Gazdasági világválság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Milyen fasza lenne, ha felvehetnék 20 millió forintot, és menne hozzád a behajtó,hogy behajtsa rajtad az én hitelemet, te meg csak néznél, pislogni nem tudnál. Ma ez a dolog teljesen elfogadott a kormány részérõl, jogot alkottak maguknak erre.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nem egy helyrõl kell felhozni az összes hõt, hanem zónákra osztani az országot.
Gondolj bele, csak 5 km mélyen már 300 C os forró vízet tudnál felhozni nagy nyomáson. Vannak olyan szigetelt csövek, azok a nagy méteres átmérõjûek, amik több tíz kilométerre is tudnak szállítani úgy,hogy csak pár fok veszteség keletkezik. Vannak nagyon alacsony hõszállító rendszerek, pár joul/m2h. 20 % veszteség a szállításnál, az még az áramellátóhálózatban is benne van minimum.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Igaz amit mondasz, a spekuláns ezt csinálja, számító fajta.
De tudjuk,hogy a piac nem véletlen szerûen alakul, vannak bizonyos trendek, lehet tanulmányozni a chartokat évtizedre visszamenõleg is ezért egy kis ésszel már többször nyersz mint buksz. Azért mert ez nem szerencse játék, mert azért lehet tudni,hogy a tõzsdén, most éppen többször lesz fej, vagy írás, a kaszinókban meg nem.
Nem tudom, de én valahogy nem tudom elfogadni az ilyen dolgot ami spekulációnak mondanak. Nem tudom,de valahogy én úgy érzem,hogy hosszú hosszú fegyház büntetéssel sújtanám az ilyen számító embereket. Lehet bennem van a hiba nem tudom. De az is lehet, hogy azt meg kellene nekik engedni,hogy közvetlenül belenyúlhassanak bárki zsebébe, és kivenni annyi pénzt amennyit jónak látnak.
Isten bizony nem tudom, most ezen töprengek. <#crazya>#crazya>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Soros ezzel alapozta meg spekulánsi hírnevét. Õ nem döntött be valutát. Egyszerûen csak annyira meggyengítette a fontot a Bank of England reakcióra való helyes tippeléssel/várakozással, hogy azt ki kellett emelni anno az ERM-bõl.
Okozott gazdasági válságot?? nem. A spekuláns nem képes gazdasági válságot okozni, mert õ arra játszik, hogy a meggyengített árfolyam rugószerûen visszaáll mikor megszûnik rajta a nyomás. Õ akkor fog nyerni. Ha letörik az árfolyam (azaz tartósan lenértékelõdik a valuta) az neki nem jó hisz bukni fog az üzleten.
De miután a Bank of England az árfolyam védelmében közbeavatkozott szabadpiaci intervenció formájában Soros jól tippelt és le is szüretelte az igen magas kockázatának a gyümölcsét.
"..Soros György véghez vitt már egy-két csínyt életében, többek között 1992-ben sikerrel pöckölte ki Nagy-Britanniát az egységes európai árfolyamrendszerbõl a font elleni spekulatív támadásával. "
Ha mindenki olyan szép és jóindulatú, akkor miért csinálta ezt? Kérdezem én tõled mint egy naív buta kisgyerek.
Ha Kis pista jó gyerek, okos, jótanuló hírében van, akkor miért állítja bele a baltát padtársa homlokába? Ha õ olyan jó indulatú mint amilyennek mondják a hivatalos források? Én ezt most nem értem.
Most akkor soros fasza csávó vagy most akkor mivan?
De tudom szerinted az a baj, hogy hitelt vesz fel az állam. Valóban gond, hogy deficites a költségvetés. Csináljunk törvényt, hogy csak sufficites vagy nullszaldós költségvetést lehet cisnálni. Kíváncsi vagyok ki vállalja be, hogy ennek folyományaként teszem azt, a kórházak felét, az iskolák felét bezárják az önkormányzatok fele csõdbe megy, és az álllami alkalmazottak fele megint utcára kerül. és nem csaka bürökraták, hanem at eoljes MÁV személyzet teszem azt... mert olcsóbb ha a máv nem is mûködik, mert csak veszteséget termelennek az országnak...
Ilyenrõl már máshol is halottam.
De most olvastam egy forumon.
....Nekem is van az alpari-nál számlám.nagyon korrekt cég,a spread fix,és nem sok pld eurusd 2 pip.Sõt,van néha egy számomra meglepö dolog:néha,amikor szakad az ár,és leesik hirtelen 50- 120 pip et az ár fent ragad,de a connect él.Ráadásul hagynak poziciot nyitni,miközben amerikában már rég 100 pip-el lentebb van.Én ilyenkor teljes tökével pozit nyitok,majd fél perc mulva mikor beáll az ár náluk,lezárom.Többször vártam hogy törlik az eredmémyeket,de legnagyobb meglepetésre hagyták ugy ahogy van 😊
...
Mire szavaznátok ha lehetne? Egységnyi munka fedezetû pénzre, vagy arany fedezetû pénzre?
Szerintem normális hangnemben is meg lehetne beszélni azt hogy miben nem értünk egyet.
Majd februárban leírom hogy mirõl van szó valójában.
Ha mondjuk Milton Friedman mond hasonlókat, akkor az már számít? Pl.:
"We have a system that increasingly taxes work and subsidizes nonwork."
"Inflation is the one form of taxation that can be imposed without legislation."
"Underlying most arguments against the free market is a lack of belief in freedom itself."
Te idézted be azt hogy az MNB az árstabilitásért munkálkodik (azaz kvázi azért hogy nekünk jó legyen).
De tõlem akár témát is válthatsz. A kérdésem így is ugyanaz mint #1410-ben, csak az MNB-t helyettesítsd be az EKB-val: Miként tudnád szemléletesen bemutatni azt hogy az EKB (vagy bármilyen központi bank) milyen célokért küzd? Mert szerinted ez egyértelmû, és még a hülye is látja hogy nem úgy van ahogy Frayer mondja, hanem a központi bankok a "közjóért" küzdenek. Hát akkor lássuk hogy így van, kíváncsi vagyok rá.
"Mindent lehet megfelelõ csatolásokkal bizonyítani és cáfolni."
És ezt most mégis mit jelent? Minden igaz és annak az ellenkezõje is? Teljesen felesleges véleményt cserélni? Teljesen felesleges álláspontot foglalni? Teljesen felesleges a világ megismerésével foglalkozni? Merthogy minden úgyis relatív? Akkor te miért ágálsz ilyen vehemensen mások véleménye ellen annyira, hogy akivel nem értesz egyet azt szíved szerint cenzúráznád is? Pontosan azt csinálod itt kicsiben mint amit a "rendszer" csinál velünk nagyban. Dezinformálás, ködösítés, vádaskodás, mellébeszélés. Beígérted hogy ízekre szeded mások álláspontját... majd februárban. Jaj de várom már a februárt! Addig úgy látszik marad a flame...
Végül pedig: szerintem te nem érted mit jelent az a szó hogy szabadság. A szabadság nem azt jelenti, hogy mindent szabad. Te el vagy tévedve. Ahogy mások fejéhez szoktad vágni: alapfogalmakkal sem vagy tisztában. És ezért nem érted hogy mi a baj a mostani diktatúrával és hogy miért foglalkoztat sokakat az a kérdés hogy lehet-e ezt jobban csinálni?
Az egy teljesen más kérdés hogy szerinted se a probléma nem ez, se a megoldás nem az, amirõl õ beszél.
A fórum meg arra lenne jó, hogy ezt az egészet megbeszéljétek. Engem speciel érdekel egy ilyen beszélgetés, és nem gondolom offnak.
Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.
Nem tûnik fel nektek, hogy amiben pénz van arra mozdul a tõke? Gázzal áramot elõállítani megéri. Ha tényleg olyan olcsó és jó lenne az a módszer akkor miért nem fektet bele senki? Ki akadályozza meg? Mert nem az, fõleg hazai viszonyok mellett.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ENERGIAMEZÕK MAGYARORSZÁGON
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
Összeomlik a kártyavár bukik az USA birodalom lassan de biztosan ?
http://www.origo.hu/uzletinegyed/valsag/20090107-felelmetes-hiannyal-szamolhatnak-amerikaban.html
Én csak azt szeretném,ha a magyar ember nem lenne ennyire nagyon megsarcolva. Azt szeretném,hogy a magyar ember munkája érjen legalább annyit mint egy német, vagy osztrák ember munkája.
Szeretném ha értelmes dolgokra menne az adó, energia függetlenség megteremtése, bõséges, olcsó élelmiszer megteremtése, az olcsó lakás, házépítés feltételeinek megteremtése.
Ezekre mind vannak már nagyon jó ötletek, kidolgozott tervek, de semmit nem engedélyeznek, támogatnak.
Tudok, olyan építõ robotról, "olcsó szerkezet viszonylag" amelyet felállítanak egy üres telken, két sínpályán mozog. Építõanyag, maga a földvályog, olcsó földhomok, olyan állagúra keverve mint a gyurma.
A robot két sínpályán mozog az építendõ ház felett, és egy fúvóka szerû fejjel szó szerint KINYOMTATJA A HÁZ FALAIT.
Vályogföld anyag és energia költségen egy nap alatt kész van egy komplett 180 nm-es ház. Amit már csak be kell burkolni, be kell rendezni.
Ilyen értelmes dolgok még csak fel sem merülnek természetesen.
A válságból szépen könnyen ki lehetne jönni, ilyen nagyon szép hasznos fejlesztésekkel, ha csak utat engednének neki, hogy teret nyerhessen, ne legyen olyan drága a házvásárlás, ne kelljen egy életre adóságba vernünk magunkat,csak hogy legyen egy lyuk amiben eltengõdhetünk.
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Csak azért érdekel, mert engem a Makro mindig jobban érdekelt az Mikro-nál, de sose tudtam, hogy az arra specializálódottak hogyan is keresik a kenyerüket 😊
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Az Este - Szerda
- Nem lesz gáz? Mennyibe kerül nekünk az orosz-ukrán gázvita, és megérezheti-e a lakosság a csapok elzárását?
- A színfalak mögött. Mikor érhet véget a gázvita, és mi áll a háttérben?
- Utcára kerülnek. Egyre nagyobb elbocsátási hullámokat okoz a gazdasági válság?
- Menekülõút. Al Ghaoui Hesna helyszíni tudósítása az izraeli-palesztin háborúról.
Aztán ha elmaradt a világvége, maradjatok is ott.
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
Az USA_ban újabb 693 ezer ember vesztette el a munkáját decemberben
Az IBM CEO-ja szerint csakis a technológiai fejlesztések vezethetik ki az USA-t a recesszióból (hazabeszél😊
És az USA 1,2 billió dolláros deficitjérõl egy kis szösszenet.
A Toyota fizetésvágást tervez
Jó olvasgatást😊 Most hirtelen ezeket találtam az általam olvasott lapok közül érdekesnek.
Exy1 nem én voltam, másikisvan egyértelmûen igen.
Mégis a legjobbakat kívánom neked, felejtsd el amit a fosgödörrõl mondtam.
Úszkáljatok csak benne boldogan ! 😄
Na pá, _itt_ most tényleg feladom.