A nagy Gazdasagi Világválsag
-
zsákos #1881 Ha szerinted ez a jelenség rossz akkor vess magara. Mert olyan kurva jó volt a szoci ipar szar termékeit használni? Jó lenne ma is a Junoszty TV neked?
- A mai technológiával sokkal jobbat is lehetne gyártani a kis aranyos drágánál. A zsiguli pedig egy jó autó, akárki akármit mond.
Már a középkorban is volt ilyesmi, csak a gazadagok körében. Az angol ott is francia bort ivott, india teát vedelt, skót birka húsát ette, stb. A technika ma állása elhozza ezt már az átlagembernek is.
Kérdés hogy jobb e az átlagembernek attól hogy a gazdagokat majmolja ?
Jobb e az ha úgy csinál mint aki már világpolgár meg européer és jóízűen eszi a SZAR EURÓPAI TAKNYOT, csak mert az európából való, vagy csak mert kínából való...
Mert én ahogy olvasgattam, az jött le hogy annak idején nevetgélve, mulatozva hántották együtt a kukoricát a falusiak, segített egyik a másiknak és szórakozás közben dolgozgattak. Igaz állatokkal lassabban ment a földművelés, de nem is nagyon volt hová kapkodni... közben ráért gondolkodni és amúgy sem kellett egész évben minden álló nap szántani... változatos volt a munka, a természettel együttműködve élték mindennapjaikat.
A mesteremberek azt csinálták amit tudtak és szerettek csinálni és amire valóban szükség volt: csizmát, ruhát, szerszámot, asztalt, kemencét, házat...
Én amondó vagyok ma nehezebben boldogul az ember: nem látja maga előtt a célt, az egészben nem látja a maga részét, magát nem látja az egészben. El van vakítva, a sötétségben élő embert meg könnyebben lehet riogatni világgazdasági válsággal.
A mai technikával tizedére lehetne csökkenteni a befektetett emberi munkaerőt, minden téren: a ruhagyártás, a bútorgyártás, a földművelés terén...
Ha akarnák. De akkor nem lehetne olyan könnyen irányítani az embereket. Nem bonyolult ez, csak akarni kell átlátni.