Gazdasági világválság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A minimálbér meg a feketén dolgoztatás pedig ugyancsak öngerjesztõ: vállalkozások szemszögébõl bizonyos területeken aki nem "trükköz" az versenyhátrányba kerül.
Nagy állami beruházásoknál is sokszor ki van véve az eszköz a PSZÁF kezébõl, nem is beszélve az olyan mókás dolgokról például, mikor a Magyar Posta a fõvárosban sokáig egy offshore céggel kézbesített bizonyos küldeményeket 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Vedd bele kérlek azt is, hogy Hruscsov másodszülött fia kivándorolt amerikába, és most Obamára szavazott! Nagyon érdekes következtetéseket lehet belõle levonni, egy csomó háttérben meghúzódó összefüggésrõl rántja le a leplet!
Ép ésszel nem lehet meggyõzni titeket, mert mindig azt mormoljátok,hogy a magyar ember a szar, a magyar nem jó, a magyart dolgozatni kell"
A hangsúly inkább azon volt, hogy akárhogy is van, ha az ember reálisan felméri önmagát, kellõképpen teljesít, reális elvárásai vannak, akkor azért még lehet boldogulni ebben a megszorításos, ferimonnyále balkánközépi országban is 😊
Bár ennek nem összeesküvés az oka, szimplán csak nem hozzáértõ emberek vannak döntéshozói pozícióban, illetve nem saját pénzük sorsáról döntenek, így nem gondolják meg kétszer, hogy mire költik.
-felvett az ország NEVÉBEN pár ember egy kisebb összeget, mert ÕK PÁRAN úgy látták jónak, hogy kell, esetleg olcsón (alacsony kamattal) lehet felvenni, esetleg VALAKI RÁBESZÉLTE ÕKET?
-Namost annak a pénznek a nagyrésze el lett qúrva, rosszul lett befektetve, esetleg rosszul és rosszra együtt, mert feketejános és baráti köre nagyon értett hozzá.(kamatszámítás???)
-Ezután nem az történt, ami kellett volna, hogy sûrû bocsánatkérés közben életfogytigra bevonulnak a fegyházba, és a vagyonukat felajánlják a visszafizetésre, miközben az ország kurvamérgesen, de minél gyorsabban megszabadul a uzsorásoktól, vagyis visszafizeti mindenáron, mert annyira nem hülye, hogy rabszolgát csináljon magából.
DE NEM, helyette nagypofával megmagyarázzák, vagy hallgatnak ,mint szar a fûben, a kamatok meg ketyegnek,-nem is akárhogy- és ma már ott tart az összeg, hogy visszafizethetetlen, és KEZELHETETLEN is.
-Ekkora balf*szok nem nagyon vannak, csak ott ahol átqúrták az országokat, azzal, hogy a vezetõ huntát megvették, a többiek meg lehúzhatják a jövõjüket. Még IZLAND is úgy adósodott el, és jutott csõdbe, hogy NINCSENEK SZEGÉNYEK, és az õ életszínvonaluk azért jó volt, az emberek jól éltek, van mibõl visszavenni, leadni.
A panellakó, aki az AUDI gyárban dolgozik napi 10órát, német minõségben, de ukrán fizetésért, az hogy a f*szba értelmezze a túlfogyasztást, meg az egy fõre jutó többmilliós adósságot?????
-Negyere a 90 elõtti termelõ cégek minõségéval, mert a plazmaTV meg az MP3 lejátszó az , ami jobb és olcsóbb, a kaja, energiatermelés, EÜ-szolgáltatások, gyógyszerek, állami szolgáltatások az ugyanolyan minõségû, vagy rosszabb, de MINDEN DRÁGÁBB, viszont az igaz, hogy vehetek magamnak banánt, van DVD, meg házimozi, minden sarkon bankfiók, meg autószalon, de az ország lassan megszünik, de legalábbis értelmét veszti.
NEHÉZ KÉRDÉSEK EZEK BUCSER, de semmiképpen nem azok a válaszok, amit te adtál. (Bogár Lászlót ismered?)
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Mondtam neked,hogy gyûjtsd össze az ilyen anyagokat mint a
"amit 2-3millióból világszínvonalon megoldaná bármelyik hozzáértõ csapat, PONT az az egy kapja a megrendelést aki 100X áron dolgozik."
Csak mentsd el ezeket az oldalakat ahol rájuk akadsz.
Csak ennyit kérek tõled, késõbb szükség lesz rá.
Nekem most több száz oldalt kell megtanulnom a pénzrendszerekrõl, és a nemzetközi hatalmi elit munkásságáról. Most mélyedtem bele az öbölháborúba, bush család tevékenységébe, és a skull & bones szövetségébe.
Egyedül nem tudok hatékonyan szervezkedni. Lehet elhalasztom a következõ szemeszteremet, hogy ezzel tudjak foglalkozni 100% ban.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
nem? Akkor elõbb derítsd ki.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Mutasd meg kérleg hogy hol megy el az adónk 80%-a adósságszolgálatra?
Egyébként meg lehet elõbb adót fizetni mert a katonaságon túl (amit gondolom szépen elblicceltél) ez a második egyetlen kötelezettséged az állam felé mint magyar állampolgár.
Szóval ha nem fizetsz adót te nem magyar vagy hanem egy senkiházi.
márcsak ha a diszkrét minõsítgetéseknél jártunk.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
És én magyarként azért fizetek egyre több adót, mert a magyarabb magyar nekiáll adótcsalni mindenféle mondvacsinált ideológia alapján. Nektek szabad, de ha én akarok lelépni, akkor mocsok szemét leszek. Hát gratulálok ehhez a remek érvrendszeredhez.
Az adónk 80% megy adóságrendezésre ember. Rablók kezébe jut, ezt felismerve, egyesek úgy döntöttek,hogy akkor megtagadják az adót, hiszen úgy sem kapja vissza a közellátó szektor.
A felvett kölcsönöket már többszörösen visszafizettük, további adóságterhünket meg kell tagadnunk, mert ez már bûnös kizsákmányolás, amit velünk szemben elkövetnek.
LOL. Na öblíts szépen.
Egyébként pont a magadfajta 'turbómagyarok' miatt fogok lelépni innen remélhetõleg minél elõbb. Aztán építsétek tovább ezt a szarvárat.
Tudod nyavajgunk a magas adók miatt , de ha alacsonyabb lenne azt sem fizetné meg ugyanaz a réteg... Legyél dühös arra aki feketén dolgozik, és dolgoztat és külföldre menti a pénzét...
Azért vagyunk ekkora szarban...
Az EU egy hatalmas lehetõség minden magyar számára.. aki inkább a sarokban kesereg az ezt nem látja be.
Ép ésszel nem lehet meggyõzni titeket, mert mindig azt mormoljátok,hogy a magyar ember a szar, a magyar nem jó, a magyart dolgozatni kell, be kell olvaszatani egy zónába, elvenni tõlük minden szuverenitásukat, önrendelkezésüket. Az ilyenekkel nem lehet vitázni, nyíltan magyar ellenes kijelentéseket tesztek. Csak arra kérlek titeket, hogy ne próbáljátok manipulálni szegény ország lakosságát, olyan dolgokkal hitegetni õket, amiket soha nem kaphatnak meg. Ez az eu is mekkora csõbehúzás volt szegész magyar embernek, miért nem lehet már békénhagyni minket?
És hogy a világgazdasághoz is kapcsolódjunk: én nap mint nap azt veszem észre, hogy nagyon nem fogták fel az emberek a 20 éve történteket. Nem egymással, hanem a világgal kell versenyezni minden tekintetben, és ez bizony kemény, fáradságos munka.
Talán mert a magyar termelékenység a béka segge alatt van? Tökmindegy, hogy 8 vagy 16 órában nyomod a kávé-cigi-magántelefon hármast, ugyanolyan nulla lesz az eredmény. Az a kevés ember pedig, aki versenyszektorban van és tényleg DOLGOZIK, az általában eléri amit óhajt. Én nem panaszkodom.
ennyi.
csak egy ilyen impotens politikai elittel nem lehet mit kezdeni. de a #1242-es állításom még most is áll.
A Topic nem Magyarországról szól. Ha Magyarországról akarsz beszélni nyiss egy "magyarország gazdasági helyzete" c. topicot vagy menj át az indexre ott elég sokan beszélgetnek ezen témában.
Mert szarul választjuk meg azt, hogy kiben bízünk és kiben nem.
Egy egészséges import, export egyensúlyra van szükségünk, nem kizsákmányolásra. Ma teli vagyunk importal, exportunk meg nincsen, amit exportálnak az a rengeteg pénz amit a magyar ember munkával megteremt.
Ami kell, hogy visszanyerjük önrendelkezésünket, és mi magyarok határozzunk sorsunk felett. Egy egészséges nemzetközi kereskedelmi szövetségben, kötelezettségek nélkül.
Elég nagy különbség van a 2 között.
A Spekuláns a letétbe tett pénzét kockáztatja, hogy a várakozásai teljesülnek-e vagy sem azaz az árfolyam alakulására játszik.
Az arbitõr pedig egyszerû kereskedelmet folytat az informácós tudásának kihasználásával. De te nyeled be a veszteséget ha az eladás és a vásárlás ideje között olyan ingadozás történik ami a mûvelet végösszegét negatívban hozza ki?
nem. Az arbitõr.
Szerinted azok a pénzek honnan vannak? ellopták másoktál? vagy megtermelték? Úgy beszélsz mintha tõkét gyûjteni bûn lenne...
Nem 73-ban húzták ki az aranyat, hanem 71-ben, ennek nagyobb a jelentõsége,mint egyesek gondolnák, ezt te is tudod, azért ködösítettél 73-ra. Magyarul be akarod csapni az embereket.
"Ez vezetett oda, hogy Nixon elnök 1971. augusztus 15-én a dollár aranyra való beválthatóságának a megszüntetésére kényszerült. Ezzel a dollár 100 százalékosan fedezet nélküli papírpénzzé alakult.” „A Bilderberg Csoport és a kõolaj árának felrobbantása Érdemes közelebbrõl megismerkedni a kõolaj-árrobbanás - pontosabban árrobbantás - elõzményeivel. Csak 1973 októberében vált világossá, hogy a globális fõhatalmat gyakorló nemzetközi pénzügyi közösség milyen célokat követett, amikor azt ajánlotta Nixon amerikai elnöknek, hogy szüntesse meg a dollár és az arany kapcsolatát, azaz a dollár legyen a Federal Reserve elnevezésû magánkartell által kibocsátott teljesen fedezetlen papírpénz."
Ezt a cikket olvasd el 10 szer,hogy te is megértsd. Hogyan lett a dollár "aranyfedezete" a kõolaj?
Hiába jössz itt azzal, hogy a forint nem volt konvertibilis.
Mert ez is csak ködösítés, becsapás, mivel csak a cseremegállapodások nem voltak tetszõlegesen átválthatók,hiszen pont azért mert egyoldalúan használtak ki minket a keleti blokk képviselõi, amivel mi csak vesztettünk. Egy olyan igéretet, ami köztudott a világgazdaságban,hogy nem tartanak be, az persze, hogy nem konvertibilis. De az nem a forint magyar valutánk volt, hanem az oroszok fizetési csere igérvénye.
Most néztem meg, a forint fenállása óta, konvertibilis valuta, bármilyen pénznemre átváltható, kemény valuta amely nem volt kulcsvaluta, és nem volt a világgazdaságban meghatározó szerepû. De világvaluta volt, még a tõzsdén is kereskedtek vele, és onnantól,hogy aranyat lehetett vele vásárolni, onnantól egyenlõ értékû volt az aranyfedezetû dollárral is. Igaz,hogy a forintot szándékosan tönkre akarták tenni, párszor be is húzták a forintot, és még ma is mesterségesen párologtatják, valami írtózatos mértékben, elinflálják,hogy ne legyen jó a magyar embernek még véletlenül sem.
Sajnos a ködösítést te okozod.
Vagy fel teszek egy egyszerû kérdést. Remélem tudsz rá válaszolni ha már olyan okos vagy.
Miért van az,hogy mi magyarok, egész nap dolgozunk, közölünk sokan napi 16 órás mûszakokban vannak, mégsem haladunk sehova, tonna számra állítjuk elõ munkánkkal az értéket képviselõ termékeket, szolgáltatásokat, mégis egyre csak eladósodunk, egyre csak megy tönkre a közellátásunk. Megyünk a csõd felé. Ha napi 50 órát dolgozna mindenki megállás nélkül, napi egy milliónyi értéket termelve, akkor is csak eladósodnánk. Erre adjál nekem magyarázatot, ohh mesterek mestere, a legfõbb megmondó ember, aki istennél és nagyobb megmondó .
Amit te arbitrázs mûveletnek nevezel én spekulációnak hívom, mivel ez egy olyan alacsony kockázatú tevékenység amivel a termelõ reálgazdaságtól veszed el az értéket, olyan ügyletekkel, amivel te értéket nem állítasz elõ. Én ezt bûncselekménynek tartom.
Az arbitõr ott vásárol, ahol olcsó, és ott ad el, ahol az ár, illetve árfolyam a legmagasabb. Az arbitõrök a határidõs ügyleteket úgy kötik meg, hogy kockázatuk ne változzon, tehát kockázatsemlegesek.
Az arbitrázs mûveletek létrejöttéhez meghatározott feltételeknek kell teljesülniük, ezek a következõk:
- szabad valutaváltási lehetõség és árfolyammozgás
- az arbitõr követelései, illetve hitellehetõségei az ügylet lebonyolításához
- piaci lehetõség, ahol a partnerek nagy tételekben kereskednek
- jól szervezett információrendszer és lebonyolítás
Persze, nekem is megvan elvileg a lehetõségem, hogy eladósítsam a világot, ezer milliárd dollárokkal, csak nekem nicsenek ilyen pénzeim amit kölcsön adhatnék, és nem fizetem le a politikusokat,hogy vegyél fel ezeket a kölcsönökat e nép nevében.
Ne személyeskedjél, és ne ködösítsél, mert akkor én is elkezdek így tenni, ugatni veled.
De akkor cifu már engem sem moderálhat, hiszen már most nem tartja be a moderálás alapelvet feléd, az nem lesz fer, ha csak te személyeskedhetsz, de ha én teszem akkor ezt már oppozició követi. Szóval vagy most leállsz itt a személyeskedéssel és ködösítéssel, vagy mocskolódásba fog miattad torkolni a topik, és szegény cifu lesz a felelõs, hogy nem folytotta már el csírájában az agressziót.
Szóval alj le mert nem vagy kívánatos, nem szeretjük sem a kötekedõ, sem a megmondó embereket itt.
Korábban másikisvan írta, hogy önellátóak lehetnénk. Lásd Albániát mire megy az önellátással.. Még a koszovói albánok sem akarnak oda visszamenni..
Szerinted a dicsõ magyarság mit választott volna...
Nem tudsz A Nemzeti ösztermékbõl alapot képzeni. A konvertibilitásnak pont az a lényege, hogy csak akkor konvertibilis ha bármilyen helyzetben visszaváltható a pénzed bármely egyéb konvertibilis valutára meghatározott árfolyamon.
a dollár alól nem 71-ben rántották ki az aranyfedezetet hanem 73-ban mikor a Bretton-woodsi rendszer összeomlott., de a dollár továbbra is megmaradt problémás valutának hisz 30 évig tartalékvalutaként funkcionált-> mindenki abban tartalékolt és az nemzeti valuta árfolyamának védelmében nyomott szabadpiaci intervenciókat s dollárban hajtották végre-> dollár gyengült tovább. Azaz gyengülési spirálban volt a dollár.
A ködösítést meg pont magatok okzzátok, mert nem nézitek meg a hátteret.
Nem az volt a jó megoldás hogy adóságba verjük magunkat, a végtelenségig,azzal,hogy dollárt kölcsönöztünk ki nagyon magas kamatra.
Egyszerû megoldást jelentett volna,hogy a szovjet unió felé, meghagytuk volna a cserekereskedelmet, de a forintit azáltal tettük volna likviddé világviszonylatban,hogy alapot képeztünk volna rá a nemzeti össztermékbõl. Így, hiába nem kaptunk az oroszoktól valutát, csak fizetési ígérvényt, fedezetlen biankó csekket, jogilag, addig amíg az exportjainkat ki nem egyenlítették ellenértékkel, addig az a nemzeti össztermékhez tartozik, ezeket az értékeket felhasználva, likvid valutát lehetett volna csinálni a forintot, olyan stabil pénzt ami mögött érték van. Jobban keresték volna mint a dollárt, ami alól pont 71 ben rántották ki végleg az aranyfedezetet. Ezáltal teljes mértékben flat pénzzé tették, egy darab papírfecnivé, és mi ebbõl a pénzbõl kölcsönöztünk ki, ahelyett,hogy ingyen, valódi értéké tettük volna forint valutánkat, önrendelkezési jogunkkal élve.
Én ezt a manõvert, bûncselekménynek tartom. Nem szeretem azokat a személyeket akik ködösítenek, mert sajnos tudom,hogy honnan tanulják az ilyen szövegelést, tudom,hogy miért alkalmazzák.
Nem szabad,hogy lényegrõl eltereljék az ember figyelmét, hogy itt bizony egy nép megerõszakolása volt a cél.
Egyébként ha nem így lenne azután is van bõven mozgástere az USA-nak.. Hisz az átlagos adóterhelés odaát kb 15%...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az elõbbit kétlem az utóbbit meg sejtem... Az arbitrázs fogalmát keresd ki wikipédián...
te is rögeszmés összeesküvéshívõ vagy.
Japán idestova 9 éve küzd a recesszióval. Lassú növekedés erõs jen és alacsony kamat. Ez nem új dolog. Jen hitelt vagy USD hitelt eddig is lehetett kapni. Az árfolyam arbitrázst azóta kihasználják a befektetõk mióta van valutakonvertibilitás az pedig kb. az 1700-as évek óta van... csak akkor arany meg ezüstpénzrõl beszéltek...
Csak arról már nem informálják, a kisembert,hogy a jen az utóbbi idõkben elég erõsen ellene ment a forintnak.
Kivéve most, amikor viszont erõsen feljövõben van. Az ingatlan válság miatt kialakuló pénzszûke következtében, nincs elég dollár? Nembaj, van elég jen, és jenért is eladják az ingatlanokat. Ez annak jó aki tud jen alapú hitelhez jutni, és ezzel vagy átváltva más valutáért meg tudja venni, a most mélybe zuhant ingatlanokat, ügynökein keresztül.
Nem sokáig lesz ez a lehetõség, nemsokára emelni fognak a jen alap kamat rátáin, és még tovább mélyül valószínû a recesszió.
Azért ez már feltételez némi összeesküvést a háttérbe.
Ezeknek a dolgoknak a következménye, hogy egy szûk érdekcsoport, olcsó hitelekbõl 0.5 % felvásárolja amerika ingatlanjait, nagyon nyomott mély áran. Olvastam,hogy volt olyan telek amit 5 dollárért adtak el. Ez már jelent valamit, és az is,hogy errõl nem nagyon beszélnek a tv-ben. Vajon miért nem? Hiszen itt kezdõdött minden. Jah,hogy ez nem érdeke a spekulánsoknak, hogy kiderüljön a turpisság? Felvetõdik a kérdés? Kinek az érdekében és hatalmában van a média? Miért játszhatnak egyesek a köztájékoztató médiumokkal? Miért használják úgy mint egy propaganda gépezetet?
Azt sem igazán érted szerintem ,hogy mi folyt a Szovjet Unió idején.
A 70-es években exportáltunk a SZU-ba mivel az erõsebb kutya baszott alapon muszáj volt. (hacsak nem akartuk, hogy megint rendbetegyék a lakosságot) A SZU viszont nem fizetett ezért semmit csak adott igérvényt, hogy majd fizet. Azonban ebbõl az igérvénybõl az importált alapanyagokat nem igazán lehetett beszerezni. Az importált anyagokat amire szükég volt nem lehetett beszerezni. (pedig akkor is volt szép számmal) Ezeket mibõl szereztük be? Forintért. de a Forint nem volt kemény valuta. csak akkor fogadták el ha dollár állt mögötte a kincstárban és az MNB vállalta, hogy bármikor visszafizeti. ezen visszafizetési képességhez viszont dollártartalékra volt szükség amelyet viszont egy Varsói szerzõdésbeli ország nagyon nehezen kaphat meg. Hiszen semmit nem tudnak róla azon kívül, hogy hol van. Ergó magas kamatfelárat adtak hozzá.
NA így lehet, hogy magas volt a kamat azon az 1 milliárd dolláron....
Egyébként pedig ha végre képesek lennénk rohadt növekedési pályára állni és nem deficites költségvetést csinálni akkor nem okozna gondot a lejáró kötvények visszafizetése...
Tudod azért, hogy használod a másik pénzét kamatot fizetsz. Ha meg nem tetszik, hogy az állam vezetõi eladósítják az országot váltsd le õket. Keress a helyükre jobbat vagy hagyd el az országot. HA meg nem tetszenek a megoldások lõdd fõbe magad mert más megoldás nincs. a világ így mûködik. Ha pénzt kapsz azt vissza kell fizetni.
De ha már egyesek felvették, akkor már ne vesszen kárba.
Azért az elég bûncselekény gyanús,hogy 70-es években az ország 1 milliárd dollárt vett fel kölcsönben 10 év alatt. Ugyan ezen 10 év alatt visszafizettünk 11 milliárd $ kamatot.
Érted? Az az 1 milliárdot sem mi ettük meg, hanem szépen megmaradtak a hitelezõ bankoknál, és a kincstár, mnb benyelte. De milyen jogon?
Azóta még jobban adósítottak el, olyen pénzekkel amiket meg sem kaptunk.
Nem lehet azt mondani,hogy megettük, hiszen az ország mindig ilyen szegény romlott krülmények között élt. Régebben nem voltuk rászorulva a petro dollár kölcsönökre , hiszen ha ennünk kellett, mi magunk termeltünk meg mindent magunk számár, ugyan így építkezésnél, mi építettünk, mi hatalmas bútor gyáraink voltak, bánya társaságok voltak magyar kézben, repülõ társaságunk vol, volt olaj társaságunk is, mol, vasutaink is voltak. Ma már nincs semmink, elment adóságrendezésre. olyan adóságra, mihez a magyar embernek semmi köze nem volt.
Tegyük fel,hogy rajtad kivülálló féllel megegyezek, hogy akkor adok neked kölcsön pénzt, mert kitaláljuk, hogy szükséged van rá, meg hogy az milyen jó lesz neked.
Aztán megyünk a közjegyzõhöz, ügyvédhez, és kötönk egy kölcsönadási szerzõdést, évi 20% os kamatra, amit nem te fogadsz el, hanem egy olyan ember aki a te képviselõdnek neveztette ki magát.
Majd ezt a pénzt te nem kapod meg, hanem a képviselõdnél marad, mert úgy gondoljuk,hogy ezzel a pénzzel te könnyelmûen bánnál, és elherdálnád. Persze néha kapnál egy kis pénzt, zsíros kenyérre,hogy ne halj éhen. Aztán kemény munkába fognak, hiszen neked törlesztened kell a hitelkamatokat és a felvett adóságot is, éjt nappallá téve dolgozol, kifuladásig, amikor megkérdezed, hol van az a rengeteg pénz amit felvettünk, mégsincs rá szükségem adjátok vissza.
- Sajnálom, ezt a pénzt már felélted, már elfogyott, mondtam neked,hogy ne egyél annyi zsíros kenyeret, nem tudok többet adni, ne akarj brüsszelen élõsködni te nyomoronc. Menj vissza húzd a rabigát.
Ennek a rabigának a húzása tart még a mai napig is. Ennek soha nem lesz vége ha nem teszünk valami radikális változtatást. A közgazdászoknak kellene a legjobban megérteniük,hogy mekkora szarban vagyunk mi magyarok. Én is tanulok közgazdaságot, mégsem jutok arra a következtetésre,hogy dübürüg a gazdaság, és hogy milyen jogos elvenni egy nemzet kincseit, vagyonát, önrendelkezésést, nem látom,hogy milyen jogalapon hajtották igába nemzetünket, és ha ezt kellene védenem, felfordulna a gyomrom.
Egy nemzetközi bûnszervezet mondanivalója még a te szádból sem érdel, úgy hogy "fonalról" szó sincs !
Nos ha a lakosság felélte a "kapott hiteleket", Te mint szakember talán kitudod számolni mennyivel tartozi nekem személy szerint a lakosság, mivel én ebben a harácsolásban nem vettem részt ?
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Legalább annyira mûvelt lennél, hogy klasszikust pontosan idézz "Tanulj tinó, Ökör lesz belõled" - Romhányi József
A Hitelekre meg csak annyit: Magyarország lakossága felélte azokat a hiteleket amiket kapott.
Az USA-nak jobbkor nem is jöhetett a válság. Rengeteg gondjukat megoldja ugyanis olyan intézkedéseket hozhatnak most meg amire korábban nem lett volna meg a civil szfére támogatása. (ráadásul Obama eléggé erõsen energiafüggetlenség felé akarja terelni az USA-t azaz a fosszilisektõl függetlenedni akar nagymértékben)
Az egyik megoldás, ami valószínûleg jönni fog, a jelenleg is elindított gazdaságélénkítõ program, viszont tovább növelve, cirka 1000 milliárdos gazdaságélénkítõ csomag, két év alatt. A 80%-a a civil szférába menne, a maradék pedig állami megbízások, építések, muzeumok, parkok építésére/felújítására megy el.
Az ellenpont az, hogy ezzel a probléma nem kerül megoldásra, érvényesíteni kellene a piaci farkastörvényeket, és aki elbukott, azt bukni hagyni. Az elõnye ennek, hogy nem növeli a már amúgy is jelentõs deficitet, tehát az államháztartás számára ez a kedvezõbb megoldás. Ezt az indokot azzal támadták, hogy ha elbukni hagyják a nagy cégeket, akkor azok nem fizetnek adót, ergo bevételkiesést jelent az ország számára. Ezen a ponton némileg falba ütköztek a felek, szajkózták a saját véleményüket, de további érvek, példák nem hangoztak el.
Az viszont tényleg elgondolkoztató, hogy nem-e fogja tovább rontani az USA hosszútávú gazdasági kilátásait, ha további jelentõs államháztartási hiányt generál...
Ezek a badarságok amiket ide ítál csak arra bizonyíték, hogy miért kell hosszú évekik iskolába járnotok: mert a hazugság adagolásához idô kell...
Ismered a mondást: Tanulj marha ökör lesz belôled ?
Gratulálok !
Én most fejeztem be végleg veletek ! Fogjátok még ti a fejeteket verni a falba !
Na pá !
A rohadt disznóólja a világnak magyarhon, na röööf röfikém rööf