A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Az 1. valszeg nem írtam le jól. Tehát nem az a kínom hogy a távoli város már fenntartást kér. A Civ3-ban volt ehelyett korrupció és itt is meg ott is lehet ez ellen tenni, vagy legalább is mérsékelni a ráfázást. Itt arra gondolok hogy áthelyezem a fővárost a birodalom szívébe egy nagyobb, jólfejlődő városba; vagy akár a bíróság intézményével és az ebből kieső Tiltott Várossal is jókat lehet túrni. Az én kínom a telepedés gyorsasága, az hogy ha megfeszítem a népet és alacsony nehézségi fokban is játszom a terjeszkedés sebessége -számomra legalább is- pici. Lehet hogy ez olyan rossz beidegződés, de ha azt mondod ez így korrekt akkor OK. és persze köszi a válaszokat:))!
Vannak egyéb szokatlanságok is pl.:
- az ókor vége felé van az írás és a monarchia és ugye a valóságban az Ó-birodalom nagy fáraói és a demotikus egyiptomi írás bizony BC3000-BC2000;
- majdnem mindig tuti hogy az AI a budhizmussal kezdi a vallást így ebbe bele sem kezdek mert nem kockáztatom hogy az államvallás "szent városa" ne nálam legyen;
- a kereskedelmi út nem csinál lóvét, viszont a lóvét csináló tanya általában leszedi a "kalapács" termelést.