5863
A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Emmemm #1500 Mindig sírok ha meglátom az ajánlott konfigot. Nekem még jobb is van ennél mégis szaggat a játék. Még azok a rohadt videók is. Remélem a patch javít rajta valamit! -
#1499 Ti normal vagy epic speeden játszotok? -
#1498 a caravellbe nem lehet pl. settlert rakni, meg még néhányat. Nézd meg cicipédiát -
#1497 jah,nekem kb 5 percig tolti a jatekallast,2.6 P4,1g ram,viszont huge terkep,15 gepellenfel... -
#1496 van egy caravellem,benne hitterito csoka,megyeget celja fele...
van egy masik caravellem is,abba viszont nem tudom az egysegeket berakni...mitol lehet ez? -
#1495 "Nem tudjátok, hogy Civ 4-hez van -e már patch?"
Legutóbb amikor én is ellátogattam az oldalra, akkor az egyik fejlesztő azzal dicsekszett hogy elküldte a kiadónak tesztelésre, és hogy tele lessz HW optimalizálással, meg minden nyalánksággal.
Én persze nem értem mit kell ennyit tesztelni, ahogy nálam (nem)műxik a játék annál még talán az is jobb lenne, ha egyáltalán nem indulna el. -
#1494 már többször leírtam a fagyast.....
nálam is soxor jelentkezett...főleg a modern korban....
ha valaki figyeli a játék közben a memória és a proci aktivítást az láthatja hogy gyakoörlatilag 100% megy a proci egyfolytában és a memória fogysztás 400mb átlag....
nekem hajtva volt a proci (2.4 -> 2.8 ra...) de visszavettem és most tovább bírja...sajna csak 512 ramom van akinek van 1gb-ja megpróbálhatja kivenni a virtuális memót ez is könnyít a rendszeren....
a másik megoldás hogy a standardnál nem választasz nagyobb térképet....látványos gyorsulás/stabilitás
1x kipróbáltam a Gigantic térképet 18 résztvevővel :-) hát én bírtam volna a dolgot...de a gép nem.... amúgy jó kis móka -
#1493 Nektek is van a világ közepén egy fekete lyuk?
-
#1492 azoknak is, akik nem tudják! -
#1491 Ja! Tovább is van (mondjam még?): ha becikkelyezünk egy határozatot ami mondjuk az universal suffrage-ről szól akkor annak végrehajtása kötelező jellegü azokra a civilizációkra amelyek a szükséges tudást birtokolják? (eddigre már biztos tudják:). -
#1490 Minimum System Requirements
Operating System: Windows® 2000/XP
Processor: 1.2 GHz Intel Pentium 4 or AMD Athlon processor or equivalent
Memory: 256 MB RAM (Windows 2000) / 512 MB RAM (Windows XP)
Video: DirectX 9.0c-compatible 64 MB video card with Hardware T&L support ( GeForce 2/Radeon 7500 or better)
Recommended System Requirements
Operating System: Windows® 2000/XP
Processor: 1.8 GHz Intel Pentium 4 or AMD Athlon processor or equivalent
Memory: 512 MB RAM
Video: 128 MB Video Card w/ DirectX 8 support (pixel & vertex shaders)
Namost nekem a minimumnál gyengébb gépen is sikerült játszanom. 1.2 GHz Duron + 256MB RAM + GeForce3 + WinXP. A memória a gyenge pont. Mikor megnyitja a városképernyőt, vagy a fejlesztési képernyőt, nagyon lassú. De tiny pályán megy(eget).
Konkrétan nálad viszont gondok lehetnek, az az MX440 nagyon gyenge. Szerintem a pixel shader alapkövetelmény. -
BladeW #1489 "elkezdődik a szavazgatási menet ami egy idő után diplomáciai nyeréshez vezet" ez igy nem pontos. A diplo gyozelem teljesen fuggetlen a tobbi szavazastol. A gyozelem azé akit megszavaznak ami elvileg nem (bár altalaban igen) kell hogy a fotitkar vagy az ensz letrehozoja legyen. -
#1488 A győzelem azé, akit megválasztanak. Nem azé, aki az ENSZt építette. -
#1487 Na akkor ezért támadnak mindig engem. Néha még rossz viszony sem kell. De aztán mindig megkapják a magukét. -
#1486 Nemtom foglalkoztatok-é vele, de nem látom tisztán:
Ha az egyik nép felépíti az ENSZ-t (ehhez ugye elsődlegesen kutatás és termelés kell), de a főtitkár egy másik népből kerül megválasztásra (szövetségek és kompromisszumok alapján) és elkezdődik a szavazgatási menet ami egy idő után diplomáciai nyeréshez vezet akkor a győzelem ez ENSZ-t mint csodát létrehozó nemzeté vagy a főtitkár nemzetéé? (mondjuk saját gamámban a két nép egybeesett, de mi van ha?:)) (lehet hogy nagyon hülyét kérdeztem?:)) -
#1485 Van olyan, akinek elindult, de nem sok köszönet van benne... -
m18m #1484 Meg tudná valaki mondani mi a minimuma a gamenak? Elfut geforce mx440-en? Valaki játszik ijennel esetleg? Légyszi válaszoljatok!!!!!!
-
BladeW #1483 Amit olvasgattam az Ai-rol, hogy akkor szeret megtamadni ha lat valami gyenge pontot. Pl ha kicsi a katonasagod nyilvan teged tamadnak, es nem azt akinek dupla akkora. -
#1482 Nem baxtam el!
Most néztem utána: preserve random seed
Csak elállítottam a configot!;))))
Tényleg úgy van ahogy gondoltam.Így izgibb a dolog. -
#1481 Te akkor valamit nagyon elbasztál, mert mindíg ugyanazt adja be... (mentsél egyet BC 4000-ben és azt töltsd be, ne a word builderes mentést)
Egyébként meg nemhogy a mentett állás nem változik, de vannak bizonyos térképek amiket nem radnom generál, hanem mindig ugyanazok (csak az indulóhelyeket csereélgeti a játékosopk között de amég azok is mindig ugyanott vannak) -
#1480 Kösz az infót.;)
Én is azt hittem nem vagyok egyedül, lásd lent. De aztán kiderült, hogy mégse ugy hogy most nemsokára sürgős flottaépítésbe fogok kezdeni.! -
#1479 Én meg pont azt szeretem ha egyedül kezdek egy kontinensen/szigeten, mert van időm frankón kiépíteni a területemet, nem pedig csak azért pakolok le egy rakat várost, hogy el tudjam zárni az ellent a terejeszkedéstől... Ha pedig az előtt tűnik fel az ellen a szigetemnél, hogy én egyáltalán elindultam volna akkor már tudom hogy állok...
Egyébként pont így jártam a múltkor, én azt hittem hibátlanul indítottam a játékot, aztán mikor felvettem a kapcsolatot a többi nemzettel, kiderült hogy a köcsög inkák már 300 ponttal előttem vannak... nem is tudtam behopzni őket, ezen nagyon befordultam... szóval sokat jelent ekkor is milyen nyersanyagokat pakol a gép a szigetedre (nekem összesen volt 5 féle az inkáknak meg 10-12 különböző) -
#1478 Én a 3-nál mindíg az archipelagiot(vagy hogy kell írni) és abból a legcombosabb nagyságút választottam. Sajnos a 4 ben nincs kép, hogy kb mi az amit az ember beállított. Így most a sokkontinenses dolgot választottam, mert az archinál nagyon kicsi szigeteket csinált, ahol max 3 város fért el.
Az ideális az, amikor egy nagyobb kontinensen rajtam kívül még 2-3 emberke van, de nekem is van kapásból vagy 5-6 városnyi helyem terjeszkedni. Ahogy a többieket felmorzsoltam a kontinensen szépen technológiát is tudok tőlük szerezni (egy egy békekötéskor roppant nagylelkűek tudtak lenni ilyen téren;))), meg a végére van vagy 15-20 városom.
Mondjuk amikor beadta mellém a kartágóiakat az szopás volt. Az ő speckó egységük pont annyival volt erősebb védelemben, amennyivel a Légiósaim erősebbek egy szimpla swordsmannál támadásban, szóval elég nyögvenyelősen ment a terjeszkedés.
Asszem a c4 konfigjában van egy beállítás, hogy a térkép véletlenszerűen változik, szal ha újra betöltesz egy régebbi állást akkor teljesen mást fogsz tapasztalni, amikor ugyan oda eljutsz.
Bár lehet hogy csak én vagyok a béna. Minden esetre a mostani játéknál csináltam előre egy feltérképezést, aztán újra betöltöttem. Már előre örültem hogy ha északra megyek, majd rögtön nyomhatom le a görögöket, erre északra csak az északisarkot találtam. Érdekes. -
#1477 A tanulópályámon settler szinten nyomtam és haláli nagy unalom volt láttam egyszer hogy az AI gyepálja a másikat, na azóta sem figyelhettem meg ilyet. Olyan gyakran van hogy eljátszák miszerint keresztben vannak de szvsz. csak azért hogy tudjanak kötekedni velem (mármint abban hogy szakítsam meg a másikkal a kapcsolatokat). -
#1476 Aha,aha! ezért szoktam én is pangean kezdeni, az elején még alkalmasint elég könnyű szótérteni cseréről, nyitott határokról meg a vallásokat is be szoktam fogadni szivesen 2.-3. vallásnak és a saját religiómat is jó dolog terjeszteni. Akkor kezdem újra esetleg ha "beszorítanak" az AI-k és a teljes civilizálás (tehát amikor a népek felségterületei már összeségében lefedik a pangeat) befejeződése után már valamelyik népnek 2-3 várossal több van (ez szvsz. már behozhatatlan előny, mondjuk lehet hogy csak engem zavar ha nem vagyok a legcivebb:)). -
#1475 Meg mertem volna esküdni, hogy az aktuális játékomat úgy kezdtem, hogy ne legyen űrverseny. De most mégis azt látom, hogy van. Márpedig így ennek a játéknak is űrversennyel lesz vége, mielőtt bármi más módon nyerni lehetne.
Kérdés: van-e bármi mód arra (akár cheat is), hogy kikapcsoljam az űrversenyt?
Megesett a csoda: az AI buddhista misszionáriust küldött hozzám, és megtelepítette a vallást. Tehát ilyet is tud. Ezután pár körrel pedig jelentkezett, hogy mi lenne, ha megtérnék buddhizmusra?
Azt se láttam még soha, hogy két AI háborúzott volna egymással. Engem viszont mindig megtámad valamelyik szomszédom. Azt hiszik, erősek. (És tényleg azok) De végül mindig megjárják. -
#1474 Nem vesztik el upgradekor a képességeiket. Pont ez az upgrade lényege. Merthogy szerintem drágább fejleszteni, mint újat gyártani. Viszont egy Lev1 Strength + Lev3 City Raider egységet senkinek nincs kedve kidobni, inkább upgrade bármi áron.
Szerintem ha egyedül kerülsz egy kontinensre, jobban jársz, ha újra kezded. Ugyanis egyedül leszel a saját vallásoddal (Dipl -) és technológiákat sem tudsz cserélni (Tudomány -), lemaradsz a fejlesztésben. Akkor van esélyed, ha a többi nép is egyedül kezd a kontinensén. -
haxoror #1473 noble-tól felfelé a gép nem lesz okosabb csak agresszívebb és egyre jobban csítel termelésnél/kutatásnál -
Admiral #1472 Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy Civ 4-hez van -e már patch?
(A hivatalos honlapon megnéztem, de nem találtam.)
Mert sajnos jelenlegi formájában játszhatatlan (körönként 2x kilép).
Úgyhogy amíg valami javítás nem jelenik meg, addig nem játszok vele.
Kösz -
#1471 Általában nem tudom megoldani a "gyors leterülést", gátol az hogy a 4.-5. városszint előtt ált. nem kezdek el settlert gyártani és mire megvan a további 5-6 telepedés az ellen már láthatóan a kertek alatt van és nem tudok extenzív lenni, az intenzív telepedéssel meg az a bajom hogy szeretem ha a város az összes müvelési zónáját birtokolja. A helyzet az hogy szinte mindig "pangea"-n próbálkozom (kimondom, hogy rengeteg a kudarcom:(:)). Meg olyan gyanus(?), hogy a scoutom ott áll 4.-5. szintü, eléggé gyenge adottságokkal bíró városa mellett amiből 5-6 körönként kiesik egy settler (höm, nálam még egy turbós városnak is 12-15 kör egy settler ami mellé még illik adni ezért minima egy alapkatonát).
Az upgrad-nél úgy láttam (nem sok szintezett katonám van) hogy a "kasztjellemző" upgrade vész csak el. -
#1470 1. Nem tudom, de kezd az az érzésem lenni, hogy ez az "itt kevesebb várossal lehet nyomulni" dolog, valójában szubjektív. És főleg abból következik, hogy az emberek jobban rázúmolnak a térképre.
Elkezdtem egy normál játékot, (amiben sokkal előrébb tartanék, ha a töltés gyorsabb lenne/nem fagyna annyit) és csinálom ua stratégiát mint régebben, és egyáltalán nincs kevesebb városom!
Közepes szinten, alap térkép nagyság, több kontinens és 7 ellenfél mellett ie500 körül 8-10 városom van, és még vagy 3-4 el fog férni a kontinensen, amin egyedül vagyok (meg a barbárok, de legalább van kin felfejleszteni a hadat). A többiek is ugyan úgy állhatnak, meg még jobban, mert igen csak uccsó vagyok a satisztikában (de optimista!;)))
Nekem is lenne egy kérdésem, mennyire érdemes fejlesztgetni az egységeket? Mert ugye ha upgradoláskor elvesztik a képességeiket akkor semmennyire! -
#1469 Helló Népek!
Mizujs?
1. Hogy van ez? -> a korábbi Civ-ekben egy large map méreten elfért akár 10-12 náció egymás mellett békésen, itt egy ekkorán már 6-7 igencsak szűkösen még akkor is ha kevesebb város kialakítása a cél (azért úgy 8-10 sk.telepedésre szvsz. szükség van) Mekkora map mérethez mennyi népet szoktatok beállítani?
2. A barbár(fekete) városokat meg lehet-é téríteni misszionáriussal, ha igen hogyan és mire vigyázzak?
3. Van-é valami közvetlen módja a kultúra terjesztésnek a misszináriuson kívül?
4. A "war unrest" csak akkor jelenik meg ha a seregem átlépi a kult.határomat? (Merthogy az egyik AI rettentően baromkodik és ebből sansszal hárború lesz, aztán úgy vagyok vele hogyha "harc hát legyen harc!".
5. Volt már olyan Nálatok hogy a spy sikeres forradalmat generált az elennél?
Más:
A legrohadtabb ügyek egyike amikor a mapgenerator "elfelejt" bizonyos forráskat kirakni nem csak nekem hanem egyáltalán az egész pályára:(.
Most találkoztam az AI "buzizásának" újabb gyöngyszemeivel amikor azért kapok a dip.hozzáállásra minyuszt mer valamelyik civikem eltér az övétől (már az egyiktől kaptam -2-őt mert szerinte a monarchia az üdvözítő (nálam köztársaság van) és a theokrácia (nálam pacifizmus van), ezen jelek szerint akkor mindenképpen háborúzni akar). Szokásom a "lemaradozó népeket" tehcnológiával támogatni ajándékozással, ezeket miért nem jegyzi be pozitívumnak? Én miért nem tehetek tiltást a dolgaimra mint az AI-k ami kizárná még az ötletét is hogy rányulhasson, illetve nem lehetne inkább kizárni azt hogy az AI tegyen tiltást a saját dolgaira, merthogy lehetne nekem olyan "ellenállhatatlanul jó" ajánlatom amit sanszosan elfogadhatna. -
#1468 Sok értelmét nem látom, max a végén amikor bosszúból szétakarom bombázni az ellent.
-
#1467 Civilization 4
HexCheat:
---------
Submitted by: Haspa
Go to the Civ4 game directory and open Civ4Config.
Go to line:
CheatCode = 0 and change it to CheatCode = chipotle
Open up a game and hit the "~". The console will open
and type in "help". A list of all the cheats will appear.
Heres an example of using a cheat.
Player.setGold 0 100000
ha valaki nem boldogulna....nem próbáltam, nem tudom műxik-e.. -
#1466 Szerintem elég sok könyvesboltban megvan. Asszem idén adták ki. Libriben, Fókuszban biztos megtalálod, ha pesten cirkálsz. -
Thanatos #1465 hm, ez a Kard lelkét honna lehet beszerezni? engem is érdekelne :D -
#1464 miután feltaláltad a computert a játékban, azután már gyorsabban tölti be... -
#1463 Valakinek van ötlete, hogy lehetne a játék betöltését felgyorsítani. Xtra memcsi, valami rejtett beállítások?????
Mondjuk elég kultúra barát megoldás, mert közben kiolvasom a Kard Lelke c. hadtudományi összefoglaló művet, ami a szakócától kezdve az intelligens fegyverekig bezárólag végigtárgyalja a fegyverek fejlődését.;))) -
#1462 Multi? -
#1461 Nincsmit!