Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Vagy belement valami bogár??? <#vigyor3>#vigyor3>
viszlát :DDDDDD
De ha megnézed akármelyik állat is csak egy robot, van egy software-e(ösztön) amit követ. Azt 'napot.
Vagy Te, és vannak a rajtad kívül fekvõ dolgok, így jön létre a megfigyelõ és megfigyelt hasadása. A megfigyelõ soha nem láthatja saját magát, mert nem rajta kívül fekszik. De itt jön be a kérdés, hogy valójában hol kezdõdik a kívül/belül? Hol a határ? A test peremén? A birtokolt segédeszközök még beletartoznak? Az én ott ér véget, ameddig a ragaszkodása, birtoklása, az azonosulás terjed.
ha "Én vagyok az agyam" akkor lehetetlen azt mondani, hogy "nekem van agyam", mert az elsõ esetben azonosítjuk vele magunkat, a másodikban birtokoljuk azt.
Minden válasz, ami a kérdésre jön, hogy "ki vagyok én?" - hamis, mert minden válasz csak a minõsítõ minõsítése, nem maga a minõsítõ. Aki gondol nem gondolhatja magát. Szóval hol is a határ? Nincs határ én és nem-én közt, így mi marad énként?
de te mondtad, hogy nincs olyan hogy ÉN...
Ez igaz. De ettõl még nem vagyok materialista. A test tulajdonképp egy biorobot. Szövetekbõl, idegekbõl, kémiai alapon mûködik, a fent említett dolgok létrejöttéhez (fizikailag) kémia szükséges. Az egy másik kérdés, hogy mi az ami valójában elindítja ezeket a dolgokat, az a fizikai test "fölött" van. Jelenleg nem ez a téma.
Nincs múlt? Ehh? <#fejvakaras>#fejvakaras>
"A materializmus olyan alany filozófiája, aki elfelejtett saját magáról számot adni."
Az elsõ mondatod elsõ fele azonban nem igaz. Mert nem kell egy emlékre emlékezned. BEnnvan a cselekedeteidben. Nagyon sokszor van,h oyg nem tudod mit miért csinálsz. És esetleg késõbb ugrikbe, hogy korábban történt valami, és megérted, hogy utána miért csináltad azt amit csináltál.
Egyértelmûen nem az agy hozza létre az öntudatot, mivel azt, hogy "agyam vagyok" "nekem van agyam" mind a minõsítõ minõsítése, nem pedig maga a minõsítõ.
Nem a múltad dönt, fõleg ha megérted, hogy nincs múlt. Nincs, ki döntene.
sose nyomd fullba a kretént
Illetve azt mondod, hogy miután a múltam dönt, a múltbeli tapasztalatok, akkor gyakorlatilag ebbõl ered a szükségszerûség, és lévén nincs aki döntösön nincs is szabad akarat. Jól gondolom, hogy így gondolod?
A testek tudják, hogy mozognak? 😊)
A dolgok hozzád képest mozognak, megfigyelõ nélkül nincs semmiféle mozgás.
Nem is létezik, ki döntene.
vegyük úgy, hogy addig a pillanatig értendõ
Csinálsz valamit, abból valami következik. Ezt letárolod. Ha sokszor csinálod, és a következmény mindig rossz, nem fogod többet csinálni.
Ekkor már belelátsz a jövõbe.