Gazdasági világválság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pálinkó ! Bizonyára megrészegedtél a Nagy Babiloni Szajha által torkodon erõvel leöntött italtól, nevezzük pálinkának.

Kívánságod parancs DE jól jegyezd meg ezt a dolgot:

Szóltam !
Hegi90
ennyi.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Palinko
én nem értem meg miért olyan nehéz nekik elszakadni ettõl a topictól, mert van sajátjuk ott beszélgethetnek, mert nekünk nem kell felnyitni a szemünket, minket itt nem érdekel az õ tudásuk, akit érdekel majd átmegy és beszélget velük is, vagy ha valaki új kérdezi átküldjük oda hozzájuk szívesen, hogy ott beszélgessenek olyan dolgokról amit jónak tartanak.

pl OKkultist írta az #1435 ben ezt:
"PONTOSAN errõl beszélek, meg kellene adni a lehetõséget, hogy aki függésben akar élni, és képes elviselni a folyamatos elqúrásokat, az éljen abban, aki nem az meg élhessen egy "futurista" "utópisztikus" államban."

erre utalva adjátok meg nekünk azt, hogy beszélgessünk a gazdaság minket érdeklõ oldaláról, nektek már megadatott a lehetõség, hogy beszélgessetek a következõ szabad topicotokban:
NWO
Bucser
És most pedig szeretném végre megkérni a zsákos/exy1/másikisvan és OKkultist nevû usert hogy fejezzék be a topic eltérítését vagy felkérem a moderatúrát, hogy adjon házigazdajogot és elkezdek törölgetni mindent ami nem a topichoz tartozik.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Nagyot tévedsz. Te a civilizációt átkosnak tartod én pedig úgy vélekedek, hogy ennek köszönhetõ, hogy ott tartunk ahol tartunk. Civilizáció nélkül (társadalmak szervezettsége, csoportok szervezettsége nélkül) az ember soha nem lett volna képes 7 milliárdra duzzasztani a létszámát.

Nem vagy boldog? Menj el a hegyekbe egy erdõbe kérj erdõmezõõr állást és élj ott. nincs ott semmi csak te az erdõ és a fatolvajok. Nem tudom tanultál e az ökosztisztémáról valamit, de ha azt hiszed,, hogy a természetben szabad vagy tévedsz... ott még keményebb szabályok szerint kell boldogulnod a puszta fennmaradásért mint bármely városban. Menj ki és lásssu egy hónap múlva mi a véleményed a "kint a vadonban" életstílusról. Én töltöttem elég nyarat nagyapám tanáyján ahol kútból ittunk lovon jártunk a városba nem volt folyóvíz, se villany se telefon. ellenben disznószag lócsutakolás tyúkkergetés és állatgondozás dögivel.

Volt elég közöm a természethez én maradok inkább a civilizációnál és azért nem beszélek a természetközeliségrõl olyan pátosszal, mert tudom milyen a szaga a tehénlepánynek... És nem onnan, hogy beleléptem.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hegi90
"Csak azt mondják hogy a szavaink többsége idegen eredetû, persze te mindent elhiszel amit a könyvekben írnak."

mekkora nyelvész vagy te bazdmeg 😄

esküszöm nálad ostobább emberrel még nem találkoztam a topikban. Semmi közöd a témához, azt se tudod mirõl van szó 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Bucser
"Kérdezd meg nagyapádat ha tudott, kitõl függött az õ nagyapja: senkitõl. A telkén õ volt a király. S bár volt hogy szûkebbre kellett fogni a nadrágszíjat, azért mégis megéltek valahogy mindig anélkül, hogy szaktanácsadásra kellett volna járniuk és anélkül hogy a bankok csõdje hatással lett volna az életükre. A fiak tudták, hogy az õ megélhetésüket is biztosítani fogja a föld, és ha tanulnak egy mesterséget, amelyben tényleg mesterek lesznek és tényleg értékeket teremtenek, mint például csizmát, fejszét, asztalt, téglát satöbbi, többszörösen be van biztosítva a megélhetésük mert értéket értékre mindig el lehet cserélni."

Tudod dédapám parasztember volt akkora földel, hogy már az 1900-as években is amerikai John Deere Waterloo Boy-al végezték a betakarítást és a szántást-vetést. Õ a józan paraszti eszével is tudta már, hogyha kölcsönkér azt vissza kell fizetni és mennyit kell visszafizetni, csakhogy azt úgy termelte ki, hogy maradt otthonra is bõven pénz.

Nagyapám megjárta a háborút agyvérzéssel félig süketen jött haza és soha nem állt be a TSZ-be. Egész életében azért dolgozott a 2 kezével, hogy a fiát és a lányát kitanítsa. (egyik orvos másik mérnök lett)

Apám mérnökként 20 évet dolgozott ugyanott majd egyéni vállalkozó lett amilyen korán lehetett. Azóta is egyéni vállalkozó és mindent megtett azért, hogy nõvérem és én az egyik legjobb egyetemen tanuljunk és ne legyen gondunk semmire, mindeközben megtanított a munka tiszteletére ugyanis melózni is jártunk vele és az egyetem középiskola mellett is dolgoztunk.

Most alkalmazott vagyok de hidd el. meg fogom találni a saját szerencsémet és nem azért, mert te vagy olyan kedves felnyitni a szememet. A HITEL nem ördögtõl való gonosz. csak tudni kell a mértékét. Hogy mennyit engedhetsz meg magadnak. ez az amit a legtöbb bedõlt hiteles nem tud megállapítani.

"Teljesen összezavarják a gondolkodásodat az ilyen szakkifejezésekkel, elaltatnak, adnak neked diplomát meg mindenféle elismerést csak hogy ne kérdezõsködjél hanem egyed a maszlagot amit a szádba adnak, amivel etetnek"

Tudod, te azt hiszed, hogy én nem tudom melyik szakszó mögött mi van és itt tévedsz egy hatalmasat. mert a szakszó dolga nem az, hogy tudjam mit jelent, hanem hogy az akinek mondom is tudja mit jelent így effektíven tudjunk kommunikálni, gyorsan, érthetõen anélkül, hogy minden mondatunkat külön magyarázni kelljen.

Ez mutyiország, itt mutyizni kell, nem reformálni. Meg reménykedni benne, hogy mikor gyarmatosítanak minket, addigra összelopunk annyit, hogy megéljünk abból.
HAHAHAHAHA, soha nem tudunk annyit lopni, mint a csúcsratörõ degeneráltak, és most felsorolhatnám a sokszoros milliomos és milliárdos politikusokat és a baráti körüket.(a magyar elit : haveri kutya) Az emberek 99%-a NEM PÉNZÉRT DOLGOZIK, hanem a kajáért, önfenntartásért, banki részletért, megtakarítása nincs. Csak azt nem értem, miért csinálják? (mint a drogosok, akik a végén már várják az aranylövést)
Jó azért ez túlzás volt. Adózás nélkül nincsen állam ezt elismerem. Viszont akkor kapnál legalább valamit az adódért de nem nagyon... azt is úgy hogy éreztetik veled, ez majd hogy nem alamizsna, meg könyöradomány...
A VÉGÉT is megnézném annak a számlának, pl. a multi behoz összesen X összeget, kap adómentességet (Z összeg T idõre) befizet ezalatt valamennyi adót (amit a fizetésedbõl von le) okoz károkat is, a legvéégén kijön egy szám, hogy mennyi embernek ad munkát mondjuk 10év alatt, és ez mennyibe kerül. ember/év. Lehet, hogy nagyon gyenge eredményt kapnánk. (attól tartok, ha azt is bekalkuláljuk, hogy az ország függõsége csökken vagy növekszik az adott cég mûködésével, akkor siralmas lenne az eredmény)
Befizeted az adódat de mire ?

Bezárják az iskolákat az óvodákat a postákat a kórházakat felszedik a síneket... ne gyertek azzal hogy hádeótópája... LÓFASZ !

Bolondok vagytok adót fizetni ezeknek a rablóknak !
OTT A LÉNYEG: (bucser)
Egyébként a szabadságban nem hiszek. ugyanis mindenki függ mindenkitõl. Függök a szomszédomtól, mert ha õ nem takarít akkor elõbb utóbb nálam is csótány lesz a lakásban, függök a munkaadómtól, mert ha õ nem ad fizetést felkopik az állam, függök a kedvesemtõl, mert nélküle nem vagyok boldog

PONTOSAN errõl beszélek, meg kellene adni a lehetõséget, hogy aki függésben akar élni, és képes elviselni a folyamatos elqúrásokat, az éljen abban, aki nem az meg élhessen egy "futurista" "utópisztikus" államban. (ahol nem a tõzsde határozza meg a gazdaságot, és magasról sz*rnak a azokra a mesterségesen elõidézett problémákra, amik itt mindennaposak, pl. minden ország kötelezõen önellátó kellene, hogy legyen, amennyire csak lehet, az adottságait minden ország/térség be kellene, hogy kalkulálja a mûködésébe, nekünk pl. geotermikus energia lenne ez, meg a mezõgazdaság. Energia, élelmiszer, eü az elsõ három. Pénzhasználat meg korlátozva, mert az emberek 99%-a nem a pénzért dolgozik, és nem is ért hozzá: trükkök százai, haha) Ha ezekhez az adottságokhoz nem alkalmazkodik a terület, akkor az duplán hiba, és a bennszülötteket veszélyezteti, és ráadásul a terület nem fogja nyújtani az elérhetõ legmagasabb életszínvonalat, csak azért mert a döntéshozók nem képesek jól döntéseket hozni. (mert nem tudnak, vagy nem akarnak az nem érdekel)
Az igaz magyar cégekrõl csak annyit, hogy nézzetek szét az ismerõsi körben, nézzetek be néhány kibeszélõ fórumra, én még nem találkoztam olyan magyar céggel, aki nem zsebbe fizetne.

Ehhez képest jelenleg is külföldi multinál dolgozom, ismerõsi köröm nagy része szintén, és itt nem megy a feketézés. Basszátok meg, csak adóba annyit fizetek havonta, amit itt néhányan szerintem még életetekben nem láttatok egyben... És akkor ehhez még hozzájön a munkáltató által befizetett adó. De hát nyilván a külföldi multi a gonosz, persze... Ha valakinek, akkor NEKEM lehetne szavam, mert ezzel az adóval szerintem többet teszek az országért, mint az összes sg-s összeesküvés-buzi összesen valaha tett.

Drábik Jánosról meg mit kell tudni? Hogy egy zenei gimnáziumban végzett? Vagy hogy bölcsészdiplomát szerzett az ELTÉ-n? Esetleg azt, hogy Szabad Európás mûsorvezetõ és újságíró? Napnál is világosabb, hogy milyen nagy pénzügyi szakemberrõl van szó...

joebacsi
Bizonyos privatizálások ésszerûek, nincs velük gond, viszont az energiaszektor privatizálása például hatalmas hiba volt.
Szerencsére az egészségbiztosítók privatizálása is meg lett akadályozva.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Te nagyon sötét vagy de veled is megbeszélem.

Csak azt mondják hogy a szavaink többsége idegen eredetû, persze te mindent elhiszel amit a könyvekben írnak.

A gazdasági válságot már nyugodtan veheted ennek a gazdasági rendszernek.

A szánalmas te vagy, én meg bolond, hogy egyáltalán foglalkozok azzal hogy segítsek neked. Magad is rájössz majd, csak akkor meg már lehet késõ lesz.
Azért nem volt olyan sûrûn pestisjárvány.

Nem vágyok arra hogy bucser hagyja ott az egyetemét az állását sem azt hogy felejtsen el mindent, egyedül azt hogy gondolja át a dolgokat anélkül hogy belevenné azt hogy õnála jobban csak kevesen tudhatják ezért el sem olvassa és meg sem próbálja értelmezni azt amit írok.

Nem gondolod hogy érdekes az hogy ezzel a technológiával tizedannyi munkával el lehetne érni azt amiért elõdeinknek ásóval meg kapával izzadságosan meg kellett dolgozniuk ?

Ehhez képest mindig azzal jönnek hogy drágább a kaja ?

Kit érdekel hogy a világon közben hatmilliárdan élnek ?

Magyarországon ugyanennyien éltek ezelõtt is és elég volt a kaja. Ha a vezetés jól végezné a dolgát a magyar embereknek nem lenne oka aggódni semmitõl.

Jöhettek a gázzal. Van gázunk. Van más is... MINDEN van.

Ezek adnak el alólunk mindent szó szerint ti meg hangoztatjátok a hülyeséget amivel kitömték a fejeteket.
dronkZero
Bírom az ilyen megmondóembereket...

"a bankok csõdje hatással lett volna az életükre."

Gazdasági világválság, és pl Németország kiútja a válságból az smafu? Alig néhány ember életére volt hatással, valóban...

Legalább ilyen ordító faszságokat ne írjál már, ha épp a tutit akarod megmondani... Vagy hát nekem mindegy, magadból csinálsz hülyét.

" épp így lopják ki darabonként a nemzet nyelvét."

Aminek a szókincsének több, mint háromnegyede idegen eredetû... A legvaskalaposabb konzervatív begyöpösödött nyelvészprofesszor is belátja, hogy a nyelv folyamatosan változik, és semmit nem lehet ellene tenni. De te csak gyúrjál gyomorfekélyre, jót tesz az!

"Teljesen összezavarják a gondolkodásodat az ilyen szakkifejezésekkel, elaltatnak, adnak neked diplomát meg mindenféle elismerést csak hogy ne kérdezõsködjél hanem egyed a maszlagot amit a szádba adnak, amivel etetnek."

Szánalmas. Hihetetlen, mennyire nincs fogalmad a felsõoktatásról... Emellett elszomorító, hogy ilyen ostoba nagyarcú gyökereknek járulok hozzá a jólétéhez a munkámmal, hogy aztán még le is nézzenek...
Akkor írok olyat, aminek minden szavát érted: remélem egy barlangban fogsz halára fagyni, éppen mielõtt éhen halnál!

"ezek azért közhelyek meg sokan így gondolják"

"Csak gondolj bele, milyen hülye egy átlagember, aztán döbbenj rá, hogy az emberek fele ennél hülyébb!" - George Carlin

Kurvára mindegy, hogy valamit mennyien hisznek el.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Proview
Apám a nyolc általánosával már a privatizáció bevezetésekor mondta nekünk: eladják alólunk az országot. Mi a tanultabb fiai leszóltuk, hogy "ugyan már"; meg "nem érted ezt". Persze mi sem értettük. És lám eladták alólunk az országot. Minél több iskolát elvégzünk, annál okosabbnak hisszük magunkat, figyelmen kívül hagyjuk a "józan paraszti gondolkodást". A dolgokat túlbonyolítják körülöttünk, talán az oktatás is befogadóbbá tesz a "bullshit" (zsidó baromság,rizsa-nevezzük ahogy akarjuk) befogadására?<#confused>

Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.

joebacsi
Jah valahogy. Nem voltak ilyen laboratóriumi vírusok, elég volt egy mezei pestis is, hogy megritkuljon egy kicsit a lakosság 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
Nyilván ennek hatására bucser otthagyja az állását, eldobja az egyetemet, elfelejt minden maszlagot, és elmegy remetének.

Ha ilyen állapotokra vágysz, akkor érdemes elmenni valamelyik eldugott erdélyi faluba. Jó pár éve megfordultam ilyen helyeken. Az emberek azt se tudták mi van két dombbal arrébb, de ragyogóan boldogok voltak. Aranyos volt, de engem annyira nem vonzott, valahogy jobban érzem magam ebben a bûnösebb civilizációban. Lehet neked tetszene annyira, hogy ott maradnál, nem vagyunk egyformák.

A "Magyar" "Nemzeti" Bank körüli csalásokról pedig már linkeltem Drábik János Fosztogatók címû elõadását.

Majd ha annak a tartalmát képes leszel megérteni, lesz közös nevezõ. Az idegen szakszavak ismerete nem szükséges hozzá.
Olvasom az írásaidat és az tûnik szembe hogy te is próbálod a szakszavaiddal az emberek látását elhomályosítani:

innováció és a szokásos oktalan csillogtatása az idegen nyelv ismeretének, amivel épp annyit érsz el hogy elveszejtsd a szavak sûrûjében az embereket.

Fogalmazzál világosan, ha magyar vagy és magyarokkal társalogsz használd a magyar nyelvet. Egyáltalán nem fekszünk hanyatt a külföldi szavaktól, engem különösen zavarnak. Ez itt még Magyarország.
Görgettem és ezen akadt meg a szemem. Mondjuk ezt dobta a gép:

A HACCP nélkül is megéltek valahogy az emberek. Érdekes ma már mindenhez bizonyítván és elismervény meg számla kell. Lassan gyereket sem csinálhatsz ahogy tetszik, mert a szakember jobban tudja. Megmondják mennyire hajlítsd be a lábad és melyik kézzel töröld ki a segged és mindent, és néhány évtized múlva ez senkinek fel sem fog tûnni ha így haladunk.

Fertõzések mi ? Azt ugye tudod, hogy a mai vírusokat már a laboratóriumokból terjesztik ? Nem hinnéd ? Az nem jelent semmit mert világ is lett annak ellenére hogy az esély a kialakulására a "tudósok" szerint a lehetetlennél sokkal kisebb.

De te jössz mindig patológiával meg mikrobiológiával meg a szokásos szakblablával. Legyen a te kedved szerint. Azért vedd figyelembe hogy évszázadokon keresztül megmaradt a magyarság HACCP nélküli disznóvágások és élelmiszertárolások közepette. És boldogan éltek.

Ma viszont sajnos a tények azt mutatják hogy a HACCP sem menti meg a magyarságot és európát az éhhaláltól. Legfeljebb maguk, és az Isten, ha úgy akarja.

Nem érdekes hogy százéveken keresztül nem volt kérdéses hogy Magyarország mezõgazdasági ország és hogy nem hogy a Kárpátokon belüli de az akörüli lakosságot is képes ellátni kajával, és vízzel ?

HACCP ! Egészségedre !
Visszajöttem kedvesem, ígérem nem idegesítem fel többet magam rajtad, bármekkora hülyeséget is beszélj. Becsület szavamra.

Azért jöttem, hogy megpróbáljam a te és a többiek figyelmét is ráirányítani az általad mondott összefüggéstelenségekre.

Akkor itt a végén kezdem aztán majd idõközben bepótolom a lemaradást és felveszem újra a fonalat, és ha már a pofámba vágtad, a kesztyût is.

"Akkor voltam utoljára szabad mikor megszülettem és rottyantottam egyet, mert azóta mindig alkalmazkodnom kell valakihez és függök másoktól. Ezt hívják életnek." - Nem, ezt csúfolják életnek újabban. Közben meg ez is már csak olyan, mint ha élnél.

Kérdezd meg nagyapádat ha tudott, kitõl függött az õ nagyapja: senkitõl. A telkén õ volt a király. S bár volt hogy szûkebbre kellett fogni a nadrágszíjat, azért mégis megéltek valahogy mindig anélkül, hogy szaktanácsadásra kellett volna járniuk és anélkül hogy a bankok csõdje hatással lett volna az életükre. A fiak tudták, hogy az õ megélhetésüket is biztosítani fogja a föld, és ha tanulnak egy mesterséget, amelyben tényleg mesterek lesznek és tényleg értékeket teremtenek, mint például csizmát, fejszét, asztalt, téglát satöbbi, többszörösen be van biztosítva a megélhetésük mert értéket értékre mindig el lehet cserélni.

Sokkal közelebb voltak a szabadsághoz ezer éve, mint mi most, a szabadság egyenlõség és testvériség korában...

Az ilyen szavak mint a speciel meg sok okosnak ható idegen kifejezés amelyekre magyarul féltucat megfelelõt tudnál hozni, teszik igazán röhejessé és nevetségessé amit mondasz, mert talán észre sem veszed hogy épp így lopják ki darabonként a nemzet nyelvét.

Egy vagy közülünk. S bár talán jóval többet tudsz a jelenlegi gazdasági rendszer mûködésérõl, épp ez az egyébként általam kétségbe sem vont "tudás" az ami eltakarja szemed elõl a valóságot. A sok-sok fától nem látod az erdõt, drága hentes.

Úgy mondjuk mi magyarok, hogy jól bevittek az erdõbe, mint ahogy megpróbálnak mindenkit bevinni az erdõbe hogy eltévedjenek. Hogy ne tudjanak tájékozódni, ne tudjanak eligazodni, ugye, már az eligazodásban is benne van az igazság. Azoknak akik át akarnak ejteni téged is, mint mindannyiónkat, nem érdeke hogy te tudjad, hol is áll a fejed.

Teljesen összezavarják a gondolkodásodat az ilyen szakkifejezésekkel, elaltatnak, adnak neked diplomát meg mindenféle elismerést csak hogy ne kérdezõsködjél hanem egyed a maszlagot amit a szádba adnak, amivel etetnek.

Tiltakozhatsz ez ellen, de te is nagyon jól tudod hogy így van. Mondhatod, hogy szín tiszta közhelyeket durrogtattam... az a baj, hogy nem értitek meg hogy ezek azért közhelyek meg sokan így gondolják csak kevesen hatolnak el addig hogy megérthessék az üzenetét:

Épp azért mert a fákat látják, nem az erdõt.
joebacsi
"Összekevered gizikét meg a gõzekét, itthon az apeh csak a kicsiket meri/tudja szivatni, az offshore céges kamukft-s szélhámosok meg röhögve mossák a pénzt."

Ebben van igazság sajnos.
Épp Bucser írta korábban, hogy egy ország innivációs gazdasági motorja épp a KKV-k lennének, de pont õk vannak leginkább megfojtva jelenleg. Ez nem jó.

joebacsi
Igen, minket gyõzköd, hogy mi is csak fent lássuk a problémát, hát dejó 😊

joebacsi
"A hazámmal foglalkozok, ezt az áldozatot minden igaz magyarnak meg kellene hoznia."

Óó 😊
Volt egyszer egy település, ahol sikerült megválasztani polgármesternek egy "igaz magyar" embert, akinek már több írása, könyve jelent meg korábban, amelyekben hatékonyan szidta a nagy karvajtõkét, a pénzrendszerek zsarnokságát, a nagyorrúakat hosszában és keresztben is.
Szépen beígérte, hogy lehozza a csillagokat is, és az emberek hittek neki, mert hát ugye õ "igaz magyar ember".
Az elsõ megmozdulása az volt, hogy a meglévõ 150 milliós tartozás mellé felvett még 600 milliós hitelt, amibõl építtet minden féle földi jót, emlékmûvet, utat meg még pár dolgot. Persze ez mind szép és jó, csak emellett sikerült elüldöznie az összes potenciális befektetõt, és mivel az iparûzési adó jelenleg nagyrészt az önkormányzatok legjelentõsebb bevételi forrása ezért jelenleg esélyünk sincs, hogy visszafizessük.
Tette mindezt kötvénykibocsátással, lekommunikálva, hogy ez igazából nem is hitel, amit az emberek el is hisznek neki. A közvélemény meg van róla gyõzõdve, hogy emberünk nem csak "igaz magyar", hanem tökös is, mert azt látják, hogy folyamatosan szépül a falu, és ez teljes mértékben az õ zsenialitásának köszönhetõ, mivel kitalálta ezt a kötvénykibocsátást.
Persze az nem izgat senkit, hogy pár év múlva mire lejárnak a kötvények szopni fogjuk a faszt, de úgy igazán mély torokból, bõ nyállal.

Egyébként pedig csináltam jó 1 éve egy igazmagyar webshopot egy másik igazmagyar embernek, amiért még valahogy a mai napig nem láttam egy büdös forintot se.

Kezd a tököm kicsit telilenni ebbõl az önjelölt igazmagyarságból.

"A pokolra vezetõ új is jószándékkal van kikövezve"

Bucser
Az árstabilitás nem az MNB érdeke, hanem az egész EUROZÓNÁÉ.

Mindent lehet megfelelõ csatolásokkal bizonyítani és cáfolni. De az hogy ez a topic úgy mûködik, hogy OKkultist szarja ide a baromságait a számonkérõ hangnemben mi meg gyõzködjük, hogy rosszul látja a helyzetet és még mi vagyunk a hülyék... na ez már unalmas. valszeg õ permanens ignore-on van nálam innentõl.

Egyébként a szabadságban nem hiszek. ugyanis mindenki függ mindenkitõl. Függök a szomszédomtól, mert ha õ nem takarít akkor elõbb utóbb nálam is csótány lesz a lakásban, függök a munkaadómtól, mert ha õ nem ad fizetést felkopik az állam, függök a kedvesemtõl, mert nélküle nem vagyok boldog.

Akkor voltam utoljára szabad mikor megszülettem és rottyantottam egyet, mert azóta mindig alkalmazkodnom kell valakihez és függök másoktól. Ezt hívják életnek.

Bucser
Nem. Speciel mással foglalkozom😊

Bucser
Úgy hogy kerülöd az adófizetést?

Gratulálok...

dronkZero
"ma pl. GB importál 500 tona kekszet, és exportál 400-at. (más-más gyártók!) VAN ÉRTELME??????? "

Cipõt a cipõboltból! Meg a sörnek sincs semmi értelme, ott a vodka. Így gondolod?

dronkZero
Nem, én realistának tartom magam. _Minden_ mögé számodra _ártalmas_ spekulációt látni már beteges...

A bekezdésed második fele meg nyilvánvalóan nem nekem szól, én ilyenrõl nem beszéltem... Nyilvánvalóan Európa egyik legsuttyó szarabb országa vagyunk, olyan 50-50%ban a felelõsség a kormányon meg a sok faszparaszt honfitársunkon, akik végignézték tátott szájjal. Ez van.

Idealizmus sehová nem visz, csak a sírba.

Ez mutyiország, itt mutyizni kell, nem reformálni. Meg reménykedni benne, hogy mikor gyarmatosítanak minket, addigra összelopunk annyit, hogy megéljünk abból.

Szerintem.

HIHETETLEN, de az összes elqúrásból az látszik, hogy az ország vezetése mindig az IMPORT áraktól és az EXPORT cégek mûködésétõl teszi függõvé az egész országot. Az fel sem merül, hogy ezeket a függõségeket le kellene szorítani, esetleg megvizsgálni, hogy van-e értelme egyiknek-másiknak, mivel nagyobb a kockázat, mint a várható haszon. Ennek a rendszernek a vége mindenképpen az lesz, hogy összerogyik, mint egy dominósor, vagy mint egy kártyavár, értelmetlen és felesleges/vesélyes, hogy mindenki függ mindenkitõl, ha egyszer önálló független térségek is mûködhetnének. CSAK azzal kellene kereskedni, amit CSAK valamelyik csoport képes elõállítani, ma pl. GB importál 500 tona kekszet, és exportál 400-at. (más-más gyártók!) VAN ÉRTELME???????
Bucser biztos magából indul ki, õ az ingyen sört várná el , ha lehetne szavazni mindenben, nyilván DEBILEKKEL nem mûködne a rendszer. Helyette van most a piramis struktúra mindenben, ahol maroknyi ember mondja meg millióknak, hogy mi legyen. (és véletlenül sem a milliók érdeke esik nagyobb súllyal)
Reménytelenül hülye vagy (tipikus f*szparaszt válaszokat adsz) a HACCCCCP-t az osztrák, német, szlovén, olasz KIStermelõk miért vehetik lazábban, tõlük nem kérnek olyat, ami sokmilliós beruházást igényel, csak a józan parasztésszel betartható szabályokat. És számla az egy csomó apróságra NEM KELL, pl. a piacon (termelõtõl) vehetsz mindent, én pl. a bécsi városháza elõtti karácsonyi forgásban, ahol ettek-ittak, vásároltak, sehol nem láttam számlát, megvannak nélküle. (a plázaszerû bevásárlóközpontokban viszont mindenhol adtak, ha nem kértem akkor is) Összekevered gizikét meg a gõzekét, itthon az apeh csak a kicsiket meri/tudja szivatni, az offshore céges kamukft-s szélhámosok meg röhögve mossák a pénzt. Elfelejtettek rájuk törvényt alkotni??? Biztos véletlen. Nem vagy te valami állami alkalmazott? Az eszed megvan hozzá.
"Nem hibátlan a rendszer, de ha ezen bosszankodunk 0/24-ben, fórumos ökölrázással kombinálva még nem lesz jobb."
Szerintem nem sok fontosabb dolog van annál hogy az életünk folyását alapvetõen meghatározó dolgokkal kapcsolatban más emberekkel beszélgetünk. Te ezt úgy foglalod össze hogy öklöt rázva bosszankodunk itt a fórumon... Fura.

"A naivitás inkább az, hogy csak "fent" látsz problémát."
Mivel titeket gyõzköd itten, ezért nyilvánvaló hogy nem csak fent lát problémákat...

Te valami mást akartál megcáfolni, és nem azt, hogy az MNB részvénytársaság-e, igaz? (http://mnb.hu/Resource.aspx?ResourceID=mnbfile&resourcename=jegybanktorv_hu "46. § (1) Az MNB részvénytársasági formában mûködõ jogi személy.")
Gondolom azt akartad cáfolni hogy a központi bankok (mint amilyen az MN😎 nem állnak magánszemélyek befolyása alatt. Én örülnék a legjobban annak ha ezt be tudnád bizonyítani.

Állításod könnyen bizonyítható, ha elhisszük hogy a központi bankokat egy-egy helyi jedi tanács irányítja. De én nem hiszek a mesékben. A központi bankokat emberek irányítják akiket a közösségi érdekek mellett egyéni érdekeik is mozgatnak. Egyéni érdekek is. Ahogy mindenki mást is ezen a bolygón, és ez így természetes.
Tudod, te magad cáfolod azt, hogy elképzelhetõ egy olyan rendszer ahol a közösség irányít, hisz akkor olyan dolgokat állnának neki megszavazni hogy legyen ingyenes a sör. Ilyen butaságot csak azért beszélsz, mert te magad sem hiszel a szabadságban, de ez más téma. Abban egyetértünk hogy a "nyugati demokráciákban" jelenleg sehol nincs közösségi irányítás, azaz szabadság, de abban nem, hogy ez idõvel nem megvalósítható. A lényeg hogy mivel ma még ilyen nem létezik, ezért olyan nincs hogy a központi bank vezetése a közösség érdekeit képviseli. Esetleg azt IS, de hajlok arra az álláspontra hogy a közösség érdekeit csak a színjáték erejéig hajlandó képviselni.
Csak azért mert valamit leírunk egy papírra, elnevezzük jegybanktörvénynek, és kiadjuk pár hús-vér, azaz földi szükségleteik által vezérelt embernek hogy játssza el az abban definiált szerepet, attól még nem válnak félistenné, buddhává, jedi mesterré. Mert az kellene ahhoz hogy az MNB vezetése tényleg az árstabilitásra koncentráljon más érdekek helyett.

Szóval valamilyen érdekeket képvisel az MNB. Hogy milyen érdekeket, arra vonatkozóan várok tõled konkrét bizonyítékokat forrással, csak hogy mindenki értse hogy milyen egyszeru" egyértelmu"en megválaszolni azt a kérdést hogy mégis milyen érdekeket képvisel az MNB? Az se baj, ha csak februárban lesz idõd válaszolni.

Frayer
A hazámmal foglalkozok, ezt az áldozatot minden igaz magyarnak meg kellene hoznia.

Persze tiszta sor,hogy nagyon kihasználják a magyar polgárokat.
De most már kezdjünk el foglalkozni,hogy mit tehetünk sorunk érdekében.
Tudom,hogy kicsit off, de mégis valamit érdemes lenne kifundálnunk, valami közöset. Vannak itt okos emberek is.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

joebacsi
Nem hibátlan a rendszer, de ha ezen bosszankodunk 0/24-ben, fórumos ökölrázással kombinálva még nem lesz jobb.
A naivitás inkább az, hogy csak "fent" látsz problémát.
Mindenesetre irigylem tõled, hogy ennyire ráérsz 😊

Frayer
Hiába azok a törvények, ha egyszer a jegybank szarik rá, és nem történik semmi féle retorzió ha megszegi õket. Akkor milyen törvények ezek?

Frayer
Te még nagyon naív vagy, ha azt hiszed,hogy ilyen szép és ilyen jó a világ, és hogy odafent a parlamentben minden úgy megy,hogy neked jó legyen. Olyan manipuláció megy a kormányban,hogy csak néznél, pislogni nem tudnál ha meglátnád,hogy mennek odaát a dolgok.
Nem akarom én itt megmagyarázni a dolgokat, nem vagyok megmondó ember, csak annyit kérek.. nézzetek utána, kutassatok , keressetek. Ne hidjétek el elsõ blikkre amit a média meg a kormány mond.

Ez nem paranoia, csak a túl sok negatív tapasztalat következtetése.
A kormány eddig mindig elkurta, százszor is. Nem paranoia arra figyelmeztetni,hogy ha hagyjuk magunkat, a jövõben is ugyan úgy el fogja kurni, hiába próbálja bemesélni nekünk,hogy ..jajjj, hát igen régen tényleg nem sikerült.. de nyugi mert most majd figyeld meg milyen jó lesz.. 23. havi nyugdíj, 500% gázár csökkenés, ingyen pornó, ingyen net, gyertek lakni a parlamentbe, majd én alszok a padon.
Persze, és én vagyok a paranoiás? Ti nem vagytok egy kicsit naivak?

Frayer
A MAGYAR NEMZETI BANK JOGÁLLÁSA, ALAPVETİ FELADATAI

Idézet -
" Magyar Nemzeti Bankot 1924. május 24-én alapították 30 millió aranykorona alaptõkével, részvénytársasági formában.
- Az MNB jogállása
Az MNB a Magyar Köztársaság jegybankja. Az MNB részvénytársaság, azonban a cégjegyzékbe nem jegyzik be. Az
államot a pénzügyminiszter képviseli. Az MNB elnökét az állam elnöke nevezi ki. Az MNB elnökének megbízatása 6 évre szól. Az MNB elnöke a bank tevékenységérõl évente beszámol az Országgyõlésnek. "

Gazdaságpolitikai baklövések – 1990. után

"az egyszerûen mûhiba, a szakmai minimum alulmúlása. Nem véletlen, hogy a bevezetni javasolt változtatások nagy részét az Alkotmánybíróság megsemmisítette.

Joggal vetõdik fel a kérdés, hogy akkor mire volt jó egyáltalán ez a rész. A válasz: a társadalom sokkolása. Megítélésem szerint nem a sokszor hangoztatott népnevelési célzattal, sokkal inkább azért, hogy az általa keltett felháborodás elvonja a figyelmet a lényegrõl. A lényeg ugyanis a csúszó leértékelés bevezetése volt. Ez viszont nem Bokros Lajos, hanem Surányi György MNB-elnök találmánya volt, úgyhogy jogos a kérdés: Bokros- vagy Surányi- csomagnak kell-e hívni a megszorító intézkedéseket?... ---- Már mióta mondom hogy ez a két bohóc össze játszik a magyarok ellen? Együtt jönnek mennek a bilderberg találkozókra, sorossal karöltve. Most itt egy újabb infó, hogy összejátszanak. ----

A költségvetés mai problémáinak egyik meghatározó összetevõje, a szinte elviselhetetlenül magas (2007-ben 1100 Mrd) és önjáró adósságszolgálat mozgási pályája ekkor determinálódott.

Valójában a dolog logikája a riasztó: a költségvetés finanszírozza az MNB-t, az MNB vesztesége áttételeken keresztül (és persze nem egy az egyben) a külföldi befektetõk haszna. "

A Pénzhatalom eszköze

"Magyarul ez azt jelenti, hogy a Bundesbank elnöke, Hans Tietmeyer, aki az Európai Központi Bank egyik igazgatója, kijelentette: ’A törvényhozóknak tiszteletben kell tartaniuk az EU Központi Bank függetlenségét.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke is ugyanezt követeli, mert az EU-ba való bejutás egyik feltétele az, hogy a társország központi bankja független legyen. Ezért volt szükséges a privatizációra!

Az FTS óriási kiterjedésû és titkos mûködése azon az úton halad, amelyet a nemzetközi bankárok kijelöltek. Anglia és az Egyesült Államok, a pénzügyi erejével akarja rá kényszeríteni az összes nagyobb államokat arra, hogy pénzügyeiket „a minden politikai ellenõrzéstõl mentes központi bankokon keresztül bonyolítsák le, amely központi bankok egyedül hívatottak arra, hogy mindennemû nemzetközi pénzügyi kérdést egymásközti megállapodásokkal rendezzenek, bármely kormány beavatkozása nélkül.

a világszerte mûködõ központi nemzeti bankok intézik, összhangban azokkal a titkos megállapodásokkal, amelyeket gyakori zártkörû tanácskozásaikon dolgoznak ki.

A hálózati rendszer csúcspontja Svájcban a bázeli Nemzetközi Elszámolások Bankja, egy magánbank, amit a világot átfogó központi bankok birtokolnak és igazgatnak -- a Nemzeti Bankok, -- lévén maguk is magánjellegû intézmények. "

DR. GIDAI ERZSÉBET beszéde

"Azokat a trükköket, amit itt elvégeztek, hogy belsõ adóssággá tették át, vagy amikor '95-ben a 35 milliárd dollárt az energiaszektor nem egészen tisztességes privatizációja révén csökkentették - ez húsz évre titkosított adatokkal párosul, amit a Magyar Nemzeti Bank titkosított, ami teljesen jogtalan .... Ha megnézzük azt, hogy az exportnak a 70 százalékát kiviszik, ami külföldi tõke kezében van, elviszik az országból! Repatriálják a profitot! A profit 66 százaléka kimegy, tehát nem itt fektetik be a kapott profitot, nem beruházások növelésére fordítják, kiszállítják "

--- Tehát mégiscsak igazam volt amikor az import export arányról beszéltem, mert az mnb által közölt számok, csak számok. A jelentkezõ export érték nem maradnak meg országunkban, magyarul, az export nem itt jelentkezik, hanem ott ahova kiviszik a belõle származó profitot.

- egyébb

... Egytõl húsz évig titkosította a pénzügyminiszter a minisztériumban, illetve az irányítása alá tartozó szervezeteknél keletkezõ olyan dokumentumokat, amelyek szolgálati titoknak minõsülnek - a jegyzék a Magyar Közlönyben jelent meg.

...Ám a szocialista kormány az egész ügyletet titkosította. .... Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke..

... a gyakorlatilag független központi bankok, jegybankok, nálunk a Magyar Nemzeti Bank. A szigorúan õrzött banktitok, - az MNB elnöke, pl. saját hatáskörben 20 évre minden lényeges adatot letitkosíthat, - biztosítja többek között a megfelelõ irányításukat. De most játszunk el azzal a gondolattal, hogy.. - Drábik

Ha több bizonyítékot akarsz akkor, ajánlom használatra a google-t.
Én most felidegesítettem magam, olyan dolgokat is olvastam most keresés közben. <#idiota>

dronkZero
"Csak az a baj,hogy amikor te országot mondasz, én ott is spekulációt látok"

Ezt hívják paranoiának. Ez tényleg baj, kezeltesd!

Bucser
Jó nagyot tévedsz. Akkor emellett javasolnám, hogy az alkotmányos néphatalom szavazzon úgy, hogy holnaptól legyen ingyen a sör. de szavazzunk arról is, hogy mindig legyen fûtés hidegben melegben egyaránt. Sõt szavazzunk arról, hogy holnaptól nincsen rezsije senkinek.

Na errõl mind szavazzunk. tudsz olyan embert aki ezt ne szavazná meg? ennyit a "népfelség" elvérõl.

Az MNB nem részvénytársaság. (hogy ezt a faszságot honnan vetted végképp nem tudom)

" 20 éves titkosítás meg benne törvényileg van szabályozva, a jegybank elnöke saját elhatározásából minden folyamatot titkosíthat, ezért sem nyilvánosak a jegybanki intézkedések, a kommunikében meg nem kötelezõek valid jelentést tenni. Határozatukat a kormány is csak tudomásul veheti.
"

Akkor kérlek mutass olyan jegybanki döntést ami nem lett indokolva és titkosítva lett 20 évre (akár csak 1 hónapra is). MOST. Vagy csak megint feltevéseket gyártassz és félreinformálsz.

Javaslom olvasd el a jegybank mûködésérõl szóló törvényt.

"A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MN😎 a Magyar Köztársaság központi bankja. Az MNB a
Központi Bankok Európai Rendszerének tagja.
(2) Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai e törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik
teljesítése során függetlenek, nem kérhetnek és nem fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank
kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitõl és szerveitõl, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen
más szervtõl.
2. § Az MNB elnöke az Országgyûlésnek beszámolási kötelezettséggel tartozik.
3. § (1) Az MNB elsõdleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása.
(2) Az MNB elsõdleges céljának veszélyeztetése nélkül, a rendelkezésére álló monetáris politikai eszközökkel
támogatja a Kormány gazdaságpolitikáját"

Na a hülyeséggyártást jó lenne végre befejezni.

Frayer
"A jegybanki függetlenség definícióját kéne igen rendesen átnézned."
Milyen függetlenségrõl beszélsz?
Nincs olyan,hogy függetlenség. A monetáris politika függõben van azoktól az érdekektõl amik irányítják annak menetét. Emberek irányítják a pénzrendszert, innentõl fogva nincs olyan,hogy független.
Csak a politikától független, ami igenis nagy baj, mert így nem tud érvényesülni az alkotmányos néphatalom. A hatalmat csakis a nép gyakorolhatja, képviselõin keresztül, vagy közvetlenül.
Most nem látom azt,hogy a nép hogyan kontrollálja a pénzrendszerünket.
A 20 éves titkosítás meg benne törvényileg van szabályozva, a jegybank elnöke saját elhatározásából minden folyamatot titkosíthat, ezért sem nyilvánosak a jegybanki intézkedések, a kommunikében meg nem kötelezõek valid jelentést tenni. Határozatukat a kormány is csak tudomásul veheti.
Meg egyébként is, miaz,hogy részvénytársaság az MNB. Magán emberek üzemeltetik az ország pénzzét? Titkos tagsággal? Adószám nélkül, cégbejegyzés nélkül??

Ha át állunk euróra, a magyar nép,hogyan lesz képes nyomást gyakorolni, az mesterséges infláció okozás ellen? A magyar nép,hogyan fogja tudni befolyásolni a kamatlábakat? Megmondom. SEHOGY.
Ez kiszolgáltatottá tesz minket? IGEN.

"Add nekem egy ország valutája felett uralmat, és nem érdekel, hogy kik hozzák a törvényeket." -by Bauer Rotschild

És odaadták...
Kis idõ múlva a pénz kényszeríti ki a törvényeket, mi több azok betartását is. Közben a lakosság túlnyomó többsége, amely szellemileg képtelen e pénzrendszer mûködését felfogni, zokszó nélkül fogja elviselni a terheit.

A nemzetközi bankok pénzügyi rabszolgaságba döntik a nemzeteket, ezáltal megszerzik az irányítást a törvénykezésben, fokozatosan korlátozzák az emberi szabadságot, a különbözõ uniók egyesítésével végül létrehoznak egy általuk kontrollált világbirodalmat.

Az angol központi bank egykori elnöke Sir Josiah Stamp volt szives megjegyezni:
But, if you want to continue to be the slave of the bankers and pay the cost of your own slavery, then let the bankers continue to create money and control credit.

Bucser
Ja azt is jó lenne ha megmutatnád, hogy mit titkosítottak le 20 évre. Linket vagy forrást. Köszönöm.

Bucser
"És el is adhatja a helyi piacon számla, meg pénztárgép nélkül. "

Igen mert ott a drága pógár amit eladott azt észbentartja és bevallja az adóba. Egyébként nem tudom mikor voltál nyugaton piacon, de semmit nem kapsz blokk nélkül okosban...

A HACCP-nek meg annyi a lényege, hogy a különbözõ állatokban lévõ különbözõ fertõzések (amelyek még orvosi felügyelet mellett is ott vannak) ne mehessenek át más termékre amikben dúrva kárt okozhatnak. (remélem ismered a kolbászbacit vagy az escheria coli-t ami olyan bélmérgezést okoz, hogy 30 kilót fogysz tõle egy hét alatt, vagy éppen azokat a patogén baktériumokat amik az állatokban vannak az állatok bioszférájában jól elvannak, de az ember kipurcan tõle. De azt sem javaslom, hogy olyan húst egyél ami felett zöldséget tároltak.) De biztos olyan jártas vagy a mikrobiológiában is mint a holdutazásban és a gazdasági kérdésekben. (biztos, hogy igen ugyanannyira nem vagy jártas)

Bucser
Az baszna be csak igazán, ha a politika kezdené el irányítani a monetáris politikát. A jegybanki függetlenség definícióját kéne igen rendesen átnézned.

Az itt elhangzott 50-100%-os égbeszökõ kamatok eg egyebek: pont azért lenne jó az EURO, hogy ne kelljen az árfolyamkülönbségeket alapulvenni.. az OKkultist által linkelt filmben pont arról van szó, hogy a nemzeti valuta összeomlásával ment tönkre a gazdaság is. Az EURO összeomlása eléggé valószínûtlen. Ahogy a dolláré is.

Ezeket az alapvetõ dolgokat nem veszed csak észre. Keress rá a Gazdasági és Mövekedési Paktumra és olvasgass és tanulj és akkor talán nem fogsz ilyen vérgõzös hülyeségeket írni...

Frayer
Az eus normativák azért nem voltak hülyeségek, jó az ha van egy közös szabványunk, ne legyenek inkompatibilitási problémák a termékek közt.
De kérem, a népek önrendelkezését erõvel elvenni az nagyon nagy szemétség volt. Ha egy nép nem akar eladósodni a következõ 100 évre, inkább keményebben dolgozna 2 évig, az nem jelent semmit. Ha akarják 100 évre úgy eladósítanak minket,hogy kenyérbõl nem eszünk eleget napi 12 óra kemény munka mellett.

Frayer
Az eunak az a legnagyobb elõnye,hogy nincs határvám, szabad kereskedelem van, de ezt meg lehetett volna oldani az europai gazdasági közösségben ugyan így.
Mi lesz akkor,ha az egész régióba euro lesz? Majd elkezdik befolyatni a sok sok eurot a piacokra, alacsony kamattal, majd feltekerik a kamatlábat, és elszednek mindet az emberektõl, mint okkultis filmjében mondta a csávókám a traktor mellett, régebben olcsón jutott hitelhez, aztán felvitték 50% a kamatot, aztán 100% ra. Mibõl gondolják egyesek, hogy ezt velünk nem csinálhatják meg? Semmi közünk a bázeli bankhoz, sem a világbankhoz. Hadseregünk meg nincs, hogy nemtetszésünket nyomatékosítsuk, de van helyette inkal, meg moszad, akik majd jól lerúgnak minket ha pattogunk és nem fizetünk.
Eleinkte nem lesz olyan súlyos a helyzet persze, de a pénz hintáztatását már most nagyon jól lehet látni, úgy hívják a menõk ezt,hogy az üzleti ciklus, természetes fluktuáció, piac restabilizáció.
Magyarul, infláció-defláció ciklus.