Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
hangya. mondtam vele egy mondatot... én ezzel bejejeztem. Igen, csáprágója van =)
Miért, szerinted mi dönti el a van-e nincs-e kérdést?
Beszélgethetünk a hangyákról is. Csáprágó? 😊
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
csak a hangyáról beszéltünk és nem errõl (mert most a mondatba (ami nem a lényeg most) - kötöttél bele 😊
Nem is máshogy gondoltam 😊
Emberbe is sokra rá lehet fogni,hogy nem gondolkodik.
Ne torzítsuk gyermekeinket idő előtt parányi felnőttekké. Hagyjuk őket gyermeknek, maguknak lenniök. Emberré, magukká nyílniok.
"hülye emberek.. nem is gondolkodnak" =)
Én már láttam hangyát töprengeni!
mivel a hangyák nem is gondolkodnak =)
És a legbölcsebb hangyák se fogják megérteni,mi volt ez a hatalmas,fekete,ijesztõ test:a vadászcsizma,amely pillanatok alatt lezudult palotájukra,s mi volt elötte ez a szörnyû dördülés és felvillanó tûz."
Ne torzítsuk gyermekeinket idő előtt parányi felnőttekké. Hagyjuk őket gyermeknek, maguknak lenniök. Emberré, magukká nyílniok.
Szerencsére az emberi élni akarás sokkal erõsebb, legtöbbször! -ja és nem is tudatos! Nem tudjuk, hogy minek, hogy mért, de mégis élni akarunk!
"Akkor mégis minek küzdeni, akarni? Van ennek értelme?" - Minek küzdeni? De akkor minek ne küzdeni? Amint az elsõnek nincs értelme, már a másodiknak sincs. Nem fogsz kiugrani a 10. emeletrõl, és nem lépsz le a busz elé. Ha mégis, akkor azt nem teljes tudatosságodban teszed. :-)
külömben nem tudnád mi az a jo!
nem ismernéd a jot nem tudsz viszonyitanni!
Ha nem eszed meg a fözeléket, nem kapsz csokit -jobb hasonlat nem jutott eszembe!
Látszólag az születés az jutalom, hiszen jó dolog megszületni, és neki párja a halál, melyet ilyenformán büntetésnek lehet venni! -de vajon így van-e?
-mivan ha esetleg fordítva van?
És mivan ha sehogy?
Hiszen pont az a lényeg benne, hogy mindenki ugyanazt kapja, vagyis igazságos!
CSak az a baj, hogy bármiért, amit az életben csinálsz ugyanazt kapod, a halált!
Az életnek egy nagy igazsága van, mind meghalunk!
A halál nem az élet igazsága 😊
Így helyes: Az életben egy dolog biztos: mind meghalunk!
-de ez önmagában igazságtalan is, mert aki jó volt és segített másoknak annak ez büntetés!, de aki meg szenved, annak ez megváltás! Hát hol itt az igazság?!
De, ha igazán kemény filmet akarsz, az a Donnie Darko, a Butterfly-effect ennek a lebutított verziója..
szerintem most pont ezért nem tudok válaszolni.
(de mondjuk ha bekapcsolok valami jo zenét akkor mindjárt jobban jönnek a gondolatok)
azt akkaarta hogy valaki szerese ezért amikor ez az "álma" megtörtént akkor meghalt.ez igy van mindenkivel.
azért halunk meg, mert a célt teljesitetük.
Számomra ennek a filmnek egyfajta üzenete is volt. Hogy rövid az élet, egyszer élünk és ezért a lehetõ legjobban kell leélni ezt az egy életünket.
Nagyon érdekes. Én is épp tegnap elõtt gondolkoztam ezen. Good Charlotte - Chronicle of life and death klipjét néztem, és valami mérhetetlen sajnálat, önsajnálat lett úrrá rajtam, sírtam értünk. Az ismerõseimért, akik itthagynak, és azért, mert nekik itt kell hagyniuk engem. Egyedül. A ragaszkodásomért. Annyira mély volt az érzés, hogy erre megoldást kell találnom.
Nekem ez a gondolat elég gyakran eszembe jut. Gimis filozófia tanárom mondta egyszer, hogy lehet az életben bármilyen rossz, még mindig jobb mint a halál utáni semmi. Hát van benne igazság.
Senki sem fog élni
mert mindenki meghal, akár a múltban léteztek, akár a jövõben fognak lézezni élõlények, végül mindig a halál a vége, és akkor már semmit sem érzünk, Örökké