5506
szerinted?!
  • Aquir
    "Szerintem a természetet nem lehet felborítani, mert minden pillanatban egyensúlyban van."

csak esetleg addig kihal "pár" faj, amíg egyensúlyban marad :) Ahol meg élünk ott igenis megáll a természeti körforgás ahol az emberek élnek, a föld nem hasznosul mikor a hátát nyomja a beton, de hát ilyen áron kell egyes helyeken élnünk ugye.

"természet mondhatni kimozdíthatatlan az egyensúlyából"

Kivéve ha maga a természet és az élet szűnik meg az adott helyen. Ha megmérgezed a földet valahol ott minden elpusztulhat alulról fölfelé kezdve a növényektől. Tehát tökjó a természet, csak legyen ott minél természetesebb és gazdagabb élet is.

"Ha képes rá az állat is bezabál, amennyit csak tud."

Eszik ő is, csak hogy képes legyen ahhoz tartania is kell magát a maximális erőnléthez. :)
  • pista007
    Ha igaz a south parkos élet értelme, hogy egy valóságshowban vagyunk, akkor nekem nagyon ég a pofám
  • sz4bolcs
    Szerintem a természetet nem lehet felborítani, mert minden pillanatban egyensúlyban van.
    Ugyan nagyon próbálkozunk vele, és nem vesszük észre, hogy megszívjuk, mert mindennek meg vannak a következményei.
    Mi kiirtjuk az állatokat, növényeket, azok hiánya meg megöl minket, tehát a természet mondhatni kimozdíthatatlan az egyensúlyából, erkölcsi szempontból meg még annyira sem foglalkoztatja a helyzete, mint az embereket, így neki se jó, se rossz nem lehet.
    Az biztos, hogy az emberek több természeti energiát használnak, nem tudnék mégegy fajt mondani amelyik tv-t néz.. képességeikből adódik.
    Ha képes rá az állat is bezabál, amennyit csak tud. Több kaja, több utód, mégtöbb kaja, ameddig csak nincs ragadozója, vagy bele nem fullad az olajba.
  • Aquir
    "bezabálnak amennyit csak tudnak"

pl legfelül csúcsragadozóként jobb helyzetben vannak, mint a lejjebb levők, de csak az életbenmaradásukért ölnek és csak elégséges mennyiséget, míg mi sokkal több természeti energiát használunk el hogy ugyanannyi mennyiséget együnk fejenként, közbe meg kövéredünk (máshol meg éhenhalunk). Ha ők kövérednének nem érnék utol a zsákmányt... És ők függnek a zsákmányuk állományától is. Mi nekünk sokkal nagyobb a választékunk, termesztünk és tenyésztünk.

"szerintem az állatok sem gondolnak erre, amikor esznek"

Egyrészt nem tudnak így gondolkodni, másrészt ez a természet szükséges törvénye, amit csak mi viszünk túlzásba.

"nem a hierarchiára való törekvés intenzítása különböző az állat és az ember közt, hanem a képességeik"

Ez így van, mi megváltoztunk ezáltal, ami egyelőre rossz a természetnek.

"mi is ugyanannyira a természet részei vagyunk, mert ha szar a környezetnek, akkor nekünk is az lesz."

A természet része minden élőlény, csak mi teljesen véletlenül megpróbáljuk felborítani
  • sz4bolcs
    Egy szempontból biztos.

Van némi párhuzam aközt, hogy nekem kell sok szir-szar a boldogságomhoz, a vadállatok meg bezabálnak amennyit csak tudnak. :)

Meg ahogy a kutyának jól esik egy kis simogatás, ő boldog tőle, úgy én is az vagyok tőle. De szerintem mire a kutya a helyembe kerülne, neki is elkezdene hiányozni az a sok szir-szar..

Véleményem szerint ma az ember inkább tudatlanul gyilkolja az állatokat, nem is gondol rá, amikor új házat épít, és ezért leégeti az Athéni erdőket, hogy állatokat pusztít el. Na, szerintem az állatok sem gondolnak erre, amikor esznek. :)

Amit írni szerettem volna az az, hogy nem a hierarchiára való törekvés intenzítása különböző az állat és az ember közt, hanem a képességeik. Az állatok is megtennék, hogy elraknak a hűtőbe több havi hidegélelmet, csak nekik nincs hűtőjük. Ezzel most nem akarom megideologizálni, hogy jól van ez így, mert éppen a képességeink tennék lehetővé, hogy ne így legyen.

Nem tudom, mi van velem, de további fejtegetésbe kezdek, nehogy már összezavarodjak a nézetek útvesztőjében..

Lehet, hogy épp az lenne a jó, ha elfogadnánk, hogy más szempontból mi is ugyanannyira a természet részei vagyunk, mert ha szar a környezetnek, akkor nekünk is az lesz.
  • Aquir
    + ők csak azt veszik el amire szükségük van. Ők jobban a természet részei :)
  • sz4bolcs
    mondjuk csúcsragadozók vs. többi faj. :)
  • pipeppers
    Ezen a hierarchián el lehet gondolkozni. Az, hogy van, az jó, mert szükség van rá, de mutass mégegy olyan élőlénycsoportot, ahol mindenki felük stzeretne lenni és keresztültapos az alul lévőkön őket nem tisztelve.
  • sz4bolcs
    Nem tudom, mit kell parázni. Ha minden állatot kiirtunk, minden folyót megmérgezünk, sivataggá tesszük a Földet, az akkor is vidáman fog itt keringeni a Nap körül.
  • Aquir
    ez annyi hogy az agresszió mint egy teljesen természetes és szükséges érzés természetesen megmaradt bennünk, mint eredendő állatokban, és hogy már gondolkodni tudunk most már fegyverekkel is tudunk támadni, és ha elszakad a húr az emberiség nagy népességű népei közül két nép között, akkor már nagy tömegben ronthatnak egyre pusztítóbb fegyverekkel egymásra az emberek.
  • Aquir
    "De akkor ha megbetegszik egy ilyen ember, vagy a csaladtagja, miert megy orvoshoz?"

Ezt már elmondtam amikor azt mondtam: "mert nem akarjuk hogy meghaljon nem?" Mert ki akarja hogy pl az ismerőse meghaljon? Ez természetes érzés.

"Hat ki szennyezi a legtobbet?? Nem az a rengeteg "artatlan" hetkoznapi ember aki nap mint nap hasznalja az autokat?"

Miért én kit mondtam? Azt mondtam hogy mi.

"nem mindig a multat elohozni, hogy milyen jo volt az anyatermeszet torvenyei kozott(megjegyzem farkastorvenyei:PPPP)"

Tény az hogy az ember "kicsit" nagyobb változást keltett a természetben negatív irányban mint bármi más. És megpróbálja fékentartani magát ahogy lehet, de attól még probléma hogy nem csak a természetet hanem magát is károsítja (ez elkerülhetetlen), én csak ezt mondtam :)
  • Aquir
    de ha az emberiség találkozik egy súlyosabb problémával, és nem küzdi le, vagy nem tesz ellene, vagy akárhogyan nem száll szembe vele, akkor az a létezésébe kerülhet. Ami meg nem öl meg az erősebbé tesz, mert már találkozott vele és jobb esetben már tudja, hogy kell kezelni azt.
  • pozsoka
    Boldogság.
  • Mirk
    szerintem meg simán a hierarchia kialakítására törekvés ami minden élőlényben benne van, csak nem ekkora méretekben
  • pipeppers
    Az önpusztítás :)
  • pipeppers
    Mi a francért kell nekünk állandóan felelőst keresni? Ez népbetegség? Nem tök mindegy, hogy ki a hibás? Az emberiség MI, mindannyian. A feltaláló, a megrendelő, az, aki használja, az is, aki nem. MINDENKI.
  • Pluskast
    Szerintem meg a háború az ember természetéből fakadó tulajdonság. Talán úgy is lehetne nevezni, hogy tudat alatti szelekció. És véleményem szerint mindegy, hogy az ideológiai alapon megy vagy azért mert kell a szomszéd földje. Bennünk van a génjeinkben van a háborúzás.
  • Locutos
    Persze...sokmindent kihagytam...ugye a kutatok altalaba nem onerejukbol dolgoznak. Tagjai egy kutato cegnek, uzletemberek a fonokei. Ez igy volt mindig is. Hogy mi kerul felhasznalasra az joval tobb mint 90% a managerjeiktol fugg, ok csak talalnak egy megoldast/alternativat valamire, legtobb esetbe tudjak is mi lehet a karos mellekhatas, el is mondjak a munkaltatojuknak, de azokat meg tudjuk hogy a penz erdekli jobban...
  • Locutos
    A #2909 -re akarom mondani hogy en megint nemertem az embereket :) Szerintem belenk van nevelodve, vagy nemtudommi ez a gondolkodas :)
    Mindenki xarja-xapulja a civilizalt eletet, ide nincs evolucioja az embernek oda nincs evolucioja az embernek, mert gyogyitjuk a betegeket, stb. De akkor ha megbetegszik egy ilyen ember, vagy a csaladtagja, miert megy orvoshoz?? Igy mi lessz az evolucioval ha dokihoz megy?
    Meg szemeteljuk a kornyezetet szennyezzuk. Hat ki szennyezi a legtobbet?? Nem az a rengeteg "artatlan" hetkoznapi ember aki nap mint nap hasznalja az autokat? Most miert az a hibas aki a koolajat feltalta hasznalni, meg az autot, es nem az a rengeteg kenyelmes kisember aki hasznalja?
    Nem ilyen egyszeru. Vajon csak zz illeto feltalalonak lett volna a dolga hogy odafigyeljen a karnyezetsszenneyzo mellekhatasra? Csak o hibazott hogy kifelejtette ezt a szamitast? Csak par ember(feltalalok stb) dolga hogy vigyazzon hogy jo uton menjenek a dolgok?? Szerintem nem. Mikor elnokot is valasztunk akkor ott mindenki meg van kerdezve, ezeknel is igy kene/kellett volna legyen(mindig is). Viszont joiranyban haladunk ezen a teren is, egy-egy ujabb nagyobb jelentosegu felfedezest(pl. genetika) etikusok ragnak sokaig, hogy tenyleg jobb legyen az ami jobbnak latszik.
    En nemtudom szerintem szembe kene nezni onmagunkkal, mit csinalunk, nem mindig azt hajtogatni hogy csinaljuk rosszul, hanem hogy csinalhatnank jobban. Nem is igaz, rosszul mondtam, mert az aktualis kenyelmunnkkel nem tudunk szembeszallni, a legtobb es fontosabb amit tehetnenk hogy helyesen gondolkozzunk, es elore nezzunk, varjuk az ujitasokat, nem mindig a multat elohozni, hogy milyen jo volt az anyatermeszet torvenyei kozott(megjegyzem farkastorvenyei:PPPP)
  • Locutos
    "A háborúkra, népek összetűzésére szerintem mindenképpen sor kellett hogy kerüljön. Túl kellene élnünk ezeket a problémákat, ezek a negatív dologok szerintem mindenképpen kellenek hozzá hogy a velük való találkozással fejlődjön tovább az ember. "

Hat ez nemigaz...elso vilaghaboru utan lett masodik, es ha nem harckocsikkal meg fegyverekkel 3madik vilagahboru most is van, most is sok nacionalista nep/vezeto gyulolkezik a masikkal, terrorok vannak stb, gazdasagi haboruk. Pl ujabban oroszorszag megint nagyon pakolassza a tankjait keleteuropaba(Moldova) - hogy klasszikus esetet is felhozzak.
    Igenis az emberek nem tanulnak a hibaikbol kello mertekben, es ennek az oka a hulyeseg. Nem eleg nehez az eletunk, nacionalizalunk, rivalizalunk, ahelyett hogy ugy igyekeznenk megerteni egymast ahogy vagyunk. En bevallom oszinten engem idegesitenek a nacionalista emberek, es akkor se adok neki igazat ha a magyarsagat fitogtatja.
  • Aquir
    A "megmérgezés" inkább azt jelenti hogy nem eléggé idejében észleltük a környezeti károkozás problémáit. Persze nem mondanának le az emberek az autókról pl, merthogy szükség van rájuk.

A háborúkra, népek összetűzésére szerintem mindenképpen sor kellett hogy kerüljön. Túl kellene élnünk ezeket a problémákat, ezek a negatív dologok szerintem mindenképpen kellenek hozzá hogy a velük való találkozással fejlődjön tovább az ember.
  • pipeppers
    Aha, megmérgezzük a fajtánkat, aztán megpróbáljuk megmenteni. Álszentség. Háborúnak nem szabadna lennie és ha belegondolok balesetnek se. Ha egy állat balesetet szenved, annak is mi vagyunk az oka.
    Az embernél a természetes kiválasztódás nem történik meg. Azért nem biztos, hogy ez az emberiség egészére nézve jó...
  • Aquir
    Az ember szép kivétel lett ettől függetlenül szaporodnunk kell. Az már az evolúció enyhe lelassítása hogy meggyógyítjuk az orvostudománnyal aki bajban mert nem akarjuk hogy meghaljon nem? Az embernél nincs normális szelekció, a betegeket meggyógyítjuk, háborúkban és balesetekben meg mennyien haltak meg mellette?

Károsítjuk a környezetünket, Vegyszereket használunk, jutnak be a bőrünkbe és nyeljük le őket az ételekkel együtt, olyanokat, amikkel a szervezet a természetben soha nem találkozna.
  • Aquir
    az ember ha hedonista az egy más történet :P
  • pipeppers
    Aha, csak "célirányosan" szaporodni :)))
  • pipeppers
    Persze, csak az a baj, hogy idővel nem tökéletesedik az "egyed" hanem egyre jobban "keveredik". Ennek mi a franc értelme van? Ha a tökéletességre törekszünk, akkor... na ezt a gondolatmenetemet be se fejezem.
  • sz4bolcs
    ezért húznak gumit. xD Te nem?
  • Aquir
    belőled is marad mert te hoztad a világra, és magadból is marad, hiszen a te géneidből ered, hozdozza és viszi tovább a jellegzetességeidet, te a géneken keresztül benne élsz tovább, minden élőlény célja ez
  • Locutos
    Es mit fogsz te tudni abból az egészbõl miután meghaltál?
  • pipeppers
    Ugyan, én nem számítok. Mindig az számít, aki még nem született meg. Én azért élek, hogy az, aki utánam jön, már mással foglalkozhasson, vagyis az én életemet (mi életünket) folytathassa, mivel nem élünk elég hosszú ideig. Aztán ha majd egyszer minden kész lesz (soha), akkor több ember nem születik, hanem ottmaradnak halhatatlan :)) Persze teljesen átalakulva, test nélkül, vagy mittudomén, csak a tudat... Jó, abbahagyom :)))
  • Aquir
    az élők a géneket továbbörökítik. magadból is marad és belőled is.
  • Locutos
    Nem úgy értettem... hogy mi marad utánad, hanem hogy mi marad belőled...
  • pipeppers
    Az m,arad meg, amit "megépítettünk", vagyis a nyomaink maradnak meg. A tudásunk azért kell, hogy amit magunk mögött hagyunk, az minél nagyobb nyomot hagyjon. Amit például én fogok hagyni, az teljesen elhanyagolható, mondhatni az első eső elmossa. Ezért nem is érdemes megszületnem, hacsak nem tudok egy olyan egyedet a világra hozni, aki olyant tesz majd, ami meg is marad. Vagy valamelyik leszázmazottam... :) Mert akkor már érdemes volt megszületnem :))
  • pipeppers
    Hát persze, hisz mi sem használunk fel minden csavart.
  • Locutos
    Na és mit szóltok, a halállal elillan minden? :)
    (minden megtalálált cél/értelme az életnek?)
  • Aquir
    és a kisbaba aki még azelőtt meghal mielőtt megszületik? Na ugye máris nem működik a dolog így rossz a válasz
  • Aquir
    legyen :P
  • Gogg
    az élet értelme hogy minden este a bash.hu-n kinyuljak :D
  • pipeppers
    Az egyik South Park arról szólt, hogy mi csak egy valóság-shaw résztvevői vagyunk :)))
    Ki tudja :)
  • pipeppers
    Ááááá ez kevés indok, hogy létrehozattassunk.