Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Na mi másért kérdeztem? 😊)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Aquir
nem, mivel te másért kérdezted😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

sz4bolcs
Amiért Te ezt. :-)

Aquir
fej tor potroh, két szem, csápok, esetenként szárny, hangyasav, tracheatüdõ, de miért kérded? =)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

sz4bolcs
Mije van még?

ÉS ezek tényleg az övéi? 😊

Aquir
3 pár

sz4bolcs
ÉS lábai vannak?

Aquir
nem kell eldönteni, mivel állandó 😊

hangya. mondtam vele egy mondatot... én ezzel bejejeztem. Igen, csáprágója van =)

sz4bolcs
Nekem jó. 😉
Miért, szerinted mi dönti el a van-e nincs-e kérdést?

Beszélgethetünk a hangyákról is. Csáprágó? 😊

Aquir
...vagy hogy van e. igy már jó? 😉

csak a hangyáról beszéltünk és nem errõl (mert most a mondatba (ami nem a lényeg most) - kötöttél bele 😊

sz4bolcs
Nem hiszem, hogy lenne élet értelme, vagy bármi más úgy, ahogy a gondolatainkból adódóan föl tudunk tenni kérdéseket.

Aquir
csak hogy az az idézõjeles ""gondolkodás"" 😉 de nem az élet értelmén

minden élõlény "gondolkodik". Csak más szinteken.
Aquir
de azon hogy hogy mi lehet

sz4bolcs
Van egy sejtésem, hogy amikor fölteszem a kérdést, mi az élet értelme, akkor én sem az élet értelmén töprengek. :-)

Aquir
hát nem töpreng el az élet értelmén stb.
Nem is máshogy gondoltam 😊

Éljenek a hangyák!!!
csicsa
Honnan veszed,hogy a hangyák nem is gondolkodnak?
Emberbe is sokra rá lehet fogni,hogy nem gondolkodik.

Ne torzítsuk gyermekeinket idő előtt parányi felnőttekké. Hagyjuk őket gyermeknek, maguknak lenniök. Emberré, magukká nyílniok.

sz4bolcs
Amúgy õk is mindig ezt kiáltozzák, amikor felrúgok egy hangyabolyt.
"hülye emberek.. nem is gondolkodnak" =)

sz4bolcs
Lehet, valaki épp ezt mondja rólunk. 😊
Én már láttam hangyát töprengeni!

Aquir
nyilván.
mivel a hangyák nem is gondolkodnak =)

csicsa
"A vadász elsüti a puskáját az erdõben,zsákmánya lehull;odafut,hogy felkapja... Közben csizmájával belelép egy nagy hangyabolyba,feldulja a palotájukat,messze szétszórja a hangyákat és a bábokat...
És a legbölcsebb hangyák se fogják megérteni,mi volt ez a hatalmas,fekete,ijesztõ test:a vadászcsizma,amely pillanatok alatt lezudult palotájukra,s mi volt elötte ez a szörnyû dördülés és felvillanó tûz."

Ne torzítsuk gyermekeinket idő előtt parányi felnőttekké. Hagyjuk őket gyermeknek, maguknak lenniök. Emberré, magukká nyílniok.

A busz elé lépõk ket nagy csoportra bonthatók, a többség csak véletlen lépett oda, vagyis csak baleset volt, de a másik csoport viszont nem, õk az öngyilkosjelöltek! Hát szerintem viszont az öngyilkosság igenis tudatos dolog! És ha meg tudatosan döntök az öngyilkosság mellett akkor meg elismerem, hogy nincs értelme, és én nem akarok tovább küzdeni.
Szerencsére az emberi élni akarás sokkal erõsebb, legtöbbször! -ja és nem is tudatos! Nem tudjuk, hogy minek, hogy mért, de mégis élni akarunk!
Aquir
meghalunk, de egy fontos lényeg hogy továbbörökítünk, és ezáltal az emberiség tovább él 😊 "Mindenki szem a láncban"

Aquir
az egyenlõen igazságos hogy ez a dolog mindenkit elér, nem? <#idiota>

sz4bolcs
<#sir>

sz4bolcs
Miért lenne bûntetés annak, aki segített másokon? Õ is meghal, mint az, aki nem segít másokon, vagy szenved.
"Akkor mégis minek küzdeni, akarni? Van ennek értelme?" - Minek küzdeni? De akkor minek ne küzdeni? Amint az elsõnek nincs értelme, már a másodiknak sincs. Nem fogsz kiugrani a 10. emeletrõl, és nem lépsz le a busz elé. Ha mégis, akkor azt nem teljes tudatosságodban teszed. :-)

sz4bolcs
Én pedig azt kérdezem, hogy mindent megtettél életedben, amit szerettél volna?

Ez alapján akkár azt is gondolhatnám, hogy az élet csak arra van, hogy megtanuljuk elkülöníteni a jót és a rosszat!
oniel
igen, ha kapsz jot, akkor kapsz rosszat is!
külömben nem tudnád mi az a jo!
nem ismernéd a jot nem tudsz viszonyitanni!

Halál mindenkit utolér! Vagyis a születés és halál együtt jár!
Ha nem eszed meg a fözeléket, nem kapsz csokit -jobb hasonlat nem jutott eszembe!

Látszólag az születés az jutalom, hiszen jó dolog megszületni, és neki párja a halál, melyet ilyenformán büntetésnek lehet venni! -de vajon így van-e?
-mivan ha esetleg fordítva van?
És mivan ha sehogy?

Miért ne lehet igazság?
Hiszen pont az a lényeg benne, hogy mindenki ugyanazt kapja, vagyis igazságos!
CSak az a baj, hogy bármiért, amit az életben csinálsz ugyanazt kapod, a halált!
Zsolo007
Éljen! Éljen! Egy újabb fogalomzavar!

Az életnek egy nagy igazsága van, mind meghalunk!

A halál nem az élet igazsága 😊

Így helyes: Az életben egy dolog biztos: mind meghalunk!

Az életnek egy nagy igazsága van, mind meghalunk!

-de ez önmagában igazságtalan is, mert aki jó volt és segített másoknak annak ez büntetés!, de aki meg szenved, annak ez megváltás! Hát hol itt az igazság?!
Van akinek jó, de van akinek rossz az élete! De mindenki szeretne, hogy jobb legy, akinek jó, az még jobbat, akinek rossz, az csak simán kevésbé rosszat akar! -tényleg miért? Miért, ha úgyis meghalunk és akkor ugyis mindegy hogy kik voltunk, mennyi pénzünk volt, hány embert öltünk, stb.! Akkor mégis minek küzdeni, akarni? Van ennek értelme?
Dying Soul
Pillangó-effektusra szokták azt mondani, hogy ha egy pillangó megrebbenti szárnyait Európában, az tájfunt okoz Indonéziában. A lényeg persze az, hogy mennyire befolyásolják jövõnket egyszerûnek látszó döntések. A film erre építkezik és bemutat egy múltat, egy jelent és újra visszamegy a múltba megváltoztatni vmit, és újra a megváltozott jelent mutatja. Nagyon érdekes film, kedvenc jelenetem a pedofil apucis..

De, ha igazán kemény filmet akarsz, az a Donnie Darko, a Butterfly-effect ennek a lebutított verziója..

Az milyen film akar lenni? 😊
Aquir
ha még nem láttad nézd meg a Butterfly - effect-et (Pillangó efektus) 😊

Persze ha igaza van a paranormáisoknak akkor koránsemiylen rossz a helyzet. 😊
Jó film csakugyan. De jobban szeretem ha egy film happyend-re végzõdik. 😊
Érdekes egy gondolat amit leírtál, tõlem elég távol áll.
Aquir
láttam. jó film 😊

oniel
igen ez igy igaz.
szerintem most pont ezért nem tudok válaszolni.
(de mondjuk ha bekapcsolok valami jo zenét akkor mindjárt jobban jönnek a gondolatok)

oniel
nos ezzen gondolkoznom kell egy pár napig.
fogos kérdés.

oniel
a kitüzöt cél elérése amit elért ezért, halt meg!
azt akkaarta hogy valaki szerese ezért amikor ez az "álma" megtörtént akkor meghalt.ez igy van mindenkivel.
azért halunk meg, mert a célt teljesitetük.

Engem az Édes november címû film zakantott meg egy kicsit. Egy fiatal nõröl szól aki halálos beteg és élete utolsó hónapjaiban szeretne boldog lenni. Ezért minden hónapban másik pasija van de egyikbe se szeret bele. Aztán jön az utolsó hónap november, ismét új pasi, csak van egy kis zökkenõ, hogy egymásba szeretnek.
Számomra ennek a filmnek egyfajta üzenete is volt. Hogy rövid az élet, egyszer élünk és ezért a lehetõ legjobban kell leélni ezt az egy életünket.
sz4bolcs
Hiába lehet az életben bármi jó vagy rossz, porból lettünk, porrá leszünk.

Nagyon érdekes. Én is épp tegnap elõtt gondolkoztam ezen. Good Charlotte - Chronicle of life and death klipjét néztem, és valami mérhetetlen sajnálat, önsajnálat lett úrrá rajtam, sírtam értünk. Az ismerõseimért, akik itthagynak, és azért, mert nekik itt kell hagyniuk engem. Egyedül. A ragaszkodásomért. Annyira mély volt az érzés, hogy erre megoldást kell találnom.

Szia!

Nekem ez a gondolat elég gyakran eszembe jut. Gimis filozófia tanárom mondta egyszer, hogy lehet az életben bármilyen rossz, még mindig jobb mint a halál utáni semmi. Hát van benne igazság.
Aquir
Egy kicsit belegondoltam milyen rossz:

Senki sem fog élni

mert mindenki meghal, akár a múltban léteztek, akár a jövõben fognak lézezni élõlények, végül mindig a halál a vége, és akkor már semmit sem érzünk, Örökké

sz4bolcs
Mert az ember sokszor belefárad az ide-oda ugráló önigazolásba. 😄