11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Pitti #681 Nagyon jó lesz, csak gyanítom, hogy erősen testsúlyfüggő lesz a súlypont. Üres álapotban nagyon elöl van, legalább 80 kiló fölötti ember kell, hogy nagyjából a forgáspontban legyen az egyensúly. :(
A hátsó csapágyazás igencsak erős terhelésnek lesz kitéve. -
#680 No, most itten tart a terv, közel végleges.
Bele kell húznom, mert tegnap egy másik fanatikus elvitte a régi állványt. A g25 a földön hever most a porban, és síró szemekkel tekinget rám.
Van pár apróság a elektronikával kapcsolatban, ha valaki foglalkozik ezzel a K8055 Velleman dologgal.
Ide írom csak nem untat sokakat.
Így kell bekötni a potikat elkell távolítani az IC1-et, és a többi lábára kell kötni :
Illetve alapból a 7-es 8-as kimenet valamiért rángógörcsöt kap. Arra itt van a mátrix beállítás hogy menjen rendesen.
-
#679 Azt csak átkell állítani a progiban.
Nem tetszik, hogy ott a videoban aszongya hogy programozó a srác és mekkora dolgot csinált, azt megjelenik a x-sim.de programja háttérben :D
-
Pitti #678 Hát nem?! :):)
Rossz nézni... egy baromijól igényesen összerakott cucc, és elcseszik az egészet egy ilyen gagyi szoftverrel... szerintem autóban még nem ültek csak a mágnesvasúton :D
-
#677 Ezt nem is néztem :) Ténleg rosz fel e dől... :D -
#676 Jajj a második video.... NFS ááá :D Amúgy kuva jó :D Összeálltak, azt pénzt keresnek az építésből. :D Bár összerakni is sztem van olyan jó mint jáccni :D -
Pitti #675 Ezt már láttam én is, az elv nagyon jó, csak a szimuláció egy rakás kaka..
pl jobbkanyarnál jobbra dől balnál balra, ráadásul mint egy mérleghinta, billeg ideoda nem marad abban a helyzetben a kanyar teljes hosszában... de mondjuk teljesen tökmindegy mivel pont az ellentétes irányba fordul :)
semmi összefüggést nem látok a játék és a szimulált "g erő" között. Valami hullámvasút vagy bob effekt lehet az egész. :)
Nálam a force-dynamics viszi a pálmát.. ;) -
#674 Állítható kell legyen :D
Meg mi a jó abba ha valami átlátható és egyszerű ? :D -
#673 Azért a kínaiak is tudhatnak valamit.:)
Multimedia video
ÉS egy kis videó a kiállított darabról
-
Pitti #672
Megbonyolítottad a vázat rendesen :)
-
#671 No, mire jó a munkahely :)
Van idő,....
-
#670 Gyaaaa :D
Na ez majd akkor lesz ha ami most készül már elavultnak fog számítani :D
Viszont ezzel égő lehet nekiállni TDU-zni :D -
tomi555 #669 Na ezek meg nem kispályáznak:) nem semmi, kipróbálnám:D:D -
#668 Jaaa, csak asszem 2 személyes :D -
tomi555 #667 Ez sem rossz:D -
#666 A Nordschleifet jobban szeretem, ott sok az egyenes :D
Majd a forgásponnthoz közel helyezem el a potit :D
Elvileg 6 bart szállít max, 17l/percel. A puding próbája az evés, a 67k kompresszor 23l/percet szállít. Nem óriási különbség, csak árban... Majd a kedvedért Monacoval tesztelem :) Bár ha hosszú ívű a kanyar, meg állandó a gyorsítás akkor nem fogy a levegő :D -
Pitti #665 Annyira még nem mélyedtem bele, ezexerint kell egy-egy poti a hengerek helyzetének vezérléséhez, (ha jól sejtem)... Mondjuk ha a munkahengerek 40cm-t képesek mozogni, akkora poti nem nagyon van :)
Bolti áron azért ez elég szép összeg...
A kompresszor milyen nyomást tud? mert ha a hengerek gyorsabban elhasználják a levegőt mint a kompresszor termeli, akkor a 24-es is kifogy előbb utóbb :(
Monacoban majd nem lehet versenyezni, sok kanyar sok gyorsulás-lassulás illetve centrifugális erő :D
-
#664 A játék-al még nem tudom kipróbálni nagyon, mert a potik így nem mozognak. És ahogy olvastam a kalibráció is macerás. Valszeg esélytelen lenne kézzel átverni.
A kompresszor kevesebbet szállít mint ami a folyamatos munkához kéne, és csak egy 1,5l es tartálya van. 3-4 végigmozgás után lelassul a mozgás, elfogy a levegője, most egy 24l tartályt csinálok neki. Az reméljük elég lesz.
Használtan kb mindenhez féláron jutottam, kompresszor 27k (bolti tartály-al 68k),a 2 munkahenger 22k (bolti 25k/darab) , mágnesszelep 24k (bolti 24k/darab). -
Pitti #663 Azt a videot láttam, csak gondoltam, hátha kipróbáltad már valamelyik játékkal így kompletten. Kiváncsi lennék a gyorsaságára, "rázkódásokra" :) A kompresszor bírja rendesen? nem mondtad még mennyibe van a kompresszor meg a munkahenger... -
#662 #628- nál tettem fel, még kézi vezérléssel, ha otthonleszek, majd csinálok erről is lehet.
Az elektronikából sok közül lehet választani. Készen, Conrad.hu ha megy majd az oldaluk, üsd be hogy K8055.
na elindult -
tomi555 #661 Simán, csak várdd ki az enyém:D:D viccet férletéve ahogy nézem ebbe gyári műszerek vannak, aminek "csak" a vezérlését kéne kideríteni(neten biztos fentvan, meg va egy ismerősöm aki tudna segíteni) és onnantól kezdve már csak programozás kérédse hogy épp egy LCd-t vezérlek vagy csak kiküldöm az infot a gyári műszernek. -
Pitti #660 Te, ez nagyon király!!! Asszem ezt nekem is meg kell építenem...:)
A vezérlőpanelt is te csináltad? Készítenél egy videót a mozgásról, csak így a földön, ahogy a képen van? :)
-
#659 Wow :D na ez már igen egyedi :)
tomi555! ilyet is lehet majd ? :D -
ha most sem megy akkor... -
#657 shit,nem adja be a képeket...feltöltöm máshova -
#656 enyém...
...lehetne:D -
#655 Az utsó képen elmérték a garázsba beálláshoz a távolságot?:D -
#654 azt ne mond hogy az a ti házatokba szált bele -
#653 Jeee , ma délután végre sikerült a számítógépről megmozgatni az egészet
A neheze megvan. Most töröm a fejem az ülésen, bár pénz most nem lesz rá.
Már meghaladtam a 100k-t. -
#652 Azthiszem ponnt annyi helyet foglal, mint amekkorát építesz :D
Vagy amekkora épp elfér azon a helyen amit szántál neki, mivel te építed oda :D
Én is töröm a fejem ülésen, 35 egy új. Vagy bontó. Kollegám szerint van olyan bontó ami "sport" autokkal foglalkozik, mejd meg interjúvolom.
Nekik ennyi helyük volt:
Vagy ennyit szántak rá :D -
#651 Lenne egy kérdésem, nyáron lesz egy kis időm, meg pénzem is hogy végre megépitsem az én kis cockpitemet, kb mekkor helyet foglal igy ilyen?
Valamint valaki nem tudja hogy használt sport ülést honnan tudok beszerezni? -
#650 jujj de rég jártam ebbe a topicba, ezzel a cockpitnek külön története van, ismerem azikat akik csinálták, a lényeg hogy ezek a gépek a lurdyházi szimulátoros terembe vannak, és azt történt hogy ketté tört a G25, kiderült hogy a bőrboritás alatt ócska műanyag van, és meg adta magát, a töröt részt kivégták az üreges műanyagott kiöntötték, majd fog kaptni egy szép bőrboritást... -
#649 Na, most erre volt időm, ami előre hátra megy, azt hozzávágtam paintshopba :D
De lehet a túl oldalra lesz felszerelve, majd kiderül mennyi hely marad :D -
#648 Még nincs, mert igazából tudnom kéne hol a forgásponnt. Ugye írtam ezt: "Előszőr azt kell megépítenem, rárakni a kormányt-moncsit-széket meg magamat, és akor kideríteni hogy hol lesz a súlypontja :D Visszafele kell építenem :) "
Na és a munkahenger +- 20cm -ert mozog. Ha a súlyponnt nagyon hátra kerül, akkor elől az akár 40cm mozgást is eredményezhet. Tehát még csak sejtem milyen magas legyen az állvány a képen :D
De csinálok egy olyat ahol képpletesen berajzolom neked :D -
Pitti #647 Nagyon király lesz ez... olyan renderelt képed nincs ahol a munkahengerek is rajt vannak?
Ja, és mennyibe került a kompresszor meg a munkahenger? -
#646 Elvileg egy 60*60 zártszelvény. Persze ha már előttem lesz és terhelést kap, meglátom kell-e neki merevítő.
Bár az alap kicsit át lett tervezve.
Bár még képlékeny a fejembe :D Alul az ott 60*20 profil, 100cm hosszú kb és 80 széles.
Meg most más foglalkoztat, megjött a postás :D
-
#645 I gerenda a keleti tetőszerkezetéből -
Pitti #644 Attól függetlenül az egész cucc egyetlen zártszelvény elemen függ...(képen a bal felső kék színű talp) vagy az gerenda lesz? :) -
#643 Igy van! Jo ötlet:D Lehet énis beneveznék egyre, ártol függ :)) -
#642 én meg a végszámlára:) akár árulhatnád is külföldieknek:D (itthoniaknak meg anyagárba + egy kis számlamentes ráfizuval megcsinálod)