Gazdasági világválság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
USA-ban A friss munkanélküliségi adat közelíti az 1.000.000-t. 600.000-t vártak. Ez sem kellemes meglepetés.
van válság? feltétlenül. Az hogy a saját bõrödön nem érzed nem jelenti azt, hogy holnap nem érezheted, vagy holnapután nem érezheted.
PL gázkrízis. egyszerû egyetemista halandó aki otthon ül azt mondja: miféle gázkrízis hisz meleg van a szobában.. Én aki irodaházban dolgozok viszont ma egész nap 20 fokos irodában ültem a 25 helyett ugyanis az irodaházunk ma már korlátozva volt. És tudok olyan ismerõsrõl akinek nem kellett ma bemenni dolgozni ugyanis gázhiány miatt nem volt mivel.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Csak roluk a mediak kevesbe beszelnek...
Ugy ertelmezik ok is az ember fogalmat mint Te...1 hir...
Seven-Four-Seven--Heavy
Es a 100e amcsi munkavallalo,vagy 30e brit akt maris elbocsajtottak..???
Nme vettek eszre semmit..??
Elegge szubjektiven ertelmezed az"latszat"fogalmat....Ha teged erint akkor valosag..nem csak para..??(ja ertem..ha mast lonek seggbe akkor az csak 1 hir a mediakban..)
Seven-Four-Seven--Heavy
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Minden letezo dolog atalakulason megy keresztul(ha ugy tetszik fejlodik)
a net is meg minden meg fog valtozni..
Az elegge szubjektiv mit tekintesz reformnak....
Seven-Four-Seven--Heavy
Foleg h a meglevo penztomeg mennyisege(legalabbis ezt hallottam egyes elmzoktol a CNN-en)kb. a 9szerese a tenyleges "fedezet"-ul szolgalo anyagi javaknak...
Seven-Four-Seven--Heavy
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Velemenyek szabad utkoztetese..
Az felett igy jar el az ido h egyes dolgokat "tabu"temanak kezelnek,es igy a sotetsegre feny vetul...
Seven-Four-Seven--Heavy
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Pld, ma már a szövetkezeteket a tagja közösen irányítanák az internet segítségével, mint kommunikációs kapcsolódási pont, szavazó felület, értesítõ, információs felület. Interfésze az ország irányításához az egyéneknek.
De nem megváltozhatatlan, és rengeteg alternatívája van, mint pl. a PROUT. Mindig eszembe jut, és emlegetem itten, lehet ideje lenne alaposabban belenézni?
Szóval értem hogy ez egy negatív hsz lett, de nem azt jelenti hogy borús a jövõ.
Érthetõ hogy mirõl beszélek, vagy ez túl rövid megfogalmazás volt?
Normális esetben a forgalomban lévõ pénz fedezete ígyis-úgyis az ország teljesítménye. Kivéve akkor, ha teljesítményhez soroljuk azt is amit a másiktól el tudunk venni. Jelenleg minden teljesítmény: ha valaki képes érdekeit globális szinten érvényesíteni, akkor ennek terhére pénzt bocsájthat ki, hogy aztán ezzel kifossza azokat akiken az akaratát érvényesíteni tudja (országos szinten is ez megy). De pénzt lehet kibocsájtani ígéretek, hitegetés és megtévesztés terhére is. Ha a megfelelõ székben ül az ember, minden lehetséges.
Ha csak az ország valós teljesíménye lehet a pénz fedezete, akkor mindegy hogy hitel az amit felveszünk úgy hogy nincs fedezet rá, vagy saját pénz az amit kibocsájtunk úgy hogy nincs fedezet rá, a lényeg hogy nincs fedezet rá. Ha valamink nincs, akkor annak terhére akkor sem tudunk költekezni, ha van aki hajlandó nekünk hitelt adni.
Tehát nyilvánvalóvá kell tenni hogy mire elég az ország teljesítménye, és mire nem elég. Errõl is ment itt a vita. Én azt látom, hogy az elvárások minden szinten nagyobbak a lehetõségeknél. Országos, és egyéni szinten is. Mindenki óriási profitot akar realizálni a környezete kárára, azaz mindenki a saját teljesítménye mellett fel kívánja használni mások teljesítményét is. Ez trükkökkel megoldható, meg is oldják, a pénzrendszer is errõl szól.
Az ember elkölti a jövõjét. Van aki csak a saját egészségét és/vagy jövõjét éli fel, van aki gyerekei-gyerekeinek a jövõjét is, és van aki másik 10 millió ember jövõjét éli fel. Egy virtuális pénz alapú rendszerben bármi lehetséges. Bármi eladó, bármilyen ígérvényt alá lehet írni. Etikátlan a gyerek és szervkereskedelem? Ma is ugyanezt csináljuk, csak épp az egészet nem fogjuk fel a gusztusos csomagolás és a kétszáz áttét miatt. És aki végül virtuálisan elkölti a virtuális pénzt, úgyse tudja már hogy mi volt a pénz fedezete. Így lelkiismeretfurdalás nélkül költheti el azt, mert a pénzen nem lesznek vérfoltok.
Miért az egyetlen ok amiért jobb hitelt felvenni, mint a saját pénzt kibocsájtani? Te is leírod, én is leírtam. Azért jobb, mert az nemzetközileg elfogadott. Ha saját pénzt bocsajtunk ki, azaz nem fizetjük a kamatokat a globális pénzpiac urainak, akkor a saját pénzt a konvertibilitása miatt egyszeruen kinyírják (a helyi pénzt meg törvényekkel nyírják ki). Ha viszont hitelt veszünk fel, azaz vállaljuk hogy az ország teljesítményébõl folyamatosan részesedhetnek a pénz kibocsájtói, akkor nyugtunk van.
Végeredmény az, hogy az államadósságot sehol sem cél visszafizetni (sehol sem cél kamatmentes saját pénz bevezetése). (Mutasd be az ellenkezõjét!) Azért nem cél a visszafizetés, mert így az ország azt teszi amire utasítják. Ezt hivják neokolonizációnak.
Minden baj gyorsan megoldódna, csak közben lenne egy kis infláció, a túl sok mennyiségû pénz miatt, de amit rövid távon felszívnának a követeléssel rendelkezõ bankok amik a kamatmechanizmust mûködtetik. Ha szép lassan történne a folyamat, a lakosság észre sem venné az át állást egy szebb világ felé.
Az Euro ugyanolyan pénz mint a Német márka volt vagy bármely más konvertibilis valuta. Nem számlapénz (mint pl az SDR amely csak elszámolási egységként jelenik meg) vagy mint anno az ECU volt amelyet államok közti elszámolási egységként használtak.
Ez a legjobb megoldás. Mûködne is a dolog, hogyha a lakosság képes lenne 100%-ban finanszírozni a folyó egyenleget. De nem képes és ezért kell az áthidaló hitel amire mindenki fúj.
Ezt kéne felfogni és nem a mocskos tõkével jönni.
Ha te nem tudsz kifizetni valamit akkor nem veszed meg vagy kölcsönkérsz rá. Igaz?
Egy országban meg lehet azt tenni, hogy nem veszed meg az alapvetõ szolgáltatásokat? (iskola, kórház, segélyek, nyugdíj, egészségbiztosítás, útfenntartás, bürökrácia, beruházások) véleményem szerint anélkül, hogy fegyveres felkelés legyen nem.
A gond az, hogy a government spending (azaz egyszerûen felélt) összegek túõl magasak a költségvetésben =(ezek mennek nyugdíjra, szociális hálóra, segélyre, kórház és iskolarendszerre bürokráciára) az investment (beruházás ide értem erõmûvek fejlesztések infrastruktúr etc)pedig alacsony.
Ezen kéne változtatni. De ha nincs az országnak megtakarítása. Nincsennek jóformán adófizetõi. A Valutád oylan mértékben elgyengül, hogy nem váltják be külföldön vagy pedig rohamosan romló meghagyással akkor mit cisnálsz? ezekre várom a sok itteni okos vûlaszát, ugyanis a globalizált világban nem elég az, hogy a forint konvertibilis hisz a fedezetét és a benne lévõ bizalmat is meg kell találni...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Persze a "nemzetközi maffia" ennek keresztbetenne. A nemzetközi maffia csak akkor nem tesz nekünk keresztbe, ha tõlük vesszük fel a hiteleket. Ha nekik tartozunk, akkor megvédenek. Mi meg fizetjük a védelmi pénzt. Errõl van szó, nemigaz? Ez az a nagy összeesküvés amirõl beszélünk, nem?
Egyébként meg a pozitív mérleg nem elég. Lehet úgy is pozitív a mérleg hogy közben az adó 50%-a kamatokra megy el feleslegesen. Lehet úgy is pozitív a mérleg, hogy a pozitív egyenleget 10 másik ország finanszírozza. Nekem nem kell olyan áron jólét hogy 20 év múlva 10 milliárd dühös éhezõ ember szedi szét puszta kézzel az országot. Én hosszú távra terveznék, ha lehetne.
Az euróval egyébként mi a helyzet? Az is mint kamatozó pénz keletkezik, nemigaz? Tehát ugyan úgy mint a forint. Akkor meg nem vagyunk sokkal elõrébb, itt is felesleges költségeket fizetek a pénzért pedig személyes hitelem most már jó pár éve nincs egy cent sem.
De az még nagyobb baj,hogy az állam akkor is felveszi azt a hitelt ha én nem kérem meg rá. Mégis az én adómból próbálja visszafizetni "lehetetlen próbálkozás" azt a vállalást amit én elutasítottam.
Mintha a munkahelyeden, egyszer csak bejelentenék,hogy vettünk egy szép nagy pilácsot,igaz, hogy több ezer wattot fogyaszt és semmit nem csinál, nem tudom mire jó, de milyen jóóó az nekünk,hogy van ilyen pilács.
Sajnos munka társaim, beosztottak, le kell,hogy vonjak közvetlenül a kifizetési számláitokról a megfelelõ összeget, és még évekig részleteket kell mostantól fizetnünk, de ne szomorkodjatok, a pilácsért már megérte <#nyes>#nyes>
Ezen mit nem értessz?