénzt
- Ez a játék tényleg olyan, hogy szerintem 8 városnál többet nem érdemes építeni/ fenntartani, én speciel mikor háborúsdit játszottam, felégettem az egész ellenséges civilizációt, mert fasznal volt kedve szórakozni a lázadó fajtájukkal... meg a sok város tényleg rengeteg lóvét visz el, a nagy hadsereg melett erre meg tényleg nem volt pénzem... -
#1343 Az államvallás, a városaid vallása, és az álatalad kifejlesztett vallás három, egymástól teljesen független dolog. Persze az a legjobb ha mind a három azonos, de egymástól függetlenül adják a bónuszokat. Ha valamilyen vallású a városod az alapban nem ad bónuszt, csak ha megépíted hozzá a templomot, illetve akkor ha megegyeszik az államvallásoddal. áálamvallás bermályik lehet amelyik jelen van valamielyik városodban, viszont csak bban a városban adja bónuszt amelyikben jelen van (lehet több valása is a városnak, ha az állmavallás is közte van akkor már megkapod a bónuszt) Az általad kifejlesztett vallás pedig nem csak a te városaid után adja plusz aranyat, hanem a játékban lévő összes (ellenséges után is) város után. -
#1342 Az 1. valszeg nem írtam le jól. Tehát nem az a kínom hogy a távoli város már fenntartást kér. A Civ3-ban volt ehelyett korrupció és itt is meg ott is lehet ez ellen tenni, vagy legalább is mérsékelni a ráfázást. Itt arra gondolok hogy áthelyezem a fővárost a birodalom szívébe egy nagyobb, jólfejlődő városba; vagy akár a bíróság intézményével és az ebből kieső Tiltott Várossal is jókat lehet túrni. Az én kínom a telepedés gyorsasága, az hogy ha megfeszítem a népet és alacsony nehézségi fokban is játszom a terjeszkedés sebessége -számomra legalább is- pici. Lehet hogy ez olyan rossz beidegződés, de ha azt mondod ez így korrekt akkor OK. és persze köszi a válaszokat:))!
Vannak egyéb szokatlanságok is pl.:
- az ókor vége felé van az írás és a monarchia és ugye a valóságban az Ó-birodalom nagy fáraói és a demotikus egyiptomi írás bizony BC3000-BC2000;
- majdnem mindig tuti hogy az AI a budhizmussal kezdi a vallást így ebbe bele sem kezdek mert nem kockáztatom hogy az államvallás "szent városa" ne nálam legyen;
- a kereskedelmi út nem csinál lóvét, viszont a lóvét csináló tanya általában leszedi a "kalapács" termelést.
-
zsozsi80 #1341 Ha elkap egy vallást az elején az egyik városom,és én nem azt szeretném,azt lehet?