5506
szerinted?!
-
#2611 Hogy másképp fognád föl? -
#2610 miért lenne az? inkabb megbékélt önmagával, nyugodt....ez a legnagyobb tudatosság!
figyeld meg magad amikor a hobbid csinalod, sportolsz stb mennyire jol érzed magad, azért mert akkor csak arra öszpontositasz, teljesen a jelenben vagy a pillanatban... az autoversenyzoknek a vezetés a mindene, olyankor nincs semmi csak ő.... -
Goth #2609 Abból a szempontból nem értelmetlen, hogy a történéseket énis e szerint a logika szerint fogom fel, sajnos. Ezt tanítják =) -
#2608 Valahogy így. De azért nem mondanám, hogy a hármas tagolás értelmetlen. -
Goth #2607 mi az, hogy most?
A mostban nem lehet élni, mert ha létezik a most, vagyis a jelen adott pillanata, az magában foglalja a nem most, vagyis a múlt és a jövő létezését. Namármost a jövőben a cselekvésnek még nem jöttek létre a feltételei, ezért a jövőben még nincs cselekvés, a múltban meg már nincs. A jelen adott pillanatában létezhet akkor csak cselekevés?
Mi a jelen adott pillanata? Állítsuk meg az időt. Egy álló "világ" a jelen, minden pillanatban. Egy álló világban pedig semmi nem hat semmire, semmi sem oka és következménye semminek, mert nincs cselekvés, nincs mozgás.
Épp ezért az idő hármas tagolása értelmetlen, az idővel kapcsolatban én inkább egy folyamatos áramlásról beszélnék, ami inkább közelebb áll a megvilágososdáshoz, mint a jelenben való élet.
-
#2606 Esetleg elmerül a jelen helyzetében? -
#2605 És hogy működik az, amikor a tudat a mostban van? Nem emlékszik, és céltalan? -
#2604 de nem mindegyiknek sajnos -
#2603 Én értem, és egyetértek veled :) -
#2602 nem, a akik elvannak maguknak, és nem látnak kiutat ők sem a mostban élnek.... -
#2601 kurvara nem érted mirol bszélek..... mindegy.....
az agyad mindig azon jár hogy mi lesz holnap meg hogy milyen tegnap mikor ez meg ez tortént, meg azon hogy holnap mit fogsz csinalni, mibol fizeted ki a szamlaid stb... az elme állandoan ezen gondolkodik, ha mostban lenne mindig a tudatod akkor te egy megvilagosodott személy lennél.... assszem nem érted mirol probalok beszélni.... -
#2600 Nem hát, mert az embernek van célja. -
Goth #2599 van -
#2598 tehát az embernek van tudata.. -
#2597 ja:) -
#2596 nem valóságos, mert igazából nem az én agyamban léteznek, csak a billentyűket ütögetem a kezemmel -
Goth #2595 mindegy hogy okoskodásnak vagy bármi másnak hívjuk, de miért lenne az feltétlenül rossz dolog? -
#2594 én igen, de minden életre ez nem lesz igaz -
#2593 Attól függ, hogy valóságosnak tekinted-e ezeket a gondoloatokat, vagy sem. -
Goth #2592 a fakockához is tudatos elnevezést kapcsolok, mégsem lesz tőle tudata. -
#2591 Olyan célt adhatsz neki, amilyet csak akarsz. -
#2590 "nem okozhat problémát saját véletlen mivoltuk"
az lehet hogy nem okoz problémát, de célja lehet e, hamár véletlenül alakult ki? (és ha nem véletlenül alakult ki?)
ugyan mér okoskodás, ha arról beszélek, hogy az élet születése véletlen volt e vagy nem? -
#2589 Nem vagyok jó matekos :) -
Goth #2588 írd fel a képletet -
#2587 Képletesen értendő :) -
kev #2586 Mi az élet értelme ? Ezt a kérdést idővel minden ember felteszi magának.
Válasz : pont annyi értelme van, amennyi értelmet látsz benne. Az ember minden problémájának forrása : önmaga. Az hogy, milyen színben látod a világot, csak tőled függ.
-
patiang #2585 Nem lehet, hogy inkább mindenki a "mostban" él? Nem lát kiutat, csak azt ami most körülveszi. Ha bízna valamely jövőben, mely képlékeny, lehet, hogy elviselhetőbb lenne.
Persze akik a "mostban" ku*va jól élnek, nem akarják látni a jövőt. -
#2584 A múlt már nincs, a jövő még nincs. Bárhogy merülök a káprázatba, most teszem. -
#2583 de ez már egy másik történet... :) -
#2582 ha mindenki a mostban élne, nem lenne ennyi lelkibeteg, depresszios, nem lenne ennyi félreértés viszály stb... -
#2581 igen, és a legtöbb ember nem ott él, a multban és a jovoben.... -
Dragunov #2580 Ez egy olyan kérdés,amire megnyugtató(100%-ig igaz) választ soha az
ÉLETBEN(?)nem fogunk kapni!Találgatni pedig mindenki tud,csak fantáziánk szabhat határt(lásd:vallások).Tehát: 42! XD -
#2579 aha, valószínűleg, ha tovább gondolkodom ezeken max. az elmegyógyig jutok :) -
#2578 Lehet máshol élni? :D -
#2577 gondolkozhatsz ezeken, de nincs értelme, ettol nem lesz jobb a mai napod, sem a holnapod.... csak élj a mostban és minden jo lesz :) -
#2576 Nem próbáltad még figyelni, hogy viszonyulsz a dolgokhoz?
A semmit hogy lehetne felfogni? Mit jelent az illúzió? Nem azt, hogy nem létezik, igaz? -
zerosdfd #2575 Ez a "tudattalan" -ra való hivatkozás egyszerűen menekülés a probléma elől!
Jól meg kell érteni, hogy "a tudattalan" fogalma is csak a tudatban merülhet föl, ahogy minden más fogalom is. Ha nem így lenne nem tudnánk vitatkozni. Tehát be lehet fejezni a dobálózást a tudattalan szóval, bocs.
Ha pedig ilyen fogalmak mentén ragadjuk meg a világot abból az következik, hogy nem az életnek van értelme hanem az embernek aki erről gondolkozik. Patiang beszólása majdnem jó ebből a szempontból, legalábbis a második fele (2573)
Az is kérdéssé válik, hogy iko gondolatmenete, hogyan következik az ősállatka létéből.
Hogy egy mondatban megaszongyam:
Az élet célja hogy megtaláljuk az élet célját. -
#2574 Vaz... tisztára furcsán érzem magam amikor ezekre gondolok. Akkor most mi van? Egyáltalán van értelme annak hogy vagyunk? Miből lett a világegyetem, kinek a furcsa játéka, hogy létezik az egész mindenség? És mi az egész létezés értelme? A világ csak bennem létezik, és nélkülem nem lenne, csak a semmi? Az evolúció során kialakult az ember az egyetlen lény amely fel tudja tenni ezeket a kérdéseket, de ép ésszel már nem tudja felfogni a lehetséges választ...
Lehet, hogy az ember tudatának korlátjai miatt nem is kellene ezen töprengeni... De engem zavar.
Bár talán hülyeség, az ember olyan kis semmi az egészhez képes, talán csak csinálni kéne azt amit a természet, az evolúció diktál, túlélni és úgy cselekedni, hogy minél tovább megmaradjon vagy valami magasabb létformára fejlödjön az emberi faj.
Ilyenkor irigylem a kutyákatn nem gyötrik öket ezek a gondok. :) -
patiang #2573 Az élet értelme az, amivé teszed. -
#2572 mert a semmi nincs a lét nélkul, a ketto csak egyutt létezhet kulon nem, azért van vmi mert vmi nincs, ennyi :) ying és yang....