A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Bull #1362 Szasztok.Régi civ-es vagyok ez a rész is bejött nagyon.Az elején a terjeszkedésben nem értünk egyet.Szerintem igenis kell ebben a részben is terjeszkedni gyorsan de az tuti hogy nehezebb mint mondjuk a civ3-ban.Sajna az alapvetö nyersanyagokat(vas,kö,bronz márvány)meg kell szerezni a lehetö leghamarabb,és nemigen van olyan hogy lerakja a gép egykupacba.Viszont a fövárostol valo távolság a terjeszkedés egyik fö akadálya+a városok mennyisége.Ha nem figyel kicsit az ember(ahogy én sem)néhány kör alatt a kutatásra forditott összeg drasztikusan megcsappanhat a városok ellátása miatt(nekem a kutatást 90-röl 40-re kellett levennem pár kör alatt)Ez a rendszer sokkal veszélyesebb mint a civ3-ban mert ott ha magas volt a korrupcio,az adott városod max nem termelt aranyat,vagy csak keveset.Most viszont egy ujan épitett város nemhogy nem termeli meg a maga 1-2 aranyát,de még a többi városnak kell eltartania!!Tehát egy uj város létrehozása egy idö után(5-6 város)akár körönként -10-12 aranyat is jelenthet.A megoldás a cottage-hamlet-village épitése és a föváros esetleges áthelyezése.Igy most nekem 14 városom van a kutatás szintje lassan regenerálodik(most 70%)és fejlödök+nem kell semmi nyersanyadért kuncsorognom a szemét amcsiknál....hehe
Bocs ha kissé hosszu voltam Csö