Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Próbálok segíteni
Ki az, aki azt gondolja, hogy "Az agyam hoz létre tudatot" ?
Ki gondolja azt ezután, hogy "Én" ?
Ki gondolja azt másodszor is, hogy "Hát én"?
Figyeld, honnan jön a gondolat.
Mi világosodhatna meg, és ki érthetné ezt meg?
A megértés elgondolás, de ebben az esetben nem errõl van szó, hanem megfigyelni azt, hogy ki érthetné meg mindezt.
Amit Te tudatnak hívsz, azt vajon mi nem befolyásolja ebben a világban? Egy szép látvány boldoggá teszi, kellemetlent érezve fájdalmat tapasztal. Akikrõl beszélsz, beveszik a bogyót, gombát, és repkednek, mint a repülõgép, aztán mikor a hatás elmúlik arról számolnak be, hogy eltûnt az énjük, leváltak az anyagról, megszûnt a fájdalmuk.
Elkezdenek hinni abban, hogy van valami mindentõl független lelkük, õk maguk a tudat, soha nem halnak meg, pedig semmi lényegit nem tapasztaltak meg.
Ez csak a ragaszkodásukat erõsíti, elméjük zavarops lesz, és nem érik el a nyugalmat.
Ha van valami, ami tényleg független attól, amit mi énnel azonosítunk, akkor mi szükség lenne valamilyen szerre a tapasztalásához?
És most azt teszem hozzá, hogy nem tudok segíteni. Ha érdekel, tudnék linkelni pár szutrát, amikbõl talán nagyobb rálátásod lenne a megfigyelõ/megfigyelt hasadása témára. Én úgy próbálnám röviden megfogalmazni, hogy van én, a megfigyelõ, és van más - a megfigyelt. Ez hasadás nélkül nem létezik én és nem-én.
Nem tudom, mennyire változtatna meg, ha megérted ezt, és fogalmam nincs, mit váltana ki, mert nem ismerlek. Nem is neked ment az a post, de ha érdekel, beszélgethetünk még.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Olyan szemléletet vázolsz, mint azok az emberek, akik valamilyen Pszichedelikus szer hatása következményeként másképp kezdik látni a világot. Ezt ne vedd sértésnek, se gyanusítgatásnak!!! Nos, õk beszélnek ego vesztésrõl, amit Te "éntelenségnek" írtál. S, ha már itt tartunk, akkor kiváncsi lennék a véleményedre az ilyen fajta folyamatokról, mint pl. a tudatmódosító szerek hatása. /NEM MINT ÉLVEZETI SZER/ Tehát, ha nem az agy hozza létre a tudatot, akkor az ott végbemenõ kémiai folyamatok miért befolyásolják olyan szinten, hogy hatására gyakran a fizikai valójával is teljesen megszûnik a kapcsolat?
És még valami. Lehet primítív dolog, de nekem az határozza meg az életemet, hogy boldog vagyok-e vagy sem, az most nem lényeg, hogy az egyént mi teszi boldoggá, de tulajdonképpen ez az életem mozgató rugój ill. motívációs tényezõ.
A kérdésem az lenne, hogy ha megértem amit mondani akarsz, az változtat az életemen? Pontosabban ez megváltoztatja az értékrendemet tudati szinten?
sose nyomd fullba a kretént
Ezzel jelezted is, hogy leszûkíted a világot a saját kozmoszodra.
szerintem elkeserítõen egyszerû az élet értelme.
Létfenntartás, utódnemzés, a saját faj/nemzet/törzs gyõzelemre vitele a többi riválissal szemben.
Nézzük meg az állatokat, ugyanezt csinálják amit mi háborúkkal, országhatárokkal stb. Semmiben sem különbözünk az állatoktól, mindössze nálunk van etikett meg erkölcs, ami miatt bizonyos dolgokat nem teszünk meg, egyébként meg gondolatban már hányszor kinyírtuk a szomszédot, vagy a fõnököt, és megizéltünk az utcán minden második szemben jövõ jó nõt.
Egyébként miért? Mindenki számára van értelme, max nem mondja ki(tudatosan). Mint mondtam aki szerint nincs értelme az öngyilkos lesz, ugyanis ez az egyetlen dolog ami visszatart ("életösztön") szerintem.
Szerintem egyébként az élet értelme önmagam megismerése elsõsorban, ha önmagam megértettem elindulhtaok felfedezni a világot. Azonban nagy valószínûség szerint ez a folyamat pont fordítva megy végbe 😊.
viszlát :DDDDDD
Mindenki számára más. Õ kijelentette, hogy szerinte niocns értelme, én meg reagáltam, kicsit cinikusan 😊
Ahogy minden ember léterehozza a saját kozmoszát, minden ember értelmet ad a saját életének. De ebben az esetben az egyén életének értelme nem más mint az, amivel szívesen foglalkozna élete végéig. Az egyén életének értelmén tehát felesleges vitatkozni, mert minden ember esetében más, az a dolog, ami miatt nem fog kiugrani az ablakon.
De maga az emberi létezés értelme, az, hogy mi célból létezünk, egy általunk megválaszolhatatlan kérdés. Amíg emberek vagyunk és racionálisank gondolkodunk, mindig maradnak ellentmondások.
A világ egy nagy értelmetlen semmi lenne, ha gondolkodásunkkal nem adnánk neki értelmet. Ahányszor elgondolkodunk a világ mivoltán, beskatulyázzuk azt a saját kozmoszunkba, és ráhúzunk egy köntöst a világról eddig szerzett "ismereteink", de inkább tapasztalataink alapján. A világot a saját világunk tükrében próbáljuk magyarázni. Ahhoz, hogy valóban megértsük az életünk értelmét, a létezésünk kezdetétõl épített tapasztalati világunkat kellene lerombolni.
íme
Egyébként grat: "Szerintem az életnek nincs értelme..."
Ennek értelmében most azonnal kiugorhatsz az ablakon. Ha nincs értelme, akkor minek veszõdni? Nem?
Nos h mi robbant fel és h hogyan az nem tárgyalom ki
Ezekszerint te tudod mi történt? Szerint publikáld, mert nobel díjat kapnál érte az tuti!
kezdetben volt az õsrobanás ami elött (emberi észel felfoghattatlan) de még idõ! sem létezett!!! Nos h mi robbant fel és h hogyan az nem tárgyalom ki lényeg az h ez az egyik legjobb magyarázata az univerzum létezésnek amiben mi csak porszemek vagyunk...
dehát minden ami körbe vesssz minket csupán véletlenek sorozata
Szerintem az életnek nincs értelme...
http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"
szóval semmi értelme
Ugyanis az énvagyokkal máris lekorlátoztad a világot. Senki semminek nem a része, mert nem különbözik tõle.
"én vagyok a testem"
"én vagyok a lélek, akinek teste van"
"én vagyok az öntudat"
"én vagyok a kémiai folyamatok terméke"
"én vagyok aki gondol"
"én vagyok a gondolat"
"én vagyok szem, láb, kéz, test, fej, nyak -és ezek együttese, az ember"
-de közben nem szabad róla megfeledkedni, hogy mindez csak a minõsítõ minõsítése, akkor nem ragadsz le egy dolognál.
Aztán ha már kellõen meggyõzõdtél arról, hogy mindez nem-én, utána elcsitul a tudat, nem azonosítja magát semmivel, ilyenkor pedig tudati ürességrõl beszélünk, ami magában foglalja az éntelenséget, a gondolatmentességet. Ilyenkor nem mûködik a megfigyelõ/megfigyelt hasadása, semmitõl nem vagy külön, nincs meghallott, és nincs hallás.
Célom talán vasárnap délutáni idõtöltés.
Te is biztos csak egy bot vagy... 😄DD