5863
A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
matkovec #1260 sziasztok 1 kerdesem volna mar kerestem a neten no cd patchot de semmi eredmeny nemtudtok segiteni legyszike? elore is koszonom -
#1259 Hat a workboat peldaul egy olyan szo, amit nem forditanek le.
De hat nem mondtam soha, hogy ez egyszeru lesz. Biztos lesz meg 1-2 (vagy inkabb 28) problemas szo a workboat-on es a happyface-en kivul is. -
Thanatos #1258 ott a pont :) akár a végére még lehet cisnálni eg yszójegyzéket is a fontosabb dolgokrol ha valaki elfelejtené őket :D -
haxoror #1257 Teljes fordítás legfeljebb egy hülyegyereknek kéne de az meg nem fog civezni :P
workboat = munkacsónak na ne... -
#1256 A hepifészt hogyan forditanád? -
#1255 A 14 oldalt en a 14 html oldalra ertettem. De ha kikopizod worldbe es csak a szoveget nezed, az is kb annyi lenne. -
#1254 En a teljes leforditast tamogatnam, masreszt el kell ismernem, igazad van. Ugyhogy azt javasolnam, hogy hagyjuk meg a jatek szavait (egysegek neve, allamfelepites, nyersanyagok...), de amikor eloszor hasznaljuk oket mindig irjuk oda melle a magyar megfelelojet zarojelben. Pl 'I tell Mecca to start working on a warrior' ugy lenne forditva, hogy "Most azt mondom Mekkanak, hogy kezdjen el dolgozni egy warrior-on (harcos)". Ezek utan nyugodtan lehetne hasznalni a warrior-t, mindenki ertene.
Olyan dolgokat, aminek a leforditasa kifejezetten zavaro, nem forditanank. Peldaul a termeles egysege a shield, amit kifejezetten zavaro lenne pajzsnak forditani, kulonosen ha figyelembe vesszuk, hogy a Civ4-ben kalapacs ikonja van, csak a regebbi civekben volt pajzs.
Egyertelmu dolgokat mindig leforditanank magyarra. Pl Megalapitotta a buddhizmust (buddhism). A vallasok kozul egyedul a zsidora kellene odafigyelni.
Vegul azt javasolnam, hogy a vegen az egesz keruljon oda egy ember ele, aki egyszemelyben atnezi az egeszet, es egysegesiti ha kell. -
Thanatos #1253 szvsz a konkrét kifejezéseket amivel játék funkciókra utal nicns értelme leforditani mert egyrészt senki nem fogja érteni miről van szo másrészt emg akinek még az is sok az szeritnem ugyse nagyon civezik :) -
#1252 Csoportosan ez nem olyan egyszerű. Meg kéne állapodni, hogy lefordítsuk-e a játék szavait is, pl. civic, worker. Vagy lehet, hogy érthetőbb meghagyni azokat, mert a játékban úgy szerepelnek. -
#1251 Én kikopiztam az egészet word-be, hogy odaadjam zhaveromnak akinek nincs nete... kb 90 oldal lett.... -
#1250 Azert az messze nem egy fel oras kis olvasmany. Viszont a leforditasa magyarra jo otlet. En hajlando lennek beszallni nehany oldallal, de az egesz 14 oldal, ugyhogy kellene meg legalabb ket ember. Es valakinek a html fajlt is ossze kellene rakni, meg valahova feltolteni. Meg ezzel egyutt is jovo het vegere kesz lehetne.
Nos, valakinek van kedve beszallni? -
#1249 Jó ötlet, tegyük! -
Bozso77 #1248 2050-ben Prince-n nyertam 6540 ponttal, time victory Németekkel huge mapon. Nem sokra voltam a domination tól.
Nem tudja valaki hogy a core hogy függ a nehézségi foktól, és hogy ha nem te építed meg a United Nation-t akkor lehet-e egyáltalán nyerni Diplomatic victoryt.
-
#1247 Vagy le is fordíthatná valaki FAQ-nak :) -
bacsi5514 #1246
1/2 órás "kis" olvasmány ez a leírás, pedig sok kép van benne :), de nagyon hasznos! Szinte minden itt feltett kérdést megválaszol.
A példajátékon keresztül nagyszerűen szemlélteti a vallás fontosságát, taktikai felhasználhatóságát is.
Szerintem amíg nincs magyar nyelvű, addig tegyük ki faq-nak!
-
#1245 Én is automatán kezdtem a workerekkel dolgozni az elején, méga felderítést is automatával nyomtam kezdetben és nem volt vele semmi bajom... Miután elolvastam a (#1231) végigjátszást (ami nagyon korrekt, de tele van spoiler-el szóval ha valaki maga akar rájönni trükkökre akkor ne olvassa el) én is kipróbáltam, hogy saját magam irányítom öket... igazából látványos javulás nem történt (vagy én kezelem őket szarul, amit azért nem hiszek) viszont jelentősen belasúlt tőle a játék... amíg pakolgatom, meg kiadom a aparancsokat addig 2 kört is le tudok játszani ha autómatán van minden worker- felderítő...
Summa summárum a legelején érdemes kézzel irányítani a workereket, rögtön bekötni a fontos erőforrásokat a városba (mert gyakran nem ezzel kezdi) gyorsan kivágni az erdőket, Wonder építés közben (igen csak jól jön 4-6 kör alatt +100 kalapács) aztán auto-ra átálítani őket, innentől már úgysem tudja elbaszni... -
#1244 Ez annyira igaz, hogy nemcsak óra, hanem riasztás funkció is van a játékban. Oda is írták a készítők, hogy evés/alvás :-) -
#1243 Mért hogy kellene csinálni hogy jó gazdaságom legyen?Dombokra bányát rak vagy szélmaolmot, mezőkre,síkságra meg ültetvényt ebbe mi nem jó?
-
#1242 Be lehet állítani az órát a beállításoknál még figyelmeztetőt is !!! -
#1241 Na tegnap foltelepitettem a jatekot. Az nem volt kerdes, hogy fog-e tetszeni, csak hogy fog-e menni rendesen. Es kar volt aggodnom, max grafikaval is megy ez egesz jol. Persze csak kis palyan jatszottam, ez nyilvan sokat segitett a procinak is.
Megneztem a tutorialt, ez egy kicsit csalodas volt, a Sulla fele tutorial (#1231) sokkal jobb. Aztan nekikezdtem egy jateknak, azt hiszem harmadik nehezsegi szinten. Egesz jol ment, amig csak ket varosom volt, tok jol lehagytam az AIt. Azutan valoszinuleg sorozatos strategiai hibakat kovettem el a terjeszkedes, tech es vallas teren is, es alig tudtam tartani az elonyomet. Vegul 4 + 1 AItol atallt fejlodeskeptelen varossal beszorultam a kezdo felszigetre. De mar epul az elso oceanjarasra kepes hajom, hatha meg van remeny ures foldeket talalni.
Aztan azon vettem eszre magam, hogy mar fel ketto is elmult, pedig az elobb volt csak negyed egy. Valahogy a jatek egyik sarkaba be kellene rakni egy orat is, mert ennek igy rossz vege lesz. Majd egyik nap szepen elalszok a munkahelyen. -
haxoror #1240 1. mert az AI hülye
2. boldogságot kultúrát aranyat stb ad, vagyis semmi okod hogy ne legyél vallásos :)
3. Azt érdemes választani amit te alapítottál, ha nem sikerült alapítani akkor azt válaszd amelyiknek a szent városát a leghamarabb fogod megszerezni (egyébként a vallások hatása teljesen egyforma mondhatni politikailag korrekt) -
#1239 hi
Mért nem jó ha auto-ra rakom a worker-ket?
A vallás miben számít, azon kívül hogy mindegyik +5 cul és +1 aranyat(max-on) ad és melyiket érdemes választani ha lehet egyáltalán??
-
#1238 Szerintem mindenképpen most telepitsd fel!
-ha tetszeni fog akkor vasárnapig még agyon játszod magad (én szabit vettem ki mert nem birom abbahagyni)
-ha nem fog tetszeni akkor legalább most kiderül és nem kell az új gépedre feltenni, azaz nem terheled a regisztrit. :) -
#1237 Igen = most rogton telepitsem
vagy
Igen = csak vasarnap a jobb gepre -
#1236 Igen. -
#1235 Az épületek helyett csinálj wealth-et.
Nem az épületeknek, hanem a városoknak van fenntartási költsége. Ezt két tényező befolyásolja: távolság a fővárostól és városok száma. Ezzel probálták a készítők elérni, hogy ne az ICS, hanem az átgondoltan lerakott városok legyen a nyerő stratégia. -
#1234 Hello mindenki. Adott a gepem, egy Duron 1200 + 768MB RAM + GeForce3 + XP SP1. Ez megfelel ugyan a minimum kovetelmenynek, de szerintetek erdemes feltelepitenem, vagy kinozzam magam vasarnapig, amikor is vegre rendes gepen is nekikezdhetek? -
Attiska #1233 Jól látom azt, hogy nem lehet eladni a kész épületeket? Régi bevált szokásom, hogy ha nagyon nincs mit építenem, akkor felhúzom a városfalat, majd eladom. Valamint az sem látom, hogy mennyibe kerül az épületeknek a fenntartása, létezik, hogy ez utóbbi is megszűnt? -
#1232 Thanx a profi választ! Nálam akkor az a gond hogy még nem alapították meg.. 32%on van a buddhism gondoltam religion advisorban bekantintom,had legyen ez az állam vallás... kiir valami olyat can not convert.. -
#1231 Ha valaki normálisan beszél angolul, itt talál egy iszonyat alapos leírást egy CIV4 game teljes végigjátszásáról, screenshotokkal, magyarázatokkal. Rengeteg dologra fény derül, pl. great people manipulációk, civicek nyerő kombinációja, harcrendszer, civ traitek stb... Nagyon tanulságos, ajánlom mindenkinek. -
haxoror #1230 Jobb felül az imádkozó kéz ikon nyitja meg a vallás oldalt, ott felül klikk valamelyik vallásra.
Csak akkor választhatsz ha éppen nics revolution folyamatban, a vallást már vki megalapította és legalább egy városodban már elterjedt. -
#1229 És az én kérdésem ?? :) -
emberke #1228 Ha egy város elér 50 ezer kultúra pontot akkortól számít legendás városnak, a kulturális győzelem megszerzéséhez négy ilyen város kell. Szóval nem egyszerű. -
#1227 Én nálam utsó helyen van a cottage, ha már a városok összevannak kötve és minden resource is akkor talán ha utba esik csinálok cottage-t.
Lenne egy kérdésem : hogy kell államvallást kiválasztani ? ( organized religonon vagyok ) -
haxoror #1226 Vaskortól és min. 2 kajásra hogy már indulásnál legalább azt a lakosságot elláthassa kajával ami rajta dolgozik. -
#1225 Nekem is lenne egy kérdésem: mikor és milyen típusú mezőre raktok cottage-ot. Már az ókorban? És oda, ahol alapból megvan a két kaja, vagy a 0/1 kajás mezőkre? -
#1224 Nálam karesz, de én 1600x1200-ban nyomom, szal ez nem biztos, hogy mérvadó. -
#1223 A multi profilomat csináltam ugyanolyanra, mit a BF2-est, aztán azóta singleben is így írja ki. -
Baraty #1222 Hali!
Technikai jellegű infóra lenne szükségem: mit a tapasztalatotok, elhúzódó játékban mi kell jobban a progihoz, memória, vga-kártya v. proci? -
haxoror #1221 Ja és talán az elképzelésed működhetne ha vársz vele egy kicsit és a farmok egy részét lecseréled (én soha nem építek ennyit),a dombokra se csak bányák mennek hanem szélmalom stb szóval több technológiai lehetőség van már, de legalább látni hogy startból nem éri meg ezt megpróbálni hanem csak középjátéktól.