5863
A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
csao. hogyan tudom allitani a refresh rate-t a civ 4-ben? tudja valaki? kosz -
Nem szervezünk ma egy közös multit? este 7-8 körül? -
http://index.hu/tech/szoftver/civ1119/
:-) -
Thanatos #1457
énis pár hete vettem elő moo2-t :) -
de..nekem jönnek a nagy tudosók -
"Egyébként azt sem értem, hogy a kreatív leaderek miért a kultúra "termelést", és miért nem a tudományt (lombikok számát) növelik? Egyénként tudománybónuszos leader nincs is a gamában. Max áttételesen (pl. financial). "
Ahogy észrevettem a balta/shield, vagy mifene termelést, át lehet váltani tudománnyá. Vagy ez nem minden népeknél műxik?
Amúgy ahogy látom rengeteg dolgot átalakítottak az előző civekhez képest, szerintem nem feltétlenül előnyére. Más de nem jobb.
Azt remélem összességében nem rosszabb, de ahhoz hogy eldöntsem, azért egy gámét végig kéne vinni. -
Ez érdekes, amit így a Fuck;)uyamáról írsz, a C2-vel való összefüggésben. Mert akkor ez a 4. rész meg totál Huntingtonos.;)) (vallások felértékelődése, miegymás)
Én ugyan egyik csókát sem tartom űberszupernek, mégha azért volt egy-két jó meglátásuk, szerintem alapvetően tévednek.
Fukuyama "történelem vége" elmélete egy az egyben nem jött be. A Huntingtonnak sajna túl sok a híve így ők gondoskodnak róla, hogy mint egy önmagát beteljesítő jóslatként a dolog összeálljon, mint a húgyoshomok.
Nekem amúgy az ilyen agymenek közül, még Emmanuel Todd jön be leginkább. Ő legalább letett valamit az asztalra. 75-ben a fényességes Brezsnyev-korszak közepén, amikor tán a Szu a legerősebb volt, megjósolta az összeomlását. Mindenki csak röhögött rajta.
Mostanában az Amcsikat nézte ki magának;) -
Lysandus #1453 Egyébként szerintem a magyar rajongói oldalak közül az etalon az Elder Scrolls sorozaté. Bár mondjuk valen erőfeszítései is példamutatók az X-sorozattal kapcsolatban. Sok sikert, kellenek az ilyenek. -
Lysandus #1452 Hm, nem a legcsicsásabb de ígéretes. A modok összeszedése jó ötlet, a végén úgyis annyi lesz, hogy nem lehet kiigazodni rajtuk.
Most látom van Izrael mod is. Ha velük játszom és megkeresztelem őket, akkor én vagyok Jézus? -
Lysandus #1451 "Itt a borg, minden ellenállás hasztalan!"? Én két okból nem csináltam ilyet: egyrészt nem akartam vesződni velük, nulláról újrakezdeni mindent. Másrészt beleéltem magam és sajnáltam őket...
Ha gonosz akartam lenni, akkor nyomtam egy kis Dungeon Keepert, de ez már tényleg offtopic!
-
haxoror #1450 Én még a tiny toxicokon is felépítetem mindent
Nálam nem volt átvétel még orbitális pályáról szarrábombáztam mindent :D
Fullos bolygón nem lehetett androidokat gyártani :) -
DGhost #1449 Megújult az első magyar civilization 4 weboldal!
Mégtöbb információ, hírek, letöltések!
Klikk ide -> magyar Civilization -
Lysandus #1448 Igen, a toxickal nem sokat lehetett kezdeni. Én a halálcsillagokat stellar converterrel szereltem (mai napig nem tudom, hogy micsoda ez tulajdonképp ), külön slotokba, hogy külön célpontra is tüzeljenek. Plussz damper field, time warp faciliator, achilles targeting unit, struktural analyzer, egy lövés = temetés. Komplett flottákat lehetett így múlt idővé tenni négy vagy öt DS-sel. Plussz pár death ray-jel szerelt titán osztályú support (hasonló kiegekkel), és jártam végig az ellen bolygóit majd mind controllal átvettem őket.
-
haxoror #1447 utópikus = utópisztikus -
haxoror #1446 Nekem mai napig az MOO2 a kedvenc stratégiai játékom, egyetlen bolygóval kezdeni ami éppen hogy képes a naprendszerében a szomszédos bolygókon kolóniákat építeni és még csak álmodni sem mer hogy "odakint" mi lehet, a végén pedig az egész galaxist magábafoglaló überfejlett utópia (az EGYETLEN játék amiben létre lehet hozni az utópikus társadalmat, minden gyártás-termelés automatizálva a népnek meg semmi dolga csak hogy főállásban happy legyen :)
Egyetlen gém sem tudta még visszaadni azt az érzést amikor a genya antaranokra 30+ death start dobok át a térkapun és a játék beadja a "You are the Master of Orion!" videót :)
Az egyetlen apró hiba ami zavart hogy nem volt technológia a toxic bolygók terraformálására, azokon kívül minden gaia oszályú volt :(
Asszem előkeresem valahol meg kell lennie :) -
Bull #1445 A szemét....hehe.Egyébként kösz.Más:Hogy a halálba tudtatok nyerni civ3-ban diety-n,meg Sid-en.Ennyire amatör lennék? -
Lysandus #1444 Offtopic??? De uram! Hát a Colonization? Az is az MOO-val a Civ-vel együtt ugyanannak a turn-based strategy játékcsaládnak a termékei, ugyanattól a fejlesztőgárdától, a műfaj máig megdöntetlen klasszikusai!
Én az MOO3-nál még örültem is, hogy jajj de jó, alig egy hónapja jelent meg, és máris le van értékelve, ráadásul a dobozos változat! Később rájöttem miért!Én a Civfanatics Civ2 Hall of Fame-be küldtem el vagy három éve egy deitiy játékot (angolokkal, Blackadder néven), befért volna az első ötbe akkor, de nem rakták ki, persze biztonsági másolattal csináltam.
-
A moo 3 az tényleg totál szívás. Én csak kinyomtattam a kézikönyvet igyis sajnálom mai napig hogy vakon megbíztam a készítőkben :)
Anno kb 10 éve egy számítógépes újságban volt cikk a Mester of Orions 1-ről a szerző azt írta hogy ha valaki megnyeri imposible fokozaton azelőtt megemeli a kalapját. Na mai napig megvan az összes faj mentett állása.. nem küldtem el. :) -
haxoror #1442 Mindegyikben van ontopic is ;) -
Erős offtopic-szagot érzek... -
haxoror #1440 Eleinte én is azt használtam de aztán átálltam diktatúrára mert igaz hogy a farm és ipar jobb volt unity-ban de nem adott(nem engedett) bónuszt a kutatásra ami elég nagy hátrány főleg nagy térképen szvsz persze kinek mi jön be :)
Ráadásul 6 pontba került míg a diktatúra semmibe (a demokrácia meg 7 pontba lol) így diktatúrával lehetett subterranean-creative népet csinálni ami a kedvencem volt és én azokkal voltam a "leghatékonyabb"
A MOO3 tényleg hulladék lett sajnos :(
Lomik-vezető () sztem jó hogy nincs mert mindig azzal lennék sztem túl unbalanceos lenne
-
Lysandus #1439 Dehogyis. Az MOO2-ben a Unity volt a legjobb államforma. Bár én mindig demokracyban játszom, igaz telepatikus fajjal. Azzal legalább nem kell földi csatázni. Épp most vettem újra elő a Master of Orion 2-őt. Mondjuk az MOO3-at megvettem, anélkül hogy kipróbáltam volna a gamét, hát az ultra szívás. Semmi köze az MOO elődökhöz. Nagyot is bukott. Nálam is ment a kukába.
Nagyon igazad lehet, hogy az ügyvédek írták azt a részt, csak így meg kár volt belerakni! Egyébként azt sem értem, hogy a kreatív leaderek miért a kultúra "termelést", és miért nem a tudományt (lombikok számát) növelik? Egyénként tudománybónuszos leader nincs is a gamában. Max áttételesen (pl. financial). Egyetlen lehetséges magyarázatát találtam a valódi kreatív leader hiányának. Szerintem ezzel pl lehetne hátrányt ledolgozni nehezebb szinteken. És pont ezért nincs. Ez sem tetszik. -
haxoror #1438 A játékok néha tükrözik a készítők véleményét pl Master of Orion 2-ben a diktatúra volt a legjobb államforma a demokraták meg szívtak :)
A civilopedia vallás részén én is jót derültem sztem ez volt az egyetlen cikk amit nem Sid írt hanem egy ügyvéd team :D -
Bozso77 #1437 Szisztok!
még mindig nem tudom hogy a pont mitől függ.
Tegnap nyertem Monarchon culture victory-val 2006-ban.
8800 pon körül kaptam egy csomot azért mert korán nyertem, de mennyi jár a nehézségért. És Simon Bolivar lettem.
Leht hogy nobel-en egy korai győzelemmel sokkal több pontot lehet kapni mint mind monarc +1- en a későbbivel.
Mennyi a Deff. szorzó please help.
Addig jelent számomra kihívást a játék míg első nem leszek a végén a vezéreknél.
A jéték nálam is fagy de csak a vége felé (amikor már full térkép van a és sokat lépa gép). DX bulidet még a 7 végén próbálom. -
Lysandus #1436 Nálam is etalon volt volt. De egyelőre úgy tűnik hogy csak VOLT, ez már nem az a game ami a civ1-2 volt. (A hárommal nem játszottam.) Az egy-kettő nehéz is volt, mégis volt benne vmi könnyed szórakozás, meg el is gondolkodtatott. Voltak benne apró gegek, amelyek mindig utaltak szarkasztikusan vmi aktualitásra. Pl ami asszem Sipöcz is említett, demokráciában a szenátus hozzájárulása a háborúhoz, amit szemérmesen, úgynevezett politikailag korrekt módon "békefentartásnak" neveztek. Vagy hogy veterán kémet csak kommunizmusban lehetett képezni. Vagy az ilyen üzenetek, hogy "Sir, our troops have liberated the Great Library".
Oké, a Civ1-2 könnyedsége mögött az állt, hogy épp akkor ért véget a hidegháború. Azok az idők a Fukuyama-féle általános optimizmus hangulatában teltek, azaz: a hideghárborúnak és történelemnek vége, mindenhol kitör a demokrácia, az államok ezek után a kölcsönös előnyök talaján álló egyezményeket kötnek, mindenki élhet saját kedvtelésének, művész, költő, filmrendező lesz, vagy éppen modell. Mára kiderült, hogy a nyugati civilizáció optimizmusát nem osztja mindenki. És ezek éppen más civilizációk. Szóval az álomnak vége, megoldás egyelőre nem körvonalazódik. A kultúrális különbségekre nem válasz az, amit a Civ 4 ajánl: hogy akkor mindenkit térítsünk át buddhistának, kereszténynek, zsidónak, vagy muzulmánnak. Ez így nem működik. Már az sem igaz, hogy a vallások között nincs különbség, "csak valamelyik legyen". Persze azt is értem, hogy a "politikai korrektség" jegyében nem akartak más és más hatásokat rendelni hozzájuk. Pedig lehetett volna. -
A civ 1-2 bármelyik néppel max fokon végigvihető. A civ3 conquesten csak 1x nyertem siden ,deityn vagy 5x. Én mindig normál beállitsokkal játszok, 8 nép,stb. -
Márpedig ez a trend már jó ideje, a játékok vagy játszhatatlanul, nehezek, vagy befejezhetetlenül hosszúak;(((
A C számomra mindíg is olyan etalon volt, ami minden játéknál tudott valami újat adni. Ezért az első résztől kezdve mindíg ott figyelt a gépemen valamelyik változata.
Nekem már a C3-mal is gondjaim voltak. Biztos össze tudtam volna hozni diety szinten is egy győzelmet (mondom nagyképűen én a). De nem volt kedvem elvenni az időt egy tényleg élvezetes menettől valamilyen alacsonyabb szinten.
-
Lysandus #1433 Hm... Úgy látszik nem vagyok egyedül a tapasztalataimmal. Nekem deityn volt ugyanez. Azt a szintet én megnyerhetetlennek látom egyenlőre, és ennek sajnos komoly következménye lehet a játékra nézve: ha így van ugyanis, akkor ki fogom dobni. Olyan gamét ugyanis nem játszom, amelynek elsődleges célja nem a szórakoztatás, hanem a sz.vatás. Utóbbira ott a főnököm, és vele sem játszom esténként. -
Az Emperor az jól hangzik;)))
A C3-at legmagasabb szinten, hány elenféllel meg milyen térképen tudtad lealázni?
(Nehogy azt írd, hogy bármilyenen, meg bármilyen elllenfél konfiggal, mert szégyenemben nem írok többet ebbe a fórumba!;)))
A IV-el most kezdtem egy alapbeállítású játékot, csak hogy kiismerjem. A vallásosdihoz egyelőre még lövésem sincs, csak olvasgatom itt a hinteken a fórumon. Télleg nem lehet olyan gyorsan várost alapítani sem, mint a korábbi részekben, de szerencsére az ellenfél sem viszi túlzásba. -
Emperoron, de most kezdtem egy újat prince-en, kellemes fokozat. Hiába nyomtam a többi civet végig max fokozaton ,a civ4-et még nem ismerem anyira hogy emperoron minimális esélyt is kitudjak csikarni. -
lammaer #1430 Na, mostmár kiváncsi voltam, úgyhogy kedvedért utánanéztem.
Létezik egy direct2drive cég, aminél befizeted a pénzt, kapsz egy e-mailt egy aktivációs kóddal és utána egyből letöltöd a telepitett játékot. Ehhez való a patch, nem a CD/DVD/(ISO/MDF image) verziókhoz.
Itt a link: http://www.direct2drive.com/309/product/Buy-Civilization-4-Download
Ebből következően a patch neked jogosan azt fogja mondani, hogy nincs fenn a játék (pontosabban a játék D2D verziója). -
lammaer #1429 Szerintem az elektronikus itt most nem arra vonatkozik, hogy az ISO fájlt letöltötted vagy a bolti CD volt az... Hanem hogy létezhet belőle egy nem CD-n illetve DVD-n forgalmazott (vagy nem ISO/MDF biztonságis másolat) másolat, amit mondjuk úgy kapsz meg, hogy befizetsz a cég honlapján vagy ilyesmi, és nemm CD-t küldenek dobozban, hanem valahogy a netről töltheted le. Mint mondjuk a HalfLife2 STEAM hálózata esetén... -
lammaer #1428 A "no tech trade" opció érvényes az AI-re is? Tehát hogy egymás között sem tudnak cserélgetni...? -
Hát már én is kiakadtam, amikor az előző résznél is hiába örültem előre, hogy egy adott szituban majd milyen jól összedolgozunk a Gandhival, az nagyobb nehézségi szinten csak át ment -ba! Teknológia, erőforrás csere nuku, csak szívózás, sunyi betámadások, embargó meg ami belefér, velem meg szóba se áll a buddhistája!
Ekkor döntöttem úgy, hogy egyszerűen nem fogok kísérletezni a magasabb szintekkel, mert csak nyílt szívatás az egész, mert semmi új fícsőrt nem ad a gáme. Egy elbaltázott helyzet önmagában is elég kihívást jelent.
Csak röhögtem amikor a haverok panaszkodtak/dicsekedtek hogy magasabb levelen hogy szívatja őket a gép. Én meg csak játszottam, és így se mindíg nyertem;)) -
Milyen szinten nyomtad ezt a menetet?
A Civ3-ban én általában megmaradtam a monarchnál, ott megfelelő kezdőfeltételek mellett még élvezetes maradt a játék és nem fajult el idegtépő visszatöltöm, sakkozok, visszatöltöm sakkozok dologgál.
Minden esetre monarch szinten, ha az ember elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy mindenkivel technológiát cserélgetett, meg 1-2 másik birodalmat, még idejekorán lenyomott, akkor 1500-nál már esély sem volt egy ilyen szitu behozására;( -
Én amit próbálgattam az annyit csinált, hogy szétpakolta az egyik tömörített fájlt egy könyvtárba, (egy tömörítő progi segítségével - vigyázat külön w2000 és XP vezsön!)
Még mindíg fagyok, de már nem annyira. A 5.10-es Cat drájver nálam nagyon nagyon instabil, bár ennél a gámánál tud a legjobban fagyni.
Minden esetre megjelent az 5.11-es, asszem meg van a délutáni programom, drájver telepítgetés.
A barátnőm ki fog vágni!;) -
Bull #1424 Persze.abszolut "elektronikus".mint itt legtöbbünknek.Boltba még nem futottam össze vele sajna. -
Bull #1423 Persze.abszolut "elektronikus".mint itt legtöbbünknek.Boltba még nem futottam össze vele sajna. -
Nem csak én nyomulok a gamával otthon hanem a családom további 2 tagja is kedveli és így elég sok tapasztalattal bírunk. Ép tegnap egyeztettük a dolgokat és igazán az derült ki hogy a megmintázott vezérek, kivált magas diff.-ben alapvetően az "arrogáns f@szfej" karakert mintázzák és ehhez képest csak picit térnek el egyes irányokban. Szvsz. a személyiségük megformázására a játéktervezők nem fektettek akkora súlyt mint kellett volna. Az hogy a számuk lényegesen megnőtt még nem hozott be túl sok szint a palettára, máshogyan néznek ki, szépek az animációk:( ennyi....egyáltalán nem érzem bennük a "nagy embert" akiktől a nevüket kölcsönözték. Persze a jellemzően agresszív fazonok legyenek azok (Alexandros vagy Napóleon), de hogy ez derüljön ki mindig (Asoka vagy Gandhi):(. No mindegy...így is úgy is ráfaragnak:))! -
Na még 200 évig tudtam tartani a városokat. Húztam a háborút minimum 1 korszakkal elavult egységekkel. Vége. Nagyon sajnálom, olyan nyugodtan ment minden mig az Aztékok megnem jelentek 1500 körül lőfegyverekkel. Csak annyi vígasztal hogy a valóságban az aztékok 20 évig sem tudták tartani a spanyolokat.