A nagy Gazdasagi Világválsag
-
A mai technológiával sokkal jobbat is lehetne gyártani a kis aranyos drágánál. A zsiguli pedig egy jó autó, akárki akármit mond.
Esetleg ezt tényekkel is alátámasztanád. Vaszínű hogy lehetne, de szerinted akkor az mennyivel lenne drágább? Ki venné meg? A második részén meg röhögni tudok. Üljél be nyáron mondjuk egy klímás Sokda Fabiába, ami nagy és kényelmes is. Aztán majd rájössz, hogy mekkora baromságot mondtál.
Kérdés hogy jobb e az átlagembernek attól hogy a gazdagokat majmolja ?Jobb e az ha úgy csinál mint aki már világpolgár meg européer és jóízűen eszi a SZAR EURÓPAI TAKNYOT, csak mert az európából való, vagy csak mert kínából való...
Milyen szar európai taknyot? A magyar termékek minősége sokszor egy rossz vicc...
Mert én ahogy olvasgattam, az jött le hogy annak idején nevetgélve, mulatozva hántották együtt a kukoricát a falusiak, segített egyik a másiknak és szórakozás közben dolgozgattak. Igaz állatokkal lassabban ment a földművelés, de nem is nagyon volt hová kapkodni... közben ráért gondolkodni és amúgy sem kellett egész évben minden álló nap szántani... változatos volt a munka, a természettel együttműködve élték mindennapjaikat.
Nem tudom te mennyi földmunkát láttál életeben vagy csináltál. Kurva kemény meló nem szórakozás közben dolgozgatás. Nem kellet minden nap szántani, de mindig van mit csinálni. Természettel együttműködva? Egy városi embernek már a kukoricás is az, de egy erdővel összevetve a megművelt területek eléggé természetidegenek...
A mesteremberek azt csinálták amit tudtak és szerettek csinálni és amire valóban szükség volt: csizmát, ruhát, szerszámot, asztalt, kemencét, házat...
Az amit tudtak részig stimmelt. Régen a foglalkozások részben generációról generációra öröklődtek. A kovács fia kovács lett, de földtúró parasztból ritkán lett kovács. Akkori szinten igen drága dolgokkal dolgozott..
A mai technikával tizedére lehetne csökkenteni a befektetett emberi munkaerőt, minden téren: a ruhagyártás, a bútorgyártás, a földművelés terén...
Ne a magyar állapotokból indulj ki. A kinti mezőgazadságok a magyarhoz képest brutál gépesítettek. Itt is igaz, hogy lehetne jobban gépesíteni valamit, csak nem éri meg. Olcsóbb a szövőnő még hosszab távon is, mert rugalmas. Ha ő nincs a ruha x-szer több és még neki sincs állása.