11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    A CXC fórumán olvastam, hogy már leveleznek a Race fejlesztőivel, mert hogy annyire megkutyult ISI engine, hogy tök más mint az Rfactor állítólag ebből a szempontból.
    És mivel úgy néz ki jönnek még rendesen hivatalos modok is a race07 hez, meg már unofficial is van dögivel, azt mindenféle képpen bele kéne venni a számításba :)
    Az rfactorrol nem is beszélve.
  • tomi555
    Egyelőre csak LFS, de ha elkészül szeretném megoldani több játékhoz is.
    (ha valaki tud fórumot/honlapot ahol van szó ilyenről az jöhet, azokban még nem tudom hogy tudom kinyerni az adatot)
  • pointer4
    Jól hangzik :D
    Csak LFS hez van outgauge plugin ? Vagy ISI engine-hez is ?
  • tomi555
    Na elkészült at 1. próbaverzió az lcd-s "műszerfalból", egyelőre csak a fokozatot írja ki, sok fejleszteni való van még, de dolgozom rajta Hétvégén majd megpróbálok feltenni egy videot valahova...
  • pointer4
    Gonosz anyagi érdekekből (mert építeni kell az újat), és helyhiány miatt eladó sorba kerül a következő állvány:
    A kezdet:

Folyamatában:

Végkifejlet:

Adatok:
    Csak az állvány üléssel együtt, se kormány se monitor se billentyűzet se gép (Ezzel most megpróbálok előrelátó lenni)
    - 20*20mm vasprofilból ívheggesztett.
    - 1300mm hosszú a fémszerkezet, amin az ülés még túl lóg olyan 300mm-ert
    - 680mm széles, amin a billentyűzet tartó 200mm-ert lóg túl.
    - Ford Sierra ülés, dönthető támla, előre hátra mozgatható, és billenthető (sofőr üléssín)
    - Kifejezetten g25-höz készült, legalább is a H váltó pozíció figyelembe vétele is volt a cél
    - Van még egy 3 lábú monitortartó bak ugyanilyen anyagból, ugyaznez a piros szín, 22" képcsöves monitort is megtart, ez nincs a képeken

- elszállítás személyautóban szinte esélytelen, és nincs is rá jármű alkalmatosságom, súlya olyan 25 kg bizti van

Ár: 30k , Budapest

Ui: remélem ez nem ütközik reklám tilalmakba az oldal szabályzatát illetően, inkább ennek a közösségnek adnám el, mint egy idegen NFS-Fan nak.
  • Solt
    Na valami hasonló az én világom! :))
  • tomi555
    Egyetértek hogy nem tökéletes ez a megoldás. Arra a problémára amit írtál sztem van egy nagyon egyszerű megoldás foamból kell csinálni egy fekete cockpitet és akkor nem érzékeled a "szoba mozgását". Én is gondolkodtam már egy ilyen megépítésén én kicsit máshogy terveztem de félek sose lesz kész
  • Pitti
    OK, értelek
  • milk41
    lol,még a váltást is lehet benne érezni+nem rázza ki belőled az ebédet
  • Solt
    Próbálj már elvonatkoztatni a fizikától! Pont azt taglalom, hogy nem a fizikai megoldás a problémám! :) Elvben jó, de az összhatás nem tetszik! Egyébként pedig kevésbé zavarna az, hogy zuhanás közben a földet nézem, de a gravitáció is lefelé húz, mint az, hogy a lassulás szimulálásához 45 fokban orra kell esnem a környezetemhez képest!
  • Pitti
    Én elég sokat repkedek, az viszont sokkal komolyabb szimulációt igényel. Pl nem biztos, hogy zuhanórepülésben lógni kell az ülésben. vagy súlytalanságot kellene szimulálni vagy gyorsulást, ami pont ellentétes... szóval mégjobban illúzióromboló lenne számodra, hogy zuhansz a géppel de a csillárt bámulod mert szemből hat az erő....
  • Solt
    Örömmel megtenném, de Tamás apostol után szabadon, hiszem, ha látom! Viszont, ha látom és úgy van, akkor mea culpa, és igazatok volt. :)
  • Pitti
    Egyszer ki kellene próbálnod egy ilyen szimulátort, úgy be lenne csapva az agyad, hogy azt sem tudnád merre van a fenn és a lenn, hidd el.
  • pointer4
    Erre nincs esélyem, 120kg vagyok és gyengék a karizmaim :D
  • Solt
    Sakk és matt! :)))

Talán, ha repkednétek is, akkor jobban értenétek a lelki világom! :)
  • pointer4
    Nem :D
  • Solt
    Úgy látom ti nem értetek engem! A fizikával ilyen szintig úgy érzem barátságban vagyok, ergo kérlek nézd ki ezt te is belőlem! :) Én nem abban nem értek egyet, hogy ezt csak így lehet a legjobban szimulálni, hanem azt próbálom a magam sajátságos eszköz tárával kifejezni, hogy ez a szintű elmozdulás nekem már sok, mivel nem tudnám magam függetleníteni attól, hogy egyszer csak 45 fokban a szoba padlója felé nézek csak azért, mert a rám ható lassulást nem lehet másképpen szimulálni. Ha ez a lehető legjobb megoldás, akkor számomra, szubjektíve ez nem járható út! Hiába kapcsolom le a villanyt, az összes érzékszervem azt az információt próbálná a pici agyam tudtára hozni, hogy arccal a föld felé vagyok, vagyis tulajdonképpen nem lassulást szimulálok, hanem éppen a célra repülést gyakorlom egy zuhanóbombázóval. Na már most nem mindegy, hogy a G25-öt oldalirányba tekerem, vagy megpróbálom magamtól eltolni, hogy kellő szögben tudjak zuhanni. Ezek után érthető-é a nyűgöm? :))
  • Pitti
    Figyelj ez egyszerű fizika, ha nem érted, itt nincs értelme magyarázni...
    Ahogy pointer is mondja a rád ható erőt kell szimulálni, nem a kasztni mozgását. Ha a busz ráfékez, a kasztni mozdul két ventit te meg végighasalsz a székek között. Ezt csak úgy lehet szimulálni, ha a kasztnit előredöntöd amennyire lehet. Ha 90 fokot bukik előre az is csak 1g, holott vannak 4-5g-s fékezések. Ha veled együtt mozog a kormány pedálok képernyő akkor nem azt észleled, hogy lógsz az ülésben, mint ahogy kívülről látszik. Szóval a 3-4centis mozgás csak masszírozás játék közben...:)
  • pointer4
    Majd lehúzos a redőnyt, leoltod a villanyt, és csak a monitort bámulod ami mozog veled.
  • Solt
    Sehogy, mivel szobai körülmények között kivitelezhetetlen. Egy biztos azonban, úgy semmi képen, hogy egyszer a csillárt látom a periférián, egyszer pedig a padlószőnyeget! :))) Ami videón volt mozgás, plusz övfeszítés, szerintem tökéletes párosítás! :)
  • pointer4
    Ami ott van a videón, az azzal variál, hogy még a biztonsági övet feszíti egy harmadik munkahenger.
    Csak azért nem "látványos" a kimozdulás.
    Azt pl hogy szimulálnád, hogy 50 ről karamból. És a lada kormányt a kezedbe fogva félbehajtod, olyan erő hat rád.
    Nem csak hogy a széknek előre kéne dőlnie, de még pl 1 métert zuhannia is.
    Na most ha pl egy f1 verda ~5 sec alatt felgyorsul 100 ra és vissza nullára. Szóval nem betonfal, de van mozgási energia :)
  • Solt
    Ami ott látható a kis videón az tökéletes, azt adom, de ez az alábbi szerintem sok! :)
  • pointer4
    Szerintem nem gondoltál bele. Ha előre van dőlve az álvány az olyan mintha folyamatsoan fékeznél. Nem a auto mozgást akarja szimulálni, hanem a rád ható erőt.

Magyarázat
  • Solt
    Na igen, de ha egy versenyautó ekkorákat lebólint, ott már gond van! A gyorsulást lassulást nem tudod szimulálni, csak úgy, hogy ágaskodik, vagy lebólint a cockpit. Na most ez a valóságban kb pár centis dőlés ami a karosszériát illeti. Ez itt is bőven elég lenne. Az abszurdum szerintem, hogy a gyorsulás úgy van szimulálva, hogy szinte hanyatt esik a csóka az állvánnyal, fékezésnél meg 30-40 fokban "orra esik". Ez repülőszimulátorhoz nagyon jó lenne, de autókhoz szerintem túlzás. Akkor inkább már az a verzió, amikor az ülésben vannak felfújódó légtömlők és fékezésnél "megtol" gázadásnál beesik pár centit, oldalerőnél pedig abból az irányból kapod a "lökést", amely irányból a g erő is hat rád. Ez a videó látványos, de egy picit sok szerintem! :))
  • pointer4
    Naja, azé ha 120al veszel be egy kanyart, ott éri a sofőrt egy olyan erő oldalról.... Azt 3-4 cm döntéssel nem fogod szimulálni :)
  • wander01
    omfg, az nagyon durva... vazeg, szimulálsz egy kátyus pesti utat, ki is basz az ülésből :D:DD
  • pointer4
    Airbrush kompresszor, halk mint egy hűtő. Van rajta nyomásállítási lehetőség, víztelenítő, 6 bar-t adni is képes a középkategória.
  • AlieN911
    Háát kiprobálnék egy ilyet...:DDDD
  • Pitti
    Ez volna az igazi :D
  • Pitti
    "Ott inkább a rázkódás, vagy a felütés szimulálása lenne a lényeg..."
    Azért a gyorsulás/lassulás közelítőleges szimulálása sem utolsó szempont...
    Amúgy az egész nagyon jól hangzik, főleg hogy tényleg vannak infók kapcsolási rajzok stb...
    Talán csak a kompresszor zakatolása lesz kicsit illúzióromboló a nappaliban :D:D
    De tényleg érdekel a dolog..
  • Solt
    Na igen, erre biztosan alkalmatlan az Ikarnya munkahengere! :)) Az első inkább rep szimhez jó, a második inkább autós szimekhez. Autó szim esetén felesleges a nagy mozgás, pár centi bőven elég minden irányba. Ott inkább a rázkódás, vagy a felütés szimulálása lenne a lényeg...
  • pointer4
    Nemtom, nem ismerem az ikarust :D
    Nekünk a műhelybe csak ®uk meg Lada meg BMW volt. :D
    Előszőr is elkell dönteni hogy milyet akarsz :D

vagy

rendszerűt.
    Mindegyiknek van előnye hátránya. Amelyik csak hátulról mozdít, azt könnyebb megcsinálni fém szerkezetileg, de kevésbé tud oldalra dőlni. A felfüggesztett az problémásabb de több mozgásteret ad majd :D
    Az a lényeg a munkahengerrel, hogy 5/3 csatlakozós legyen, és közép állapotban (áram mentesen) zárt.

4 munkahengerrel a lebegő típust meg így vezérlik: (egyik pár henger egymással ellentétesen van bekötve, úgy forgat erősebben)

És ugye a munkahenger másik végét ki kell szellőztetni.
  • Solt
    Hmmm... ezekhez nagyon nem értek, de az Ikarusnak a négy utas pneumatikus munkahengere nem lehet jó? Az 8 bar körül dolgozik, ez osztja el a levegőt a légrugók felé. Ez biztos nem drága! :)
  • pointer4
    Egy előre hátra, egy balra jobbra.
    Lehetne 4 munkahengerrel is megcsinálni.
    Erősebb lenne.
    Egyenlőre 2 vel próbálom.
    Ha gyenge lesz akkor még melléteszek kettőt.
    Viszont anyagilag a pneumatikus munkahenger darabja használtan se olcsó. A mágneskapcsolós szelepről nem is beszélve :)
    6 baros nyomással, az 50mm átmérős dugattyű 123Kp al nyom. (qvázi 123kg súly energiával)
    Ha a csapágyazás jól középre esik, és könnyen fordul akkor elégnek kell ennie.
  • Solt
    Jól veszem ki, hogy 2 ponton mozog majd? Tehát tulajdonképpen hosszirányban tud majd mozogni!?
  • pointer4
    Jaa, ha valakit érdekel, eladó lessz.
    20k volt az alapanyag, ha a heggesztőpálcákat is beleszámoljuk, plusz az ülés.
    Nemtom mit lehet elkérni érte.
  • pointer4
    A progi free,
    a pluginok készülnek hozzá gammánként.
    Eddig ezekkel biti megy :

Microsoft Flight Simulator
    X-Plane
    IL2 Sturmovik
    Grandprix 3 + 4
    Simbin's GTR 2
    Simbin's GT Legends
    Live4Speed
    Nascar 2003
    rFactor
    Grand Prix Legends
    Racer Carsimulation

• pointer4
  • Solt
    Szívesen írod vagy nem, elvárjuk a tájékoztatást! :))
  • Pitti
    Ez engem is érdekel, főleg a vezérlése. Azaz a munkahengereket mi fogja vezérelni, milyen paraméterek szerint, milyen szoftverrel...? ;)