5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• leveskocka
    ez a vallasostema jo kerdes...meg nem jottem ra,hogy kell terjeszteni,es a terjedeset meg lehet(kell-e) gatolni...
    jah,valaki nemtudja,hogy varoskereso(civIII. ban asszem alt*l volt),van e benne?
  • zsozsi80
    Kapok időnként tudósokat,tervezőket,művészeket velük mit érdemes csinálni?

A vallásokkal mit csináljak? pl. az jó,ha egy városban több féle legyen???
  • leveskocka
    na igen,tenyleg igertek...ujabb gyongyszem,ime...
    [IMG][/IMG]

amugy jo a jatek:)
  • LSSAHPAUL
    Na nee! Azt igérték Sidék hogy ilyen már nem lesz..
    Nekem a legfájdalmasabb ilyen a civ1-ben volt amikor battleshippel rohantam egy helyre segiteni (ez az 1 volt és kb 30 fordulón át építettem) , menetközben látok a parton egy phalanx-ot, megütöm ne fütyizzen a területen. Hát elsüllyedt a drágám...
  • Rafaelo
    eddig is volt
  • Lacc
    :DDDDD
  • leveskocka
    az infantry lelovi a tankot,ok.
    a rifleman lelovia tankot,ok...
    a musketman lelovi a tankot...nehezen emesztettem,de ok,vegulis ne pusztitson valaki egy tankkal vegig...
    de ezt itt nemigen lehet megemeszteni:)
    [IMG][/IMG]
  • robotnyk
    a visszaolvasás csodákra képes, de lásd kivel van dolgod: magyarítás készül, de nem egyszerű móka, rengeteg benne a szöveg
  • Neuman
    Nem csalódtam most se a játékban! nagyon jó! bár a játékmenet nem sokat változott, igaz még én se játszottam vele sokáig! Magyarosításról nem tudtok?
  • Neuman
    kössz
  • robotnyk
    azzal semmit. ezt letöltöd, elindítod, hide, játék után restore.
  • Neuman
    megvan sfn nightmare! Mit kell kikapcsolni?
  • robotnyk
    realism mod realistáknak :P
  • haxoror
    Az a program mindenkinek megvan mivel kell a játékhoz és ugye mindenki játszik... :)
    én sd4hide-ot használok guglival hamar megtalálod
  • Neuman
    Sziasztok! Nincs valakinek ez a program ami a játék elindításához kell? Vagy nekem az is jó ha megmondjátok hogy honan tudom leszedni!
  • Guriga
    Sziasztok!

Kis segítség kellene hálózatos játék ügyben.
    A probléma, hogy nem lehet kapcsolódni a kijelölt játékhoz. Odáig eljutottam, hogy a tűzfalat ki kell kapcsolnom a router-en. A router tűzfalat azonban nem szeretném letiltani, ezért kellene, hogy a játék milyen portot használ. Lehet erről valahol infót találni?
    Egyébként a játékok bolti játékok, mindannyian megvettük... Tehát nem az a baj, hogy másolt lenne...
    Előre is köszi!
    Bye!
  • Lysandus
    Elkezdtem deityn játszani. Valahol a civfanaticson találtam vmi leírást, amiből kiderül: deityn az AI 66%-os production bónuszt kap. Valamint összesen egy settlerrel, két workerrel, egy íjjásszal, és négy defending unittal kezd. Valamint a nációra jellemző tudáson kívül még archeryvel, agriculturallal, és még két tudással, amit elfelejtettem, és a topicot azóta sem találtam meg újra. De azért így is látszik az óriási különbség. Megpróbáltam kiszámolni, hogy ez hány forduló előny (tehát hány turn kell a humán playereknek behozni mindezt, de aztán feladtam, és maradtam annyiban, hogy nagyon sok. (Ja a civfanaticson van egy olyan topic is, hogy eddig kinek sikerült a legnehezebb fokozaton nyerni, eddig még senki nem jelentkezett.

Mindegy, valahol a tengerparton kezdtem (angolokkal, Böske leader, huge terra map). Nyomtam egy retirét, és láttam hogy nem vagyok messze (egy szomszédnyira) a kontinenshez kapcsolódó szigetvilágtól, gondoltam legrosszabb esetben majd arra terjeszkedem, azt elérem egy evezőssel is. Akárhogy próbáltam 2,5 városnál (a fél azt jelenti, hogy minkét későbbi városomnál már rám másztak, tehát egy teljes területű és két 3/4-es városom volt) nem sikerült többet alapítanom a kontinensen, míg az AI-k kb ötöt hoztak össze.

Fura módon bár nem mysticismmel kezdtem, sikerült vallást alapítanom (talán Böskének köszönhetem, volt egy crabom a tengeren az két arany + Bözsi még egy). Próbálgatás után a buddizmust választottam, mert az a legrövidebb, és így utána tudok más területet kutatni. A stonehenget persze nem sikerült összehozni (és szerintem ezen a szinten egy jó ideig semmilyen wonder nem lesz meg) így nem volt esélyem a great prophetre holy szitit alapítani, tehát közvetlen pénzügyi előnyt nem tudtam kovácsolni a vallásalapításból, de legalább terjedt magától mindenhol.

Oké, irány a sailingért. Meg is van evezős, plussz rá egy settler, meg egy régi warrior, irány a szigetek. Illetve csak volna, mert pont az a szomszédom alapította a hinduizmust, aki blokkolta az utat. Ő meg persze nem engedett át. Háborút esélyem se lett volna megnyerni, csodagyorsító (kő vagy márvány) erőforrásaim nem voltak (lovam se), egyszerűen nem tudtam neki semmit felajánlani. Max. hogy áttérek, de azzal meg egyetlen potenciális előnyöm vesztettem volna el. Úgyhogy restart.
  • Verseghy
    Jobb felső sarokba van egy áthúzott WorldBuilder ikon, arra kattincs:)
  • Lacee
    hogy kell kilépni a world builderből? :)
  • hapi
    Na mi van lesz ma este Game ?
    Mert Ha igen akkor most én is kipróbálnám
  • Lysandus
    Hát szerintem a hatáshoz nem ártana megépíteni a megfelelő vallás templomát, illetve katedrálisát is. Csak olyan vallás templomát építheted meg, amely jelen van a városban (a város neve mellett balra lenn ott az ikonja). A shrine pedig nem a vallás, hanem annak templomai után termel asszem egy-egy arany bevételt. Vallást direktbe terjeszthetsz te is, ha egyszer már bejutott hozzád, de csak annak temlomai után kapsz bevételt, amelynek nálad van a holy city-je (az a város, amelyben a vallás shrine-ja található). Holy cityt lehet elfoglalni is (ekkor még akkor is újra tudod építeni a shrine-t, ha az az ostromban elpusztult), de csinálhatsz te is, abban a városban, amelyben az általad kitalált vallást megalapították. Ehhez kell még egy Great Prophet is, mert a szentélyt csak ő tudja megcsinálni. Asszem nem általad alapított vallásoknak te nem tudsz szentélyt konstruláni. Vagy valakinek már sikerült?
  • LSSAHPAUL
    őő ha free-religiont vállasztol akkor minden egyes vallásra kapsz valamit.. sajna csak 1x olvastam ki a leirást,már nem emléxem hogy mit. :)
  • dr Kotász
    Srácok, azt jól gondolom, hogy hiába alapítok meg egynél több vallást, a városaimban attól nem lesz több kultúra/happyface, az egyetlen ok, ami a több vallás mellett szól, hogy több shrine termeli a bevételt?
  • haxoror
    Régi de jó :DDD
  • Lysandus
    Na mi van? Nem tetszik? Vagy már csak én vagyok a melóhelyen ahol az emberek előszeretettel töltik fórumozással az időt?
  • Lysandus
    Nem szeretem ha szivatnak... Egyelőre nem lettem okosabb...

Felüdülésnek itt egy link, multisoknak és nem multisoknak egyaránt:

http://www.4guysfromviewpoint.com/?p=76
  • Looserke
    Hmmmm...nekem pár perc játék után szétesik a kép és csak fekete fehér pöttyöket látok. Mi lehet a gond??? Csak a Civ IV-el csinálja ezt...
    Csak a reset segít rajta...
  • Rafaelo
    titeket nem zavar a tul csicsás grafika ??? engem nagyon :(
  • MrStokes
    EQ2-nek 2GB a jatekosok altal ajanlott memoriamennyiseg, szoval 1GB ahhoz edeskeves.
  • MrStokes
    Vagy csak az a gond, h megsincs eleg, mert a WinXP 200-300 MB memoriat is kapasbol elhasznal/lefoglal... Ki tudja.
  • Sanko
    ki tudod próbálni ha kikapcsolod a virtuális eamot....max kiírja, hogy nincs elég memória...vagy ha nem kulturált a progi akkor valami erroral kiszáll....

amúgy tényleg nagy a gépigénye főleg mikor megjelennek a csatahajók meg tankok....onnantól halál lassó lesz minden... :-(
  • Kandurex
    Ellenőrizd, hogy valóban 1giga azaz 1giga, lehet félúton elszállt az egyik memória 8ez persze nagyon szélsőséges eset, aztán nézz körül a virtual memória beállításokon, defragment (ez mondjuk nem ér semmit, de jó hangzik)), új winfos stb.
  • Orgi-CRPD
    Udv!
    Akad egy erdekes problemam a CIV4-vel. A jatek rettenetesen akad. Nem ugy, mint ha a videokartya nem birna. Inkabb olyan, mintha a winyorol toltene, ami abszurd, mert a jatek 600-700mb ram-ot eszik es a gepben van 1gb ram. Valaki tapasztalt mar ehez hasonlot? Pl.: ugyanezt eszrevettem mar mas 'nagyobb' ram igenyu jatekoknal, (eq2, swg) is. Tudtok erre valami megoldast?
    -Orgi-
  • BlackShadow
    hello! nekem inditáskor kilép egy oyan üzenettel h vmit nem tud jol renderelni és h nézzem meg a directx verziómat meg a grafikai beállításokat.. vkinek elöjött már ilyen hiba? catalyst 5.10 -em van (bocs de nem bírtam visszaolvasgatni)
  • dr Kotász
    „Például a termelés egysége a shield” - azok a régi beidegződések! Hammer, barátom, hammer!
  • azirafael
    keress rá erre a neten: sd4hide.exe

Egyébként amíg nem jelenik meg magyarországon addig szerintem nem bűn... úgyis megveszem.

(lehet törölni)
  • Lysandus
    Először még egyetemistaként civeztem. Hogy akkor mennyi időm volt játszani. Különösen vizsgaidőszakban. Ó, azok a régi szép idők!
  • Lysandus
    Tényleg jó ez a leírás. Egyébként szerintem messze nem spoiler. Illetve ez itt másként működik. Pl van egy RPG/kalandjáték, elolvasod a walkthru-t akkor már szinte semmi kihívás nem marad, max csapkodhatod az ellent. (Mondjuk volt már olyan RPG, amelynek nekikezdtem, végigolvastam a walktrhu-t és hagytam a fenébe.) Megint más a dolog egy RTS-nél, de a leírás után már az sem annyira érdekes, mert elolvashatod, hogy hol van még egy titkos erőforrás, egység stb.

Viszont itt minden map más. És a lenti leírás inkább az összefüggésekre világít rá. Hogy mekkora a jelentősége pl ennek a Great Personos dolognak.
  • Kodlovag
    En bevallalom a forditasbol az elso ket fejezetet (az elso 4 html oldal). Ha a tobbire is lesz jelentkezo, neki is kezdek.
  • zizzenet
    Szar lehetett Kazinczyéknak, mi?